BiH - Armenija & BiH - Grčka (23. & 26.3.2018.)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Vucevich

Re: BiH - Armenija & BiH - Grčka (23. & 26.3.2018.)

Post Postao/la Vucevich » 27 mar 2019, 22:33

invincible1921 je napisao/la:Ja mislim da ne mozes, jer onda nema logike. Evo lupam u Diviziji A ostanu samo englezi da nisu prosli kroz kvale onda oni idu direktno na Euro. Pa koja je logika jbt evo sad mi lupam bili prvi u Diviziji B po bodovima i kao nagradu daj da igrate sa englezima baraz. Nema logike nikakve.

Provjeravao sam neki dan i ovo je kolko sam skotno :D
Ne bi isli vec bi se u tom slucaju Englezima pridruzili 3 najbolje ekipe iz sljedece divizije koji se nisu plasirali i koji nisu zavrsili prvi u svojim grupama.

vest
Kontakt:

Post Postao/la vest » 27 mar 2019, 22:42

Begovic bi onaj centarsut kod drugog gola pokupio. Izet je bolji od duljevica a i krunic od gojka i besica. samokazem.
Ja sam ovo halalio
Finska-BiH 1-0 iz penala
Italija-BiH 1-0 guzicom u 90.
Ostalo nek igraju za kladionicu boli me briga.
Baraz cemo proci prvog protivnika a drugog...
Nad Banja Lukom svice sudnja zora, s rusima se ratovati mora!

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 27 mar 2019, 22:47

Ja se u baraž ne bi pouzdao sve kad bi igrali protiv Andore i Farskih otoka. Ako ne prođemo kroz grupu definitivno nećemo ni kroz baraž, jer tamo se neće naći slabije reprezentacije od ove Grčke sada.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

HPCompaq
Kontakt:

Post Postao/la HPCompaq » 27 mar 2019, 22:51

Mi smo sami sebi stvorili više taj mit o Grcima,druge repke ih dosta lakše rješavaju počevši od onih jačih pa i ponekad slabijih.Sve je do samih nas,od portala,medija,te neke atmosfere koja se stvori kao da igramo protiv ne znam ni ja koga...
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 27 mar 2019, 22:52

Kakva atmosfera jučer, pa hajmo reći cijelo poluvrijeme. Iznenadio sam se. Na zapadu, čovjek na čovjeku, dišu ljudi za vrat. Dugo nisam vidio ovako nešto. Šteta za utakmicu, moglo je još bolje biti.

Galamio sam cijelu utakmicu nešto, ali poslije slabo prate ljudi.

Je li neko čuo spikera i koliko je puta rekao Miralem poslije gola? Ništa nisam čuo. :mrgreen:

Danas gledao snimak, penal ko penal, ali crveni, ne mogu da vjerujem da se tako olako najboljem igraču ekipe daje crveni karton. To rade sudije željne pažnje...

Džeku volim kao nikog i vjerujem mu da ga je mučila povreda, ali i onakav Džeko je svojoj pojavom ostavljao drugima prostora, jer su bili fokusirani na njega.

Kad je Pjanić izašao, fali ti nešto na sredini. Nisam nešto fan Sarića, ali momka imaš svugdje, kvalitetno odradi posao. Ovamo Duljević i Kolašinac imao sam osjećaj da su mogli raditi šta su htjeli, ali nije išlo.

Kod slobodnjaka kažem jaranu, sad će je Pjanke hinjski otresti dok se ovi pozicioniraji, kad jest đavla, on hinjski doda ovamo i Dulja golčinu postiže. Al hajde iz drugog pokušaja je skoro uradio ono što sam u glavi imao. :D

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 27 mar 2019, 23:14

Evo da pokušam objasniti sistem "baraža".
Prema mojim predviđanjima direktno su se kvalifikovali:
1.Engleska,Češka
2.Portugal,Srbija
3.Njemačka,Holandija
4.Danska,Švica
5.Hrvatska,Vels
6.Španija,Švedska
7.Poljska,Izrael
8.Francuska,Turska
9.Belgija,Rusija
10.Italija, Grčka (lakše ćemo skontati ako smo mi u playoffu)

https://hr.wikipedia.org/wiki/UEFA_Liga ... 2018./2019 pratite ovaj poredak na kraju.
Pobjednici liga:
Liga 1: Švicarska, Portugal, Nizozemska, Engleska (svi se kvalificirali)
Liga 2: BiH, Ukrajina, Danska, Švedska (BiH i Ukrajina nisu se kvalificirali)
Liga 3: Škotska, Norveška, Finska, Srbija (Srbija se kvalificirala)
Liga 4: Gruzija, Makedonija, Kosovo, Bjelorusija (niko se nije kvalificirao).

