FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Sky9
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Sky9 » 28 jun 2024, 19:59

Beduin je napisao/la:
28 jun 2024, 19:24
Sjecam se tamo nekad 2015/16 sam radio sa jednim Makedoncem, bio je u Komitima i zovio za fudbal i Vardar, sjecam se njegove srece tad i kako s ponosom se hvalio rukometom i fudbalom, kako ih vodi bogatas, a ja tad se hvalio kako deremo Zelju i Sarajevo, kako cemo igrati Evropu. To je tad bila nevjerovatna prica covjece, tih stvari se covjek sjeca.
Vjerujem sad da vecinu njih pitas da mogu bil' vratili vrijeme i ne dozvolili tom tajkunu ulazak u klub, ali i da nema onih utakmica i srece u fudbalu i rukometu, ubijedjen sam da bi odgovor bio odrican.
Isto kao sto vecina nas ne bi mijenjala onaj period borbe za titulu ni za sta na svijetu. Kao sto i vecina nas nije za povratak Azmira iz mnogih razloga, sto ne mijenja cinjenicu da je nekad bilo lijepo sa njim.

Sve je rizik, rizik je dovodjenje trenera, rizik je selekcija igraca, rizik je davanje velikih ovlasti potencijalnom vlasniku/predsjedniku kluba, ali se rizikovat mora kad ne ide na bolje.
Rizik je pustiti dijete do prodavnice da ga nece neki manijak pokupiti autom na trotoaru ili rizik je hodati centrom grada pokraj gradjevina iz perioda austrougarske da te ne bi satrala fasada, pa i jesti pileci sendvic ili burger fast food radnji da ne dobijes salmonelu po onim vrucinama (a ne znas ni u kakvim uslovima se to cuva) pa opet jedes tamo.

Rizik, rizik, rizik.
:clap:

Baš tako, sve potpisujem. :thumbup:
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 28 jun 2024, 20:41

Beduin je napisao/la:
28 jun 2024, 19:24
Sjecam se tamo nekad 2015/16 sam radio sa jednim Makedoncem, bio je u Komitima i zovio za fudbal i Vardar, sjecam se njegove srece tad i kako s ponosom se hvalio rukometom i fudbalom, kako ih vodi bogatas, a ja tad se hvalio kako deremo Zelju i Sarajevo, kako cemo igrati Evropu. To je tad bila nevjerovatna prica covjece, tih stvari se covjek sjeca.
Vjerujem sad da vecinu njih pitas da mogu bil' vratili vrijeme i ne dozvolili tom tajkunu ulazak u klub, ali i da nema onih utakmica i srece u fudbalu i rukometu, ubijedjen sam da bi odgovor bio odrican.
Isto kao sto vecina nas ne bi mijenjala onaj period borbe za titulu ni za sta na svijetu. Kao sto i vecina nas nije za povratak Azmira iz mnogih razloga, sto ne mijenja cinjenicu da je nekad bilo lijepo sa njim.

Sve je rizik, rizik je dovodjenje trenera, rizik je selekcija igraca, rizik je davanje velikih ovlasti potencijalnom vlasniku/predsjedniku kluba, ali se rizikovat mora kad ne ide na bolje.
Rizik je pustiti dijete do prodavnice da ga nece neki manijak pokupiti autom na trotoaru ili rizik je hodati centrom grada pokraj gradjevina iz perioda austrougarske da te ne bi satrala fasada, pa i jesti pileci sendvic ili burger fast food radnji da ne dobijes salmonelu po onim vrucinama (a ne znas ni u kakvim uslovima se to cuva) pa opet jedes tamo.

Rizik, rizik, rizik.
Samo nije rizik kad treba dati ovlasti u ruke djeci sa tribine. Oni sve znaju, kakvi ovi sto imaju para, Aco zna bolje :lolno:

Kod nas kad se investitor spomene u bilo kojem kontekstu odmah idu price zavalit ce klub i slicno. Ovakvi kao sadasnja uprava su i otjerali svakoga ko imalo ima znanja u biznisu. Nece niko da Aco upravlja njihovim parama.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 28 jun 2024, 20:45

Mi smo gotovo sigurno u Federalci za godinu. Trenutno smo uz Bn najlošiji...

