Zlatna lopta 2013
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Zlatna lopta 2013
Zar je toliko teško prihvatiti činjenicu da su je obojica jednako zaslužila i da bi jedina nepravda bila da Messi uzme a on je naravno neće dobiti jer na kraju krajeva bez obzira na neke nedostatke pri samom biranju nagrada vrlo rijetko ode u krive ruke.
Ribery se podredio kolektivu te bio najbolji igrač istog u ovogodišnjoj dominaciji Bayerna, dok je Ronaldo bio daleko najbolji u skoro svim utakmicama Reala ili da se jednostavije izrazim prejebeno je igro lopte.
Glupo je vaditi statistike jer je jedan klasično krilo dok Ronaldo ima dosta veću slobodu i ekipa mu je podređena kao i Messiju.
Ribery se podredio kolektivu te bio najbolji igrač istog u ovogodišnjoj dominaciji Bayerna, dok je Ronaldo bio daleko najbolji u skoro svim utakmicama Reala ili da se jednostavije izrazim prejebeno je igro lopte.
Glupo je vaditi statistike jer je jedan klasično krilo dok Ronaldo ima dosta veću slobodu i ekipa mu je podređena kao i Messiju.
Don't hate what you don't understand.
- Omerbavarac
- Kontakt:
X puta sam ponovio da za golove postoji posebna nagrada a to je zlatna kopacka ali ocigledno je da ta nagrada nema nikakve vrijednosti. Treba je onda ukinuti.
Ribery je svoju ZL dobio veceras, jest da je dobrano manja ali bitno je da je zlatna.
Ribery je svoju ZL dobio veceras, jest da je dobrano manja ali bitno je da je zlatna.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Svoj sam glas dao Riberyju iz logičnog razloga. Naime, on je osvojio najviše trofeja u Europi - Ligu prvaka, Bundesligu i njemački kup, a i plasirao se s francuskom reprezentacijom na svjetsko prvenstvo", izjavio je Del Bosque.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Mogao je i robbenu uz istog razloga.
Sent from my HTC One V using Tapatalk
Sent from my HTC One V using Tapatalk
Nije mogao Robbenu jer je Ribery prošle godine bio alfa i omega tima.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
onda ni messi nije trebao osvojiti zlatnu loptu prošle godine..Omerbavarac je napisao/la:X puta sam ponovio da za golove postoji posebna nagrada a to je zlatna kopacka ali ocigledno je da ta nagrada nema nikakve vrijednosti. Treba je onda ukinuti.![]()
E pa znam al takav je razlog rekao. Nije npr. kako je Ribery predvodio Bayern, bio glavni igrac itd.Saurman je napisao/la:Nije mogao Robbenu jer je Ribery prošle godine bio alfa i omega tima.
Nego kad je uopste dodjela lopte?
- Omerbavarac
- Kontakt:
Pa uistinu je i nije trebao dobiti. Mozda do sad i najvise osporavana ZL je upravo ta od prosle godine.viKK je napisao/la:onda ni messi nije trebao osvojiti zlatnu loptu prošle godine.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Prosle godine Messi je dao 90+golova. Ko je trebao osvojit umjesto njega?Omerbavarac je napisao/la:Pa uistinu je i nije trebao dobiti. Mozda do sad i najvise osporavana ZL je upravo ta od prosle godine.viKK je napisao/la:onda ni messi nije trebao osvojiti zlatnu loptu prošle godine.
Ribery nije alfa i omega Bayerna. On jest mozda najbolji igrac, ali nije igrac od kojeg Bayern ovisi.
RIP CITY!
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ko ti je to slagao? Ja iz glave mogu izbaciti barem 3 "osporavanije".Omerbavarac je napisao/la:Pa uistinu je i nije trebao dobiti. Mozda do sad i najvise osporavana ZL je upravo ta od prosle godine.viKK je napisao/la:onda ni messi nije trebao osvojiti zlatnu loptu prošle godine.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- Omerbavarac
- Kontakt:
Pa rekao sam mozda.Monolog je napisao/la: Ko ti je to slagao? Ja iz glave mogu izbaciti barem 3 "osporavanije".
No, hajde da cujem koje su to osporavane?
- RickBlaine
- Kontakt:
Obzirom da znam citati misli, vjerujem da Monolog misli prvenstveno na Cannavara, Owena i vjerovatno Sevcenka.
