FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

skoroalen
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la skoroalen » 11 mar 2019, 22:45

AlfredNobel je napisao/la:
SarajevoJeBordo je napisao/la:Šta mislite o Harisu Dilaveru kao mogućem rješenju u špicu?
Fin.
:rol: :rol:
Ma kad bismo gubili jednog od napadača na kraju sezone, ne bi bio loš za klupe. Al u formaciji s jednim napadačem dovodit trećeg target mana, po meni je nepotrebno. Još imamo ovog malog iz Bayerna, ako dobije ugovor za narednu sezonu.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 11 mar 2019, 22:46

ado-hz je napisao/la:Sta mislite o Kenanu Horicu iz Mladosti u paru sa Lazicem??? Ako Nihad odmah na ljeto ide po meni odlican igrac. Poprilicno visok, zna lopte, moze biti koristan i kao zadnji vezni...u Sloveniji igrao odlicno....u Turskoj isto tako dobar. Taman ce sada uci u takmicarsku formu do ljeta.
Pa i platiti neko obestecenje ekipi Mladosti a ne vjerujem da ce oni otici u Evropu pa samim tim i njemu se ne bi ostajalo nego bi volio igrati LS.
Horić odlična zamjena za Mujakića :!:
U najboljim godinama, a pun iskustva, može igrati CB i DMC , bosanski državljanin .
Trenutno ne igra po 90 min jer nema kondicije, ali kada je u potpunosti spreman vjerovatno najbolji stoper u ligi.
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 11 mar 2019, 22:46

Je li se ikad u isoriji desilo da mi zaostajemo za Meljom 20 bodova?

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 11 mar 2019, 22:48

Izbaci mi ovo na yt-u
31.00 kakva akcija Džakmić-Škoro-Jahović :tokralju: :tokralju: :ljepota:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 11 mar 2019, 22:49

skoroalen je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:
SarajevoJeBordo je napisao/la:Šta mislite o Harisu Dilaveru kao mogućem rješenju u špicu?
Fin.
:rol: :rol:
Ma kad bismo gubili jednog od napadača na kraju sezone, ne bi bio loš za klupe. Al u formaciji s jednim napadačem dovodit trećeg target mana, po meni je nepotrebno. Još imamo ovog malog iz Bayerna, ako dobije ugovor za narednu sezonu.
Samo se šalim, nemoj me odmah atakovati. :kafa:
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 11 mar 2019, 22:54

Evander je napisao/la:Je li se ikad u isoriji desilo da mi zaostajemo za Meljom 20 bodova?
Na fejsbuk komentarima, a i nekim postovima na forumu, sam pročitao da su oni nama nekad bježali 27 bodova. Ne znam da li je pouzdano, neko od ovih statističara bi mogao znat to. @Mokes, @Mortem, neko treći..?

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 11 mar 2019, 22:59

skoroalen je napisao/la:
Evander je napisao/la:Je li se ikad u isoriji desilo da mi zaostajemo za Meljom 20 bodova?
Na fejsbuk komentarima, a i nekim postovima na forumu, sam pročitao da su oni nama nekad bježali 27 bodova. Ne znam da li je pouzdano, neko od ovih statističara bi mogao znat to. @Mokes, @Mortem, neko treći..?
Ma jašta, doba kad je Sizif šutao hloptu po mahali.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 11 mar 2019, 23:00

U ligi gdje si dobivao 2 boda za pobjedu, nema sanse da je neko mogao imati toliku prednost.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 11 mar 2019, 23:04

Onda je ovo vjerovatno najveće. Mitomani će izmislit tabelu gdje su oni imali 146 bodova, ne sumnjam u to. Samo kažem, neki od njih su se dičili sa nekih 27 bodova, ni ja ne vjerujem da je ikako moguće.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 11 mar 2019, 23:15

Evander je napisao/la:U ligi gdje si dobivao 2 boda za pobjedu, nema sanse da je neko mogao imati toliku prednost.
Našao sam da su u sezoni 71/72 imali 23 boda više od Sarajeva :crazy:
Željezničar 51
Sarajevo 28

Da se računalo kao danas bilo bi 34 boda manje :mrgreen:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 11 mar 2019, 23:18