Pazite gabele, posušja, konjica, širokog, doboja... Mnogo zaostajemo za njima. Mislim čak da su nam nedostižni.

Uz ludu sreću i neke slučajne velike pare možemo se boriti za 9. ili 10. mjesto pa da igramo baraž sa entitetskim prvacima...
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 29 jun 2024, 02:03

DamirT je napisao/la:
28 jun 2024, 19:12
Ko god da vodi klub, stavio bi da mora odredjeni novac donijeti u klub. Npr 500.000 KM ti da doneses. Ne pozajmice i slicno, vec da ulozis ti pare. Najlakse je cekat transu i sve cetiri u zrak. Ovim ljudima svaka cast sto rjesavaju dugove, ali u PL valja imati i para, a oni to izgleda nemaju.

@madal :thumbup:
Imas ti takvih ljudi i po BiH i po inostranstvu, najmanji je problem "donijeti pare"kako ti kazes koliko god to tebi mozda suludo zvucalo. Cime cemo privuci takvog covjeka :?:
A sta mi dajemo tom covjeku sto mu je USLOV da donese pare. Koji je njegov racun tu, kako ce vratiti novac, jel da bude vlasnik, ili da ima neke procente od svakog sponzora kojeg dovede, procente od transfera, jel ima postotak od ukupnog prihoda kluba....Ne kontam sta mu nudimo za uzvrat za tih xy para.

mirsonetz
Kontakt:

Post Postao/la mirsonetz » 29 jun 2024, 06:04

FKBilder je napisao/la:
29 jun 2024, 02:03
DamirT je napisao/la:
28 jun 2024, 19:12
Ko god da vodi klub, stavio bi da mora odredjeni novac donijeti u klub. Npr 500.000 KM ti da doneses. Ne pozajmice i slicno, vec da ulozis ti pare. Najlakse je cekat transu i sve cetiri u zrak. Ovim ljudima svaka cast sto rjesavaju dugove, ali u PL valja imati i para, a oni to izgleda nemaju.

@madal :thumbup:
Imas ti takvih ljudi i po BiH i po inostranstvu, najmanji je problem "donijeti pare"kako ti kazes koliko god to tebi mozda suludo zvucalo. Cime cemo privuci takvog covjeka :?:
A sta mi dajemo tom covjeku sto mu je USLOV da donese pare. Koji je njegov racun tu, kako ce vratiti novac, jel da bude vlasnik, ili da ima neke procente od svakog sponzora kojeg dovede, procente od transfera, jel ima postotak od ukupnog prihoda kluba....Ne kontam sta mu nudimo za uzvrat za tih xy para.
Hmmm, cir na zeludcu ?😂😂
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.

Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.

1919 ❤️🖤

Bosanac1997
Kontakt:

Post Postao/la Bosanac1997 » 29 jun 2024, 10:02

Iskreno "ovakav" klub je bacanje para,jer nemozes se pohvaliti da ista funkcionise(od prvog tima,mladjih selekcija,stadiona,uslova za treniranje) i sta covjek da ocekuje sad neke rezultate.Ne razumljivo mi je da grad kao najveci finansijer ne povede racuna o klubu(izvjestaji gdje se trosi gradski novac).Iskreno pukli smo po svim savovima

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 29 jun 2024, 10:36

Ne brinite stizu pojacanja od ponedjeljka, Zeba se pravo zadao :opaopa:
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 29 jun 2024, 10:38

Nezvanično, nastavak saradnje sa tuzlanskim klubom dogovorili su Nikola Komazec, Aleksandar Ignjatović i Said Husejinović.

