Paradox Games

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Koji Paradox serijal preferirate?

Crusader Kings
5
10%
Europa Universalis
20
42%
Victoria
1
2%
Hearts of Iron
1
2%
East India Company
0
Nema glasova.
Neki drugi
2
4%
Ne preferiram ništa od Paradoxa
19
40%

Ukupno glasova: 48

Sarmelino
Kontakt:

Re: Paradox Games

Post Postao/la Sarmelino » 24 dec 2017, 20:40

Jeftha je napisao/la:
Sarmelino je napisao/la:
Jeftha je napisao/la:S Austrijom je dobro.
Ja poceo opet neki dan, al slabo mi ide. :mrgreen:
Samo Bohemiju uspio u PU staviti, sljedeca Madjarska.
Ali slab sam u ratovima. :rol:
Koja je godina? Trebao bi brzo dobit i Burgundian Inherritance ako vec nisi. Mada ako je rani game,nema veze, množe se ti incestaši ko ludi :mrgreen:
Oko 1460.
Al zajebo me odmah nasljednik. Claim mu average, pa s kim god imam RM, nisam prvi izbor. Tako sam ja to skonto da ide otprilike.
Htio ratovati protiv Venecije, ali nema sanse da ih dobijem kad ljudi imaju 15 saveznika haman.

Sinoc malo igro, napadnem Bavariju da im uzmem makar jednu provinciju. Odmah cijela Evropa usla u Military Alliance protiv mene. :rol:
Velik development imaju te provincije u HRE i Italiji. Trebao si uzet Spaniju ili Turke da vidis sta i kako. Pogotovo Turke zbog ratovanja, Austrija je malo teza bas zbog tog fokusa na diplomatiju. Ili eventualno ruse da uzmeš ako imaš Third Rome dlc.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 24 dec 2017, 21:22

Austrija je cista diplomatija. Moja najbolja igra s njima je bila ona u kojoj do pola 16. stoljeca nisam imao osvajacki rat nego sam samo branio HRE i rjesavao unutrasnja sranja. Ono Bavaria aneksira neku malu ja uletim yebem majki Bavarcima i oslobodim ih. Sve je diplomatija. Moras PU Bohemiju, Madjarsku i nekako izazvati Burgundian crisis. :mrgreen:

Za ratovanje Turska, Francuska i Moskva. Ili manje zemlje na tom podrucju, ako se bas zelite muciti. Inace, preporucujem s Albanijom. 38 godina nisam nista radio. :urnebes:
Iberija za kolonizaciju, mada Aragon nije los ni za osvajanje. Britanija takodjer za kolonizaciju. Nebitno s kojom pocetnom.
Indija moze biti interesantna. I Perzija s novim dlcom pretpostavljam. Probacu kad dodjem do vremena.

P.S. Meni najdraze s Poljacima igrati. Svedska je druga. Brandenburg treci.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 24 dec 2017, 21:23

Kawhi je napisao/la:Austrija je cista diplomatija. Moja najbolja igra s njima je bila ona u kojoj do pola 16. stoljeca nisam imao osvajacki rat nego sam samo branio HRE i rjesavao unutrasnja sranja. Ono Bavaria aneksira neku malu ja uletim yebem majki Bavarcima i oslobodim ih. Sve je diplomatija. Moras PU Bohemiju, Madjarsku i nekako izazvati Burgundian crisis. :mrgreen:

Za ratovanje Turska, Francuska i Moskva. Ili manje zemlje na tom podrucju, ako se bas zelite muciti. Inace, preporucujem s Albanijom. 38 godina nisam nista radio. :urnebes:
Iberija za kolonizaciju, mada Aragon nije los ni za osvajanje. Britanija takodjer za kolonizaciju. Nebitno s kojom pocetnom.
Indija moze biti interesantna. I Perzija s novim dlcom pretpostavljam. Probacu kad dodjem do vremena.

