FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

theprodigy
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la theprodigy » 08 avg 2011, 12:43

FCS-FCS je napisao/la:Halo @ mornari iz tz... nije vam ovo politički forum i kanite se markala i kapije. Juce ste doživjeli još jedno evropskog navijanje od HZ u kojom ama bas nijedna tužba stvar na vas račun nije otpjevana. A vi kao stari provincijalci i likovi kojima sve smeta sto dolazi iz SA...fol hebete horde, fol vi mangupi. I onda se cudite kad vas kamenuju-prebiju. U jednom trenutku sakandirate Vedran Puljic a već za 5 min vrijedjate..???
Nama je dobro poznata vaša mržnja -komplex ( ne samo prema našem klubu) nego općenito prema svemu sto dolazi iz našeg grada . Robija je imala isti takav stav ali kako god prolaze(i poslije dosta degeneka) revidirali su stav i puno su normalniji. Toplo vam preporučujemo istu stvar...!!!!
nisam bio na tekmi, ne znam kakvog je tipa bilo vrijedjanje, al sta ocekujes ti, da navijaju sarajevo ili horde zla. citajuci tvoje postove vidim da si neki napacenik teski, i ne znam stvarno zasto tako pises. boli te neka stvar za slobodom i njihovim navijacima, navijaj za nas tim i rijesen problem. imam osjecaj da vise mrzis ove druge klubove nego sto volis sarajevo, polako brate. njima svaka cast za skandiranje VP

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 08 avg 2011, 14:09

Šta se raspravljate sa provincijalcima koji dolaze na našu temu, mi smo SARAJEVO 8-)
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 08 avg 2011, 14:10

FCS-FCS je napisao/la:Svidja mi se ono kad stadionski spiker procita koliko je gledalaca na kojoj tribini. Znaci , mozemo na svakoj tekmi odprilike znati koliko je prodato karata ....sa tom praksom treba nastaviti
Da bi bilo koji klub bio iole ozbiljan, na svakoj domaćoj utakmici, bi se trebao čitati taj podatak. U tom slučaju ne bi bilo nagađanja i znao bi se tačan broj ljudi koji je ušao sa odgovarajućom kartom na stadion.
Ima primjera gdje se preuveličava broj prisutnih na tribinama, pa ispadne smiješno, kada gledamo utakmicu na TV-u, da komentator npr. u Banja Luci, jednom prilikom, spominje cifru od preko 6 hiljada gledalaca, a stolice zjape prazne, ni 2 hiljade ljudi na utakmici, a svi znamo kapacitet stadiona.

Volio bih da se broj prisutnih saopštava i na Grbavici, jer već treću sezonu se uz pomoć bar koda ulazi na stadion.

P.S. Jesi li možda zapamtio cifre koje je izgovorio oficijelni spiker? Saopšti nam ih. Pozdrav.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 08 avg 2011, 14:17

Sjever...900 i nešto
Istok.....600 i nešto
zapad...200 i nešto
Ovo su samo cifre od prodatih karti za tekmu koje su ocitane bar-kod citacem i plus godišnje karte
znaci čitaju samo cifre prodatih i ocitanih karata

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 08 avg 2011, 14:23

FCS-FCS je napisao/la:Sjever...900 i nešto
Istok.....600 i nešto
zapad...200 i nešto
Ovo su samo cifre od prodatih karti za tekmu koje su ocitane bar-kod citacem i plus godišnje karte
znaci čitaju samo cifre prodatih i ocitanih karata
Hvala ti, znam o čemu pričaš. Kažem ti da na Grbavici praktikuju već treću sezonu taj "čitač bar koda", ali nikada nisu zvanično saopštili broj ljudi na utakmici.
Svjesni smo da određen broj gledalaca (najviše djeca) uđu besplatno na stadion, ali taj broj nikada nije veći od nekoliko procenata u što si se i sam uvjerio. Svi smo kao klinci ulazi na razne folove na stadion.
Ovo treba da postane praksa, a ne incident, u našoj ligi ukoliko mislimo da se uozbiljimo.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 08 avg 2011, 14:51

