FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

M4kaveli
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la M4kaveli » 07 jun 2012, 22:10

Ako bi Alba dosao za te pare, mislim da bi to bio odlicno odradjen posao od strane Barse.
Eh sad ko ce igrat ?
Adriano ili Alba ? .. koji je bolji ? .. ja bas gotivim ovog Adriana a i lik je odlican u ofanzivi :mrgreen:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 08 jun 2012, 00:08

Dobro dosli novi culesi. Svakim danom nas sve vise. Jedva cekam pocetak sezone. 8-)
Tella nek vodi ko hoce i gdje hoce da i ja napokon gledam tekmu bez trauma.
Samo odbranu pojacat i kupit onaj autobus od Reala sto ga parkiraju pred svoj sesnaesterac :D i
gola necemo primit a napad ce uraditi svoje...
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 08 jun 2012, 01:37

Whahaha :lol:

I ja bi volio da Tella nekome ''uvale'' .. al bi isto tako volio i Falca-a u napadu jer mislim da se Villa vise nikada nece vratiti u onakvu formu.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 08 jun 2012, 02:06

M4kaveli je napisao/la: Adriano ili Alba ?
Prošlo je druže Adrianovo vrijeme, on je dobar i sad, al' Alba je ipak bolji/mlađi/spremniji...
Ako dođe Jordi, Adriano će mu grijat' klupu, sigurno...

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 08 jun 2012, 07:56

Ne kontam zasto dovode Albu, pozada je tanak i cesto ostaje u napadu, pa u odbrani nastaje propuh.Imati takva dva beka u ekipi je veoma riskantno...

camp
Kontakt:

Post Postao/la camp » 08 jun 2012, 08:29

enobarca je napisao/la:Ne kontam zasto dovode Albu, pozada je tanak i cesto ostaje u napadu, pa u odbrani nastaje propuh.Imati takva dva beka u ekipi je veoma riskantno...
Zato što su naucili lekcije iz zadnje dvije sezone ;) sezona je duga, igra se na tri fronta i neminovno je da ce biti ozljeda (samo da ne bude u nizovima kao prošlih sezona, sjetimo se kakvi su to nizovi povreda bili kad je uvijek po 4 igraca bilo van stroja :shock: nedo Bog ni najvecim dušmanima) i zato trebaju alternative na svim pozicijama.
Sjeti se da je ove sezone sa bolešću Abidala i odlaskom Maxwella odjednom se stvorila rupetina na lijevom boku, srecom pa Adriano kao univerzalac može igrati na obje strane.
Dakle na lijevom beku Adriano i Alba (ako dođe), na desnom Alves i Montoya. Tim poput Barce koji juriša uvijek na sve moguce titule ne smije sebi dozvoliti da se krpi i improvizuje u sred sezone sa igracima koji ne igraju na svojim prirodnim pozicijama. Dolaskom Albe obje bekovske/bocne pozicije su poduplane i popunjene.
Dovest ce se i stoper, sigurno. Ne smije se ostati na kapitenu i vetaranu Puyolu koji je vec sklon ozljedama, Piqueu i Mascheranu koji je inace prekomadnovan u zadnju liniju. Mora se barem jedan kvalitetan stoper dovesti.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 08 jun 2012, 11:09

camp je napisao/la:
barca_87 je napisao/la:ev na barca bih citam moguci transferi izmedju barce i atletica,barca zaiteresovana za adriana a atletico za tella, s roberta ,muniesu,cuencu. bilo bi dobro posudit tella,s.roberta i muniesu atleticu i koju paru dodat i uzet adriana ,mlad je, moze igrat vise pozicija u napadu ,predobar igrac ,uz falcaa je bio najbolji igrac atletica u ovoj sezoni
Jbg ispade sad Adrian Messi :mrgreen: daj im tri igraca, još doplati...možda i Pedra da im damo onako ko hediju :mrgreen:
Daj ba, sad si napucao vrijednost Adrianu do neba....nije on toliko bitan igrac, pa da dajemo po tri igraca za njega.
jesil ti lijepo procito sta sam napiso POSUDIT im tri igraca ne prodat ,ne vrijedi posudba jednog igraca 15 millona ccc,zato bi morali im 2-3,jer bolje tako nego sve u kesu davat jer adrian je oko 18 -20 mill ,a ova trojica sto sam nabrojo nece skupit pola sata igre sljedece sezone zato bolje posudit
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 08 jun 2012, 11:13

mandraX je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la: Adriano ili Alba ?
Prošlo je druže Adrianovo vrijeme, on je dobar i sad, al' Alba je ipak bolji/mlađi/spremniji...
Ako dođe Jordi, Adriano će mu grijat' klupu, sigurno...

Kako mislis proslo ? :roll:
Pa nema momak 35 godina, tek mu je 28 koliko ja znam i mogao bi odigrati jos 2-3 vrhunske sezone .. zahvalan igrac i po meni predobar .. ima tehniku, brz je, zna iznijeti loptu i ima jak sut :D

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 08 jun 2012, 13:39

Ja ti kažem, ako Alba dođe, Adriano će mu grijat' klupu :)
Meni lično, on nije neki kvalitet, al' je za klupe strašan... :mrgreen:

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 08 jun 2012, 14:22

Sretan rodjendan nasam najboljem stoperu u prehodnoj sezoni
El Jefecito !
slika
Visca el Barça ! Mes que un club !

Tuzla950
Kontakt:

Post Postao/la Tuzla950 » 08 jun 2012, 14:26

Gerard Pique na današnjoj konferenciji za novinare: "Alba je malen, ali brz. Naravno da ga poznajem, ali me je iznenadio na treninzima, on leti. Kao metak je."

