AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 15 mar 2014, 20:38

Jako malo je kvalitetnih stopera u ovom timu i vecina ih se vec uhljebila u dobrim klubovima. Mi cak i da ponudimo 30 miliona, niko ti ne bi dosao. Opcenito se u zadnje vrijeme izbjegava talijanska liga, a kamo li jedan Milan koji vrlo vjerovatno nece ni LE izboriti.
Zato sam zadovoljan Alexom, boljeg u ovom momentu vjerovatno ne mozemo dobiti. ;)

I ono skoro pa jednako vazno, potreban je bek koji ce kvalitetno odigrati u oba pravca. Imamo cetiri beka i ne znas koji je invalidniji po pitanju centarsuteva sto mi je postalo mucno gledati.

Za pocetak, rekonstruisati odbranu (plus golman), otjerati sve otpatke, sacuvati dobre igrace (malo mi je Balo klimav jer ne znam kako takav karakter da ne igra u LS) i to bi bilo to za pocetak.
Krajem iduce sezone istice Kaki ugovor i tu iskesirati za dobrog amfa, sada nam i nije takva hica, vezni red je poprilicno solidno popunjen.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 15 mar 2014, 22:33

rope11 je napisao/la:Slazem se, Berlusconi bi trebao biti prvi na redu kritika jer je on glavni zasluzni za ovo stanje. Galliani je samo usputni krivac, ne mozes ni od njega ocekivati cuda sa 0 eura budzeta.
A koliko oni postuju odnosno ne postuju navijace, pokazali su dovoljno u ove dvije sezone.

Ma u sustini, sve protjerati i u upravu staviti Maldinija i nase ostale igracke legende. Barbara jedina osoba kojoj je stalo i njoj svaka cast. Nema nista bez zene, uvijek sam to govorio. 8-)

Pa stvarno je više preraslo i bruku i sramotu da se jedan VELIKI PAOLO toliko godina izbjegava... :roll:
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 15 mar 2014, 22:46

Ja mislim, barem ono što sam upratio, da Paolo i pojedini u upravi nisu baš u najboljim odnosima. Mislim na Gallianija tu prije svega. Sad jesam li stekao krivi dojam ne znam. Ali ono što znam Paolo je zadužio klub i navijače toliko da kada mu se spomene ime treba da ustanemo i da mu se naklonimo. Milan više neće nikad imati takvu legendu, jedini koji može stati u rečenicu sa njim je Baresi ali to već svi znamo zato sam još tužniji što ga nema u klubu gdje i zaslužuje. Priča se da bi mogao u PSG jer se ne cijeni mnogo u Italiji :cry:
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

betton
Kontakt:

Post Postao/la betton » 15 mar 2014, 23:40

Izgled novog stadiona:

slika

8-)

slika
Rossi come il fuoco..Neri come la vostra paura..

Gullit: "At Milan 11 of us would practice against only the 4 defenders and we still couldn't score a goal."

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 16 mar 2014, 00:31

rope11 je napisao/la: I ono skoro pa jednako vazno, potreban je bek koji ce kvalitetno odigrati u oba pravca. Imamo cetiri beka i ne znas koji je invalidniji po pitanju centarsuteva sto mi je postalo mucno gledati.
Ja kad sam De Sciglia nedavno gledao protiv Atl. Madrida, cini mi se da je ta tekma, do tog trenutka nisam jos vidio igraca koji onako dobro centrira iz trka, momak je tu tekmu bar ono sto sam ja gledao svaki centarsut vrhunski poslao.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 16 mar 2014, 03:56

10DelPiero je napisao/la:
rope11 je napisao/la: I ono skoro pa jednako vazno, potreban je bek koji ce kvalitetno odigrati u oba pravca. Imamo cetiri beka i ne znas koji je invalidniji po pitanju centarsuteva sto mi je postalo mucno gledati.
Ja kad sam De Sciglia nedavno gledao protiv Atl. Madrida, cini mi se da je ta tekma, do tog trenutka nisam jos vidio igraca koji onako dobro centrira iz trka, momak je tu tekmu bar ono sto sam ja gledao svaki centarsut vrhunski poslao.

Nisi ga gledao dovoljno druže, njegov centaršut je tragikomičan, skoro kao Abateov, tu su negdje.
Igru prema naprijed nije nimalo popravio, jedina prednost mu je što je još uvijek mlad.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 16 mar 2014, 06:08

Ono sto sam ja primjetio je da Siljo puno bolje igra lijevog beka i mislim da ga treba uigravati na toj poziciji.
Sto se tice izgleda stadiona to su samo špekulacije :wink:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 16 mar 2014, 11:52

Cassano: "Milan aren't doing well? I don't care I'm an Interista.. I only care about Inter, Parma and Sampdoria"

Evo sastava :?

slika
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 16 mar 2014, 12:19

sa ovakvom odbranom danas primamo sigurno barem jedan gol,ali sve mi nekako miriše na neriješeno

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 16 mar 2014, 12:42

Sudeci prema najavljenom sastavu slijedi jos 90 min zivciranja

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 16 mar 2014, 12:43

Ja sam vec nekoliko puta rekao da mi je Siljo omiljeni igrac i cak kao takav ne mogu naci nacina da ga pohvalim jer je u igri prema naprijed katastrofalan, nista bolji od Urbija i Abatea. I ono sto me posebno plasi je to sto dvije sezone igra konstanto i ni na koji nacin nije uspio unaprijediti svoju igru.
Ali kao sto rekose, mlad je, vjerovatno ima vremena da se neke stvari poprave (krajnje vrijeme je vec).