Ja se ko debil zaleti sa Poljacima i dao previse Litvaniji, sad imaju previse cities da formiram PLC :rol:
Jesi igrao sa Finskom ikad? Moras 2 rata proci da igras kao coek, a do tad Rusija vec opasna :kafa:
puške pucaju lete duhovi

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 24 dec 2017, 21:31

Sarmelino je napisao/la:
Jeftha je napisao/la:
Sarmelino je napisao/la: Koja je godina? Trebao bi brzo dobit i Burgundian Inherritance ako vec nisi. Mada ako je rani game,nema veze, množe se ti incestaši ko ludi :mrgreen:
Oko 1460.
Al zajebo me odmah nasljednik. Claim mu average, pa s kim god imam RM, nisam prvi izbor. Tako sam ja to skonto da ide otprilike.
Htio ratovati protiv Venecije, ali nema sanse da ih dobijem kad ljudi imaju 15 saveznika haman.

Sinoc malo igro, napadnem Bavariju da im uzmem makar jednu provinciju. Odmah cijela Evropa usla u Military Alliance protiv mene. :rol:
Velik development imaju te provincije u HRE i Italiji. Trebao si uzet Spaniju ili Turke da vidis sta i kako. Pogotovo Turke zbog ratovanja, Austrija je malo teza bas zbog tog fokusa na diplomatiju. Ili eventualno ruse da uzmeš ako imaš Third Rome dlc.
Imam sve DLCove jer je piratska verzija.
Imam ja Royal Marriage sa Madjarskom, Poljskom, Burgundijom i Brandenburgom.
U Brandenburgu i Madjarskoj cu vjerovatno moci imati casus belli za claim throne, dok je u Poljskoj dinastija iz Saksonije nasljednik haha.
Burgundija jos nije dobila nasljednjika.

I **** me ova renesansa. Venecija odmah uspostavila dok meni treba jos jedno 50 godina.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 24 dec 2017, 21:32

Ma ako ne dobijes prje 1490, objavis rat i drzis na max warscore dok se ne desi i eto free landa, samo sto ce kasnije s tim biti problema oko rebela, ali da se to riješiti. Valja ti i turke zaustavit' dok nisu postali prejaki.
puške pucaju lete duhovi

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 24 dec 2017, 23:11

Ck2 je vjerovatno najlaksa paradox igra, ne znam o cemu pricate. Najteza px igra je darkest hour (revamp mod za hoi2 ako ne grijesim).
Unico amore sei!
❤️🖤

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 24 dec 2017, 23:12

Knights of honor majka to sam godinama igrao doktorirao bio
S bsonom cijeli svijet osvojio :D

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 24 dec 2017, 23:54

AjsKjub je napisao/la:Ck2 je vjerovatno najlaksa paradox igra, ne znam o cemu pricate. Najteza px igra je darkest hour (revamp mod za hoi2 ako ne grijesim).
CK2 je najteza od Vanilla verzija.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 25 dec 2017, 04:36

Ne, nije. Mikromenadžment skoro i ne postoji, uz izuzetak raspoređivanja grofova i vojvoda. Čak štoviše, Ck2 i najbrže dosadi jer nema mnogo toga za raditi u "down periodu". Intrigue tab je tu da doda kompleksnost i osvježi igru dok ne ratujete ali ništa. I dalje se relativno dosta vremena provodi ne radeći ništa.

Primjer
Počni ko duke/count -> oženi ribu sa dobrim intrigue osobinama -> pravi mnogo djece -> preuzmeš idućeg lika sa dobrim intrigue statsima -> dobiješ mjesto spymastera u kraljevom courtu i počneš ubijati svakog idućeg kralja/cara dok po malo kupiš teritoriju sa strane i ne uguraš se u utrku za titulu jer do tad treba da imaš pun qrac djece na raspolaganju.

