OKK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

fukara87
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la fukara87 » 02 nov 2013, 20:55

Svaka cast kosarkasima, 20 razlike razbit Sparse nije mala stvar, samo tako nastavite i eto ABA lige pred punim Mejdanom.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 02 nov 2013, 21:25

ultrasstyle_tz je napisao/la:ma ne mogu brate i bog..i kad me pritiscu da idemo na tekmu i drustvo i cura sjetim se Berbicev klub i ne mogu da me naopako okrenes :D
isto da ugasis FK Slobodu i osnujes OFK sa Sabovicima na celu, ista sorta ljudi...

ovo sto ide 80% veze nema ni ko je i sta je Aid a i "glory hunteri" su, cast izuzecima...nek zaredaju 3 poraza nece bit 100 ljudi opet, a isto tako kazem nek dodje zvezda sutra da igra svoju tekmu u Tz ,ovi isti sto kupuju karte za Berbica, bi napunili i za Zvezdu ako bi bila IN na fb-u.
suljo ,seco ,kareli i stara garda pravih fukara gloryhunteri :| ,oni priznaju novu "ditu" i bodre ih sa onog istog mjesta sa teleskopa ko i prije a ti ne priznajes,nek si ti neki navijac a oni eto nisu ,ako ko zna pravo stanje u novoj "diti" zna to seco, suljo ... nek je tro berbic na celu kluba,dita je dita ,bezze samo tu nesto pises ,cuj gloryhunteri oni koji dolaze na utakmice :lol:

ko nece da dolazi ne mora, bez njega se moze, ima ljudi koji ce dolaziti stalno ,bas oni isti ljudi koji su bodrili i prije "ditu"bodre je i sad,vidilo se to vec u prvoj domacoj utakmici ,sve iste face vidim na tribinama ;) ,a vi i onako ste manjina koji ne priznajete tim, neki fola "pravi " navijaci :roll:,ogradjuju se od kluba ,
ehh kad bi tako navijaci zvezde razmisljali ,gdje bi dospjeli,isti slucaj ko i ditin a ljudi ne pametuju puno nego navijaju za svoj klub ko i prije .

a vi neki tu pravite se veci navijaci od sece ,sulje i ostalih koji ditu prate 20-30 godina :roll:
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 02 nov 2013, 21:48

ja sa tim ljudima koje si ti nabrojao imam tone tekmi i nek prati ko sta hoce, za razlog ih nisam pitao zasto prate...ja imam tu "srecu" da poznajem Berbica i trebat ce mu puno vremena da promijeni moje misljenje..govorim za sebe, nikog ne tjeram ni da ide ni da ne ide...a ko je veci navijac od koga necemo se porediti ;)

ponovo vucem paralelu sa Sabovicima, i njima je prvu sezonu i 7-8.000 bilo na Tusnju i stari i novi navijaci i svi... pa dje sad tih 7-8000 i kakvo je sad misljenje o njima i dje nas sve to odvede ;) ovaj je isti...
ja nemam neke struje druge koju guram i podrzavam, pa da sam advokat necijeg misljenja i propagiram neku stranu jer ovdje nema vise strana, cisto poznajem velikog vodju i znam kakav je...

neg da ne raspravljamo nek gleda ko hoce , daj boze da ja grijesim i da se ovaj promijenio po stare dane
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 02 nov 2013, 21:53

ultrasstyle_tz je napisao/la:ja sa tim ljudima koje si ti nabrojao imam tone tekmi i nek prati ko sta hoce, za razlog ih nisam pitao zasto prate...ja imam tu "srecu" da poznajem Berbica i trebat ce mu puno vremena da promijeni moje misljenje..govorim za sebe, nikog ne tjeram ni da ide ni da ne ide...a ko je veci navijac od koga necemo se porediti ;)

ponovo vucem paralelu sa Sabovicima, i njima je prvu sezonu i 7-8.000 bilo na Tusnju i stari i novi navijaci i svi... pa dje sad tih 7-8000 i kakvo je sad misljenje o njima i dje nas sve to odvede ;) ovaj je isti...
ja nemam neke struje druge koju guram i podrzavam, pa da sam advokat necijeg misljenja i propagiram neku stranu jer ovdje nema vise strana, cisto poznajem velikog vodju i znam kakav je...

neg da ne raspravljamo nek gleda ko hoce , daj boze da ja grijesim i da se ovaj promijenio po stare dane
ma je*es njega ,dodji ba gledat nasu ditu ,nek je tro berbic na celu :mrgreen:
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 02 nov 2013, 22:17

Košarkaši tuzlanske Slobode priredili su još jedno večer za pamćenje. U punoj maloj dvorani Mejdan nadigrali su sarajevske Sparse sa 86:66, u 3. kolu Lige 12. Tuzlaci su sa koš razlikom +68 vodeći tim lige, a u narednom kolu na parketu Mejdana ugostit će mostarski Zrinjski.