Nisam bio na utakmici pa samu igru necu komentarisat ali nije ovo bas obecavajuce ,iskreno mislio sam da cemo s Plisekom nakon Mirze prestat gledat patnju od utakmica na AFH :| ali hajd ipak cu vjerovat umoru igrac koji se nekako uvijek spominje poslije ovih euro tekmi ali koji bar za mene za jedne profesionalce ne smije biti opravdanaje ali u nasoj ligi nasim trenerim i igracima sve je drugo opravdanje osim njih samih,Obuca vec u 1 kolu mi je potvrdio sto sam nedavno rekao da on ce strasno licit na Avdica tj.igrac koji golgeter u petercu i koji dobro prati igru i loptu ali sve ostalo od njega je tanko tako da ja bi njega samo koristio na domacim utakmicam a u gostima sa brzim Haskicem i nadam se Skorom igrat ,Hamzic opet kolko god se vidi da se trudi taj momak dosta gresaka ima jednostavno za 1 nije ,ovi ostali sem Torlaka ( koji je nas najbolji igrac) jednu odigraju dobru drugu ih nigdje nema,sve usvemu ja nisam trenutno optimistican da smo prvi kandidati za titulu al et vidjecemo tek je pocetak :)
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 08 avg 2011, 14:56

adnanhz je napisao/la:Nisam bio na utakmici pa samu igru necu komentarisat ali nije ovo bas obecavajuce ,iskreno mislio sam da cemo s Plisekom nakon Mirze prestat gledat patnju od utakmica na AFH :| ali hajd ipak cu vjerovat umoru igrac koji se nekako uvijek spominje poslije ovih euro tekmi ali koji bar za mene za jedne profesionalce ne smije biti opravdanaje ali u nasoj ligi nasim trenerim i igracima sve je drugo opravdanje osim njih samih,Obuca vec u 1 kolu mi je potvrdio sto sam nedavno rekao da on ce strasno licit na Avdica tj.igrac koji golgeter u petercu i koji dobro prati igru i loptu ali sve ostalo od njega je tanko tako da ja bi njega samo koristio na domacim utakmicam a u gostima sa brzim Haskicem i nadam se Skorom igrat ,Hamzic opet kolko god se vidi da se trudi taj momak dosta gresaka ima jednostavno za 1 nije ,ovi ostali sem Torlaka ( koji je nas najbolji igrac) jednu odigraju dobru drugu ih nigdje nema,sve usvemu ja nisam trenutno optimistican da smo prvi kandidati za titulu al et vidjecemo tek je pocetak :)
Obuća je tehnićki jedan od naj jaćih igrača Sarajeva .Plišek ga čak gura iza Haskića da pomogne u kreaciji napada što je jučer dosta uspješno radio .Ti si sigurno dosta mlad momak pa i nisi puno puta gledao Sarajevo inače bi malo više cijenio njegove sposobnosti.A kao golgeter je dokazan , poslije Spalević najbolji strijelac PL u historiji (bolji od ŠKORE).POZDRAV 8-)

Dr. Gregory House

Colorado

Post Postao/la Colorado » 08 avg 2011, 15:03

DRHAUSE je napisao/la:Šta se raspravljate sa provincijalcima koji dolaze na našu temu, mi smo SARAJEVO 8-)
upravo tako maleni iz tz prekrizeni , idemo u citluk po pobjedu :D

Za bordo bijele za bordo bijele samo za nasu ljubav najvecu ... 8-)

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 08 avg 2011, 15:12

Bas mi nisu jasni ovi sto prozivaju Obucu...Po meni bas dobro igra , kao sto neko rece tehnicki najjaci igrac , vraca se , smiri loptu i nema pogresnih pasova. Igra definitivno zasluzuje kritike , upotpunosti. Igra bez lopte (citaj trka tj. trcanje) katastrofa a tome se od Pliseka najvise nadamo. Vidim spominje se umor sto mi se bukvalno gadi kada se ta fraza upotrijebi. Ja bih prije rekao da je bilo potcjenjivanja od nase strane.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 08 avg 2011, 15:14

