FK Sloboda: Galerija

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

sloboda72
Kontakt:

Re: FK Sloboda: Galerija

Post Postao/la sloboda72 » 05 jul 2016, 07:34

MIRKO MIHIĆ (22)
DO JUČE ANONIMNI AMATER BEOGRADSKOG RADNIČKOG,
MINULE JESENI JE BIO NAJBOLJI (I OTKROVENJE) U DRESU TUZLANSKOG PEVOLIGAŠA

SLOBODA STRAH I TREPET, A JA GOLGETER

Tim u kojem nastupaju Lukić, Kostić,Milošević,Beširević,Verlašević,Miljanović...načinio je jesenas pravi "bum" u jugo - fudbalu,pomrsivši konce mnogim "papirnatim favoritima".U njemu je do nedavno potpuno ne poznati fudbaler Mirko Mihić (22), sada već - otkrovenje jesenjeg dijela prvenstva.U Tuzlu je došao ljetos, u tandemu sa trenerom Gerumom.
- Prije nego što se oprobao na prvoligaškim terenima, nastupao je za ekipu Radničkog iz Novog Beograda koji se takmiči u Drugoj srpskoj ligi.U gradu "uglja i soli", više nego uspješno zamijenio je Smajlovića koji je morao na odsluženje vojnog roka.Sa devet pogodaka Mihić je i najbolji strijelac Slobode... Povjerenje koje mu je ukazao ĐORĐE GERUM na samom startu prvenstva, iznenadilo je i njega samog.
- Očekivao sam da ću da budem među 16 igrača, da ću tek povremeno ulaziti u igru. No nisam ni sanjao da ću u jesenjem dijelu prvenstva odigrati makar jednu cijelu utakmicu.Nadao sam se da ću nešto više da postignem tek na proljeće, - skromno će Mihić. - Kad, ispade ono najbolje:Sloboda je strah i trepet,a ja golgeter !Za sve što sam postigao,najviše moram da zahvalim Gerumu i saigračima. Jer da me oni nisu ovako primili,veoma brzo bih se preselio na klupu i sve bi, vjerovatno, išlo onako kako sam i očekivao...
- Čudno je da se za vas nije zainteresovao ni jedan beogradski klub, iako ste im bili"pred očima"?
- Nije, mada sam očekivao.Nadao sam se da će bar neko od drugoligaša da baci oko na mene.Nisam se zanosio ni Zvezdom ni Partizanom, mada sam nekada navijao za Crvenu Zvezdu.Sada mi je već svejedno.
Mogu ja svoje kvalitete da dokazujem i u drugoj sredini.A shvati čovjek da ljubav i posao teško mogu ruku podruku. Uvijek treba časno braniti boje kluba za koji igrate i nećete pogriješiti.
-Kažu da ste u Radničkom bili izuzetno vrijedni.
-Po zanimanju sam operator na računarima.Bio sam upisan na Prirodno - matematički fakultet.Kad sam se vratio iz vojske,uvidio sam da treba da se odlučim,fakultet ili fudbal.Izabrao sam fudbal !Upravo zbog toga sam trenirao više nego što su od mene zahtijevali.Bilo je pitanje trenutka kad ću otići.Tako, zasad,nema ništa od računara.Bolja "računica" je igrati u Prvoj ligi. A svakako ću da upišem i neku višu školu...
-U Beogradu su vam ostali roditelji, prijatelji, djevojka...
-Vidimo se mi često.Nije Tuzla preko svijeta da ne mogu do Beograda, bar na dan.Odem i sa svima budem po malo,a najviše sa djevojkom Gordanom sa kojom se zabavljam već punih pet godina. A,u Tuzli, izlazim samo sa saigračima.Stekao sam i nove prijatelje tako da se ne osjećam usamljenim.Ovo je sredina gdje se poznanstva sklapaju veoma brzo.Najčešće sa drugovima odem do kafe- poslastičarne "Šaćir".Najviše radi dobrih kolača.A i gužva me asocira na Beograd, na mjesta gdje sam najčešće izlazio.
-U Radničkom ste igrali na poziciji lijevog krila, a sada na suprotnoj strani.Kako vam je pošlo za rukom da se tako brzo priviknete na ulogu desnog krila?
- Za mene je svejedno na kojoj strani igram, jer dobro šutiram i centriram objema nogama.Bilo mi je teže na poziciji desnog krila jer je dres sa brojem 7 prije mene nosio Smajlović.Cijenim ga kao izuzetnog fudbalera ,uz to je bio i miljenik tuzlanske publike.Plašio sam se kako će ljudi da reaguju.Nisam očekivao da će mene ovako toplo da prihvate.
-Kako vam je krenulo, uskoro možete očekivati i poziv u neku od nacionalnih selekcija?
-O tome još ne razmišljam,mada bi mi bilo drago da obučem majicu sa državnim grbom.No, ne dolaze selektori na Tušanj!U svakom slučaju, meni je najvažnije da igram dobro za klub.Valja pošteno odraditi 4-godišnji ugovor, i na najbolji način odužiti se ljudima koji su prema meni bili više nego korektni.
-Da vas Mita Stojković nije preporučio Gerumu, šta bi bilo sa vama?
- Taj čovjek redovno prati sve nižerazredne beogradske klubove i nema igrača kojeg ne poznaje.On me je i preporučio Gerumu.Da njega nije bilo, vjerovatno bih još uvijek igrao za Radnički-Novi Beograd.A ko zna, možda bi se našao neki drugi Mita Stojković...
-Vi možete najbolje procijeniti ,kakva je razlika između amaterskog i profesionalnog fudbala?
- Igrati kao amater neuporedivo je teže.Obaveze nisu male, trenira se kao kod profesionalaca,a primanja jadna, više je neznalica na terenu.U svakom slučaju ,lakše je među profesionalcima, i bezbjednije.
-"Zaradili" ste svoj prvi žuti karton u Prvoj ligi.....
- Bio sam iznerviran postupcima Simonovskog.Nekoliko puta je divljački nasrnuo na mene.Samo sam pokušao da mu uzvratim.Priznajem, nisam smio tako da reagujem.Pogriješio sam, ali u tom trenutku nisam razmišljao.On i Dževdet Murići,nemaju klizeći već - leteći start.
Učitelj prvoligaša sa Tušnja o novom prvotimcu i golgeteru tima priča biranim riječima:
- Igrač je to kakvih je danas malo.Kada sam ga prvi put vidio naprečac mi se svidio njegov način igre.Došao sam još jednom da ga gledam kako bih bio siguran da je riječ o zaista talentovanom momku.I nisam se pokajao što sam ga doveo u Tuzlu.Mihić je brz, vrlo prodoran,ima izvanredan šut i lijevom i desnom nogom.A što je najvažnije - nesebičan je i koristan za cijelu ekipu.On je nebrušeni dijamant.S druge strane,potrebno je s njim još raditi, jer je prilično" krut".No i pored toga u potpunosti je ispunio sva očekivanja. Savršeno se uklapa u moju koncepciju igre.

..........................................................Sportski nedeljnik "TEMPO" Beograd, decembar 1987.godine

slika

MIRKO MIHIĆ
Personal information
Full name Mirko Mihić
Date of birth 24 July 1965 (age 50)
Place of birth Belgrade, SFR Yugoslavia
Playing position Forward
Senior career*
Years Team Apps† (Gls)†
.....-1987 Radnički Beograd
1987–1989 Sloboda Tuzla 67 (25)
1989–1990 Hajduk Split 11 (0)
1990–1991 Rad Beograd 8 (0)
1991–1992 Zemun 31 (9)
1992–1994 Eordaikos
1994–1995 Kavala 8 (1)
1995–1996 AEL Limassol
1996–2000 Nea Salamis Famagusta 89 (38)
National team
1988 Yugoslav Olympic team
.....................................................................
MIRKO MIHIĆ JE ZABIO DRUGI GOL PARTIZANU
A ASISTIRAO LUKIĆU ZA PRVI.

FK SLOBODA - FK PARTIZAN 3:1(2:0). Sezona 1987/88, 15. kolo. 22.11.1987.
Strijelci: 1:0 Lukić(17),2:0 MIHIĆ (30), 2:1 M.Đurovski(72), 3 : 1 Kostić ( 75).

