Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

alemsa
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la alemsa » 15 sep 2015, 00:22

tuzlak1987 je napisao/la:
Ja Dukeom i Carolinom kao slavnim skolama nisam nikako zadovoljan u zadnjih deset godina...

Bolji je Russellom fax za njega ali ozbiljno. Jedini iz Duke sto moze nesto je Parker ali i to upitno. Ne proslave se nikako u NBA, vise gledaju da njihovi momci ostave dobar i kulturan odnos na univerzitetu..
A burazeru nije u tome poenta, poenta je da ne mora odvest do final 4 da bude visok pick. Kyrie je igrao za Duke, nije ih odveo u final 4 pa je bio prvi pick. A bilo je finih igraca sa tog college, eto ti i Denga, Redicka, Boozer, Grant Hill, Battier, Brand itd.

Sto se Juke tice on je jak potencijal ali je i C, drugacije je opet u odnosu na G, tako da ne mos bas njega uzimati za primjer u skoku od Cedevite do NBA.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 24 sep 2015, 16:34

Uvijek Evropa prije Amerike dok se ne stasa kao kosarkas, Sabonisa je napravila Evropa, Drazena, Gasola, Novickog, Kukoca, Divca itd
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 25 sep 2015, 17:28

Husika je napisao/la:Uvijek Evropa prije Amerike dok se ne stasa kao kosarkas, Sabonisa je napravila Evropa, Drazena, Gasola, Novickog, Kukoca, Divca itd

Dirka napravila Evropa :?: Kukoca,Divca,Drazena ex yuga ;) Sabonis SSR ;)

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 26 sep 2015, 04:37

Musa prijavljen za predstojece sezone ABA i Eurolige!

Sretno majstore! :bih:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 sep 2015, 11:32

Jučer je izašao blic intervju s jednim od najboljih mladih košarkaša Europe, bosansko-hercegovačkim talentom Džananaom Musom.

Aktualni igrač Cedevite govorio je o mnogim zanimljivim stvarima vezanima za parket, budućnost i košarku, a neke izjave će zasigurno ostati zapamćene barem do kraja njegove karijere. Mi vam u ovom tekstu donosimo dio intervjua s tportala.

Na pitanje od kojih je igrača ukrao poteze, skromno je rekao:

Od Navarra sam uzeo šut iz trka, tzv. floater, od Kobea Bryanta sam pokušao ukrasti dribling, tzv.crossover kada neprimjetno povlači igra za dres. U zadnje vrijeme radim puno na tehnici niskog posta jer želim biti kompletan igrač. Naravno, od novog suigrača Jamesa Whitea, koji je igrao u NBA ligi, također upijam svaki potez.

Vaša želja za radom i napretkom viđala se kod nekih naših košarkaških velikana kao što su Dražen Petrović ili Toni Kukoč. Koji vam je cilj u karijeri?

Želja mi je jednoga dana otići u NBA ligi gdje želim osvojiti barem šest titula prvaka kako bih preskočio Michaela Jordana.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 27 sep 2015, 14:06

Joj, ne znam koliko je dobro ovo guranje Muse u Cedevitine seniore, ja sam apsolutno protiv toga. Gledam njihovu sliku na predstavljanju ekipe i on je upao u 13 igraca. Tesko je ocekivati da dobije neke minute, a zalosno je da u tim godinama mase peskirom na klupi. Tako isto se desavalo i sa Mazalinom, koji je bas u tim godinama prikljucen prvom timu i od tada stagnira. Na stranu sto se momak fizicki uopste nije razvio i sto igranje protiv snaznih seniora sa sobom povlaci mogucnost povreda. Posudba u Zabok je, po mom misljenju, bila puno bolja opcija.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 27 sep 2015, 14:07

kobe24 je napisao/la:Joj, ne znam koliko je dobro ovo guranje Muse u Cedevitine seniore, ja sam apsolutno protiv toga. Gledam njihovu sliku na predstavljanju ekipe i on je upao u 13 igraca. Tesko je ocekivati da dobije neke minute, a zalosno je da u tim godinama mase peskirom na klupi. Tako isto se desavalo i sa Mazalinom, koji je bas u tim godinama prikljucen prvom timu i od tada stagnira. Na stranu sto se momak fizicki uopste nije razvio i sto igranje protiv snaznih seniora sa sobom povlaci mogucnost povreda. Posudba u Zabok je, po mom misljenju, bila puno bolja opcija.
Igrat' ce on i u Zaboku. ;)
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 27 sep 2015, 14:38

Clutch je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:Joj, ne znam koliko je dobro ovo guranje Muse u Cedevitine seniore, ja sam apsolutno protiv toga. Gledam njihovu sliku na predstavljanju ekipe i on je upao u 13 igraca. Tesko je ocekivati da dobije neke minute, a zalosno je da u tim godinama mase peskirom na klupi. Tako isto se desavalo i sa Mazalinom, koji je bas u tim godinama prikljucen prvom timu i od tada stagnira. Na stranu sto se momak fizicki uopste nije razvio i sto igranje protiv snaznih seniora sa sobom povlaci mogucnost povreda. Posudba u Zabok je, po mom misljenju, bila puno bolja opcija.
Igrat' ce on i u Zaboku. ;)
Evo dio intervju koji je dao za neke hrvatske novine:
Za kraj nas je zanimalo kako se tako mlad u velikom gradu kao što je Zagreb nosi s popularnošću?
'Navikao sam se brzo i sigurno ne bih sada bio ovdje da ne stojim s dvije noge čvrsto na zemlji. Od mojih prvih koraka tri stvari su mi uvijek u glavi; bogobojaznost, skromnost i želja za pobjedom. Ne zadovoljavam se malim stvarima. Eto, upao sam među 13 seniora, a sada želim nešto više. Očekujem da se kroz treninge izborim svoju minutažu. Neću dozvolit da me se makne u stranu, davat ću sve od sebe i trudit se kako bih napredovao. Koja utakmica na posudbi sigurno bi mi dobro došla, ali o tom, potom.'
Osim toga, Cedevita je igrala svoju zadnju pripremnu pred pocetak ABA lige upravo protiv "svog" Zaboka i on je igrao za njih, a ne za Zabok. Ja se iskreno nadam da ce se to promijeniti, jer ne vidim gotovo nista pozitivno u tome da on ostane u Cedeviti.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