Riječ je o tri veoma iskusna fudbalera koji su svojim igrama nosili Slobodu, davali čvrstinu u igri i u Upravi kluba žele da budu dio tima naredne sezone.

Neizvjesna sudbina u tuzlanskom dresu je za većinu fudbalera, a među njima su Muminović, Kurtalić, Kenan Delić, Cvijanović...

Prema nezvaničnm informacijama do kojih smo došli dres tima iz Tuzle u novoj sezoni neće nositi Mucaj, Dilaver, Hasanbegović, Čivić i Dervišagić.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 29 jun 2024, 11:36

Tako je Upravo, prvo ostavite matorce koji nemaju i ne mogu nigdje drugo i sa kojima smo ispali proje godinu dana. Tako se to radi, iskustvo na prvom mjestu. ❤️
Bitno je rijesiti se jednog Dervisagica koji se pokazao medju rijetkima da ima slifa prema naprijed, samo da je bilo pravde i normalnog trenera. Hajmo i Kalesica se rijesiti jer Nala zna znanje.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 29 jun 2024, 11:41

Za ostanak nam trebaju igraci kao Dervisagic i Delic koji mogu trcati.

Logicno ostavimo igrace kojima dusa izlazi na usta nakon 15 minuta igre. :urnebes:

Sloboda je jedini klub koji postoji, a da ima upravu kojoj je krivo jer je klub promovisan u visu ligu.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 29 jun 2024, 11:50

Zar se nije moglo dogovorit sa Civom, moze pokrit i stopera, solidan bek za PL, kad je raspolozen zna bit izuzetno koristan, za te pare necemo nac boljeg.

Trebalo je obecat prvu postavu Kalesicu, Delicu i Dervisagicu ako ih vec parama ne mozemo zadrzat, to je dosta sigurniji izbor jer moras rizikovat svakako, jer za te pare neces sigurno dovest igraca za kojeg si siguran da je pojačanje za PL, to je uvijek mačak u vreći.

Sad ne znam da li je budzet veći i da li će se dovodit igrači većeg platnog ranga od gore pomenutih ali čisto sumnjam.

Uprava treba da održi press i predstavi nam šta su planovi kluba za sljedeću sezonu, pa da vidimo u kojem tačno smjeru idemo.

montolivo18
Kontakt:

Post Postao/la montolivo18 » 29 jun 2024, 12:00

Čivić solidan bek za PL? Pa ne znam da li je imao tri asistencije u sezoni kad smo ispali, a godinu dana kasnije završava ligu kao najbolji asistent, iako je mjesec prije toga bio povrijeđen i nije igrao. Eto, samo taj podatak govori kakav je igrač i koja liga je njegov nivo. Što se tiče ostalih, vjerujem da će ostati, više ćemo znati već sutra.

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 29 jun 2024, 12:46

Dinu pod svaku cijenu moraju zadrzat. Nadam se da su barem to sposobni.
Ako treba i duplu platu mu dat u odnosu na prošlu sezonu.
Volim tebe, više od sebe

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 29 jun 2024, 12:50

montolivo18 je napisao/la:
29 jun 2024, 12:00
Čivić solidan bek za PL? Pa ne znam da li je imao tri asistencije u sezoni kad smo ispali, a godinu dana kasnije završava ligu kao najbolji asistent, iako je mjesec prije toga bio povrijeđen i nije igrao. Eto, samo taj podatak govori kakav je igrač i koja liga je njegov nivo. Što se tiče ostalih, vjerujem da će ostati, više ćemo znati već sutra.
Pa ako ima para za boljeg beka u nikad jacoj PL, neka dovedu.

Rekli su da cemo imat najmanji budzet u PL, iz te perspektive sam i komentarisao.

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 29 jun 2024, 13:02

RollingPaper je napisao/la:
29 jun 2024, 12:50
montolivo18 je napisao/la:
29 jun 2024, 12:00
Pa ako ima para za boljeg beka u nikad jacoj PL, neka dovedu.

