NBA season 2011-2012

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Re: NBA season 2011-2012

Post Postao/la kad_kako » 05 mar 2012, 05:48

Dobra utakmica San Antonio - Denver. Nisam se pokajao sto sam ostao gledati.

5:28min do kraja, Denver vodi 88:83.

Citavu tekmu vode. Imali su i 16 poena prednosti u 2/4.

Ginobili se vratio Spurse-ima. Prvi kontakt sa loptom odmah 3ca, bez kosca.
Postovanje treba zaraditi.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 05 mar 2012, 06:17

Dobi Denver - San Antonio 99:94 u gostima. Imale su Mamuze, i 3cu za izjednacenje 11sec do kraja, ali fula Hill.

Ty Lawson, za Denver odigrao odlicno 21p, 11as, 9 skokova. Na Drugoj strani Parker drzao Spurse u igri sa 25 poena.

Mislim da je skok oducio u ovoj utakmici: 49 - 39 u korist Denvera. Mada Duncan je vecinu tekme presjedio, nije nesto u dure, prehlada ili sta. I pored toga je imao 14p i 9sk. A Blair se povrijedio jos u 1/4, kad je imao koljeno u koljeno sa jednim igracem Denvera, i zadobio povredu. Pa zbog toga prednost Denvera u skok igri.

Bit ce veoma opasan Denver u PO, ako uspiju tamo doci zdravi. Veceras im nisu igrali Nene, Fernandez i Gallinari.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 mar 2012, 11:13

Ako je vjerovati medijima iz SAD-a, nakon ove sezone Howard i Deron Williams ce se preselti u Dallas. Ukoliko se ovo desi onda, naredne sezone se ne trebaju ni igrati.
Mislim da ovdje Stern mora zasititi interese klubova, jer sada Magic i Netsi mogu izvisiti. Misljenja sam da se igrac mora primorati ukoliko njegova ekipa pristane na trade da potpise sa ekipom X ugovor pod minimalno istim uvjetima na dvije godine.
Npr. Orlando moze naci ekipu sa kojom ce napraviti trade, ali ta ekipa nece poslati jednog od svojih boljih igraca samo da bi imala Howarda tri mjeseca u svom rosteru.

PS: Takodjer se slazem da je ovo Heatu posljednja sansa da se na lagan nacin domognu titule, jer ce naredni prelazni rok i sezona biti strasni.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 05 mar 2012, 11:25

Pobjeda Bostona nad NY.

Rondo 18P, 17S, 20A...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 05 mar 2012, 12:04

Crawford on his way out?
The Clippers or any other team looking for scoring could also turn their attention to Portland's Jamal Crawford. **** say he's available. Crawford signed a two-year, $10 million deal on Dec. 15, but the second season is a player option and he plans to opt out this summer to retest the free agent market.
The Los Angeles Clippers and Minnesota Timberwolves are pursuing him the strongest, but the Sacramento Kings, Toronto Raptors and Milwaukee Bucks have also expressed interest. :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 05 mar 2012, 12:24

Nema sta, danas su se utakmice igrale play-off intenzitetom. Prvo su starci iz Bostona postavili neke stvari na svoje mjesto i dokazali da jos nisu za gerijatriju, pa je Kobisha nastavio da objasnjava klincima ko je tata :mrgreen: , pa je Rose rijesio Philu, i onda CP3 sa produzecima u Tojota Centru. :D
Dakle Noche Latinos izgleda treba preimenovati u noc playmakera :lol: :mrgreen:
Rondo, Deron, Rose, CP3, svi su na svoj nacin obiljezili danasnji dan. Rondo sa najnevjerovatnijim triple double-om nakon Oscar-a i Wilt-a cini mi se. Deron, 57 poena (cuo sam da je kriterijum bio lud, ali opet, 57 poena!!!), Rose po ko zna koji put stavio citav tim na svoja ramena i donio pobjedu spektakularnim potezom i na kraju CP3 rjesava za Clippers-e.
Plus Toni nosi Spurse cijele sezone, plus imamo Rusella koji ma sta mi pricali je podjednako vazan za OKC kao i KD, plus je mali Kyrie cudo, a ne smijemo zaboraviti ni Walla :mrgreen:
Dakle jos da imamo upola ovoliko kvalitetnih centara liga bi mozda usla i u golden age :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 mar 2012, 13:55

amerosm je napisao/la:Ako je vjerovati medijima iz SAD-a, nakon ove sezone Howard i Deron Williams ce se preselti u Dallas. Ukoliko se ovo desi onda, naredne sezone se ne trebaju ni igrati.
Mislim da ovdje Stern mora zasititi interese klubova, jer sada Magic i Netsi mogu izvisiti. Misljenja sam da se igrac mora primorati ukoliko njegova ekipa pristane na trade da potpise sa ekipom X ugovor pod minimalno istim uvjetima na dvije godine.
Npr. Orlando moze naci ekipu sa kojom ce napraviti trade, ali ta ekipa nece poslati jednog od svojih boljih igraca samo da bi imala Howarda tri mjeseca u svom rosteru.

