Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la calcio » 10 avg 2015, 00:15

[youtube][/youtube]

U cemu je fazon sa ovim tunelima u Visokom? Iskopali ih Semke i kompanija, nastali prirodnim putem, napravili ih piramidograditelji iz proslosti?
Ali dobar je Semir kada na tom video kaze da su oni koji su ih napravili nasli nacin da neutralisu gravitaciju i zbog toga se tuneli ne sruse. :tokralju:
Btw evo me zaglavio sat vremena na stranici bosanskih piramida, citam i smijem se. Bojim se da su Semke & co skroz prolupali...
Neki od hajlajta:
Tuneli ispod piramide obnavljaju celije u tijelima, sto se moze uociti jer posjetioci u njih ulaze umorni a izlaze svjezi i odmorni. :opaopa:
Elektroinzinjer iz BG Goran Samoukovic (dobar alias... odmah ti je sve jasno :D) vrsio mjerenja sa nekakvim cudnim aparatima i izjavio da cijela dolina piramida distribuira kvalitetnu iscjeljujucu energiju. Blago se visocanima... :njanjanja:
I tako dalje...

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 10 avg 2015, 00:19

calcio je napisao/la: Elektroinzinjer iz BG Goran Samoukovic (dobar alias... odmah ti je sve jasno :D) vrsio mjerenja sa nekakvim cudnim aparatima i izjavio da cijela dolina piramida distribuira kvalitetnu iscjeljujucu energiju. Blago se visocanima... :njanjanja:
I tako dalje...
Da nije to mozda Goran Marjanovic ?
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 avg 2015, 00:20

Da ovo u Viskokom nisu neke velike zemunice ili sistem povezanih zemunica ? Mozda od Ilirskih naroda.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 10 avg 2015, 00:23

Tribalian je napisao/la:
calcio je napisao/la: Elektroinzinjer iz BG Goran Samoukovic (dobar alias... odmah ti je sve jasno :D) vrsio mjerenja sa nekakvim cudnim aparatima i izjavio da cijela dolina piramida distribuira kvalitetnu iscjeljujucu energiju. Blago se visocanima... :njanjanja:
I tako dalje...
Pise da se zove Samoukovic ali mislim da je to lazno prezime. Mada nikad se ne zna...
http://piramidasunca.ba/bs/offline-page ... amida.html

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 10 avg 2015, 00:27

calcio je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:
I tako dalje...
Pise da se zove Samoukovic ali mislim da je to lazno prezime. Mada nikad se ne zna...
http://piramidasunca.ba/bs/offline-page ... amida.html
Nije to taj sto sam ja mislio. Ko zna ko je ovaj.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 10 avg 2015, 00:35

Cijeli ovaj projekat sa piramidom odise new agom na svakom koraku. Ne mozes kamen u Visokom podici a da Semir za njega nece naci neko svemirsko objasnjenje ispunjeno misterioznim energetskim silama i pojavama. :tokralju:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 10 avg 2015, 01:51