Katalonski 'Sport' tvrdi: Barça će Valenciji za Albin transfer platiti 12 miliona eura, a on će potpisati ugovor na 5 sezona te će zarađivati 3 miliona eura po sezoni.

RajKoothrappali
Kontakt:

Post Postao/la RajKoothrappali » 08 jun 2012, 15:05

Ja sam iskreno veoma zadovoljan dovodjenjem Albe, jer je s obzirom na okolnosti (cijena i uklapanje u sistem) je vjerovatno najbolja opcija. Pravilnim pristupom i taktikom moze dosta pomoci i u napadu i u odbrani, bez da bude vecih stekanja u obe faze igre. Sad sto je nas Abi navikao na dobre igre (posebno u zadnje 2-3 sezone) je druga stvar:D.

Sad koliko je pametno ici na Adriana, to je drugi par rukava. U uslovima kada nam je prijeko potreban stoper (da se dovede jedno dugorocno rjesenje) bilo bi previse istovremeno trcati i za napadacem. Smatram da opravljeni Villa i Sanchez mogu dati jos jednu kvalitetnu sezonu najmanje,a onda na slijedece ljeto fokusirati se i na to. Vecina klubova u Evropi bi dali sve da imaju tu dvojicu igraca, ali svidja mi se ovo sto se uvijek pokusavaju naci bolja rjesenja tako dodatno unaprijediti igru.

P.S. Sretan rodjendan Masch :D

MrHc
Kontakt:

Post Postao/la MrHc » 08 jun 2012, 16:22

Nema veceg kolca od Adriana (LB iz Barce ) .... znaci Alba kakav god da je nije gori. Adriano nema desnu nogu , nije u stanju da pretrci igraca da ga predribla, nema kvalitetan centarsut ... nema ja mislim ni dvije asistencije ili dva gola u cijeloj sezoni .... Znaci moj definitivno najlosiji igrac u Barceloni !!!
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 08 jun 2012, 17:11

MrHc je napisao/la:Nema veceg kolca od Adriana (LB iz Barce ) .... znaci Alba kakav god da je nije gori. Adriano nema desnu nogu , nije u stanju da pretrci igraca da ga predribla, nema kvalitetan centarsut ... nema ja mislim ni dvije asistencije ili dva gola u cijeloj sezoni .... Znaci moj definitivno najlosiji igrac u Barceloni !!!
pa nije njegovo da daje golove a bgm i asistencije ,on je lijevi bek ,nije krilo ,posao beka nije nuzno da mora imat 10-12 asistencija u sezonii golova nezz ni koliko , npr abidal cojk za citavu karijeru ima 2-3 gola i 3-4 asistencije ,a da nam je abi sad na lijevom beku jel tak :D,ima u barci i previse igraca koji su zaduzeni za asistencije i golove ,nije meni los adriano al alba posto je domaci igrac imace prednost
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 08 jun 2012, 17:15

Huntelaar : "Messi može preći nekoga na metru kvadratnom, dok Ronaldu treba više prostora. To je talenat protiv treninga."
:mrgreen:

Srna: „Barcelonini igrači čine španjolsku reprezentaciju jakom“

Menezes: „Messi je najbolji na svijetu“

Da malo dosadu ubijemo :D
Izgleda da se Alba može pridružiti onog grupici koja se odvaja od ostalih igrača na treningu reprezentacije, kao što neko reče :lol: 8-)
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 08 jun 2012, 17:34

Ok Alba - mozel se odraditi Alaba kako ?
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

MrHc
Kontakt:

Post Postao/la MrHc » 08 jun 2012, 17:37

barca_87 je napisao/la:
MrHc je napisao/la:Nema veceg kolca od Adriana (LB iz Barce ) .... znaci Alba kakav god da je nije gori. Adriano nema desnu nogu , nije u stanju da pretrci igraca da ga predribla, nema kvalitetan centarsut ... nema ja mislim ni dvije asistencije ili dva gola u cijeloj sezoni .... Znaci moj definitivno najlosiji igrac u Barceloni !!!
pa nije njegovo da daje golove a bgm i asistencije ,on je lijevi bek ,nije krilo ,posao beka nije nuzno da mora imat 10-12 asistencija u sezonii golova nezz ni koliko , npr abidal cojk za citavu karijeru ima 2-3 gola i 3-4 asistencije ,a da nam je abi sad na lijevom beku jel tak :D,ima u barci i previse igraca koji su zaduzeni za asistencije i golove ,nije meni los adriano al alba posto je domaci igrac imace prednost

Oke nije njegovo da asistira i daje golove ... al' on ne valja ni u odbrani i besmisleno je porediti ga sa Abidalom. Jednostavno KLOC .... 8-)
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 08 jun 2012, 17:43

bparena je napisao/la:Ok Alba - mozel se odraditi Alaba kako ?
Teško, ne da Bayo :D
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 08 jun 2012, 17:44

Nije Adriano ono sto je Barcelona u sustini. Fali njemu tu nesto, ali da se trudi to se ne moze osporiti. Da ocekujemo golove od njega - ne, da asistira - ne. E sad nije za odbrane, ima ga svugdje ali je ipak nedefinisan. On i Telle malo out Barce.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 09 jun 2012, 02:04

Ne bi ja dao Adriana ( ako bi vec morao ici ) ispod nekih 20-tak milki !

P.S. imal kakvih informacija o stoperu kojeg traze ?

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.