MIHIĆ DVA GOLA ČELIKU

FK SLOBODA - NK ČELIK 2 : 0 ,Sezona 1988/89, 14. kolo ,27. 11. 1988
Strijelac: 1:0 MIHIĆ(26), 2:0 MIHIĆ (48).

MIHIĆ POSTIGAO GOL ZA 0:2 PROTIV SELJE

SELJO - SLOBODA 2 : 2. Sezona 1988/89, 21.kolo, 19.03.1989.
Strijelci: 0:1 Smajlović(27), 0:2 MIHIĆ (47),1:2 Bahtić (65), 2:2 Nikolić (68).
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 08 nov 2018, 10:59, ukupno mijenjano 18 puta.
Ja volim FK Tuzla City

JovanGeca
Kontakt:

Post Postao/la JovanGeca » 06 jul 2016, 13:02

slika

Kako je to u moje vrijeme bilo :D

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 06 jul 2016, 15:56

Nedim Omerović: “Navijači Slobode su najbolji navijači u državi” | 5.7.2016. Fudbaleri tuzlanske Slobode odradili su jutros na Stadionu Tušanj posljednji trening pred put u Izrael, gdje će odigrati uzvratni susret prvog pretkola Evropske lige sa ekipom Beitara iz Jerusalema. Ekipa RTV 7 bila je na treningu, te od trenera u stručnom štabu Crveno – crnih Nedima Omerovića saznala, kakva su im očekivanja u ovom susretu, i kakva je atmosfera u svlačionici. “Nakon prve utakmice svi smo mogli da vidimo da je Beitar kvalitetna ekipa. Međutim to ne umanjuje značaj naše dobre igre i borbenosti. Nakon meča u Zenici dodatno smo analizirali protivnika, znamo sad njihove jake strane ali i one nešto lošije. Na današnjem treningu igračima smo pokušali dodatno da objasnimo neke stvari kako bi u revanšu ostvarili dobar rezultat” – kazao je Nedim Omerović. Ekipi su se jutros na Tušnju pridružili i Asim Zec, Ibrahim Škahić i Kyul Sung Kim igrač iz Južne Koreje koji je stigao na probu u Slobodu. Također, ohrabruje podatak je povreda Harisa Mehmedagića lakše prirode i da će veoma brzo biti u punom trenažnom procesu. Planirano je da Crveno-crni sutra u ranim jutarnjim satima polete sa sarajevskog aerodroma prema Istanbulu odakle će imati let dalje prema Tel Avivu a potom slijedi vožnja autobusom do Jeruzalema. Na stadionu Teddy u Jeruzalemu gdje će u četvrtak 07. jula od 18:45 sati biti odigran revanš meč između Beitara i Slobode ipak neće biti naših navijača jer im je nekolicini koja je planirala da ide odbijen zahtjev za dobijanje vize. | Preuzeto sa: http://****/sport/nogomet/nedim ... avi-video/

slika
NEDIM OMEROVIĆ
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 15 avg 2016, 17:55, ukupno mijenjano 3 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 06 jul 2016, 16:03

Fudbaleri Slobode sletjeli u Istanbul, slijedi let prema Tel Avivu | 06.juli.2016. u 12:14 Fudbaleri tuzlanske Slobode jutros su otputovali prema Jeruzalemu gdje će sutra od 18:45 sati protiv ekipe Beitara odigrati revanš meč u okviru prvog pretkola Evropa lige na stadionu “Teddy”. Jutros u 9:00 sati Crveno-crna ekspedicija poletjela je sa Međunarodnog aerodroma “Sarajevo” put Istanbula gdje su prije nekoliko trenutaka uspješno sletjeli i uskoro novim letom sa aerodroma “Kemal Ataturk” idu prema Tel Avivu odakle slijedi transport autobusom do Jeruzalema. U planu je da naš tim u poslijepodnevnim satima nakon što se smjeti u hotel odradi laganiji trening na stadionu gdje sutra pokušati izboriti dobar rezultat koji će Slobodu odvesti u drugi krug takmičenja. Glavni sudija na utakmici bit će Oleksandr Derdo iz Ukrajine. Kada je u pitanu sastav koji će na teren izvesti Husref Musemić on se neće skoro nikako razlikovati od onog koji je počeo meč na Bilinom Polju u Zenici. Jedina dilema šefa stručnog štaba FK Sloboda je hoće li umjesto Damira Mehidić od prve minute nastupiti Mladen Veselinović. Svakako raduje i informacija da je Asim Zec u potpunosti spreman za nastup. Podsjetimo, prva utakmica koja se igrala u Zenici između Slobode i Beitara završena je bez golova.(****) | Preuzeto sa: http://****/sport/nogomet/fudba ... tel-avivu/

slika

slika
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 06 jul 2016, 17:27, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 06 jul 2016, 17:26

Igrači Slobode stigli u Jerusalem, večeras imaju trening
FENA, 06. juli 2016, 17:10

Nogometaši tuzlanske Slobode nešto iza 16 sati stigli su u Jerusalem gdje će sutra odigrati uzvratni susret prvog pretkola "Upravo se smještamo u hotel. Raspoloženje u ekipi je veoma dobro. Večeras ćemo imati jedini trening", izjavio je za Fenu Amir Spahić, jedan od pomoćnika trenera Husrefa Musemića.
Kaže da su igrači odlučni u namjeri da pokušaju izboriti prolaz u drugo pretkolo Evropske lige.
"Želimo obradovati naše navijače, premda Izraelcima ostavljamo ulogu favorita. Rezultat iz Zenice (0:0) obećavajući je i za nas i za domaćine", ocijenio je Spahić.
Kapiten Slobode Zajko Zeba odigrao je mnogo sličnih utakmica i jedan je od onih koji mirno dočekuju sutrašnju utakmicu.
"Beitar je u prednosti zbog domaćeg terena, navijača, klime. Međutim, rezultat daje mogućnost i nama da se nadamo. Bitno je izdržati početni pritisak i ne primiti gol. Vjerujem da to možemo ostvariti", kaže Zeba.
Potvrđeno je da će Musemić izvesti sastav kao u Zenici, s tim što će, najvjerovatnije, umjesto Damira Mehidića u startnoj postavi biti Mladen Veselinović.
Utakmica Beitar – Sloboda igra se sutra od 18.45 sati.Evropske lige protiv domaćeg Beitara.

slika
TRENING NA STADIONU BEITARA
Trening Slobode Tuzlaci trenirali u Izraelu, sutra protiv Beitara Piše: E. Škorić 06-juli 2016, 21:29 Nogometaši Slobode sutra će u Izraelu odigrati revanš susret prvog pretkola kvalifiakcija za Evropsku ligu protiv Beitara. Naš predstavnik je u Zenici odigrao 0:0 s Beitarom, ali želi u revanšu u Izraelu doći do rezultata koji će biti dovoljan za plasman u drugo pretkolo. Ukoliko Tuzlaci uspiju u tome, nema sumnje da će to biti historijski rezultat. Večeras su izabranici Husrefa Musemića odradili i trening na stadionu Teddy i s nestrpljenjem svi očekuju sutrašnji duel. Sloboda protiv Beitara u Jerusalemu igra sutra s početkom u 18:45 sati. Podsjetimo da su crveno-crni jutros krenuli put Izraela.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 14 avg 2016, 10:52, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 07 jul 2016, 12:57

slika
LIGA EVROPE , ZNAK

FC BEITAR (Jerusalem) - FK SLOBODA (Tuzla)

PO NAŠEM VREMENU UTAKMICA POČINJE U 18:45

slika

SPREMNI DA IZNENADE
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 08 nov 2018, 11:01, ukupno mijenjano 9 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 07 jul 2016, 20:43

slika
LIGA EVROPE , ZNAK

FC BEITAR (Jerusalem) - FK SLOBODA (Tuzla) 1: 0 (0:0)

Stadion Teddi Jerusalem.Teren loš i neuslovan za igru.
Sudija: Oleksandr Derdo(Ukrajina).Gledalaca 15 000.

