Premijer liga BiH - aktuelno

samirr
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la samirr » 28 apr 2022, 20:58

Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 28 apr 2022, 21:18

samirr je napisao/la:
28 apr 2022, 20:43
Mamba21 je napisao/la:
28 apr 2022, 03:52
Kad vidim ove fukare, tačno mi bude drago što nisu dobili licencu.

Udaraj Vico po sirotinji, kad ne smiješ GIGANTA poslati na drugostepenu
ja sile i giganta evo 10-ak godina vec bez titule i bez evrope evo vec 2 godine kakav je to gigant da mi je znati... Druga liga vam je sljedece sezone a mi cemo dobiti licencu !
Trofej misaona imenica, kad stignete Olimpik po trofejima, onda komentariši
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 28 apr 2022, 21:25

Mamba21 je napisao/la:
28 apr 2022, 21:18
samirr je napisao/la:
Mamba21 je napisao/la:
28 apr 2022, 03:52
Kad vidim ove fukare, tačno mi bude drago što nisu dobili licencu.

Udaraj Vico po sirotinji, kad ne smiješ GIGANTA poslati na drugostepenu
ja sile i giganta evo 10-ak godina vec bez titule i bez evrope evo vec 2 godine kakav je to gigant da mi je znati... Druga liga vam je sljedece sezone a mi cemo dobiti licencu !
Gigant ove sezone jos nije pobjedio u gostima ! toliko o tome..
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 28 apr 2022, 21:30

samirr je napisao/la:
28 apr 2022, 21:25
Mamba21 je napisao/la:
28 apr 2022, 21:18
samirr je napisao/la:

Gigant ove sezone jos nije pobjedio u gostima ! toliko o tome..
I ponovo smo u TOP 5 ekipa

RASanticeva
Kontakt:

Post Postao/la RASanticeva » 28 apr 2022, 23:31

Harise je napisao/la:
27 apr 2022, 17:18
Harise je napisao/la:
15 mar 2022, 00:51
Mokes je napisao/la:
15 mar 2022, 00:40

Je li pouzdano to kao i ovo

Pitam za jarana @belog.
Habe Fertig
.
Ne može Zvijezda 09 ni nacrtana ući u PL tako da ovo pada odmah u vodu. GOŠK isto tako nije 100% siguran da će ući jer će se tu pitati nešto Igman iz Konjica. U RS samo čudo može zaustaviti Krupu od ulaska u ovome momentu
Mostar u srcu, Velež do groba

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 29 apr 2022, 00:14

Ako bude ispadalo vise klubova zbog licenci i slicnih stvari, ulazi logicno vise klubova. Mozda to i jeste dio plana.
- FKS -

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 29 apr 2022, 10:41

Iz FK Željezničar stižu signali kako bi se klub napokon mogao izvući iz krize u koju je ušao 2019. godine nakon odlaska Senada Misimovića iz kluba, te kasnijeg niza kadrovskih poteza koji su na kraju objektivno uveliko doprinjeli gubitku licence za UEFA takmičenja.

Neigranje “europe” tu je godinu Želju koštalo gubitka milionskih planiranih prihoda, a klub se do danas nije uspio oporaviti od te teške epizode. Ipak, FK Željezničar je uz pomoć navijača preživio, odbranio se od više “dobronamjernih” interesnih grupa koje su pokušale doći do imovine Želje, a sada sa Grbavice čujemo nove optimistične najave.

Ovosedmično dobijanje licence za nastupe u Premijer ligi BiH za narednu sezonu prema našim informacijama bio je jedan od glavnih uslova za investitora iz SAD Eldina Diglisića da se konačno odluči za ulazak u klub. Diglisić, o čijem smo interesu već odavno pisali, mjesecima je u komunikaciji sa klubom, prvenstveno preko pojedinih članova skupštine.

**** nezvanično saznaje, kako je investitor našao način da “uđe” u klub i to preko firme FK Željezničar d.o.o. koja je tokom Misimovićeve ere osnovana od strane kluba za komercijalne poslove Željezničara, tada fan shop u prvom redu. Firme, koja nema dugovanja i prepreke u radu kakva ima sam klub kao sportsko društvo i kao pravni subjekat je puno operativnija za biznis.