Mokes je napisao/la:
Evander je napisao/la:U ligi gdje si dobivao 2 boda za pobjedu, nema sanse da je neko mogao imati toliku prednost.
Našao sam da su u sezoni 71/72 imali 23 boda više od Sarajeva :crazy:
Željezničar 51
Sarajevo 28

Da se računalo kao danas bilo bi 34 boda manje :mrgreen:
:oops: :oops: :oops:

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 11 mar 2019, 23:19

Imali su 23 razlike kada su osvojili prvenstvo u bivsoj Jugoslaviji. Oni 51 bod, a mi 28.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 11 mar 2019, 23:20

Idemo onda do kraja prvenstva povecati razliku i postaviti novi rekord :kafa:

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 11 mar 2019, 23:39

skoroalen je napisao/la:Onda je ovo vjerovatno najveće. Mitomani će izmislit tabelu gdje su oni imali 146 bodova, ne sumnjam u to. Samo kažem, neki od njih su se dičili sa nekih 27 bodova, ni ja ne vjerujem da je ikako moguće.
:urnebes: :urnebes: :rol:Garant ce Kratkokoljenko izbaciti tu tabelu... :rol: :rol:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 11 mar 2019, 23:43

Pantelija je napisao/la:Pehar se donosi na utakmici u kojoj teoretski obezbjedjujes titulu. Dakle ako imas 9 bodova prednosti i 3 kola fo kraja i treba to kolo samo bod ili tei ili da protivnik ne dobije pehar se donosi na stadion moguceg osvajaca.

Samozdravlje@bilo je to vrijeme kada u gostima je bilo tesko dobiti bilo koga, a posebno leotara. Dole je nesnosna vrucina vazda a uslovi uzasni, ides preko terena do tribine na kojoj nema kapi vode... onda gledas nase metuzaleme kako 90 min nabijaju loptu i ne zaprijete protivniku... ali nikad necu zaboraviti koliko se tada navijalo i kakva je to furka bila... Ja nikada se ne nerviram bez razloga, ali znam da nekada pretjeram... znam ja da Hebib voli vise sarajevo nego 90% igraca u klubu, da bi nogu dao da moze za klub al jednostavno on nije bek i strasno ispada... to je prvi put vidjeno protiv onih u ligi prvaka kada su nas silovali po njegovoj strani i kada je izasao na poluvremenu. Halilovic je ok igrac ali ne mogu prihvatiti da uzima minute resicu, to je jedini razlog zasto ne volim da igra. U drugim ekipama u ligi bi bio ponajbolji sigurno. Dupovac nikad nije bio kvalitet za sampionsko sarajevo, bori se on, gine ali nije to to. Njegova motorika nije neki nivo koji se danas trazi u fudbalu.
I zalosno je sto ponajveci moralisti ovdje, znam 100% par njih, vide kosevo svake prestupne a ubise se od morala... meni je drazi onaj kosonja na istoku sto i danas psuje radovcu nego 5 moralista na fb koji dodju samo kad igra atalanta... pojedinacno se sjecam skoro cijele ekipe nekad davno, srijeda, kup utakmica Sarajevo-Novi grad (Bosanski novi), u vrijeme ublehe aBlekica... tada se uzimalo bolovanje da se ide na tekmu pprotiv nekog drugoligasa... danas je manekenima tesko otici do kaknja, mostara, zenice... a nemaju pojma kakvo zadovoljstvo imaju da gledaju da deremo protivnika na strani, kod kuce...
- Ti ,ahbab ti @skoroalen , @Morto bas kao levati , na koljenima molite nekog da ispuni Kosevo i da Vam bude puno srce i oci . Ne moze brate.
- Juce 600 ljudi na forumu ludilo (15 min. pokusavao post poslat,pa me @Vanja8 -pogresno shvati)ma gotovo svi oni su na Kosevu (ne svi)
- Prvo nema dovoljan broj ljudi inficiranih bh sportom(iskreno i nema cime,Dzumhur,Tuka,Musa,Dzeko ,Pjana..), o fudbalu PL da ne govrim
- Drugo 2015/16 i do pojave Akademaca se zgadilo raji ,da ih neko levati .Brat i ja odustali (ja i zbog licnih razloga).Postujem ja ko moze podnositi , jednostavno udjes u 7 deceniju i kazes dosta gospodi ala Baljak,Blekic,Ibrakovic,Jesic , Selimovic ...
- Sad je ovo puno drugacije i vratio sam se Listicu i Lazne gledao(da mogu gledao bih sve,bolesnik u kuci) , polugodisnju kupio i neke sitnice .
- I sada ima ponesto sto mi se ne svidja ,ali buraz +11 , zacepili mi usta .DOBILI LISTICU :tokralju: . Sutit cu i poslije ako osvoje Titiulu , a vjerujem da mora biti Akademaca isto ili vise od 4 u prvih 11.
- Od kako je novo Kosevo ("84) , sjedio oko slova "R", poslije presao na Zapad (prvo poluv.na sjeverozapadu , dugo na jugozapadu-nas go),eto i to nam ukidose . Nekom to ne znaci , a ja znam 4-cu starih navijaca kojima to fali. Ako ne sjedis na vrhu ne vidis,mene interesuje go gdje napadamo.
- Kazes nemaju pojma kakvo zadovoljstvo ...Tacno i sta je ciniti.zaraziti ih punim Kosevom u Evropi , ne 2 vec vise tekmi. Neki ce ostati i dolaziti na Pl tekme .Bi li Ti isao na "guslarsko vece" ili sl ? Ja ne bih iskreno , a ono puna sala :rol: Toliko , gotivim Te vise nego sto mislis . Pozdrav Kosevskom Brdu . :thumbup:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 11 mar 2019, 23:47