Strijelac: 1:0 (Atzily 66' p).Isključenje, (2 žuti karton),Džidić (88).

Beitar: Kleyman, Rueda, Mori, Atzily, Shechter, Einbinder, Claudemir, Valpoort, Moyal, Mishan, Magbo

Sloboda: Pirić, Kostić, Džidić, Karić, Efendić, Zeba, Ordagić, Stjepanović(Krpić), Mehidić(Govedarica), Veselinović, Merzić

Sloboda je večerašnjim porazom od Beitara u Jerusalemu (1:0) završila svoj nastup u Evropskoj ligi. Prvo poluvrijeme proteklo je u boljoj igri Slobode, koja je bila konkretniji tim na terenu. Prvu, ali i najbolju priliku u prvom poluvremenu Tuzlaci su imali u 17. minuti, kada je Ordagić dobro šutirao ali se Kleyman istakao dobrom intervencijom. Naš predstavnik je do vodstva mogao i deset minuta kasnije. Sloboda je izvela odličan kontranapad, ali je u završnici Mehidić loše šutirao. Do kraja prvog dijela, obje ekipe su propustile po nekoliko poluprilika, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0. Nastavak utakmice donosi ofanzivu Beitara, koji je do vodstva stigao u 66. minuti. Kostić je skrivio jedanaesterac a Atzily je bio siguran za vodstvo Izraelaca od 1:0. Pet minuta nakon toga, Veselinović je oprobao udarac ali je bio neprecizan. Sloboda je do kraja utakmice pokušavala doći do pogotka koji bi joj donio plasman u 2. pretkolo, ali je Beitar uspio sačuvati svoju mrežu i plasirati se dalje. Domaći tim je mogao i do uduplanja vodstva, ali je Atzily u dvije situacije bio nedovoljno precizan pa je ostalo 1:0. Sloboda je dvije minute prije kraja utakmice ostala s igračem manje nakon što je iskusni Džidić dobio drugi žuti karton. Najbolju priliku za poravnanje Sloboda je propustila u četvrtoj minuti sudijske nadoknade, kada je Karićev šut Kleyman krajnjim naporom izbio u korner. Večerašnjim porazom Slobode, Bosna i Hercegovina je ekspresno ostala bez ijednog predstavnika u Evropskoj ligi i sada jasno možemo konstatovati da je ovogodišnji evropski izlet bh. klubova nešto čega se baš i nećemo sjećati po dobrom.

slika
ZEBA
slika
VESELINOVIĆ
slika
STJEPANOVIĆ
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 07 jul 2017, 18:02, ukupno mijenjano 8 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 08 jul 2016, 17:51

Đidić nakon crvenog kartona navijačima Beitara: Allahu ekber!

slika
DŽIDIĆ DUPLA
Fudbaler Slobode za SportSport.ba Džidić: Sa tribina su dobacivali '*ebi se muslimanu' Piše: A. Pašić 08.07.2016, 09:43 Fudbaleri tuzlanske Slobode nesretno su eliminisani iz 1. pretkola kvalifikacija za plasman u Evropsku ligu. Viceprvak BiH je taktički i tehnički dobro odigrao cijeli susret protiv Beitara, ali u 66. je minuti nakon sumnjivo dosuđenog jedanaesterca primio pogodak za 1:0 i u konačnici će se ispostaviti da je to bio ključan momenat na utakmici. Sami finiš Sloboda je odigrala s igračem manje. Nakon drugog žutog kartona Aldin Džidić (32) je prilikom izlaska iz igre uzviknuo "Allahu ekber" (Allah je najveći), što je izazvalo salvu negodovanja od strane navijača Beitara koji su poznati po tome što mrze pripadnike islamske vjeroispovijesti. "Stvarno je žalosno na koji način smo ispali. Sudac je dosudio nepostojeći penal, svaki kontakt je svirao za njih... Mislim da smo u obje utakmice bili ravnopravni protivnici, ali jednostavno nismo imali sreće i možda nam je nedostajalo i uigranosti za bolji rezultat", kazao Džidić u razgovoru za SportSport.ba te se osvrnuo na svoj potez koji je izazvao mnoge komentare. "Pri izlasku iz igre sam bio izrevoltiran suđenjem, a uz to su mi navijači Beitara s tribinama na engleskom jeziku dobacivali '*ebi se muslimanu'. Na to sam rekao da je Allah jedan i samo sam branio svoju vjeru", istakao je. Prvenstvo BiH uskoro počinje i Džidić vjeruje da će Sloboda ponovo igrati važnu ulogu. "Vjerujem da ćemo se uz nekoliko ekipa boriti za prva tri mjesta. Prvenstvo će sada biti dosta kvalitetnije, jer skraćivanje lige donosi jače utakmice, a to nam je nedostajalo", podvukao je Džidić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/dzidic-s ... anu/199667

Ovaj desno je židovski rabin.On je bio i na prvoj utakmici u Zenici.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 08 nov 2018, 11:02, ukupno mijenjano 8 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 09 jul 2016, 09:44

BEITAR JERUSALIM FC- FK SLOBODA TUZLA 1: 0
REVANŠ UTAKMICA UEFA LIGE EVROPE, ODIGRANA - 07.JULA 2016. godine

Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 07 jul 2017, 18:04, ukupno mijenjano 5 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 09 jul 2016, 10:21

RIFAT MEHINOVIĆ JE POSLIJE SAMO DESETAK UTAKMICAU PRVOM TIMU SLOBODE
POSTAO REPREZENTATIVAC,ALI MU TO NIJE OSIGURALO MJESTO U EKIPI SLOBODE

OSVETA OTPISANOG

Iako je prednji centarhalf Prištine Rifat Mehinović, za svoj novi tim odigrao samo osam utakmica, svi ga već smatraju standardnim prvotimcem i, uz Skendera Šengulja, stubom odbrane kosovskog prvoligaša.Iznenađenje je u toliko prijatnije kad se zna da je ovaj korpulentni igrač, tako reći do juče, bio "otpisan"za fudbal od bivšeg trenera tuzlanske Slobode Faruka Pašića.
Rifat Mehinović je počeo da igra fudbal sa 16 godina u rodnom Puračiću.Poslije odsluženja vojnog roka 1977. godine ,bio je čvrsto riješio da se posveti isključivo poslu mašin- bravara.No, po nagovoru ljudi iz kluba, članaOpštinske lige, vratio se na zeleni teren,a poslije samo šest mjeseci tadašnji trener prvoligaša iz Tušnja,ĐORĐE GERUM,odveo ga je u svoj tim, Slobodu.Brzo je dobio šansu i poslije samo desatak prvenstvenih utakmicatadašnji selektor, Miljan Miljanić,pozvao ga je čak u A reprezentaciju !
- Da je ĐORĐE GERUM ostao u Slobodi,danas bih bio standardni reprezentativac, - tvrdi Rifat Mehinović.

Ali,GERUMA SU OTJERALI 1981,KADA JE SLOBODA OSVOJILA ČETVRTO( 4) MJESTO U PRVENSTVU I POSTIGLA DRUGI VELIKI USPJEH U SVOJOJ ISTORIJI. OBRAZLOŽENJE JE BILO VJEROVALI ILI NE - DA GERUM PREVIŠE PSUJE NA KLUPI (? !)

....................................................................................................
PRVENSTVO JUGOSLAVIJE SEZONA 1980/81. TABELA...(sloboda72 )

1. Crvena zvezda 34 15 14 5 62:31 44

2. Hajduk........... 34 16 10 8 57:36 42

3. Radnički......... 34 13 15 6 39:28 41

4. SLOBODA......... 34 14 8 12 46:51 36
...................................................................
5. Dinamo......... 34 12 11 11 44:38 35

6. Budućnost..... 34 11 12 11 38:34 34

7. Rijeka.......... 34 12 10 12 50:47 34

8. Partizan.......... 34 9 16 9 43:41 34

9. Velež............ 34 13 8 13 44:47 34

10. Vojvodina..... 34 13 8 13 37:40 34

11. Vardar......... 34 11 11 12 41:48 33

12. Olimpija........ 34 8 16 10 29:33 32

13. Sarajevo....... 34 12 8 14 47:53 32

14. Željezničar... 34 11 10 13 42:51 32

15. OFK Beograd.. 34 8 14 12 34:39 30

16. Zagreb......... 34 11 8 15 43:55 30

17. Borac........... 34 10 9 15 35:44 29

18. Napredak....... 34 9 8 17 45:60 26

Đorđe Gerum je bio Šef struke u Slobodi od 1976. do 1981.(Napomena:u jesenjem dijelu 1978/79 Gerum se privremeno povukao a ekipu je tih 6 mjeseci vodio Branimir Bevanda.Od proljeća 1979. Gerum je ponovo preuzeo ekipu Slobode).
Vratio se 1987. i vodio Slobodu još jednu sezonu 1987/88.
U toj, 1987/88. sezoni Sloboda je bila jesenji vice-prvak a na kraju zauzela 5 mjesto.