Upravo je ova firma nedavno dobila i novog direktora Elmira Čaju. Već nekoliko mjeseci na mjestu direktorice kluba je dugogodišnji “vojnik kluba” član administracije Amira Uzunović Bajrović.

Spominje se kako bi Diglisić u klub ušao do početka naredne sezone, te da bi prva finansijska injekcija donijela izmirenje osnovnih dugova potrebnih za funkcionisanje kluba, te osiguravanje plata za igrački kadar.

Sjajan vjetar u jedra Željinoj “novoj eri” mogao bi biti i transfer Amira Hadžiahmetovića koji se navodno priprema. Njegova prodaja iz Konyaspora u Udinese Želji bi mogla donijeti čak i do blizu 3.000.000 KM.

Ako se sve ostvari kao u ovim optimističnim planovima, Diglisić će imati puno posla da klub ustroji kvalitetno na sportskom planu, jer su primjeri FK Sarajevo i slični slučajevi pokazali da ulazak novca u klub znači i napad mnogih “parazita”. Stotinu kvalitetnih i poštenih ljudi ne mogu napraviti, koliko može uništiti nepozitam, korupcija i nestručnost, što je Željo osjetio na svojoj koži.

Da se to ponovo ne desi na Grbavici, garancija bi trebao biti porodični prijatelj Eldina Diglisića, Mehmed Baždarević, koji je i jedan od glavnih motivatora Diglisića da investira u FK Željezničar.

Sa najvećim brojem navijača u Bosni i Hercegovini, te velikom popularnosti u regiji i dijaspori, ali i uz imovinu koju posjeduje, FK Željezničar ima sve preduslove da bude uspješan sportski koletkiv.

Lojalnost koju Željovci imaju prema svom klubu graniči sa fanatizmom, što se najbolje vidi kroz igrače i članove administracije koji praktično već godinama rade u punom kapacitetu, a bez redovnih primanja.

Ne treba zanemariti i specifičnu marketinšku atraktivnost Željezničara koji je unatoč i nekim pokušajima da se klub skrene “u desno” uvijek ostati vjerovatno jedini fudbalski brand omiljen na prostoru cijele države i među svim narodima Bosne i Hercegovine.

slika

slika

Izgleda dosao i na nas red
Da pokusamo postat Bosanski Dinamo

GOLEM SI ZELJO

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 29 apr 2022, 10:47

Kažu slika govori više od 1000 riječi.
Ako sudimo po ovim slikama koje je postavio uvaženi svrakino, riješimo anagram i dobijemo....još jedna prevara avioni kamioni milioni će zayebati naše komšije.
Koševo Zapad

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 29 apr 2022, 11:51

Ovo je za naseg forumasa@redbulla
Peraca svapskih zadnjica po Njemackoj

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 29 apr 2022, 12:32

Znaju li se uslovi za amerikanca iz 50 različitih izvora (Allahom se kune)??

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 29 apr 2022, 15:53

svrakino1921 je napisao/la:
29 apr 2022, 11:51

Daleko sam ti ja od tih peraca.
Pogledaj stadiona i divi mu se, ubjedljivo najbolji stadion u BiH. ABd vodim te jedne prilike, da se i sam uvjeris.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 29 apr 2022, 16:39

redbull93 je napisao/la:
29 apr 2022, 15:53

Pogledaj stadiona i divi mu se, ubjedljivo najbolji stadion u BiH. ABd vodim te jedne prilike, da se i sam uvjeris.
Hvala prijatelju moj

Nego jel dolazis za Bajram u voljenu Bosnu ili si bio za Uskrs sad nedavno
Pa ne mozes doc za Bajram jer si iskoristio praznike

:shifty:

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 29 apr 2022, 16:42

29 apr 2022, 16:39
redbull93 je napisao/la:
29 apr 2022, 15:53

Hvala prijatelju moj

Nego jel dolazis za Bajram u voljenu Bosnu ili si bio za Uskrs sad nedavno
Pa ne mozes doc za Bajram jer si iskoristio praznike

:shifty:
Bajram slavim ovdje, imamo bas finu dzamiju hvala Bogu.