calcio je napisao/la:Cijeli ovaj projekat sa piramidom odise new agom na svakom koraku. Ne mozes kamen u Visokom podici a da Semir za njega nece naci neko svemirsko objasnjenje ispunjeno misterioznim energetskim silama i pojavama. :tokralju:
Semir je teoreticar te nekakve alternativne, new age, historije i autor tog tipa literature, nesto slicno kao Graham Hancock, Robert Bauval i likovi iz tog miljea. To je tip literature koja se odlicno prodaje na zapadu - jer prolazi kod obicna covjeka - kod istih onih koji zele da iskoce i vjeruju da ima nesto izvan sistema, van zvanicne historije i nauke.
Mnoge anticke (za)ostavstine i arheoloski materijali nisu do kraja klasificirani, potvrdjeni i uz to nekompletirani u smislu da daju jasnu historijsku sliku i (jos) su nejasni (mnogi, vjerujem gotov svi, anticki tekstovi, osim kanonskih su literalnog tipa i moraju se znati tumaciti) tako da je otvoren prostor za razna tumacenja i teoretisanja. Tako i ova. Ako je neko prije negdje u tekstu spomenuo napredne ljude sa sofisticiranim i naprednim alatom, oruzjem ne znaci da su to vanzemaljci. Ako je piramida okrenuta na odredjenu zvijezdu ne znaci da se napajala iz iste ili primala elektromagnetne talase. Ako su se ljudi osjecali bolje prilikom izlaska iz nekog hrama ne znaci da su primali neku energiju. Ljudima se sugerise da vjeruju u nesto u sta nema pouzdanih dokaza, u nesto sto nijedan ozbiljan historicar (ili kriticna masa istih, jer uvijek je bilo zabludjelih) nije potvrdio niti je teoretisao tako.
Ono sto zapanjuje kod tih teorija je naglasen, zapanjujuc i izuzetno zanimljiv misticizam, fantastika i mastarije koje su pod plastom zvanicnih historijskih i arheoloskih materijala (koji su zloupotrebljeni) dosle do uha obicna covjeka i tako ga zavele da pocnue razmisljati i graditi svoje stavove u tom smjeru. Covjek je buntovan i lakovjeran i zeli nesto izvan zvanicnog okvira i uz to ti su materijali zanimljivi onda nije ni cudo sto dosta nas vjeruje i misli da u nekih misterijama, teorijama zavjere, mastarijama ima istine (rijetko ima ali to je izuzetak koji se opet moze i mora objasniti i klasificirati unutar zvanicne nauke).

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 25 avg 2015, 16:56

http://www.blic.rs/Riznica/Istorije/585 ... no-netacni

jedan od komentara ispod
#1 Beograd na vodi.

:urnebes: :urnebes: :urnebes:

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 25 avg 2015, 18:01

Tribalian je napisao/la:http://www.blic.rs/Riznica/Istorije/585 ... no-netacni

jedan od komentara ispod
#1 Beograd na vodi.

10. Doci ce zuti ljudi i pice vodu sa Morave.
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 25 avg 2015, 22:32

Planina koja šlj0šti je u pitanju :mrgreen:
slika
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 25 avg 2015, 23:50

Tribalian je napisao/la:http://www.blic.rs/Riznica/Istorije/585 ... no-netacni

jedan od komentara ispod
#1 Beograd na vodi.

Jel ovo Trib postao mitbaster? Sta ce to bit... :-)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 26 avg 2015, 00:00

Joj:
Pa i mo smo tu mogli da upadnemo barem na 11 mesto,jer imamo toga za izvoz... Pobedili Turke na Kosovu ali samo kao moralni pobednici,Nato,to da nas ubi promaja, ladan beton,da smo nebeski narod, Tarabići,sad da imamo Supermena za premijera i da ne nabrajam... Da, da se uvek unapred kvalifikujemo na fudbalska takmičenja zato što nam je grupa laka ali nas posle urniše sudija,mokar teren,klimatski uslovi i sad u novije vreme dron!

:urnebes:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 26 avg 2015, 00:03

Al' da su nebeski narod, jesu :lol:

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 26 avg 2015, 00:22

muamerc je napisao/la:
Jel ovo Trib postao mitbaster? Sta ce to bit... :-)

:mrgreen:

Malo da ozivimo temu.

Otelo je napisao/la:Joj:
Pa i mo smo tu mogli da upadnemo barem na 11 mesto,jer imamo toga za izvoz... Pobedili Turke na Kosovu ali samo kao moralni pobednici,Nato,to da nas ubi promaja, ladan beton,da smo nebeski narod, Tarabići,sad da imamo Supermena za premijera i da ne nabrajam... Da, da se uvek unapred kvalifikujemo na fudbalska takmičenja zato što nam je grupa laka ali nas posle urniše sudija,mokar teren,klimatski uslovi i sad u novije vreme dron!