DRHAUSE je napisao/la:
adnanhz je napisao/la:Nisam bio na utakmici pa samu igru necu komentarisat ali nije ovo bas obecavajuce ,iskreno mislio sam da cemo s Plisekom nakon Mirze prestat gledat patnju od utakmica na AFH :| ali hajd ipak cu vjerovat umoru igrac koji se nekako uvijek spominje poslije ovih euro tekmi ali koji bar za mene za jedne profesionalce ne smije biti opravdanaje ali u nasoj ligi nasim trenerim i igracima sve je drugo opravdanje osim njih samih,Obuca vec u 1 kolu mi je potvrdio sto sam nedavno rekao da on ce strasno licit na Avdica tj.igrac koji golgeter u petercu i koji dobro prati igru i loptu ali sve ostalo od njega je tanko tako da ja bi njega samo koristio na domacim utakmicam a u gostima sa brzim Haskicem i nadam se Skorom igrat ,Hamzic opet kolko god se vidi da se trudi taj momak dosta gresaka ima jednostavno za 1 nije ,ovi ostali sem Torlaka ( koji je nas najbolji igrac) jednu odigraju dobru drugu ih nigdje nema,sve usvemu ja nisam trenutno optimistican da smo prvi kandidati za titulu al et vidjecemo tek je pocetak :)
Obuća je tehnićki jedan od naj jaćih igrača Sarajeva .Plišek ga čak gura iza Haskića da pomogne u kreaciji napada što je jučer dosta uspješno radio .Ti si sigurno dosta mlad momak pa i nisi puno puta gledao Sarajevo inače bi malo više cijenio njegove sposobnosti.A kao golgeter je dokazan , poslije Spalević najbolji strijelac PL u historiji (bolji od ŠKORE).POZDRAV 8-)
Mlad jesam momak ali da sam bas tolko mlad kolko mislis to nisam ;)
Vrlo dobro znam ko je Obuca jer pratim SArajevo 15 godina pa sami tim i kad je on prvi put igrao u Sarajevu ali sta sam htio reci,Obuca nije vise isti sa 23 godine i sad sa 30, nema vise one brzine,okretnosti jedino sto mu je ostalo je onaj golgeterski "njuh" za go i to je to i poenta price je da i za ove nase lige trebaju ti sto brzi ,pokretnij igraci tako da nisam mislio sad hajd penzija za Obucu

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 08 avg 2011, 15:15

dr.van nostrand je napisao/la:Bas mi nisu jasni ovi sto prozivaju Obucu...Po meni bas dobro igra , kao sto neko rece tehnicki najjaci igrac , vraca se , smiri loptu i nema pogresnih pasova. Igra definitivno zasluzuje kritike , upotpunosti. Igra bez lopte (citaj trka tj. trcanje) katastrofa a tome se od Pliseka najvise nadamo. Vidim spominje se umor sto mi se bukvalno gadi kada se ta fraza upotrijebi. Ja bih prije rekao da je bilo potcjenjivanja od nase strane.
Klanjam se konačno jedan zdrav i pametan komentar .Poštovanje. 8-)

Dr. Gregory House

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 08 avg 2011, 15:19

ADNANE , OBUĆA je u ovoj ligi klasa bio i ostao.Koliko čovjek treba da uradi da bi ga u Sarajevu popljuvali.Emir Obuća je veliko ime u poslije ratnom Sarajevu ,ponavljam bio i ostao. ;)

Dr. Gregory House

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 08 avg 2011, 15:28

DRHAUSE je napisao/la:ADNANE , OBUĆA je u ovoj ligi klasa bio i ostao.Koliko čovjek treba da uradi da bi ga u Sarajevu popljuvali.Emir Obuća je veliko ime u poslije ratnom Sarajevu ,ponavljam bio i ostao. ;)
Pogresno si me razumio skroz ,ja uopste nisam popljuvao Obucu, pa kako najboljega strijelca naseg kluba u poslijeratnom periodu to da uradim,vec samo sam htio reci da bi ja licno njega vise koristio za domace utakmice a na gostovanjima gdje je grublja igra i gdje trebaju malo brzi igraci gurao ovog Haskica i Skoru i to je to i za ovo ostalo sve napisano gore upotpunosti se slazem s tobom ;)

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 08 avg 2011, 15:44

Jučerašnja igra je bila drugačija od onoga što sam ja očekivao, a izgledala je identična Mirzinoj.
Ali, oprostićemo im jer je prva tekma, malo i umor poslije Evrope, a i težak poraz je ostavio traga.
Dino - Nije ni imao posla, ali je po meni njegova greška kod gola Slobode.
Čomor - U odbrani nije imao posla, u napadu katastrofalno. Prekomandovati ga u sredinu ili klupa.
Beli - O njemu se već sve zna, standardno ne zna odigrat dupli pas.
Torlak - vrlo dobro.
Dupovac - Dijelom snosi krivicu za gol, ali vrlo dobar.
Vučina - Ne znam sta se desava sa tim igračem, ali ni sjena prošlogodišnjeg. Prilično loše - na toj poziciji nam hitno treba pojačanje.
Keno - Pomalo izgubljen u zadnjih par utamica, vjerujem da on to može bolje, ali bojim se da će ga jučerašnji zvižduci dodatno demoralisati.
Suljić - Uobičajeno za mlade igrače, odigra dvije dobre pa onda dvije loše partije. Danas loš.
Kojašević - Jedini igrač u ekipi koji trenutno zna igrati fudbala. Možda i njegova ponajbolja partija u dresu Sarajeva.
Obuća - Iako je klasični golgeter, igrao na nekoj poziciji polušpica, konstantno se vraćao i bio bezopasan. Vadi ga postignuti gol, ali ako dođe aBd Škoro - klupa i ulazak zadnjih pola sata.
Haskić - dobro se kreće, nudi se, pogodio stativu ... Uglavnom jedan od boljih na terenu.
Što se tiče rezervi, spomenuću Šmigalovića koji se čini izuzetno brz.