A godisnji cuvam za bosne i kanarskih ostrva, a zimi cu na skinenje malo vlasic, malo bjelasnica.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 29 apr 2022, 16:43

Nije Željo prazan stan, da ga kupi američki šarlatan...
Bahati, bahati Željkan!
1946

Daidza8
Kontakt:

Post Postao/la Daidza8 » 29 apr 2022, 16:45

joker90 je napisao/la:
29 apr 2022, 16:43
Nije Željo prazan stan, da ga kupi američki šarlatan...

slika
:urnebes:
1946

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 29 apr 2022, 16:46

Nego vratimo se temi, svrakino malo zanijela svjetla dobrih reflektora sa bilinog.
Nakon sjednice Prvostepene komisije za licenciranje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NSBiH) svi istinski ljubitelji sporta u našoj domovini, a ponajviše oni kojima je klub s Tušnja u srcu, strahuju da bi Fudbalski klub Sloboda mogao krenuti stopama Mladosti Doboj Kakanj ili, u najgorem slučaju, završiti kao što je zenički Čelik.

Klub s Tušnja nije ispunio najteži, finansijski kriterij, tako da je trenutno u velikom problemu.

Veliki problem
S druge strane, Prvostepena komisija za licenciranje NSBiH nije izdala licence ni FK Leotar Trebinje, FK Radnik Bijeljina i FK Rudar Prijedor, ali zbog infrastrukturnih nedostataka koje nije teško otkloniti.

Naprimjer, Trebinjci i Prijedorčani mogu početi postavljanje reflektora i riješiti sve probleme, ili prijaviti zamjenski stadion. No, najlakše im je „zakopati dva stuba“ i konstatirati da počinju postavljati reflektore... Tako bi barem „ugasili požar“.

I Rudar Prijedor može imati problem, budući da ne može za zamjenski stadion prijaviti banjalučki Gradski stadion jer ne mogu mijenjati područni savez. Ali može početi postavljanje reflektora.

Kako saznajemo, Radniku, da bi se poboljšali uvjeti na terenu u Bijeljini, može biti dovoljno da se izvrši čepiranje terena, kao što je to urađeno na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ ili Gradskom stadionu Tušanj.

Bilans stanja
Međutim, u velikom problemu je stariji tuzlanski premijerligaš. Na Tušnju navodno imaju i dodatnu dokumentaciju koja će biti predmet istrage Drugostepene komisije za licenciranje NSBiH.

U dodatnoj dokumentaciji revizor pravi bilans stanja, jer klub s Tušnja ima i neka potraživanja. Tu su i sudski sporovi... No, kako nezvanično saznajemo, Tuzlaci navodno dodatno moraju „pokriti“ nekoliko stotina hiljada KM

Žalbeni rok
Sjednica Drugostepene komisije za licenciranje mora se održati do 31. maja, kada je krajnji rok za dostavljanje konačnih odluka UEFA-i.

Za razliku od prethodnih godina, klubovi sada za žalbu imaju 15 dana od dana prijema odluke Prvostepene komisije NSBiH za licenciranje.
Kakva su ovo pravila, zakopaj dva stuba i dobijes licencu iako nemas reflektore :o

A za slobodu ako je duzna ovako, jbga nek im uprava da objesnjenje. Imaju milione prihoda jbt, a oni na ovo sve ni da se oglase.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 29 apr 2022, 16:58

Nikakav problem ovo nije za Slobodu
Ja mislio nesto gore po njih

Samo jos jednu transu iz Gradskog budzeta od nekoliko stotina hiljada maraka i gotovo

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 29 apr 2022, 17:18

29 apr 2022, 16:58

Samo jos jednu transu iz Gradskog budzeta od nekoliko stotina hiljada maraka i gotovo

slika

svrakino ba imal jos kakvih pozitivnih vijesti iz najperspektivnijeg naselja u regionu :opaopa: :opaopa:

il si ti ipak gore u ali beg firdusa cikmi gdje su pitari :urnebes: :urnebes:

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 29 apr 2022, 19:38

Robust je napisao/la:
29 apr 2022, 17:18

slika

svrakino ba imal jos kakvih pozitivnih vijesti iz najperspektivnijeg naselja u regionu :opaopa: :opaopa:

U Bosanskim Kraljevima gdje sam ja nema pitara :D
1921!

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 29 apr 2022, 19:59

Robust je napisao/la:
29 apr 2022, 17:18

slika

Moja zgrada
Moj haustor
Prozori mi gledaju tamo na park

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nula80, successminator i 25 gostiju.