TABELA 1987/88.
1. Crvena zvezda.... 34 17 11 6 66:39 45

2. Partizan............ 34 17 10 7 62:37 44

3. Velež................ 34 15 12 7 61:34 42

4. Dinamo (Z)......... 34 16 10 8 55:36 42

5. SLOBODA...........34 14 10 10 53:41 38
..........................................................................................
(sloboda72 )

Sa dolaskom Faruka Pašića, u Slobodi se, po Mehinoviću ,štošta izmijenilo - nagore.
- Pašić je napravio razdor među fudbalerima.Sa jednom grupom igrača išao je po kafanama i tolerisao im izostajanje sa treninga i neispunjavanje ostalih obaveza, a kada je saopštavao učinke na utakmicama - gledao je da ih izbaci u prvi plan. Goran Miljanović,najbolji igrač u timu, Midhat Smajlagić,Fahrudin Omerović i ja bili smo naročito "trn u oku", iako su svi u Tuzli govorili da smo dobri igrači i pošteni momci,nismo mogli da prođemo, jer nismo bili njegovi miljenici.I ono što smo znali , nije dozvoljavao da pokažemo.Mene je, na primjer, ubacivao u vezni red, pa čak i na mjesto centarfora, mada je znao da sam najbolji kao centarhalf.Prije utakmice protiv Radničkog iz Niša u sezoni 1981/82 godinekoju smo dobili sa 2:0, obukao sam dres sa brojem 10, a pošto je pred početak meča pozlilo Nihadu Mujezinoviću, zamijenio sam ga u ulozi "stopera".Odlično sam igrao pa mi je Pašić priznao da je sa mnom pogriješio i obećao da mi više neće mijenjati mjesto.Obećamje je , međutim,održao samo dvije nedjelje.To me je iznerviralo pa sam pred utakmicu protiv Partuzana u Beogradu (koju smo izgubili katastrofalno 7:2) , odbio da igram na nekom dtugom mjestu.Pašić me je kaznio sa 500 000 starih dinara, a ja sam do kraja prvenstva igrao na mjestu centarhalfa !
- Utrećoj utakmici prvenstva 1982/83.godine,protiv Dinama iz Vinkovaca,Rifat Mehinović se povrijedio i bio prisiljen da operiše meniskus.Pauzirao je 8 mjeseci.Baš u to vrijeme mu je isticao i ugovor sa Slobodom,a u izvještaju Predsjedništvu trener Faruk Pašić je predložioda se s njim ne produži ugovor..." jer se klubu neće isplatiti da mu dodijeli stan pošto je - otpisan za fudbal !
- Bio sam zapanjen, -i sad je ogorčen Rifat Mehinović.Pašić me je do tada ubjeđivao da su neki igrači tražili da ne igram,da je on iskreno, na mojoj strani i da me razunije,ali da je - nemoćan !Kada sam se povrijedio čak je rekao:"Ne volim što si se povrijedio, ali sad mi je lakše(? !)". Nažalost, ni danas u Slobodi nema drugarstva - igrači su još uvijek podijeljeni.Ne shvataju da će imati uspjeha tek kad budu složni"kao jedan".
Pored pravog rukovodstva Slobodi sada nedostaju i kvalitetni igrači.Zbog Pašića Tušanj su napustili Sarajlić i Midhat Smajlović. Poslije svega ,Uprava mi je ponudila produženje ugovora, ali pošto su odbili da mi daju stan i ono što mi pripada po Pravilniku FSJ - nisam pristao. Odmah su me izbacili iz garsonjere u kojoj sam stanovao...
Po raskidu ugovora sa Tuzlacima,Mehinović je vodio pregovore sa vinkovačkim Dinamom, a u Prištinu je prešao posredstvom fudbalskog sudije Beriše Šinasija.
-Htio bih da demantujem vašu listu najskupljih igrača u prelaznom roku,na kojoj sam sa Markom Elsnerom dijelio treće mjesto "sa cijenom" od 315 miliona ! - kaže Mehinović. - Sloboda je za mene dobila obeštećenje od 80 miliona,a ja od Prištine samo ono što mi pripada po Pravilniku FSJ.Za Prištinu sam se opredijelio samo zato što sam vidio šansu da budem standardni prvotimac i što mi je pružila mogućnost da poslije dvije godine(toliko sam obavezan po ugovoru), odem u inostranstvo - Tursku ili Grčku.Po dolasku u Prištinu bilo mi je dosta teško zato što nisam odmah zaigrao i što su mi supruga Elsada i kćerkica Alma (2)ostale u Tuzli.Poslije šest kola izborio sam mjesto u timu i uvjeren sam da ga nikom više neću prepustiti.Oduševili su me ovdašnji navijači - takvo navijanje i toliku privrženost klubu nigdje nisam visio.U početkusu ambicije Prištine bile da sačuva prvoligaški status, a sada,poslije izvandrednog starta,gledamo da se što bolje plasiramo.Intimno pomišljamo i na plasman u KUP UEFA.Dokazali smo da znamo igrati fudbal.O treneru Muzuroviću sam čuo dosta pohvala,a sada sam se uvjerio da nisu pretjerane.Izvanredan čovjek, stručnjak, zna da uspostavi kontakt s ljudima i u njima probudi skrivene snage.
Rifat Mehinović je odigrao 4 utakmice za B selekciju(turnir po Kini i Južnoj Koreji),i šest nezvaničnih za najbolji državni tim.Sa 185 cm visine i 82 kg djeluje djeluje korpulentno i u svom šesnestercu je neprikosnoven.Iako mu je 27 godina, vjeruje da će još dosta dugo igrati fudbal.Nikako ne može da zaboravi svoje fudbalske učitelje:
- ĐORĐU GERUMU nikad neću moći da zahvalim što me "napravio" igračem.Faruku Pašiću nikad neću oprostiti što mi nije dao da igram svoje mjesto u timu.Najdraže mi je što sam uspio da se dokažem poslije povrede i ljudima iz Slobode pokažem da su pogriješili.Jedva čekam nedeljnu utakmicu u Tušnju :da se"osvetim"ne svom bivšem klubu,već nekim ljudima kojima, zapravo,i nije mjesto u Slobodi !

.................................................................Sportski nedeljnik "TEMPO" Beograd, novembar 1983. godine
Svaka sličnost između nepravde prema Rifatu Mehinoviću i ove sada prema Perici Ivetiću nije slučajna.
U FK Sloboda to je, na žalost,ustaljena praksa.
(sloboda72 )

slika

MEHINOVIĆ MALA SLIKA

slika

RIFAT MEHINOVIĆ U TIMU SLOBODE,STOJI TREĆI SA LIJEVA , Utakmica Partizan-Sloboda 2:2 , 21.03.1981

slika

....SLOBODA,gornji red sa lijeva:Verlašević,Mešković,Džafić,N.Mujezinović,Divanefendić, RIFAT MEHINOVIĆ,Mulahasanović, Cvjetković,M.Hadžić,Džanić,Hatidžić,
..............donji red sa lijeva: I. Hadžić,Huseljić,Smailagić,Sabitović(maser),Kovačević,Sarajlić,Gerum(trener), Gogić, Memišević,Tomić,Mališević,Ibrić i Geca.

