Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

JuveSissoko
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la JuveSissoko » 29 jun 2011, 17:29

MaGiCa je napisao/la:Izjava Federera posle meca sa Djokovicem na RGu:

I just felt you don’t give me such a lead and then think you can crawl back into the match. I knew I was probably going to close it out.

Jbga, ne treba se uzvisivati u pobedi nikada. 8-)

Tsonga je favorit u polufinalu. Em extra forma, em los matchup za Novaka.
sta je tu cudno u izjavi, Fedex je za Novaka izmislio tenis, naravno da ima "pozadinu" za takve rijeci
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 29 jun 2011, 17:32

Kakvo razocarenje... :cry:

Ne mogu da vjerujem.
Samo malo da se osvrnem na mec Federer-Tsonga. Obzirom da Francuz izgleda vrlo dobro u dosadasnjem dijelu turnira, mogao bi Fedex imati problema, ali mislim da je ovdje vrlo bitno da dobro otvori mec i stekne psiholosku prednost. Tsongu treba odmah na pocetku dokrajciti, protiv takvih tenisera koji igraju na momentum, samo se tako i moze igrati.
Jucer kazem da je vrlo bitno otvaranja.Otvorio je perfektno i mislio sam da je gotovo, a Tsonga tek nakon toga dobiva momentum i evo sta bi. :cry:

Zaluzeno, jeste, nema sta, ali :cry: :cry: :cry:

Sve ga je islo i servis i igra sa osnovne linije, pa cak i servis&volley u par navrata sa kojim je iznenadio Federera.Fedex 10-tak UE i zijani mec :shock:

Cestitke Tsongi, ali mrzak mi je pravo...

Nastavak turnira ne znam kako cu odgledati, nemam ni razloga vala...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 29 jun 2011, 17:34

sarajlija89 je napisao/la:Kakvo razocarenje... :cry:

Ne mogu da vjerujem.
Samo malo da se osvrnem na mec Federer-Tsonga. Obzirom da Francuz izgleda vrlo dobro u dosadasnjem dijelu turnira, mogao bi Fedex imati problema, ali mislim da je ovdje vrlo bitno da dobro otvori mec i stekne psiholosku prednost. Tsongu treba odmah na pocetku dokrajciti, protiv takvih tenisera koji igraju na momentum, samo se tako i moze igrati.
Jucer kazem da je vrlo bitno otvaranja.Otvorio je perfektno i mislio sam da je gotovo, a Tsonga tek nakon toga dobiva momentum i evo sta bi. :cry:

Zaluzeno, jeste, nema sta, ali :cry: :cry: :cry:

Sve ga je islo i servis i igra sa osnovne linije, pa cak i servis&volley u par navrata sa kojim je iznenadio Federera.Fedex 10-tak UE i zijani mec :shock:

Cestitke Tsongi, ali mrzak mi je pravo...

Nastavak turnira ne znam kako cu odgledati, nemam ni razloga vala...
pa Wimbledon vec, meni licno, duze vrijeme zavrsava ispadanjem Federera,sem ako ne osvoji :mrgreen: dalje se nema tu sta gledat, a danas je opet onaj "stari", evo ti na tanjiru Tsonga pa uzmi, sta se stidis :D
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 29 jun 2011, 17:35

JuveSissoko je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:Izjava Federera posle meca sa Djokovicem na RGu:

I just felt you don’t give me such a lead and then think you can crawl back into the match. I knew I was probably going to close it out.

Jbga, ne treba se uzvisivati u pobedi nikada. 8-)

Tsonga je favorit u polufinalu. Em extra forma, em los matchup za Novaka.
sta je tu cudno u izjavi, Fedex je za Novaka izmislio tenis, naravno da ima "pozadinu" za takve rijeci
Pa prevedi je prvo, pa onda vidi sta se tu zapravo radi.
Federer je izmislio tenis za sve igrace koji su ikada igrali tu igru, pa i za Djokovica. Ali samo 20ak dana, nakon sto mu se mnogo toga poklopilo (mrak, extra servis, pritisak na protivniku), kada je rekao da je bukvalno nepobediv kada vodi sa 2:0 (iako je srecno izvukao 4. set tada i spasao se petog) - stigao je tezak demant. Zato je bolje cutati, cak i kad si pomeo protivnika, a ne bio bolji za malo. Nikad ne znas kad na naplatu dolaze te izjave. ;)