U Čitluk(Gabelu) po pobjedu !!! :)
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 08 avg 2011, 16:24

Juce je prodano 1800 karata a prosječna cijena karte je bila oko 7,80 KM....znaci , zarada samo u ovom kolu je oko 15000 KM. E , sad zamislite da smo za istok prodali još 500 karata , za sjever 500 i recimo za zapad još 200...
Stvarno , cifra od 20.000 KM po utakmici(cistih) našem klubu donosi stabilnost pa bar za tekuce troškove . Naravno, kad bi se moglo prodati još par stoja godišnjih , bilo bi EXTRA. Na ovo sve treba dodati derbi sa konama koji ovu cifru dodatno i to dobro popravlja. Znaci animirajte, raju iz komsiluka, raju iz grada, rodjake, raju iz škole ili faxa....na ovaj način može se pravo pomoći klubu....razmislite !!!!

tarikhordas
Kontakt:

Post Postao/la tarikhordas » 08 avg 2011, 16:42

FCS-FCS je napisao/la:Juce je prodano 1800 karata a prosječna cijena karte je bila oko 7,80 KM....znaci , zarada samo u ovom kolu je oko 15000 KM. E , sad zamislite da smo za istok prodali još 500 karata , za sjever 500 i recimo za zapad još 200...
Stvarno , cifra od 20.000 KM po utakmici(cistih) našem klubu donosi stabilnost pa bar za tekuce troškove . Naravno, kad bi se moglo prodati još par stoja godišnjih , bilo bi EXTRA. Na ovo sve treba dodati derbi sa konama koji ovu cifru dodatno i to dobro popravlja. Znaci animirajte, raju iz komsiluka, raju iz grada, rodjake, raju iz škole ili faxa....na ovaj način može se pravo pomoći klubu....razmislite !!!!
Ja al tu oduzmi troskove organizacije utakmice tj. osiguranje, i onom se spikeru mora nesto platiti i tako se tu nabere dosta...
I svako jutro kad se probudim, uv'jek na tebe prvo pomislim...

hordas'87
Kontakt:

Post Postao/la hordas'87 » 08 avg 2011, 16:49

taj iznos koji si pomenuo je taman dovoljan da pokrije troškove organizacije utakmice premijer lige bih koje ima sarajevo

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 08 avg 2011, 16:54

Zaštitari se plaćaju na mjesecnom nivou a spiker Niki vise od 150 po tekmi.
Pa u tome i jeste poenta.... Zamisli da smo prodali 3000 karata....to ti je zarada od 23400KM. Nisu troškovi organizacije veći od 6-7 milja. Pa SAD vidi koja ti lova ostane. Od dvije domaće tekme imaš plate za igrače i pola uprave...a da ne govorimo o derbiju kad prodano 7-8 ili čak 10 milja karata.
Npr. Ja sam juce poveo sina i za nas dvojicu platio 16 KM za istok. Kad bi svako od nas poveo samo po jednu osobu na tekmu, uduplali bi prihode!!!

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 08 avg 2011, 16:58

@hordas 87
prosto je nemoguće da je organizacija tekme na kosevu kako ti kažeš ...oko 15 milja KM.
Neću dalje elaborirati i ulaziti u polemiku ali tvrdim da nije vise od 6-7 milja KM
Sve sto ostane je čist prihod...pa sto nas je vise na tekmi, veći prihod..

hordas'87
Kontakt:

Post Postao/la hordas'87 » 08 avg 2011, 17:05

zastitari su ti negdje oko 3 milje samo pa plus redarska služba pa plus troskovi hitne i vatrogasaca plus troskovi za policiju plus troskovi za sudije delegate kontrolore plus njihove putarine i ima jos pluseva koje se ne mogu ovako sjetiti pa ces vidjeti na to nas najveci plus je sto ne placamo stadion jer bi to bila pluscina

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Evander, Fouzi1, Proximic i 52 gosta.