Tim Damira Mulaomerovića odlično je otvorio susret. Nošeni frenetičnom podrškom već nakon prvog perioda imali su +11. Do kraja poluvremena i +27. Sparsi s pokušali da se vrate u utakmicu, ali ništa izuzev dvocifrenog poraza nisu uspjeli ostvariti.

Rayan Cook je postigao 15 poena, Kemal Omerbašić 14, a Rusmir Grošić 12. Kod gostiju 15 poena je ubacio Nikola Đurasović. Utakmicu u Mejdanu je gledao i selektor reprezentacije BiH Aleksandar Petrović, koji je dočekan ovacijama.

slika
slika
slika

opasan haman ovaj cook, jel mu rodjo dodje omar :P :D

MES QUE UN CLUB !!!

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 03 nov 2013, 00:12

svaka cast momcima,gaze redom,jos da ovako pregaze bosnu sarajevsku,divota...nesto prelijepo se desava u mejdanu,svaka cast,samo naprijed
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 nov 2013, 00:46

wienultras je napisao/la:svaka cast momcima,gaze redom,jos da ovako pregaze bosnu sarajevsku,divota...nesto prelijepo se desava u mejdanu,svaka cast,samo naprijed
na moju veliku zalost, bosna nije nikakvo mjerilo
evo najbolji primjer je hujdurevic je konkurisao za kk bosnu, ali nije dobio skoro nikakvu minutazu (istina bio se i povrijedio), a evo u slobodi razvaljuje
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 03 nov 2013, 01:07

mozda ovo nije ista Dita koju smo mi gledali istina, ali iz onih problema nismo mogli izaci treba biti objektivan..pa ljudi i KK Crvena Zvezda nije ista kao prije pa je Delije podrzavaju?..to se zna navijaci znaju zasto je do togla moralo doci, jer ta skola ista je nastavila raditi sve je isto samo sto se moralo promjeniti ime ebiga..treba podrzati ove momke ebiga
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 03 nov 2013, 01:29

SaltCityAttack je napisao/la:mozda ovo nije ista Dita koju smo mi gledali istina, ali iz onih problema nismo mogli izaci treba biti objektivan..pa ljudi i KK Crvena Zvezda nije ista kao prije pa je Delije podrzavaju?..to se zna navijaci znaju zasto je do togla moralo doci, jer ta skola ista je nastavila raditi sve je isto samo sto se moralo promjeniti ime ebiga..treba podrzati ove momke ebiga
ma dajte ljudi prvo i da se nije dita ugasila,propala je fabrika,prefiks DITA bi se svakako ukinuo,jer fabrika nema mogucnost da bude sponzor...isti je to klub,sa istim omladinskim pogonom,samo smo zbog zakona dodali prefiks okk..uostalom to je sloboda,to je tuzlansko...bilo i ostace,ko hoce,dolazice,ko nece nemora...koliko je odbacen,pokazuje Puna sala,i ulaz mejdana..kada padne forma,past ce i posjeta,to nije zato sto ce klub biti odbacen,nego je to bosanska realnost...naprijed momci,volim te slobodo
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

red socks
Kontakt:

Post Postao/la red socks » 03 nov 2013, 04:59

Ne mogu da shvatim koliko ljudi mogu da budu ograniceni. Vladaju informacijama "rekla-kazala" i sturise se sa nekakvim zakljuccima. Sve "navijac" do "navijaca", svu pamet svijeta pokupili, a dva broja ne znaju sabrati. Dovoljno je napisati da "voljeni" klub "Dita" nazivaju, a sve slobodasi neki. Argument im je da su isti ljudi u klubu koji su doveli KK Slobodu do situacije u kojoj je bila. Ja odgovorno tvrdim da vise ni jedan clan koji je doveo KK u situaciju da po ekonomskim parametrima mora biti "zamrznut" vise nije u Klubu. (ako neko ima drugaciju informaciju neka napise) Sva sreca pa su se nasli ljudi koji imaju dovoljno znanja, energije i sto je najbitnije uticaja da mogu kosarku u Tuzli vratiti na mjesto koje joj pripada. Aid Berbic je covjek koji je u kosarci preko trideset godina, mozda ima nekih aferima, al reci da je kosarkaski analfabeta ili da ne misli dobro kosarci u gradu je deplasirano. Takodje, ljudi koji su u strukturama kluba su takodje involvirani u kosarku dugo godina, na ovaj ili na onaj nacin. Ja se nadam da ce se finansijska situacija u mnogome popraviti, pa da mladja sestra KK bude finansijski toliko jaka da moze isplatiti dugove KK. To ako se desi bice idealno, a ako ne, moramo shvatiti da zivimo u svijetu surove ekonomije, gdje nema mjesta za emocije, pogotovu ako su one produkt neznanja.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 03 nov 2013, 10:17