:urnebes:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 28 avg 2015, 12:17

Mislim da je najveca misterija - misterija prirode stvarnosti. Mi nismo sigurni i ne znamo pouzdano sta je to izvan nas; sigurno je da postoje kako mi tako i to nesto izvan - a ono sto se postavlja kao pitanje je kakvo je to nesto? Vrata jesu vrata, stol jest stol, druga osoba je druga osoba i u to nema sumnje ali sa sigurnoscu ne mozemo reci od cega je, kakvo je i da li medij kojim primamo podatke iskrivljuje sliku koju inace primamo. Ovo je vise filozofsko pitanje, ali eto moze biti i naucno pa ako mozemo da malo prodiskutujemo.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 28 avg 2015, 22:25

muamerc je napisao/la:Mislim da je najveca misterija - misterija prirode stvarnosti. Mi nismo sigurni i ne znamo pouzdano sta je to izvan nas; sigurno je da postoje kako mi tako i to nesto izvan - a ono sto se postavlja kao pitanje je kakvo je to nesto? Vrata jesu vrata, stol jest stol, druga osoba je druga osoba i u to nema sumnje ali sa sigurnoscu ne mozemo reci od cega je, kakvo je i da li medij kojim primamo podatke iskrivljuje sliku koju inace primamo. Ovo je vise filozofsko pitanje, ali eto moze biti i naucno pa ako mozemo da malo prodiskutujemo.
:thumbup: , Al svejedno mislim da se na neka pitanja odgovori neće ni dobiti. Ista stvar je i sa svijesti. Niko ne zna a vjerovatno neće ni saznati šta je ustvari naša svijest
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 28 avg 2015, 22:40

topnik1 je napisao/la:
muamerc je napisao/la:Mislim da je najveca misterija - misterija prirode stvarnosti. Mi nismo sigurni i ne znamo pouzdano sta je to izvan nas; sigurno je da postoje kako mi tako i to nesto izvan - a ono sto se postavlja kao pitanje je kakvo je to nesto? Vrata jesu vrata, stol jest stol, druga osoba je druga osoba i u to nema sumnje ali sa sigurnoscu ne mozemo reci od cega je, kakvo je i da li medij kojim primamo podatke iskrivljuje sliku koju inace primamo. Ovo je vise filozofsko pitanje, ali eto moze biti i naucno pa ako mozemo da malo prodiskutujemo.
:thumbup: , Al svejedno mislim da se na neka pitanja odgovori neće ni dobiti. Ista stvar je i sa svijesti. Niko ne zna a vjerovatno neće ni saznati šta je ustvari naša svijest
Ne znam kako je moguće saznati. Svijest ti je inače "potrebna" za saznavanje. Nema nešto izvan svijesti koje može nju gledati a da smo mi involvirani direktno u to. Možemo samo hemijom, medicinom i fizikom reći neke stvari o tome/njoj al nikad ne možemo prići, ne možemo je shvatiti kao cjelinu.

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 28 avg 2015, 22:43

Nece se to jos duuugo saznati, mozda tamo za 300-400 godina, jbg, ne moze biti sve otkriveno i objasnjenjo za nasih zivota.
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 28 avg 2015, 22:48

asunsao je napisao/la:Nece se to jos duuugo saznati, mozda tamo za 300-400 godina, jbg, ne moze biti sve otkriveno i objasnjenjo za nasih zivota.
Čitao sam malo o tome, i mnogi kažu da se vjerovatno nikada neće ni saznati. Što se tiče fizičke strane mozga, kako pokreće tijelo, kako sve to funkcioniše je većinom razjašnjeno, ali taj psihološki aspekat niko ne razumije.

Tu se baš stvara zanimljiv paradox kad bolje razmisliš :mrgreen:

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 28 avg 2015, 22:54

muamerc je napisao/la:
topnik1 je napisao/la:
Ne znam kako je moguće saznati. Svijest ti je inače "potrebna" za saznavanje. Nema nešto izvan svijesti koje može nju gledati a da smo mi involvirani direktno u to. Možemo samo hemijom, medicinom i fizikom reći neke stvari o tome/njoj al nikad ne možemo prići, ne možemo je shvatiti kao cjelinu.
Meditacijom mozemo bolje razumjet sebe i kako funkcionisemo, out of body experiences, astralna projekcija i tako to :D jedino na taj nacin mozda da shvatimo sta je to izvan ove nase percepcije..
This time next year we'll be millionaires.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: CHR, leo1946, Mocvara1991 i 8 gostiju.