BluesForever
Kontakt:

Post Postao/la BluesForever » 29 jun 2011, 17:37

Kao i što sam danas rekao da bi neko mogao ispasti od favorita to se i dogodilo,na moju žalost to je bio Federer a naravno da je i smrdi Đokovicu drago što je ispao jedan od najboljih tenisera svih vremena i tako nece imati veliku prepreku pred sobom.
Zadnja izmjena: BluesForever, dana/u 29 jun 2011, 17:38, ukupno mijenjano 1 put.
Champions League Winners 2012

1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 29 jun 2011, 17:38

Ne mogu da vjerujem koliko je Federer pao na psihološkom planu, pogotovo ove godine. Dokaz tomu je da je prvi put ispustio vodstvo od 2:0 na Grand Slamu. Jednostavno, kada treba sve da završi on poklekne. Sada je već evidentno da će Nadal osvojiti Wimbledon, teško ko od trenutnih može da mu parira.

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 29 jun 2011, 17:38

Nakon poraza je pokazao zasto je veliki sampion 8-)
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

M. Scofield
Kontakt:

Post Postao/la M. Scofield » 29 jun 2011, 17:38

U međusobnim omjerima Tsonga vodi protiv Đokovića 5:2, bit će zanimljivo polufinale, Federer je najveći ali dosta i njega više
Audere est Facere

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 29 jun 2011, 17:39

Ma ovo Rafa uzima ili Murray..u polufinalu cemo gledati finale prije finala, jer ni Djokovic ni Tsonga ne mogu pobjedit ovu dvojicu.

Navijam za Rafu, mozda cudno, obzirom da su on i Federer veliki rivali, ali drzi mi je od ostalih jbg, a i ne mogu ga osporit ko velikoga sampiona.Jednostavno, fascinira me i on i Fedex su daleko najbolji teniseri...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 29 jun 2011, 17:40

MaGiCa je napisao/la:
Pa prevedi je prvo, pa onda vidi sta se tu zapravo radi.
Federer je izmislio tenis za sve igrace koji su ikada igrali tu igru, pa i za Djokovica. Ali samo 20ak dana, nakon sto mu se mnogo toga poklopilo (mrak, extra servis, pritisak na protivniku), kada je rekao da je bukvalno nepobediv kada vodi sa 2:0 (iako je srecno izvukao 4. set tada i spasao se petog) - stigao je tezak demant. Zato je bolje cutati, cak i kad si pomeo protivnika, a ne bio bolji za malo. Nikad ne znas kad na naplatu dolaze te izjave. ;)
ja kako se sjecam Djokovic je bio "Allah tenisa" pa dodje "starkelja Federer" pa ga izbaci, a ako iko u svijetu tenisa ima pravo da se malo kurci, a zapravo to lik rijetko radi, to je Federer

jedan_je_nole
Kontakt:

Post Postao/la jedan_je_nole » 29 jun 2011, 17:40

BluesForever je napisao/la:Kao i što sam danas rekao da bi neko mogao ispasti od favorita to se i dogodilo,na moju žalost to je bio Federer a naravno da je i smrdi Đokovicu drago što je ispao jedan od najboljih tenisera svih vremena i tako nece imati veliku prepreku pred sobom.

Ne vidim što je to Djoković smrdo?
Možda što kara ove sezone Federera,što je uradio ono što ni Federeru nije pošlo za rukom,da dočeka polufinale Wimbledona sa jednim kiksom u sezoni?
A o preprekama ako ćemo,Tsonga manje odgovara Novaku,nego Roger. ;)

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 29 jun 2011, 17:41

Bolji procenat prvog, 11 UE i ispao. :lol:
Tako je to kad se igraci tipa Tsonge pitaju u mecu i kada im sve ulazi, on bi sa ovakvom igrom danas dobio svakog igraca.
Tsongi odgovara Nole i imat ce svoju sansu, a ovako kad pogledam pa on ima i sansu za titulu sa ovom igrom.
Dobio Nadala na Quennsu, protiv Andya bio blizu.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 29 jun 2011, 17:43