PS: Takodjer se slazem da je ovo Heatu posljednja sansa da se na lagan nacin domognu titule, jer ce naredni prelazni rok i sezona biti strasni.
Nema to sanse zastiti klubove. Izvisio je i Cleveland, pa niko rijeci nije rekao iz NBA lige (jer je CBA jedini koji je mogao nesto primijeniti, a desio se samo sezonu nakon sto je James sjebao i Cavse i Knickse). Od contendera smo postali dno lige, bukvalno preko noci. Netsi su busan kondom od ekipe i htjeli su preko noci napraviti tim kao sto je uradio Miami i ako izvise nece biti neki veliki pad, za razliku od onog naseg pada. Na neke druge nacine je moguce minirati takve igrace, a ovaj CBA upravo to i cini, samim tim sto DH12 u Orlandu more zaraditi cini mi se nekih 25 miliona ili mnogo vise nego u nekom drugom timu. Mozda je moguce to osigurati barem citavu sezonu ili dvije sezone, ali onda to ispada smijesno pravilo, jer na koga ga primjenjivati itd. Ovo vise i nije kosarka, dodje hadzo sa parama, moze ici preko salary capa, dogovori sa igracima, skupi ih, ekipe koje su u te igrace ulagali, ostanu sjebane i nikom nista. Lakersi to rade godinama, uzimaju najbolje igrace, Boston je to uradio pred titulu iako su ti igraci bili u poznim godinama, te sada je Miami to uradio, kao i Knicski samo sto Knicsima je ostao manji izbor tih superstar igraca. Nemoguce je zastiti klubove od klubova lesinara. Uvijek je bilo lesinara i uzimali su svoj plijen, tako da se nista nece promijeniti. Malo je falilo i LAL da uzme Paula u trejdu i Howarda na ljeto, ne znam koga bi se tada trebalo zastiti. Gilbert je pokusao zastiti male klubove i svoj interes jer je sa ostatkom NBA lige vlasnik Hornetsa, tako sto je slao onaj mail, ali je Gilbert ispao ljubomoran u ocima navijaca Lakersa kao i ostalih kojekakvih kosarkaskih analiticara, tako da ne znam kako je moguce da sada neki navijaci Lakersa zele da se zastite klubovi NJN i ORL.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 05 mar 2012, 14:15

Sad si ga nahebao :)
Thomas Müller - Fußballgott

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 mar 2012, 17:31

@adriano Vidim pises mnogo o mogucnosti da neko dodje s parama i napravi veliki tim bez obzira na salary cap...Tehnicki to je moguce i toga ce uvijek biti,ali ne mozes reci da novi CBA,ako si barem i procitao jedan njegov djelic,ne ide ka suzbijanju takvih pojava ,ako nista... Porezi su povecani i u naredne 3god ce biti jos veci,pa ko voli,nek izvoli,sto bi se reklo...Koliko takva jedna odredba ima uticaja,mozes primijetiti na Lakersima,koji ove sezone dobrano vagaju da li ce i ciji ugovor preuzeti(pri eventualnom angazovanju nekog igraca),bez obzira sto su nedavno potpisali ugovor koji im donosi 160mil dolara....

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 mar 2012, 17:35

kad_kako je napisao/la:Dobi Denver - San Antonio 99:94 u gostima. Imale su Mamuze, i 3cu za izjednacenje 11sec do kraja, ali fula Hill.

Ty Lawson, za Denver odigrao odlicno 21p, 11as, 9 skokova. Na Drugoj strani Parker drzao Spurse u igri sa 25 poena.

Mislim da je skok oducio u ovoj utakmici: 49 - 39 u korist Denvera. Mada Duncan je vecinu tekme presjedio, nije nesto u dure, prehlada ili sta. I pored toga je imao 14p i 9sk. A Blair se povrijedio jos u 1/4, kad je imao koljeno u koljeno sa jednim igracem Denvera, i zadobio povredu. Pa zbog toga prednost Denvera u skok igri.