.................................................................

slika

RIFAT MEHINOVIĆ U TIMU FK PRIŠTINA 1984.,Stoji drugi sa lijeve strane.
Stoje sa lijeva: Rama, Šuica, Domi, Shengyli, Mehinović, Gruevski ;
Čuče sa lijeva: F. Domi, F. Murići, Vokri, Cana, Batrović

slika

Radost navijača Prištine sa Mehinovićem i saigračima.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 08 nov 2018, 11:12, ukupno mijenjano 75 puta.
Ja volim FK Tuzla City

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 09 jul 2016, 10:28

@sloboda72, tvoji textovi i slike su upraceni. Objavljuje se na fejsu " Tuzla-povratak u proslost " :mrgreen:

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 09 jul 2016, 19:07

slika
jači od boksera
slika
u dresu Slobode

slika
JUSUF HATUNIĆ...u dresu Partizana

...............................................................................................................................................................................

Džidić sa dresom Slobode
slika
ALDIN DŽIDIĆ...dupla slika

KONAČNO,NAKON 45 GODINA IMAMO "HATUNIĆA" U EKIPI SLOBODE!
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 08 nov 2018, 11:16, ukupno mijenjano 36 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 09 jul 2016, 19:25

DŽIDIĆ I ZEBA TO SLOBODI PLAHO TREBA !

slika

DŽIDIĆ PROTIV BEITARA, ISKLJUČEN

slika

Zeba protiv beitara
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 08 nov 2018, 11:17, ukupno mijenjano 15 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 11 jul 2016, 17:53

JU Gradski stadion Tušanj preko FK Sloboda Tuzla
30. Juni u 8:51 ·
STREAM! ‪#‎SamoSloboda‬
slika
Pretkolo Evropske lige: Pratite UŽIVO meč između Slobode i Beitara (VIDEO)
Sloboda i Beitar igraju utakmicu prvog pretkola Evropske lige u Zenici. Stadion Bilino polje domaćin je ovog susreta, koji je za Slobodu historijski, ali ga na žalost svih Tuzlaka ne mogu igrati na svom matičnom terenu stadiona Tušanj. | Preuzeto sa: http://****/sport/nogomet/pretk ... ara-video/

PRENEŠENO SA.... facebook stranica JU Gradski stadion Tušanj

...................................................................
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 23 okt 2016, 22:38, ukupno mijenjano 5 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 11 jul 2016, 18:50

slika
POČETAK RADOVA NA NOVOJ, ISTOČNOJ TRIBINI STADIONA TUŠANJ. 21.12.2015 god.
..........................................................................................................................
USKORO ĆEMO OBILJEŽITI SEDAM MJESECI "RUPE".
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 27 jan 2018, 20:21, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 12 jul 2016, 11:28

............. nk seljo - FK Sloboda 1:3, sezona 1973/74 , 28. kolo ,21. april 1974 godine

............................PODVIG TUZLAKA NA KOŠEVU:ŽELJEZNIČAR - SLOBODA 1:3 (0:2)

......................................................BODOVI ZA OPSTANAK

......................Neočekivana ali zaslužena pobjeda Slobode - Geca trostruki strijelac

Stadion Koševo. Gledalaca oko 1 000.
Sudija Ivan Radić Solin (Solin)- 7.Drugo poluvrijeme igrano pod
svjetlošću reflektora.
Strijelci: 0:1 - Geca (8), 0:2 - Geca (30), 1:2 Hadžiabdić - (83), 1:3 - Geca (85).

ŽELJEZNIČAR: Janjuš 6,Deraković 5,Bećirspahić 5,Saračević 6, Katalinski 6,Hadžiabdić 6,
Kojović 6,Bratić 6,Šerbo 6,Lušič 5,(Vlaški )5, Janković 6, (Hodžić - ).

SLOBODA: Pendić 7, Jovičić 8, Kalesić 7,Avdičević 7,Alibegović 7,Hatunić 7,
Mulahasanović 7,Hukić 6,Cerić 6,Geca 9, Slavkić 6.

- Pred utakmicu na Koševu trener Duvančić je izjavio da bi bio zadovoljan i minimalnim porazom.Iako oslabljeni Tuzlaci se vraćaju kući sa dva neočekivana boda koji će im itekako dobro doći u borbi za opstanak.
- Junak današnje utakmice bio je desna polutka Tuzlaka Geca.
- Postigao je tri gola i najzaslužniji je za pobjedu svoje ekipe.
- U 8, minuti bek Jovičić dokopao se lopte, zaobišao nekoliko fudbalera Željezničara i uposlio Mulahasanovića koji je odmah proslijedio loptu prema Geci. U tom trenutku kompletna odbrana Željezničara je zastala, tako da je Geca imao otvoren put prema golu Janjuša.Šutirao je precizno u suprotni uao tako da golman Željeznišara nije mogao da brani ovaj udarac.
- Očekivalo se da će nakon ovog gola Željezničar krenuti odlučnije u napad ,međutim, Sloboda je igrala sasvim otvoreno i imala još dvije - tri povoljne prilike.Igrao se trideseti minut:Hukić se odlično oslobodio Bećirspahića - centrirao,Geca je pokušao uhvatiti "volej",međutim ne tako uspješno lopta mu je preletjela preko noge,dobila "felš"Janjuš je intervenisao,ali tako nespretno da se s loptom našao u mreži.
- Unastavku igre fudbaleri Željezničara pokušali su da nešto bržom igrom razbiju vrlo dobru odbranu gostiju.Međutim, i pored stalne terenske premoći,svi napadi Sarajlija razbijali su se već pred šesnestercem Tuzlaka.Pravih prilika za postizanje gola gotovo da nije bilo.Hodžić je nakon jednog centaršuta Katalinskog uputio loptu prema praznom golu ali je pogodio prečku.
- U 83. minutu nakon nespretne intervencije Pendića,lopte se dokopao Vlaški,uposlio Hadžiabdića,koi je sa 2-3 metra zatresao mrežu.
- Bio je to samo tračak nade za Sarajlije,jer je već u 85. minuti iz jednog brzog kontranapada Geca po treći put savladao Janjuša.
- Treba reći da je pobjeda Tuzlaka sasvim zaslužena, jer su u sinoćnoj utakmici djelovali borbenije i daleko sigurnije od fudbalera Željezničara.

...........................................................................................................................M. DŽ.
.............................................................."Oslobođenje", 21. 04. 1974.

........................................................................................................................

Izvještač sa utakmice je nakon blistave pobjede Slobode na "Koševu"
stavio potcjenjivački naslov iznad izvještaja "Bodovi za opstanak".
Tabela nakon završene sezone pokazuje jasno da su seljo i Sloboda prvenstvo
završili na diobi osmog i devetog mjesta sa istim brojem bodova. Gol razlika :seljo( 0), Sloboda (- 4) .Očito da se je i" seljo borio za opstanak",bar po tabeli. Ali bitno je potcijeniti pobjedu Slobode,"neočekivana ali zaslužena pobjeda Slobode".
.......( sloboda72)

TABELA 1973/74.

1. Hajduk.............. 34 18 9 7 52:24 45

2. Velež................ 34 19 7 8 54:34 45

3. Crvena zvezda... 34 19 5 10 72:46 43

4. PARTIZAN......... 34 12 13 9 41:33 37

5. OFK Beograd..... 34 13 9 12 35:32 35

6. Čelik.............. 34 12 11 11 30:28 35

7. Dinamo Z.......... 34 12 9 13 34:33 33

8. Željezničar...... 34 10 12 12 39:39 32

9. SLOBODA .......... 34 8 16 10 34:38 32

10. Olimpija........ 34 11 10 13 36:42 32

11. Vardar............ 34 12 7 15 38:40 31

12. Vojvodina.......34 10 11 13 33:37 31

13. Proleter.......... 34 13 5 16 36:48 31

14. Sarajevo......... 34 11 9 14 29:42 31

15. Radnički N....... 34 11 9 14 29:43 31

16. Bor................ 34 13 5 16 32:49 31

17. Borac Bl.......... 34 8 14 12 43:43 30

18. Zagreb............. 34 9 9 16 28:44 27
.......( sloboda72)

.....................................................................................

nk seljo - SLOBODA 0 : 1 (0:0), sezona 1974/75, 23. kolo, 06.04. 1975.