Playoff sortiranje:
GRUPA A: Island, Irska, Sjeverna Irska, Mađarska
GRUPA B:Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Austrija, Slovačka
Grupa C: Škotska, Norveška, Finska, Bugarska
Grupa D:Gruzija, Makedonija, Kosovo, Bjelorusija

Znači ako si 5. bio u LIGI B (a neko se kvalificirao iz lige B direktno) upadaš u playoff lige B. Kad se sva mjesta popune po tom poretku za ligu B, nastavlja se popunjavati za Ligu A itd..

Uglavnom, da ne serem puno, svim srcem navijati za favorite iz 2. šešira da bi dobili što lakše protivnike iz šešira C ako kojom nezgodom završimo u playoffu. Ako se samo jedna ekipa iz B lige ne kvalifikuje, nama su loše šanse (nismo ogromni favoriti kako se to mislilo).

Nije ništa izgubljeno ni baražom, ali direktno je jedini spas.
"We need to suffer. And we need to fight."

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 27 mar 2019, 23:58

vest je napisao/la:Begovic bi onaj centarsut kod drugog gola pokupio. Izet je bolji od duljevica a i krunic od gojka i besica. .
Ja sam ovo halalio
Finska-BiH 1-0 iz penala
Italija-BiH 1-0 guzicom u 90.
Ostalo nek igraju za kladionicu boli me briga.
Baraz cemo proci prvog protivnika a drugog...
:rol: :rol: :rol: :rol:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 28 mar 2019, 00:10

@Captain4
Austrija je zavrsila kao druga u grupi B. Znaci ako odu u ovaj baraz upadaju u grupu A zato sto u B nisu bili prvi. A u baraz jedino upadaju ako mi se ne plasiramo direktno. Jesam to tacno skontao?
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 28 mar 2019, 00:23

HPCompaq je napisao/la:Ovi Finci igraju slično kao Grci,gledajući utakmicu Armenija-Finska stiče se dojam da su ih dobili na neko iskustvo i na kontru.2 gola na isti fazon..Ali nisu opet klasa da bi ih se trebali pribojavat..
Ja ih se bez Pjanica itekako pribojavam ... bez njega mi nemamo sredine uopste ... bice nabij loptu i uzdaj se da ce pasti Dzeki na trepavicu ... bice interesantno vidjet sta ce Robi sa svojim potrchcima skontat u ova 2 mjeseca ... nesto mi kaze da nece biti biti nista revolucionarno ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 28 mar 2019, 00:28

Nayebali smo mi u Finskoj bez Pjanica. Daj remi samo da smo još u igri za EP. U sta nas uvali moj Pjanicu...
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 28 mar 2019, 00:35

Ma nije to mit, jbg ima tu i realnosti. Na SP u brazilu ljudi su prosli korz baraz i pogledaj im utakmice u grupi , znaci odigrali su bukvalno NISTA! Pa cak nisu bili ni jaki nazad pa da kazes disicplina...ubio ih je ko je stigo.

Iz takve jedne igre i razbijene druzine, frljokama i penalima, ako se ne varam predvodjeni samarasom prodjose grupu, a mi laganim korakom kuci.
=\_1921_/=

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 28 mar 2019, 00:36

Tek sam sad shvatio da je ovaj Kolovos koji je zabio drugi gol za Grčku igra u Kiparskoj ligi... :bow: ako nisu Kiprani, onda su igrači iz njihove lige koji nas jebu u svakim kvalifikacijama :lol:

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 28 mar 2019, 00:53

Vucevich je napisao/la:Tek sam sad shvatio da je ovaj Kolovos koji je zabio drugi gol za Grčku igra u Kiparskoj ligi... :bow: ako nisu Kiprani, onda su igrači iz njihove lige koji nas jebu u svakim kvalifikacijama :lol:
Da je u pitanju Sjeverni Kipar ja ne bi "a" rekao.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 28 mar 2019, 10:21

Iduce 2 gubimo,i zavrsi pricu cekaj baraz iz lige nacija.Nemojte se bezveze nervirat.Bez Pjanica i ovakvog Dzeke nemamo sanse ove 2 tekme.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 28 mar 2019, 10:44

Ako Pjanicu stave 2 utakmice kazne,savez se sigurno nece zalit jer ih boli krc za repku,njima su samo pare bitne i nove zgrade gdje ce pit kafe cijeli dan
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 28 mar 2019, 11:36

Neznam kakva je Finska, vidim listu igraca u nekim solidnim klubovima ali ako bez Pjanica nemoze njih pobjediti onda nam se buducnost nepise fino.
....Manchester United fan since 1993....