Bit ce veoma opasan Denver u PO, ako uspiju tamo doci zdravi. Veceras im nisu igrali Nene, Fernandez i Gallinari.
Mislim da je Neal fulao.... Hill sto je fulao,fulao je :D :D

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 05 mar 2012, 17:52

NEZALAGANJE je napisao/la:
kad_kako je napisao/la:Dobi Denver - San Antonio 99:94 u gostima. Imale su Mamuze, i 3cu za izjednacenje 11sec do kraja, ali fula Hill.

Mislim da je Neal fulao.... Hill sto je fulao,fulao je :D :D
Ne pratim, SAS, puno, hem sinoc gledao tekmu i slusao muziku, hem je bio sabah, a ja polubudan. :D Tako da je vjerovatno i bilo tako kako ti kazes. :D

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 mar 2012, 19:31

NEZALAGANJE je napisao/la:@adriano Vidim pises mnogo o mogucnosti da neko dodje s parama i napravi veliki tim bez obzira na salary cap...Tehnicki to je moguce i toga ce uvijek biti,ali ne mozes reci da novi CBA,ako si barem i procitao jedan njegov djelic,ne ide ka suzbijanju takvih pojava ,ako nista... Porezi su povecani i u naredne 3god ce biti jos veci,pa ko voli,nek izvoli,sto bi se reklo...Koliko takva jedna odredba ima uticaja,mozes primijetiti na Lakersima,koji ove sezone dobrano vagaju da li ce i ciji ugovor preuzeti(pri eventualnom angazovanju nekog igraca),bez obzira sto su nedavno potpisali ugovor koji im donosi 160mil dolara....
To sam i rekao, da novi CBA radi ka poboljsanju, jer npr. eto sam Howard ostankom zaradjuje mnogo vise nego odlaskom, to je taj jedan djelic CBA, zatim porezi da, radi se na poboljsanju situacije za manje timove, ali to se nikada nece moci iskorijeniti. Rus dosao u Netse, Netsi se sele, spreman preko salary capa ici, doveo D-Willa i hoce dovesti Howarda, 50% salary capa mu ode na njih dva, sta njega vise boli briga za porezima, dovest ce neke igrace da popuni roster, samo prisustvo ta dva igraca njemu prodaje dvoranu, pegla te taxe itd. Znaci opet mu ga dodje tu negdje, nema prevelikih gubitaka, jer prodaja dvorane znaci mnogo, prodaja dresova znaci mnogo, sirenje na globalno trziste znaci mnogo, tako da nema sanse da veliki i mocni nekako se ogranice u svojim nakanama. Clippersi dosli niotkuda i dovedose Paula, ja sam oduvijek to podrzavao, jer je ta fransiza dugo kuburila draftovima, uzeli Jordana, Griffina, Gordona, Aminua, sve kroz draftove. Vrijedno cuvali salary cap i napravise to sto napravise, a sada Netsi koji su propali, uze ih onaj kloc, dovedose Derona, te hoce preko noci da postanu contender, bez trunke napora, e kako to zaustaviti? Nema tog CBA koji ce to zaustaviti. Igraci, superstar igraci su postali obicne picke, misle da svaka funjara zasluzuje prsten, pa prave duo, trio i ostale zajebancije, eh to nema sanse zaustaviti.
To za Lakerse je istina da vagaju itd. ali prvenstveno sam ih spomenuo jer je taj Paul zajedno sa Howardom trebao predstavljati buducnost Lakersa, takodjer preko noci osiguranu buducnost. To su radili kroz historiju, dovodili najbolje itd. Pa onaj navijac Lakersa kaze kako treba zastiti Orlando i Netse, dok kada je taj isti Howard trebao doci dzaba, a Paul u trejdu, trljale su se ruke i nije se mislilo na buducnost nekog kluba. Zbog toga sam ih spomenuo.
Tesko je omoguciti ekipama sa malih trzista da se probiju u sam vrh NBA lige, samo kroz draft i nista vise. CBA donekle osigurava te pickove sa drafta da ostanu sto duze u svojim timovima, samim tim sto maticni tim moze vise da ponudi, jer danas je motiv vecini igraca NOVAC. Situacija ovakva kakva je sada, tesko da ce se popraviti u narednih 10 godina, jedino ako nadolazeci igraci budu vise slicili old school kosarkasima, a ne ovima koji danas igraju.

Mes Que Un Club!