NA KOŠEVU - 40.000 GLEDALACA!

U svečanoj atmosferi, pred prepunim gledalištem, fudbaleri Slobode savladali su ekipu Željezničara sa 1 : 0 golom Gece u 81. minutu. Ibrahimović odbranio jedenaesterac Hukiću.

Stadio Koševo. Vrijeme oblačno i vjetrovito. Teren dobar.
Gledalaca oko 40.000. Sudija Veselin Zrilić, (Banja Luka)5
Žuti karton: Katalinski. Strijelac Geca u 81. minuti.

ŽELJEZNIČAR: Ibrahimović 8, Dautović 6, Glamočak 6,
Bratić 6, Katalinski 6, D. Kojović 6, Jelušić 6, Janković 6,
S.Kojović 7, Odović 6, Rodić 6 (Sprečo -).

SLOBODA: Cakić 8, Kalesić 7, Miličić 6, Avdićević 7,
Mulahasanović 8, Alibegović 7, Nalić 6, Jašarević 6,
Geca 7, Džibrić 6 (Šećerbegović 6), Hukić 7.

..............................................................."Oslobođenje", 06. aprila 1975. godine

......................................................................................

............................nk seljo - FK SLOBODA 0:1 ,Sezona 1984/85, 30. kolo 09. 06. 1985.

............................................ŽELJEZNIČAR - SLOBODA 0:1 (0:1)

........................................................TUŠ IZ TUŠNJA

Igrano na stadionu Grbavica.Vrijeme prijatno,teren idealan za igru.
Gledalaca oko 4 000.Sudija Vitomir Marjanović (Knjađevac) 6
Strijelac:Smajlović u 23 minuti.

ŽELJEZNIČAR: Škrba 6,Berjan 6,Šabanadžović 6,Ćurić 5 (Gutović - ),Čapljić 6,
Čilić 6, Đorđevič 5,Škoro 6,(Ivanović 5),Mihajlović 5, Baždarević 7,Samardžija 5.

SLOBODA: M.Hadžić 8,Tošić 6,Radovanović 6,Miljanovič 6,Verlašević 7,Mujezinović 7,
Smajlović 7,Jogunčić 6,Mrkić 6,(Sarajlić 6),Lukić 6, Petrović 6.

- Dok je išlo i uz slabije igre , znao je Osim često opominjati plave:"Nemojte se uljuljkivati, nismo mi ekipa koja se smije opuštati,ne dozvolite da zvižduci smijene aplauze,ako se to dogodi teško će biti pohvatati izgubljene konce".Trenerova"prijetnja" ostala je bez odjeka,a Željo je, eto, dočekao čas da sa tribina sluša negodovanja i podsmijehe za ono što daje iz meča u meč.Nekada su kiksevi plavih tek stišavali šum radosti u gledalištu, danas i oni posljednji što su ostali vjerni Grbavici kao da samo čekaju poteze za "prozivku", jer uživanje uz Željinu igru - to je već davno prošlo vrijeme.
- Sinoć je šta više gotovo otužno bilo gledati domaće fudbalere u njihovoj nemoći da makar ozbiljnije ugroze, ako već ne mogu savladati,vratara sa hiljadu ruku Mirzu Hadžića.Sve što su plavi pokušavali svršavalo se na ivici šesnesterca ,gdje su Verlašević i Mujezinović samo dočekivali neorganizovanu "stihiju"iz kontra pravca,a ono što je prolazilo kojim slučajem dalje Hadžić je lovio manirom najrasnijih čuvara mreže.
- Znali su na Grbavici i prije susreta da će biti teško,ali baš da će biti nemoguće nadmudriti Tuzlake tome se ,ipak,niko nije nadao.Na drugoj strani ,bilo je itekako vidljivo da je Sloboda došla po jedan bod i da je napad ne interesuje previše.Međutim, kada im je domaćin kao na dlanu pruđio mogućnost da u Tušanj odnesu i onaj drugi,gosti su to znalački iskoristili.Poslije ostvarene prednosti igrali su mudro ,sa pojačanom odbranom i brzim kontranapadima a kada bi Željo iole opasnije priprijetio,nisu se libili ni blage opstrukcije igre.Cilj, na kraju, ipak opravdava sva sredstva.
-Susret je odlučen rano, već u 23. minutu, a Smajlovićevom pogotku prethodile su dvije početničke greške domaće odbrane. Najprije je Čapljić u čistoj situaciji bez "potrebe" poslao loptu u korner,a poslije kornera je Šabanadžović ,takođe u trenutkukada je za paniku bilo najmanje mjesta,kao rukom poslužio spretnog strijelca, kome je pri realizaciji još smotanošću pomogao i Škrba.
- Splet nes(p)retnih okolnosti za Sarajlije i iz jedne jedine polušanse Sloboda osvaja zasluženo bodove na Grbavici.

................................................................................................D. ŠVARC
............................................................"Oslobođenje", 10. 06. 1985.godine

slika
JEDNA OD USPJEŠNIH INTERVENCIJA GOLMANA HADŽIĆA

.....................................................................................

............................. nk seljo - FK SLOBODA 1:2 ,Sezona 1985/86, 7. kolo 08.09.1985.

..............................................ŽELJEZNIČAR - SLOBODA 1:2 (1:0)

..............................................TUZLACIMA PRIJAO ODMOR

- Igrano na stadionu Grbavica.Vrijeme toplo.
Teren idealan za igru.Gledalaca oko 8 000.
Sudija:Boris Bezjak (Zagreb) 6
Žuti kartoni: Halilagić(Sloboda) i Mihajlović(Željezničar).
Strijelci : 1:0 - Samardžija 26, 1:1 - Lukić 48, 1:2 - Jogunčić 54.

ŽELJEZNIŠAR: Škrba 6, Ninković 6(Đorđević 5),Baljić 7,Gutović 6,Komšič 6,Šešlija 6,
(Matković 6), Janković 5,Škoro 5,Mihajlović 5,Baždarević 6, Samardžija 6.

SLOBODA: Hadžić 8, Tošić 6,Mrkić 6, Halilagić 6,Verlašević 7,Mujezinović 7,
Smajlović 7,Tomić 6, Krajšnik 6,(Milošević 6),Lukić 7,Jogunčić 7.

- Nedeljni popravni "odlikaša" od srijede pripao je sasvim zasluženo gostima iz Tuzle, koji su za razliku od nepreciznih domaćina,znali da pogode mrežu kada je trebalo.Željezničar je imao prvi dio susreta,u kome je pogodio cilj samo jednom.Slobodi je pripao nastavak meča u kojem je sa dva izvanredno lijepa pogotka preokkrenula situaciju u svoju korist.
- Inače, kako je krenulo izgledalo je da će iznenađenje ovoga puta na Grbavici biti isključeno.Plavi su od starta poletniji i angažovaniji,a dok oni traže igru Sloboda se ograničila tek na njeno miniranje bez veće želje da eventualno preuzme stvari u svoje ruke.Obruč oko Hadžića konstantno se stezao da bi konačno bio probijen u 26. minutu, kada je Ninković uputio nisku loptu na ivicu peterca, a "dežurni strijelac" sa Grbavice Samardžija samo podmetnuo nogu promijenivši lopti smijer.
- I nakon vodstva Tuzlaci nisu ništa agilniji, ali Željezničar to ne koristi, i dalje su plavi tim koji stvara prilike,no igra nedovoljno žustro,pa one redom odlaze u nepovrat.Sticao se dojam da su se domaći fudbaleri već zadovoljili najminimalnijom prednošću.
- Tako je izgledalo sa tribina, a to su u pravom trenutku izgleda shvatili i gosti.Jer, poslije odmora na teren je istrčala neka sasvim nova ekipa u crveno -crnim majicama,ratobornija i mnogo aktivnija Sloboda.Nestao je strah od domaćih prijetnji pošto su se one vremenom same od sebe stišale.
- I ono što se moralo dogoditi uz beskrvan Željin nastavak, dogodilo se već u 48. minutu.Tada je Lukić poput vihora prošao nekoliko odbrambenih igrača plavih i precizno iskosa savladao Škrbu.Na drugi pogodak Tuzlaka čekalo se samo devet minuta.Kažemo - čekalo,jer izjednačenje je unijelo totalnu konfuziju kod plavih, dok su se gosti u potpunosti razmahali,dovodeći odbranu Sarajlija u pojedinim momentima do očaja.
- Pitanje pobjednika riješio je tandem Smajlović - Jogunčić u 54. minutu.Prvi je milimetarski centrirao sa desne strane prebacivši kompletnu odbranu domaćih, a Jogunčić je uletio kao tane i glavom nebranjeno tukao po drugi put iza leđa Škrbe.
- Do kraja Željo je imao još nekoliko pokušaja, ali gosti iz Tuzle predvođeni smirenim Verlaševićem,znali su da osujete svaki smušeni atak prema, juče veoma smirenom Hadžiću.
...............................................................................................................D. ŠVARC
............................................................................"Oslobođenje", 09. 09. 1985.

slika

MIRSAD HALILAGIĆ SE ISTICAO OŠTRIM STARTOVIMA,OVOGA PUTA NA ŠEŠLIJU.