Samozdravlje je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:Pehar se donosi na utakmici u kojoj teoretski obezbjedjujes titulu. Dakle ako imas 9 bodova prednosti i 3 kola fo kraja i treba to kolo samo bod ili tei ili da protivnik ne dobije pehar se donosi na stadion moguceg osvajaca.

Samozdravlje@bilo je to vrijeme kada u gostima je bilo tesko dobiti bilo koga, a posebno leotara. Dole je nesnosna vrucina vazda a uslovi uzasni, ides preko terena do tribine na kojoj nema kapi vode... onda gledas nase metuzaleme kako 90 min nabijaju loptu i ne zaprijete protivniku... ali nikad necu zaboraviti koliko se tada navijalo i kakva je to furka bila... Ja nikada se ne nerviram bez razloga, ali znam da nekada pretjeram... znam ja da Hebib voli vise sarajevo nego 90% igraca u klubu, da bi nogu dao da moze za klub al jednostavno on nije bek i strasno ispada... to je prvi put vidjeno protiv onih u ligi prvaka kada su nas silovali po njegovoj strani i kada je izasao na poluvremenu. Halilovic je ok igrac ali ne mogu prihvatiti da uzima minute resicu, to je jedini razlog zasto ne volim da igra. U drugim ekipama u ligi bi bio ponajbolji sigurno. Dupovac nikad nije bio kvalitet za sampionsko sarajevo, bori se on, gine ali nije to to. Njegova motorika nije neki nivo koji se danas trazi u fudbalu.
I zalosno je sto ponajveci moralisti ovdje, znam 100% par njih, vide kosevo svake prestupne a ubise se od morala... meni je drazi onaj kosonja na istoku sto i danas psuje radovcu nego 5 moralista na fb koji dodju samo kad igra atalanta... pojedinacno se sjecam skoro cijele ekipe nekad davno, srijeda, kup utakmica Sarajevo-Novi grad (Bosanski novi), u vrijeme ublehe aBlekica... tada se uzimalo bolovanje da se ide na tekmu pprotiv nekog drugoligasa... danas je manekenima tesko otici do kaknja, mostara, zenice... a nemaju pojma kakvo zadovoljstvo imaju da gledaju da deremo protivnika na strani, kod kuce...
- Ti ,ahbab ti @skoroalen , @Morto bas kao levati , na koljenima molite nekog da ispuni Kosevo i da Vam bude puno srce i oci . Ne moze brate.
- Juce 600 ljudi na forumu ludilo (15 min. pokusavao post poslat,pa me @Vanja8 -pogresno shvati)ma gotovo svi oni su na Kosevu (ne svi)
- Prvo nema dovoljan broj ljudi inficiranih bh sportom(iskreno i nema cime,Dzumhur,Tuka,Musa,Dzeko ,Pjana..), o fudbalu PL da ne govrim
- Drugo 2015/16 i do pojave Akademaca se zgadilo raji ,da ih neko levati .Brat i ja odustali (ja i zbog licnih razloga).Postujem ja ko moze podnositi , jednostavno udjes u 7 deceniju i kazes dosta gospodi ala Baljak,Blekic,Ibrakovic,Jesic , Selimovic ...
- Sad je ovo puno drugacije i vratio sam se Listicu i Lazne gledao(da mogu gledao bih sve,bolesnik u kuci) , polugodisnju kupio i neke sitnice .
- I sada ima ponesto sto mi se ne svidja ,ali buraz +11 , zacepili mi usta .DOBILI LISTICU :tokralju: . Sutit cu i poslije ako osvoje Titiulu , a vjerujem da mora biti Akademaca isto ili vise od 4 u prvih 11.
- Od kako je novo Kosevo ("84) , sjedio oko slova "R", poslije presao na Zapad (prvo poluv.na sjeverozapadu , dugo na jugozapadu-nas go),eto i to nam ukidose . Nekom to ne znaci , a ja znam 4-cu starih navijaca kojima to fali. Ako ne sjedis na vrhu ne vidis,mene interesuje go gdje napadamo.
- Kazes nemaju pojma kakvo zadovoljstvo ...Tacno i sta je ciniti.zaraziti ih punim Kosevom u Evropi , ne 2 vec vise tekmi. Neki ce ostati i dolaziti na Pl tekme .Bi li Ti isao na "guslarsko vece" ili sl ? Ja ne bih iskreno , a ono puna sala :rol: Toliko , gotivim Te vise nego sto mislis . Pozdrav Kosevskom Brdu . :thumbup:
Ma shvatio sam ja tebe prijatelju,samo sam ti rekao da nisam nikome nista zamjerio,pa prema tome nemam kome sta ni halaliti... :salut:

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 11 mar 2019, 23:47

Prvo da se izvinem administraciji, jer upadam na temu FK Sarajeva iako nisam njihov navijac. Moram da vam cestitam jer ste im je'ba'li ma'jku u po ustasluka. Naravno Vedran Puljic se ne zaboravlja. Sretno vam do titule. Pozz iz Zenice..

midzuka
Kontakt:

Post Postao/la midzuka » 11 mar 2019, 23:47

Kad vec spominjete Horića, maloprije njihov trener(Mladost-Adnan Zildžović) govori kako od ekipe ocekuje sve bolje i bolje partije u nastavku sezone, da ovo nije ni blizu maximuma koji mogu ponuditi. I onda spomenu Horića i još neke igrače uz napomenu da su se suviše kasno prikljucili ekipi u Antaliji te da ce i oni tek da pokazu sta znaju kad dostignu zeljenu formu.
Tako da ima jos vremena da tog momka procjenimo i damo konacni sud o njegovoj sposobnosti i znanju.
JURIŠ

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 12 mar 2019, 00:06

Vanja8 je napisao/la: Ma shvatio sam ja tebe prijatelju,samo sam ti rekao da nisam nikome nista zamjerio,pa prema tome nemam kome sta ni halaliti... :salut:
To da si Ti halalio raji mi smo "diskutovali" prije 7 dana . Ti rekao odprilike "Ma svi smo mi braca , a medju bracom nema potrebe za halalom itd ...".
Bilo vise sale , nego ozbiljne price . I juce svi pisu samo Ti ne . Onda se ja zabrino sto se ne javljas i pisem post ,ali ga ne mogu spremiti-guzva . U madjuvremenu Ti spremio 3-4 posta,na koju foru ne znam.
Vise sam se zabrinuo kako si obzirom da nisi pisao , bar do 60 min.Ocito me nisi shvatio , a mozda ni sada ne shvatas.
Poenta je da sam pomislio sta se s tobom desava. Selam prijatelju. :thumbup:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 12 mar 2019, 00:08

Ma **** Horica, da je sa Lazicem produžiti ugovor što je moguće duže.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 28 gostiju.