The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 28 mar 2019, 12:49

Maestro je napisao/la:@Captain4
Austrija je zavrsila kao druga u grupi B. Znaci ako odu u ovaj baraz upadaju u grupu A zato sto u B nisu bili prvi. A u baraz jedino upadaju ako mi se ne plasiramo direktno. Jesam to tacno skontao?
Koliko sam ja upratio prema ovom klipu gdje je objašnjeno, Austrija popunjava prvo mjesta iz naše grupe ako ima praznog mjesta, a ako nema idu u Grupu A.
"We need to suffer. And we need to fight."

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 28 mar 2019, 12:59

Kad bi nekako moglo da Pjanić ne igra protiv Italije a da igra protiv Finske. Ako bi bio jednu utakmicu kažnjen. Italija je nebitna, bitnija je mnogo utakmica protiv Finske.

Tu će se vidjeti koliko imamo jaku ekipu, neće biti lahko zamjeniti ga, i Juve osjeti izostanak Pjanića a imaju daleko bolje izmjene. Samo moraju svi selektori prihvatiti činjenicu da mi ne možemo da se branimo, čuvamo rezultat, to mi ne znamo i ne možemo. Mi smo ekipa koja treba ići uvijek na gol više, sve ostalo je samoubistvo.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 28 mar 2019, 14:21

Amarinho je napisao/la:Jeste Baho lud, jeste pukao to stoji sve.

Ali eto bas kad si naveo primjer od U16 EP. Pa taj isti Baho se rasplakao sa sirenom na kraju i to iz dna duse, bas vidis da je covjeku drago kao da je on osvojio. Ili kad gledam ove neke golove od prije - tacno znam svaku rjiec napamet. Ono "kako smo sad kaznili Spance!" :D Legendarno.

Svidja mi se i onaj lik sto je koji je komentarisao pobjedu protiv Grcke kuci ili onaj preokret protiv Rumuna. Ne zivim u Bosni pa ne znam kako se zove. Ali vidi se kako mu je drago, kad se dere "PENAL JE TO, PENAL JE TO DA DA!!" :D

Naravno Emir Delic takodjer legenda naravno i vjerovatno najbolji novinar i komentator ovih prostora. Tacno cujes kako se bori sa suzama kad govori ono "Ovo je bilo sa suprotne polovine!".

Dok je Mustafa Mijajlovic to po meni vise "na silu", vjestacki. Jbg brate ne vjerujem ti da ti je bas tako drago.

Velid Spaho naprimjer otpao nakon onog incidenta gdje su ga snimali kad je pricao o igracima.

Hocu da kazem da je Baho SVE to snama prosao, sve muke, sve dobro i lose. A vise je loseg bilo da se ne lazemo. Sad ce mo valjda izdrzat ga jos par godina sve da nam se i sere na glavu. Jos ovi "lokalni" nisu svjesni da komentatori vani (vecina) gledaju utakmicu i osjecas se ko da si na lekcij matematike ili geometrije. Bez emocija, dosadno, neke kvazi analize i price za nekog koji maltene prvi put gleda fudbal.
Ma ne bih ulazio u to da li je njemu stvarno stalo. Pretpostavio bih da jeste, niti bih mu sporio to da mislim drugacije, ali je iritantan za uho. Sve ja razumijem, komentira navijacki, ali u jednom poluvremenu reci kako bi se Grci trebali predati i kako bi ih on sve otpustio, a drugom reci kako su oni dobri i uvijek neugodni je hebanje u zdrav mozak. I uvijek ga je krasilo to da govori jedno kad vodimo, a drugo, skroz suprotno kada gubimo. Ove ostale stvari da ne govorim, tipa 'Grci su dosta opasniji kada imaju loptu' (ili je to za nas rekao, ne mogu se sjetiti), lopta je okrugla i slicno da ne spominjem. Adis je meni uvijek bio dobar za slusati, samo sto je i njega pratio vokal Sase Vugdalica :D

babino je napisao/la: cekaj, ti ne znas ko je miralem sehic?
Imao sam jednog takvog na FMu, samo sto je debitovao negdje 2026. :kafa:

Protiv Italije vise nije bitno kako cemo. Bitno je samo da Fince dobijemo, jer ocekujem da Grci prospu bodove protiv njih. U ton slucaju bismo mogli i u gostima igrati remi za to drugo mjesto.

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 28 mar 2019, 15:07

Jako loš skauting Grka nas je skupo koštao to je više nego evidentno. Mi nakon dvadesete minute nismo znali šta igramo. I tu najveći krivac jeste Žuti i niko drugi da se ne lažemo više. Grci očigledno nisu više ekipa koju smo navikli gledati izbjegavajući posjed, igrajući dugim loptama. Ubili su nas pas igrom i ovo može biti samo lekcija kako jedna loša priprema utakmice i misao da smo dobili istu može zamalo prebrutalno da ti se obije o glavu...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, denimen99, meecko, Proximic i 29 gostiju.