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 05 mar 2012, 20:54

Sviđaju mi se ovi Mavsi sa D-Willom i Howardom mislim da bi bili jači od Heata.
Ovo je Heatu zadnja šansa da uzmu titulu,Thunder i Bulls trebaju ovu godinu da dobiju iskustva treba im još jedan poraz u finalu konferencije ili lige,Mavsi će biti nevjerovatno jaki,ako ovo prođe,Lakersi će se pojačat,Knicksi imaju odličnu ekipu,Kelti isto mogu pokušati nešto s tradeovima.Clippersima treba ova sezona da probiju led u playoffu,a Phili,Pacersima i Hawksima treba samo malo da budu vrh lige.Priča se da Gordon ide u Indianu,a on ima potencijal da bude jedan od boljih SG-a lige i nadam se da će Hawksi tradeovat Joa više.Mogu za njega solidan paket dobit,a ostaju im Horford i J-Smoove koji bi pokazao svoj puni potencijal,ako bi se to desilo 8-)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 05 mar 2012, 21:10

hhahaa kome ce ba Atlanta trade Johnsona?...ja se na serem na svaki menagment ko uzme njegov contract :)..pa znas li sta ti moras da dadnez za njega?...onje meni u padu forme i nije on onaj isti Johnson od nekada i ako je on jos uvjek jedan od boljih SG svakako
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 05 mar 2012, 21:27

SaltCityAttack je napisao/la:hhahaa kome ce ba Atlanta trade Johnsona?...ja se na serem na svaki menagment ko uzme njegov contract :)..pa znas li sta ti moras da dadnez za njega?...onje meni u padu forme i nije on onaj isti Johnson od nekada i ako je on jos uvjek jedan od boljih SG svakako
Ma neće dobiti Howarda,al mogu prosječnog centra ili 2-3 prosječna igrača.Uključe u taj trade još jednog nepotrebnog igrača i to je to.Ko zna možda ima još pokoji retardiran managment( ko nekad Clippersi)pa dobiju i nekog dobrog igrača :mrgreen:
Dobili bi samo da on ode,a još ako dobiju nešto za njega to je pun pogodak.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 05 mar 2012, 21:34

ma znam care ja kazem ko ce uzeti njega, odnosno njegov ugovor?...ja nebi care uzeo njeg ai njegov ugovor, pa ebote mogu Howarda dovest za te iste pare :)..znam ja da mogu oni dobit i trebali bi dobit ...pa po toj logici Deng i Noah za Johnsona :)..ebiga on je 20m stim da zadnje dvije sezone po 24m ce kostati.. dok recimo dend 12-13m, Noah 11-12m tako da eto skoro pa izjednaceno :).. ka budala je ko ponudi trade za njega
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 05 mar 2012, 21:51

FLORIDSKI radio iz Miamija javlja kako je umirovljeni veteran Rasheed Wallace (37) novi član Miami Heata, odnosno suigrač LeBrona Jamesa, Dwaynea Wade i Chrisa Bosha.

Heat već poduže vrijeme potiho traži pravog rezervnog krilnog centra koji bi mogao zamijeniti Bosha ili Udonisa Haslema kada njih dvojica sjednu na zasluženi odmor tijekom utakmice.

Ranije su još čelnici Miamija željeli dovesti Kenyona Martina i Joela Przybillu, ali u tome nisu uspjeli.
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 mar 2012, 22:18

Najbolji posao Hawksi mogu napraviti tako sto ce amnestirati Joe Johnsona. Niko njega nece prihvatiti, odnosno njegov ugovor. Pa ima ugovor na 5 godina cini mi se, svake sezone po 20+ miliona.

Mes Que Un Club!

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 05 mar 2012, 22:20

SaltCityAttack je napisao/la:ma znam care ja kazem ko ce uzeti njega, odnosno njegov ugovor?...ja nebi care uzeo njeg ai njegov ugovor, pa ebote mogu Howarda dovest za te iste pare :)..znam ja da mogu oni dobit i trebali bi dobit ...pa po toj logici Deng i Noah za Johnsona :)..ebiga on je 20m stim da zadnje dvije sezone po 24m ce kostati.. dok recimo dend 12-13m, Noah 11-12m tako da eto skoro pa izjednaceno :).. ka budala je ko ponudi trade za njega
hornetsi hehe

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 06 mar 2012, 02:46

i ovi Clippersi mi nisu nesto u zadnje vrijeme...Billups je tu izgleda ipak ostavio vecu rupu nego sto mnogi misle

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.