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.
- Omerbavarac
- Kontakt:

Kakve gluposti , cuj Messi nije zasluzio proslogodisnju nagradu , pa ko jeste ? Drogba?
Nagrada je za najboljeg igraca godine , ne najtrofejnijeg. Ako neki bolid smatra da je Ribery bolje odigrao ovu godinu od Ronalda nek' ode na temu za kantu godine i dobrovoljno zatrazi da mu se ista uruci.
Mislim da cemo se svi sloziti da Ronaldo i Messi puno , puno vise doprinose svojim timovima nego Ribery Bayernu.
Robben je zasluzniji od Riberyja za trofej Lige prvaka i mislim da je u kupu bolje igrao , Bundesligu nisam nesto pratio, al vidim da je Frank bio najbolji asistent.
Nagrada je za najboljeg igraca godine , ne najtrofejnijeg. Ako neki bolid smatra da je Ribery bolje odigrao ovu godinu od Ronalda nek' ode na temu za kantu godine i dobrovoljno zatrazi da mu se ista uruci.
Cuj Ribery alfa i omega timaSaurman je napisao/la:Nije mogao Robbenu jer je Ribery prošle godine bio alfa i omega tima.
Mislim da cemo se svi sloziti da Ronaldo i Messi puno , puno vise doprinose svojim timovima nego Ribery Bayernu.
Robben je zasluzniji od Riberyja za trofej Lige prvaka i mislim da je u kupu bolje igrao , Bundesligu nisam nesto pratio, al vidim da je Frank bio najbolji asistent.
Da , po meni je 2001-e umjesto Owena Raul trebao uzeti nagradu. Mada je i Oli Kahn tad upao u top3 , sto je nevjerovatno za golmana. Mislim da nijedan golman nikad nije imao toliki utjecaj na igru svog tima kao Kahn u svoje vrijeme.RickBlaine je napisao/la:Obzirom da znam citati misli, vjerujem da Monolog misli prvenstveno na Cannavara, Owena i vjerovatno Sevcenka.
A ko je onda treba osvojiti ZL prošle godine ispred MessijaOmerbavarac je napisao/la:Pa uistinu je i nije trebao dobiti. Mozda do sad i najvise osporavana ZL je upravo ta od prosle godine.viKK je napisao/la:onda ni messi nije trebao osvojiti zlatnu loptu prošle godine.
Covjek zabio 90 golova
- Omerbavarac
- Kontakt:
Neka ba polako, sta se primate?
Ne smije se ni bomba baciti kako treba.
Ljudi brane Lessija ko da im je rod, a ne jedna obicna osoba u zivotu koju gledaju samo preko TV-a.
Da zakljucimo
zlatnu loptu uzima onaj igrac koji postigne najvise golova u toku jedne kalendarske godine
Samo, vidjecemo sta ce biti u narednom periodu.
Ne smije se ni bomba baciti kako treba.
Ljudi brane Lessija ko da im je rod, a ne jedna obicna osoba u zivotu koju gledaju samo preko TV-a.
Da zakljucimo
- Donnie Darko
- Kontakt:
Brate 90+ golova je 90+ golova. Jedan od onih rekorda koji se vjerovatno nikada nece srusit, a takvi se rijetko postavljaju u danasnje vrijeme. Ako je ijednu zlatnu loptu zasluzio, to je bilo prosle godine.
Toliko neki timovi ne mogu za dvije sezone zabit.
Toliko neki timovi ne mogu za dvije sezone zabit.
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 24 dec 2013, 22:10, ukupno mijenjano 1 put.
Simpatican si s losim provokacijamaOmerbavarac je napisao/la:Neka ba polako, sta se primate?![]()
Ne smije se ni bomba baciti kako treba.![]()
Da zakljucimozlatnu loptu uzima onaj igrac koji postigne najvise golova u toku jedne kalendarske godine
![]()
Problem je sto se iz godine u godinu "pravila" mijenjaju. To je u zacetku trebala biti individualna nagrada, ali sve se promijenilo. Ja i dalje ostajem pri tome da je onaj koji indivdualno ima najbolju statistiku osvoji ovu nagradu. Sada je to Ronaldo!
RIP CITY!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.