Uhh cha-chinggggg, 200 eura bogatiji :)...to congo..Hvala na dojavi ;)
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

spahija
Kontakt:

Post Postao/la spahija » 29 jun 2011, 17:43

ja jednostavno ne mogu da vjerujem da je uspio prokockati ovih 2-0, strasno. vidi se da je oslabio na zivcima. f**k u roger, u ruin my day... treba nesto pokusati na US openu, pa na kraju sezone se povuci u penziju. nek se cojek bavi humanitarnim radom

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 29 jun 2011, 17:44

Ja sam samo pratio 5. set između Federera i Tsonge. Francuz je odlično odservirao i nije dao Federeru priliku da se vrati u meč (nakon ranog break-a u istom). Mene je ovaj rezultat iznenadio (nebitno što Tsonga ima strahovit servis) i moram priznati da nakon što sam vidio da je Fed vodio sa 2:0 u setovima, nikako mi nije jasno kako se Francuz uspio vratiti. :(

Đoković mora poprativi igru ukoliko želi osvojiti Wimbledon (i to dobrano), a s obzirom kako Tsonga servira, mogli bismo u ovom polufinalu gledati jedan maratonski meč.

Sad gledam Rafu protiv Fisha. Španac ima break prednosti i mišljenja sam da će ovo uzeti u, gle čuda, 3 seta. Nadam se polufinalu sa Murrayem, pa da ovog Britanca ispraši i odgodi mu wimbledonsko slavlje na još barem jednu godinu (sorry @Virtu4l :mrgreen: ).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Begov_unuk
Kontakt:

Post Postao/la Begov_unuk » 29 jun 2011, 17:46

A Novak navijao za Rogera :cry: Valjda je i njemu jasno da protiv Tsonge nema šanse.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 29 jun 2011, 17:48

Tsonga je igrao nestvarno dobro. Retko ko ima vise winnera od Federera na travi.

Statistika:

Winners: 63-57 Tsonga
Greske: 22-11, neverovatno da Federer izgubi, a da napravi samo 11 za celi mec od 5 setova. :roll:
Break sanse: 3 / 9 Tsonga, 1 / 1 Federer
Asevi: 18-17 Tsonga
Servis: Tsonga 70 %, Federer 75%
Na mrezi: 37/58 Tsonga, 26/42 Federer

Sa ovakvom igrom protiv Tsonge nema sta da traze ni Nadal ni Djokovic, samo sto ja ne verujem da Francuz moze u kontinuitetu i u vise meceva da drzi taj nivo igre. U sledeca dva meca (hipoteticki) mora jednom pasti.

Begov_unuk
Kontakt:

Post Postao/la Begov_unuk » 29 jun 2011, 17:50

MaGiCa je napisao/la:Tsonga je igrao nestvarno dobro. Retko ko ima vise winnera od Federera na travi.

Statistika:

Winners: 63-57 Tsonga
Greske: 22-11, neverovatno da Federer izgubi, a da napravi samo 11 za celi mec od 5 setova. :roll:
Break sanse: 3 / 9 Tsonga, 1 / 1 Federer
Asevi: 18-17 Tsonga
Servis: Tsonga 70 %, Federer 75%
Na mrezi: 37/58 Tsonga, 26/42 Federer

Sa ovakvom igrom protiv Tsonge nema sta da traze ni Nadal ni Djokovic, samo sto ja ne verujem da Francuz moze u kontinuitetu i u vise meceva da drzi taj nivo igre. U sledeca dva meca (hipoteticki) mora jednom pasti.
Praktično on na travi od preostalog trojca može samo od Murraya pasti, ako Murray ne padne sam od sebe u finalu.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 29 jun 2011, 17:52

Ajde Tsonga,pokazi ko je najbolji teniser danasnjice!
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 29 jun 2011, 17:53

JuveSissoko je napisao/la: ja kako se sjecam Djokovic je bio "Allah tenisa" pa dodje "starkelja Federer" pa ga izbaci, a ako iko u svijetu tenisa ima pravo da se malo kurci, a zapravo to lik rijetko radi, to je Federer

To je rekao sam Djokovic, jel tako :?:

Ne navijaci i novinari, vec sam Djokovic. :lol:

Ovo je bolje i od onog: "uzimali su EPO u malim kolicinama". :lol: :lol: :lol:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.