Sto se tice danasnje utakmice, ja sam vidio jednu skroz drugu postavku postavljenu nedavno. I igra Essien i Montolivo kao traquerista. :roll: Posebno mi je cudno ostavljanje Taarabta na klupi. :roll:
Ovdje ne smijem nista prognozirati, ali bi mogao biti X. Mozda nasi odigraju dobro da ublaze onu bruku iz Madrida, a mozda neznanje pojedinih igraca na terenu izadje na vidjelo.

FORZA MILAN !

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 16 mar 2014, 12:45

Ma ne treba vjerovati ovim preuranjenim postavkama, milion puta se to znalo izmijeniti do početka utakmice, ali me isto tako ne bi iznenadilo ako istrčimo baš u ovom sastavu. Uostalom, koja god četvorka iz obrane istrči na travnjak, živciranje je neminovno :roll: :!:

Smrt nacionalizmu !!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 16 mar 2014, 12:53

Ovo je najnovija i koliko sam ja primjetio, uvijek pogode. Nazalost. Ovo cak izgleda gore nego ova prije postavljena. :mrgreen: :mrgreen:
U ovoj formaciji je jednostavno sve promaseno, ne bi me cudilo da Parma iznenadi (ako bi se to uopste moglo zvati iznenadjenjem jer su ljudi bolji od nas).

slika

FORZA MILAN !

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 16 mar 2014, 12:56

Što se odbrane tiče, čak je za nijansu i bolja, jer je Urby za Constanta izmislio loptu iako ni ovaj nije Bog zna šta, ali Monto na Amf ? :lol:

Smrt nacionalizmu !!

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 16 mar 2014, 13:10

http://www.milanlive.it/2014/03/16/mila ... o-incerto/" onclick="window.open(this.href);return false;
Vjerovatno necemo otkupit Ramija, Sedorf nije zadovoljan njime. To znaci da cemo sljedece sezone u odbrani gledati tandem Bonera/Alex(ako dodje) ili Bonera/Zapata. Ne mogu da shvatim kako je Bonera stekao ovako jak status u Milanu, na osnovu cega??

Danas ne ocekujem nista posebno, imam osjecaj da ce nas Parma iznenadit. Ma nek isprobava do kraja sezone sta god hoce, ionako je izgubljena. Tesko da ce se Monto snaci na amf al hajd, vidjet cemo poslije. Tarabt na klupi, covjek najvise pokazao i jos je zeljan dokazivanja. Valjda ce uci poslije..

Kakva je ovo gore slika stadiona, izgleda mocno ako je to to..
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 16 mar 2014, 13:16

Čim vidiš De Jonga i Essiena u prvoj postavi, i to kod kuće protiv jedne Parme, onda znaš koliko je sati. Naravno, tu su i nezaobilazni Daniele Bonera, alfa i omega u Milanu već godinama, kao i strašni Abate na boku. U pravu je Seedorf, treba napustiti kormilo kluba ukoliko ne izbori EL.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 16 mar 2014, 13:22

Slažem se. Napredak u igri jeste bio vidljiv, pogotovo na fizičkom planu, presing po cijelom terenu i sl.
Ali kada gledam sastav koji izvodi, ne razlikuje se nimalo od onog s kojim nas je živcirao uhljeb Allegri.
Neću da ulazim sad u to da li mu možda i dalje Tassoti kroji sastav, kako god, što se mene tiče ja sam za nekog vrhunskog trenera u svakom slučaju mada čisto sumnjam da će ijedan pristati doći u ovako loše organizirani klub u svakom sportskom smislu. Prandelli je moja ogromna želja.

Smrt nacionalizmu !!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 16 mar 2014, 13:27

Da, Prandelli bi bio odlična opcija. Nemam ništa ni protiv Spallettija, svakako je napustio Zenit i slobodan je k'o ptica. Strah me da Pippa ne potrošimo prerano, ne vjerujem ni da bi se on snašao bez finansijske injekcije, koja 90% neće doći.

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 16 mar 2014, 13:35

Već selite Seedorfa sa klupe i čekate neka nova imena kao da će se nešto bitno promijeniti. Više sam i sam sebi dosadan od ponavljanja džaba Allegri, Seedorf, Prandelli, Capello ovaj ili onaj kada se zna gdje je glavni problem i da riba smrdi od glave. Nemožeš pitu od go.vana praviti. Ovaj Milan ima jednog ili 2 top igrača i to jedan je retardiran u mozak ovo ostalo solidni igrači ili ispod prosjeka. Ne postoji magični štapić nažalost. Uprava nema dugoročan plan već stvari rade kampanjski zato sada klub pati.

Danas očekujem patnju protiv jedne jako solidne ekipe na čijoj klupi sjedi čovjek koji će imati motiv da danas napravi dobar rezultat. Nekako mi remi 1-1 najrealnije zvuči.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

Bixente
Kontakt:

Post Postao/la Bixente » 16 mar 2014, 13:38

Igrao sam pobijedu na vas!! Nadam se da ce biti , sada je pravo vrijeme da bi se ukljucili za EPL!!

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.