......................................................................................

........................nk seljo - FK SLOBODA 3 : 3(0:0) ,Sezona 1987/88, 34. kolo 12. 06. 1988

..............................................ŽELJEZNIČAR - SLOBODA 3:3 (0:0)

..............................................GOLOVIMA SAVLADALI STRAH

Stadion Grbavica, gledalaca oko 4 000, vrijeme oblačno i sparno,
teren travnat i dobar za igru.Sudija:Martun (Laško) - 7
Strijelci: Mihajlović 53,Bahtić 56,Slišković 82,za Željezničar.
Mihić 60-11m, 83,i Beširević 89, za Slobodu.

ŽELJEZNIČAR: Škrba 7,Katana 6, Baljić 7,Ilić 6, Hadžialagić 7,Komšić 6,
Bahtić 7,(Slišković 7),Pavlović 6, Mihajlović 8,(Karamehmedović - ),Bogdanović 7, Nikolić 6.

SLOBODA:Jovanić 6, Mrkić 6,(Stegnjajić 6),Tošić 7,Miljanović 7,Verlašević 6,
Memišević 6, Mihić 8, Milošević 7,Beširević 7,Lukić 6,(Mladina - ),Kostić 7.

- OPROŠTAJ: Prije početka utakmice predsjednik Željezničara Hajro Čengić predao je cvijeće centarforu Željezničara koji je odigrao posljednju utakmicu na Grbavici.Navijači Želje aplauzom su propratili taj svečani trenutak.Naravno, aplauz je bio upućen Mihajloviću koji je u dresu Željezničara
odigrao niz sjajnih utakmica.On je u prošlom šampionatu bio i najbolji Jugoslovenski golgeter.Mihajlović je i u ovoj utakmici pokazao da je vanserijski as i zato je cio stadion aplaudirao kad e petnestak minuta prije kraja utakmice zauvijek skinuo plavi dres.
- IMPERATIV:Kako je teško igrati kad se utakmica ne smije izgubiti vidjeli smo i juče na Grbavici.Fudbaleri Željezničara znajuči da ne smiju izgubiti jednostavno su u prvom poluvremenu bili nemoćni.Imperativ opstanka u ligi im je potpuno odsjekao noge.Sve je to trajalo do 53. mnuta kad je Mihajlović postigao divan gol nakon što je u svom stilu"slomio" trojicu protivničkih igrača i savladao golmana Jovanića.
- Od tog momenta gledali smo sasvim drugačiju utakmicu, kvalitetniju,vidjeli smo drugo poluvrijeme koje je donijelo pet golova ijoš nekoliko neiskorištenih prilika.Poslije vođstva, domaći uspijevaju da povećaju na 2:0 golom koji je postigao Bahtić nakon sjajnog proigravanja od strane Mihajlovića.Bio je to interesantan gol,Jovanić se našao na" krivoj" nozi i njegova mreža se zatresla.Dogodilo se to u 56. minutu.
- Tuzlaci se nisu predavali pa su u 60 minuti uspjeli da smanje na - 2:1 !Miljenko Mihić je bio u prodoru, Komšič ga je oborio u kaznenom prostoru.
Bio je to penal koji je Mihić realizovao.No, to nije kraj golova na Grbavici: U 82. minutu Slišković povećava vodstvo Željezničara na 3:1,ali minut kasnije Mihić smanjuje na 3:2.Minut prije kraja Beširević je izjednačio na 3:3 i to je najrealniji ishod ovog susreta.
ZA KRAJ:Željezničar je nakon mnogo pehova kojisu ga pretili ove sezone uspio da sačuva prvoligaški status.Ako se zna da su pred početak šampionata Grbavicu napustili ključni igrači,onda je ovaj saldo vrijedan pažnje.Možda je Željin najveći dobitak u činjenici da je podmladio sastav:čak desetorica debitanata našlo se tokom sezone u timu s Grbavice.
- Sloboda je u prošlom šampionatu u poslednjem susretu sačuvala prvoligaški status. U ovom prvenstvu igrala je odlično i sa malo više sportske sreće
mogla je stići do Evropske scene.Ovaj tim Tuzlaka je perspektivan i u narednom šampionatu,ako ostane na okupu,mogao bi postići još više.

......................................................................M. ŽDRALE
..................................................................."Oslobođenje",13. 06. 1988.

slika

GOLOVIMA SAVLADALI STRAH

..................................................................................

nk seljo - FK SLOBODA 2 : 2 ,Sezona 1988/89, 21.kolo, 19. 3.1989

Strijelci:0:1 Smajlović (27),0:2 Mihić( 47),1:2 Bahtić (65),2:2 Nikolić (68).

.................................................................................

............................ nk seljo - FK SLOBODA 1:1(0:1) ,Sezona 1979/80 , 34. kolo, 29. 06. 1980.

...................................................ŽELJEZNIČAR - SLOBODA 1:1 (0:1)

...............................................I JEDANAESTERAC U PROPAST

Igrano na stadionu Grbavica.Gledalaca oko 4 000.
Vrijeme sunčano,teren travnat i idealan za igru.
Sudija: Dragiša Komadinić (Beograd) -7.
Strijelci: 0:1 Mulahasanović (6), 1:1 Lušić (78).

ŽELJEZNIČAR: NJeguš 7,Berjan 6,Starovlah 6,Lušić 6,Saračević 7,Čilić 6,
Bahtić 6,Matković 6,(Čapljić - ),Paprica 5,Baždarević 7 ,Odović 6.

SLOBODA: Hadžić 8,Gogić 6,Mehinović 6,Verlašević 7,Mujezinović 6,(Smajlagić 7),
Sarajlić - ,(Kovačević 6),Mulahasanović 6,Tomić 5,Miljanović 6,Šećerbegović 5.