boomerang5
Kontakt:

Post Postao/la boomerang5 » 27 sep 2015, 15:21

a ko ima sada u cedeviti na njegovoj poziciji ??

filip13

Post Postao/la filip13 » 27 sep 2015, 15:22

boomerang5 je napisao/la:a ko ima sada u cedeviti na njegovoj poziciji ??

babić na 3,ne znam ko je jos,je li tomas ostao,ramljak

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 27 sep 2015, 15:42

on je primarno bek-suter
dobice nesto minuta i igarce protiv slabijih timova gdje se ocekuju lagane pobjede, nece igrat protiv zvezde i tog ranga
znaju oni sta rade
vecinom ce igrat za Zabok, a kad dolaze ove lose ekipe, uvodice ga pomalo u Cedeviti, pogotovo u drugom djelu sezone kad ce jos ojacat

Sapce
Kontakt:

Džanan Musa

Post Postao/la Sapce » 28 sep 2015, 00:03

Kad je mogo ricky rubio vodit juventud sa 17 godina, sto ne bi mogo Musa imati 10 minuta u cedeviti a mozda i vise. Ako iko moze igrat seniorsku kosarku od mladih to je on, bez obzira na fizikalije. Ima brzinu, odlican šut i ogromna muda!!!

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

boomerang5
Kontakt:

Post Postao/la boomerang5 » 28 sep 2015, 03:14

a i vala babic i ramljak nisu neka konkurencija ako su zaista oni...pa vec je bolji igrac od njih

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 28 sep 2015, 13:45

boomerang5 je napisao/la:a i vala babic i ramljak nisu neka konkurencija ako su zaista oni...pa vec je bolji igrac od njih
White je na trojci, bivsi NBA igrac i prva zvijezda ekipe uz Zorica...tu Musa nema sta traziti...mada i pored Babica i Ramljaka (koji nije tu) se ne bi naigrao...ajmo biti realni, jos puno puno rada treba on.

filip13

Post Postao/la filip13 » 28 sep 2015, 21:34

mercurial je napisao/la:
boomerang5 je napisao/la:a i vala babic i ramljak nisu neka konkurencija ako su zaista oni...pa vec je bolji igrac od njih
White je na trojci, bivsi NBA igrac i prva zvijezda ekipe uz Zorica...tu Musa nema sta traziti...mada i pored Babica i Ramljaka (koji nije tu) se ne bi naigrao...ajmo biti realni, jos puno puno rada treba on.

tacno,tek mu je 16 godina

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 28 sep 2015, 22:09

Ocigledno je dovoljno jak da se nosi sa starijimia..u kosarci nema ono preskocio je nesto,to sam ponovio prije ove sezone.....,Moka Slavnic je sve objasnio......

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 28 sep 2015, 22:17

ovo sto cedevita radi je pokusaj prezentacije muse kao extra talenta. prisilno guranje u prvi tim sa 16 godina je pokusaj da do kraja sljedece sezone izvuku masne novce na ustrb talenta od nekih evropskih velikana.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 28 sep 2015, 22:22

hz1987 je napisao/la:ovo sto cedevita radi je pokusaj prezentacije muse kao extra talenta. prisilno guranje u prvi tim sa 16 godina je pokusaj da do kraja sljedece sezone izvuku masne novce na ustrb talenta od nekih evropskih velikana.
Sigurno...koliko bi odjeknulo da je momak od 16 godina recimo igrao protiv Reala ili Fenera u Euroligi.
Lukavi su oni ko Mamic.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: Re : RE: Re: Džanan Musa

Post Postao/la Tracy3McGrady » 29 sep 2015, 08:59

hz1987 je napisao/la:ovo sto cedevita radi je pokusaj prezentacije muse kao extra talenta. prisilno guranje u prvi tim sa 16 godina je pokusaj da do kraja sljedece sezone izvuku masne novce na ustrb talenta od nekih evropskih velikana.
Musa i jeste extra talenat, ne znam zašto pišeš da ga pokušavaju prezentirati kao extra talenta.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 29 sep 2015, 09:27

Vjerovatno je htio reci da ga Cedevita zeli dobro prodati samo na osnovu njegovog talenta nekakvim forsiranjem i guranjem u sastav.
Sigurno da je to lakse jer dug je put pred njim da postane igrac i sigurno tezi za proci da se nesto zaradi nego prodati sirovi talenat za velike novce.
Mada niti je Juka bio igrac, niti je Saric bio, ni Hezonja, kad su odlazili za velike pare iz svojih klubova.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, TripleThreat i 18 gostiju.