Beduin je napisao/la: ↑28 jun 2024, 19:24Sjecam se tamo nekad 2015/16 sam radio sa jednim Makedoncem, bio je u Komitima i zovio za fudbal i Vardar, sjecam se njegove srece tad i kako s ponosom se hvalio rukometom i fudbalom, kako ih vodi bogatas, a ja tad se hvalio kako deremo Zelju i Sarajevo, kako cemo igrati Evropu. To je tad bila nevjerovatna prica covjece, tih stvari se covjek sjeca.
Vjerujem sad da vecinu njih pitas da mogu bil' vratili vrijeme i ne dozvolili tom tajkunu ulazak u klub, ali i da nema onih utakmica i srece u fudbalu i rukometu, ubijedjen sam da bi odgovor bio odrican.
Isto kao sto vecina nas ne bi mijenjala onaj period borbe za titulu ni za sta na svijetu. Kao sto i vecina nas nije za povratak Azmira iz mnogih razloga, sto ne mijenja cinjenicu da je nekad bilo lijepo sa njim.
Sve je rizik, rizik je dovodjenje trenera, rizik je selekcija igraca, rizik je davanje velikih ovlasti potencijalnom vlasniku/predsjedniku kluba, ali se rizikovat mora kad ne ide na bolje.
Rizik je pustiti dijete do prodavnice da ga nece neki manijak pokupiti autom na trotoaru ili rizik je hodati centrom grada pokraj gradjevina iz perioda austrougarske da te ne bi satrala fasada, pa i jesti pileci sendvic ili burger fast food radnji da ne dobijes salmonelu po onim vrucinama (a ne znas ni u kakvim uslovima se to cuva) pa opet jedes tamo.
Rizik, rizik, rizik.

Baš tako, sve potpisujem.