- Ništa od obećanja i očekivanja.U posljednjoj ovosezonskoj fudbalskoj predstavi na Grbavici nismo se nagledali ni golova ni vrhunskog fudbala,kako su akteri prije meča najavljivali.Bila je to maltene ,igra na jedan gol,u kojoj su se Tuzlaci grčevito branili, a domaćini jalovo napadali.zato je i konačan neriješen ishod možda najpravedniji epilog devedesetominutne borbe.Jer, koliko god da su "plavi" navaljivali,toliko su bili smušeni i nespretni u odlučujućim momentima, a trenutcima kada je još samo trebao onaj rutinski završni potez da bi se izgledna prilika pretvorila i u pogodak.
na drugoj strani, osim onog jednog gola,navala Slobode ničim nije opravdala epitet koji joj se u posljednje vrijeme pridaje.Glavnina, po mnogima danas najboljeg navalnog kvinteta u zemlji,više vremena je provodila u odbrani svog gola nego što je pokušala ugroziti protivnička vrata.Tek povremeni kontranapadi isuviše su mali učinak petorke u kojoj igraju čak tri reprezentativca.
- Teško bi bilo pobrojati sve šanse koje su jučer propustili da realizuju domaćini.Samo onih ,za koje kažemo da su stopostotne,bilo je barem pola tuceta,a Lušić pred sam kraj utakmice ni sa 11 metara nije uspio pogoditi okvir vrata Hadžićevog gola. Inače, "mister promašaj" bosanskohercegovačkog derbija bio je Rade Paprica,kome zaista ništa nije polazilo za nogom.Tri ,četiri puta "plavi devet" izlazio je sam pred Mirzu Hadžića,ali, ili bi se spetljao ili bi traljavo tukao,tek loptu ni jedanput nije proslijedio na pravo mjesto.Najviše zahvaljujući njemu Sloboda se iz Sarajeva u Tuzlu vraća sa polovicom plijena.Prostora je malo da bi smo opisivali brojne prilike, a evo kako su pali pogoci:Igrao se 6. minut.Mehinović se isturio na lijevo krilo, a dobivenu loptu iz auta odmah je proslijedio u sredinu, negdje na visinu 16 - terca, gdje se ubacio Mulahasanović i topovskim udarcem pogodio mrežu iznad glave iznenađenog Njeguša - 0:1.
- U 78. minutu Odović je pošeo jedan od brojnih napada domaćina,uposlio je Baždarevića u kaznenom prostoru, ovaj je vratio u sredinu Lušiču,koji tuče u rašlje Hadžićevog gola - 1:1.
......................................................................................................D. ŠVARC
................................................................"Oslobođenje",30. 06. 1980.

................
slika

..............I JEDANESTERAC U PROPAST

....................................................................................
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 08 nov 2018, 11:57, ukupno mijenjano 96 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 12 jul 2016, 22:17

ŠTO NAM GA HUSREF MUSEMIĆ ZABI NA TUŠNJU.

Sezona 1986/87,12. kolo 01. 11. 1986.godine
FK SLOBODA - FK CRVENA ZVEZDA 2:2 (1:1)
Strijelci:1:0 Jogunčić (23),1:1 H.Musemić (30),1:2 Stojković (47), 2:2 Memišević( 56).

Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 01 maj 2018, 17:25, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 18 jul 2016, 22:07

FK SLOBODA U SEZONU 2016/17 ULAZI SA SLJEDEĆIM IGRAČIMA

Golmani: Pirić, Bobić i Erić.
Bekovi: Lazevski, Subić ,Efendić i Todorović.
Halfovi: Džidić, Kostić, Mehmedagić i Škahić.
Defanzivci:Stjepanović,Fatić,Merzić,Grahovac i Hodžić.
Ofanzivci:Zeba i Ordagić.
Krila: Veselinović,Zec,Govedarica i Mehidić .
Centarfori:Karić i Krpić.

Ukupno 24 igrača.

Sad je do Musemića.Postavlja se pitanje ,što bi Ćiro rekao:"Hoće li Musemić znati iskoristiti ovu koncentraciju kvalitete"?
U prethodnoj sezoni je od momaka koje je imao na raspolaganju izvukao više nego je ta ekipa vrijedila i nije bio pod pritiskom.
Igrači koje sada ima na raspolaganju su vrijedni respekta.Husić mu je doveo sve što je potrebno za titulu.
Pitanje koje se nameće je, koliki je Musemićev trenerski autoritet i domet ? Sad ćemo vidjeti koliko je zaista njegovo poznavanje fudbalske doktrine.Kakav je taktičar, psiholog ,je li hrabar ili ziheraš ? Kako se nosi sa pritiskom ( favorita)?
Jedva čekam da nova sezona PL BiH počne.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 07 avg 2016, 08:55, ukupno mijenjano 3 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 19 jul 2016, 21:20

slika
granice juge u sredi zastava i petokraka
UEFA dala podršku: Od naredne sezone kreće Balkanska liga!
@Vedran Jahić
Ono o čemu se tiho pričalo na raznim sastancima od Vardara do Triglava, konačno bi moglo da dobije potvrdu. Fudbalska liga bivših jugoslovenskih republika biće formirana od naredne sezone, 2017/2018, saznaje Blic.
Poslije odigravanja nacionalnih liga igralo bi se takmičenje po uzoru na košarkašku ABA ligu, rukometnu SEHA ili regionalnu vaterpolo ligu. Time bi se podigao kvalitet svih klubova, a i donio bi atraktivne mečeve koji bi privukli navijače, sponzore, medije…
Prvi i najvažniji preduslov za formiranje lige je ostvaren. Evropska kuća fudbala će stati iza ovog prvenstva, podršku će potkrijepiti ulaganjem tri miliona eura, a već sada je zatvorena finanijska konstrukcija. Ono što bi dodatno moglo da ubijedi klubove da pristanu na novo takmičenje je prohodnost u Ligu šampiona. Naime, prvak ovog šampionata bi imao osigurano mjesto u najjačem takmičenju.
Ono što sve najviše zanima je koliko će koja zemlja imati timova u novoformiranom takmičenju. Ligu bi sačinjavalo 12 klubova, tu bi Srbija i Hrvatska imale najviše predstavnika. One bi dale tri ili četiri kluba, iz BiH bi došla dva tima, dok bi po jednu ekipu imale Slovenija, Crne Gora i Makedonija.
Jedini potencijalni problem bi mogli da budu navijači. Poznato je da pristalice klubova iz bivših republika uopšte nisu u dobrim odnosima, ali bi i to vrlo lako moglo da se sredi. Uostalom, iste probleme su imali i čelnici košarkaške regionalne lige na početku, ali sada nema nikakvih sukoba među navijačima. Sve je samo pitanje volje da se to riješi, piše beogradski Blic.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 11 mar 2017, 10:50, ukupno mijenjano 4 puta.
Ja volim FK Tuzla City

7aprildomemoj

Post Postao/la 7aprildomemoj » 19 jul 2016, 21:29

sloboda72 je napisao/la:slika

UEFA dala podršku: Od naredne sezone kreće Balkanska liga!
@Vedran Jahić
Ono o čemu se tiho pričalo na raznim sastancima od Vardara do Triglava, konačno bi moglo da dobije potvrdu. Fudbalska liga bivših jugoslovenskih republika biće formirana od naredne sezone, 2017/2018, saznaje Blic.
Poslije odigravanja nacionalnih liga igralo bi se takmičenje po uzoru na košarkašku ABA ligu, rukometnu SEHA ili regionalnu vaterpolo ligu. Time bi se podigao kvalitet svih klubova, a i donio bi atraktivne mečeve koji bi privukli navijače, sponzore, medije…
Prvi i najvažniji preduslov za formiranje lige je ostvaren. Evropska kuća fudbala će stati iza ovog prvenstva, podršku će potkrijepiti ulaganjem tri miliona eura, a već sada je zatvorena finanijska konstrukcija. Ono što bi dodatno moglo da ubijedi klubove da pristanu na novo takmičenje je prohodnost u Ligu šampiona. Naime, prvak ovog šampionata bi imao osigurano mjesto u najjačem takmičenju.
Ono što sve najviše zanima je koliko će koja zemlja imati timova u novoformiranom takmičenju. Ligu bi sačinjavalo 12 klubova, tu bi Srbija i Hrvatska imale najviše predstavnika. One bi dale tri ili četiri kluba, iz BiH bi došla dva tima, dok bi po jednu ekipu imale Slovenija, Crne Gora i Makedonija.
Jedini potencijalni problem bi mogli da budu navijači. Poznato je da pristalice klubova iz bivših republika uopšte nisu u dobrim odnosima, ali bi i to vrlo lako moglo da se sredi. Uostalom, iste probleme su imali i čelnici košarkaške regionalne lige na početku, ali sada nema nikakvih sukoba među navijačima. Sve je samo pitanje volje da se to riješi, piše beogradski Blic.
Podržajem iskreno i odavno to već priželjkujem da počne. Samo lično se ne slažem da Hrvatska i Srbija imaju 4 predstavnika a mi samo 2. Poznato je da u 1 ligi ex Yu upravo BIH imala najviše predstavnika:Sarajevo, Željezničar, Borac, Čelik, Sloboda i Velež činili su jednu trećinu lige od 18 klubova ali eto od tada na ovamo dosta toga se promijenilo
moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.