I svaki drugi save ide ovako. Dosta repetativna igra. Nema mnogo "game-changing" event-a ko u EU4, vojno si ograničen u uporedbi sa ostalim igrama, generalno je igra dosta lakša u odnosu na ostale grand strategija. To što tebi igra ne ide je pristrano mišljenje. Ja samo izlažem činjenice. ;)

Samo otvori tabove u darkest hour-u i Ck2 i samo tu ćeš naći veliku razliku. Dalje ne treba.
Unico amore sei!
❤️🖤

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 25 dec 2017, 15:31

Kawhi je napisao/la:Austrija je cista diplomatija. Moja najbolja igra s njima je bila ona u kojoj do pola 16. stoljeca nisam imao osvajacki rat nego sam samo branio HRE i rjesavao unutrasnja sranja. Ono Bavaria aneksira neku malu ja uletim yebem majki Bavarcima i oslobodim ih. Sve je diplomatija. Moras PU Bohemiju, Madjarsku i nekako izazvati Burgundian crisis. :mrgreen:

Jesi na kraju formirao HRE ili si samo Vasal swarmovo? Nešto ne znam s kim da igram pa razmisljam Austriju da uzmem. Što ti je Švedska toliko draga, meni Skandinavija baš nešto dosadna regija u EU.

Middle East sa zadnjim DLCom pravo zanimljiv postao, samo sto su Mamluci postali prejaki, ali opet nisu usrali toliko kao sa Mingom na MoH :rol:
Izasao je i Japan update, ali nisam to jos igrao :hmmmmm:
puške pucaju lete duhovi

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 25 dec 2017, 22:19

Jel znas opening moves?
RM Bohemiju samo, sa Mađarima ništa.
Ako se moze RM sa Burgundy, Ally i RM poljake i Castillu.
Castille/Spanija dobija event u kojem Habsburg dolazi na vlast i samo cekas priliku da su bez heira. Madjare ne allyas da ne bi morao truce breakat, a nekad i sami izaberu da budu u uniji. Shadow Kingdom da sprijecis se treba zaletiti i riskirati previse OE i AE jer je malan period vremenski. PLC nekada tamo kasnije odbaci elektivnu monarhiju i ako im ostane Habsburg kao zadnji, samo cekas priliku. Počeo sam i ja danas s njima, zanimljivije je nego sto sam mislio da ce biti.
puške pucaju lete duhovi

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 25 dec 2017, 23:54

Sarmelino je napisao/la:
Jel znas opening moves?
Castille/Spanija dobija event u kojem Habsburg dolazi na vlast i samo cekas priliku da su bez heira. Madjare ne allyas da ne bi morao truce breakat, a nekad i sami izaberu da budu u uniji. Shadow Kingdom da sprijecis se treba zaletiti i riskirati previse OE i AE jer je malan period vremenski. PLC nekada tamo kasnije odbaci elektivnu monarhiju i ako im ostane Habsburg kao zadnji, samo cekas priliku. Počeo sam i ja danas s njima, zanimljivije je nego sto sam mislio da ce biti.
Znam sve.
Samo sto u najnovijem patchu 1.24.1 Austrija nema vise tako jaku vojsku. Imam samo 16k, a i manpower mi je nizak. Gledao sam na youtube da se prije pocinjalo sa nekih 35k vojske, a manpower bio haman pun.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 26 dec 2017, 12:21

Jeftha je napisao/la:
Sarmelino je napisao/la:
Jel znas opening moves?
Znam sve.
Samo sto u najnovijem patchu 1.24.1 Austrija nema vise tako jaku vojsku. Imam samo 16k, a i manpower mi je nizak. Gledao sam na youtube da se prije pocinjalo sa nekih 35k vojske, a manpower bio haman pun.
Jesi stigao Shadow Kingdom sprijeciti? Ja se zaletio, sprijecio i sad se coallition masivan napravio :rol:
Nesto sam sjebo oko Rima pa mi Papa nije u HRE ali nema veze. Sada jos Madjare uzeti i onda protestante istrjebiti. Nakon tog reforme i formacija HRE :kafa:
puške pucaju lete duhovi