Rekli su da cemo imat najmanji budzet u PL, iz te perspektive sam i komentarisao.
Ma moja neka pretpostavka je da je Civa mozda prije sam odlucio da ode, jer je svjestan da ne moze pruzit vise ono sto se od njega ocekuje. Pogotovo ne poslije zadnje povrede.
Mislim da ja on barem uvijek tu bio korektan.
Samo cinjenica je i to, dok je bio zdrav, skoro pa najvise pruzao u ovoj ekipi koja je igrala 1. Federalnu, uvijek davao svoj maksimum. Vise i od nekih puno mladjih igraca od njega.
Volim tebe, više od sebe

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 29 jun 2024, 13:17

Nikad da svane ponedjeljak. Eto prica se i ovdje da se Zeba bas zadao u vezi igraca. Nadam se da je istina.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 29 jun 2024, 13:32

Gledam neke klubove, dovedu mlađeg igrača iz druge hrvatske ili srpske lige ili iz prve ali nije uopšte u prilici da igra za prvi tim. I bore se ljudi.
Kod nas, vidim i TC dovode neka nazovi lokalna imena kojima se više ni ne igra fudbal nego eto da se uzme koja para dok može ili se ne udomi u kakav pogon omladinski. Jel moguće da je Tino jeftiniji ili korisniji igrač od npr Dervišagića? Zašto se to radi?
& $ ?

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 29 jun 2024, 13:54

DamirT je napisao/la:
29 jun 2024, 13:17
Nikad da svane ponedjeljak. Eto prica se i ovdje da se Zeba bas zadao u vezi igraca. Nadam se da je istina.
Ja se iskreno nadam da ce to bit prava pojacanja, a ne samo igrac na papiru.
Volim tebe, više od sebe

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 29 jun 2024, 14:03

Valjda se i dalje pokusava na neko iskustvo izvlaciti sezona, na neko ime privuci publika i ocekuje se da to ime povuce za druge i aktivira druge suigrace. A to su mahom istrosena imena i mahom su to nikakva imena osim u nasim glavama i poimanjima fudbala.
Jedno je dovesti Viscu pred kraj karijere da pomogne ekipi, a sasvim drugo je preplatiti jednog Susica koji nikad nije ni bio neki igrac niti napravio nesto od karijere i ocekujes od tog dizelasa hoce li uhvatiti jedan dalekometni sut i postici gol u sezoni.

A narocito kad nakupis hrpu istrosenih igraca pri zalasku karijere i valjda ocekujes od njih da te ostave u ligi ili toboze naprave neki rezultat. Mozes ti jednog igraca istrpiti, mozes jednog-dva i na klupi imati, ali nikako pola tima da su ti Said, Civic, Komazec, Ignjatovic i sl.
Trebaju ti radilice, borci, koji se zele dokazati i probiti iz ove lige dalje, koji imaju apetite i rade na treningu, a ne j3bene igrace koji necznaju 2 vjezbe uraditi pravilno. Vratite film od proslog januara/februara sta sam pisao o onim "igracima" pa ispadosmo na kraju. To je bila hrpa smotandjera i nezainteresovanih poluigraca.

Npr. Said? On nema volje za fudbalom. U Federalnoj je jos i moglo nesto proci, aluz duzno postovanje ali pojesce ga naredna PL sezona pa cemo mu opet svi psovati kao i treneru, Upravi. On je totalno nezainteresovan momak za treninge, zivo mu se j3be izacim.
Isto je bilo i one sezone kad smo ispali, a od tad je stariji preko godinu. Tako i Komazec, Civic, Ignjatovic, hocemo se sa njima usreciti.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 29 jun 2024, 14:08

Ako se sezona i igra bude vrtila oko Saida i Komazeca, pakujmo kofere polako. Jbt 4 tima ispadaju, a ti ove starohane ostavljas u timu. Potrcati ne mogu :crazy:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.