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 26 dec 2017, 12:22

Ja evo instalirao ck 2 al loading me ubi po 20 min cekam a eu 4 mi uvijek nromalno radio

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 26 dec 2017, 12:29

MElloo je napisao/la:Ja evo instalirao ck 2 al loading me ubi po 20 min cekam a eu 4 mi uvijek nromalno radio

Ma sve na min. stavi, ja na eu4 i vodu iskljucio samo da brze leti na najbrzoj brzini :rol:
puške pucaju lete duhovi

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 26 dec 2017, 13:38

Usao u CK2 i krenu sejv hajd reko da se upoznam sa mehanikama
Oj Boze prvo cu morat pogledat svih 20 tutorial videa od arube pa onda igrat
Nista se ja ne snalazim ovdje :urnebes:
Jos uzeo veliku drzavu imam milion nekih vazala pa me brat mrzi :lol:

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 26 dec 2017, 17:44

Uzeo oba PU sto sam imao na pocetku, sprijecio Shadow Kingdom i uzeo Diplo. ideje. U carstvu prošle 2 reforme, Inheritance također rano došao. Da li je bolje sa Englezima i Castillom napasti francuze dok nisu jači ili sa poljacima Turke?/Vec sam 2. GP, nisam znao da su kampanje sa Austrijom ovako zanimljive.
puške pucaju lete duhovi

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 26 dec 2017, 17:54

Sarmelino je napisao/la:Uzeo oba PU sto sam imao na pocetku, sprijecio Shadow Kingdom i uzeo Diplo. ideje. U carstvu prošle 2 reforme, Inheritance također rano došao. Da li je bolje sa Englezima i Castillom napasti francuze dok nisu jači ili sa poljacima Turke?/Vec sam 2. GP, nisam znao da su kampanje sa Austrijom ovako zanimljive.
Austrija je meni bila nocna mora dok sam eu 4 igrao. Ja sam veliki fan talijanskih rensansnih porodica i s njima bi uvijek igraj i budala napadaj nekog iz HRE i odma ovi mene :D

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 26 dec 2017, 18:02

MElloo je napisao/la:
Sarmelino je napisao/la:Uzeo oba PU sto sam imao na pocetku, sprijecio Shadow Kingdom i uzeo Diplo. ideje. U carstvu prošle 2 reforme, Inheritance također rano došao. Da li je bolje sa Englezima i Castillom napasti francuze dok nisu jači ili sa poljacima Turke?/Vec sam 2. GP, nisam znao da su kampanje sa Austrijom ovako zanimljive.
Austrija je meni bila nocna mora dok sam eu 4 igrao. Ja sam veliki fan talijanskih rensansnih porodica i s njima bi uvijek igraj i budala napadaj nekog iz HRE i odma ovi mene :D
Uz HRE i RE jedino još nisam Italiju formirao, nemam ja živaca za smaranje sa AE. Horde najbolje igrati, osvajanja i vjecni negativan income :ljepota:
puške pucaju lete duhovi

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 26 dec 2017, 18:55

Iako je PLC imao elective monarhiju dobio sam claim koji sam i iskoristio? Valjda se nisam zajebao :kafa:
Ne izbacuje mi nikako one f12 ssove u folderu, da ne mislite sta da krijem. Ne igram ironman cisto zbog lucky nations, cheatam samo sa Bosnom. :mrgreen:
Najgore mi je što nije ni 1600, valjda ne dosadi. I ako formiram HRE, da li ove PU koje su u HRE,tacnije Bohemia, ulazi u tu formaciju ili je moram posebno diplo annex.
slika
puške pucaju lete duhovi

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: ASD, invincible1921 i 11 gostiju.