Nisam ja bio nesto za ovj OKK ali evo radjaju se simpatije. Kada neko igra srcem to treba cjeniti.
OKK Sloboda me kupila, igrom, srcem, dresovima, imenom, bojama kluba. Vrijeme je da kazem ovo je i moj klub.
Jos da opstina pomogne FK Sloboda sve bi leglo na svoje, a kako saznajem bice i toga.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 03 nov 2013, 10:29

očekivao sam ovakav komentar od @Probisvjeta, čim će opština povećati tranšu Slobodi na 15.000 :D Probisvjete, Probisvjete .. :mrgreen:
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

DrzavaTuzla
Kontakt:

Post Postao/la DrzavaTuzla » 03 nov 2013, 11:02

Aid Berbic je jedan od ljudi koji su izglasali gasnje KK Sloboda Dita, ali necemo o tome da dovodimo dzaba do rasprave.
Ko voli nek izvoli i ide na utakmice, neki ljudi vole kosarku i to im je nedostajalo.
www.fksloboda.ba
www.crveno-crni.ba

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 03 nov 2013, 11:33

Tuzla kao nekada: Skoro 500 ljudi ostalo ispred prepunog Mejdana
http://sloboda.ba/index.php/564-ovo-je- ... danu-video" onclick="window.open(this.href);return false;
Pobjeda je bolja od orgazma!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 03 nov 2013, 11:51

stvarno ljudima treba crtat, pisem "Dita" radi lakse reference na koji klub mislim ( na pravu staru KK Slobodu), lakse napisat a znam ja odlicno kad je fabrika propala, kad je sklonjeno ime sponzora i sve to da ne duzim..znamo i ko je upropastio i fabriku Ditu kao i grad citav, manje vise ista stranka kao i KK "Ditu" ali et necu dalje na tu temu, postat cu SDA kadar hahaha

dalje gasenje KK Dite i novi klub nije problem toliki, prvi sam podrzavao fuziju sa Olimpicom jer nema drugog rjesenja, podrzao bih i ovo da je Mula ili neko ciji obraz nije djon ugasio Ditu i napravio novu Slobodu ako bas nema rjesenja-...naravno da bih podrzao sve to...problem je jedan i problem je jasan, to nije novi klub nego covjek koji je ugasio stari da bi napravio svoj privatni novi..jedan covjek ( i njegovo okruzenje blisko) je problem.. Nova OKK sa postenim ljudima bi imala i moju podrsku, nova OKK sa Berbicem je isto kao da ugasis FK i das Sabovicima da osnuju OFK...ali et necu vam kvarit vise euforiju, nek ide ko hoce, ima vremena i Sabovice smo podrzavali u startu i to masovno :D kazem daj boze da je Aid nasao obraz po stare dane i odlucio pred kraj zivota da se ocisti malo i iskupi, daj boze :D drago bi mi bilo da uspije projekat..

ali eto ko sto @Probisvijet kaze nek vrate FK Slobodi 15.000 mjesecno, mozda im iz zahvalnosti i odemo koji put..mi smo ipak prodane duse, koje imaju cijenu :mrgreen:
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

red socks
Kontakt:

Post Postao/la red socks » 03 nov 2013, 12:00

DrzavaTuzla je napisao/la:Aid Berbic je jedan od ljudi koji su izglasali gasnje KK Sloboda Dita, ali necemo o tome da dovodimo dzaba do rasprave.
Ko voli nek izvoli i ide na utakmice, neki ljudi vole kosarku i to im je nedostajalo.
Nije tacno, Skupstina KK Sloboda je izglasala odluku, ne o gasenju, vec "zamrzavanju" rada KK Sloboda, a koliko znam A.B. nije bio clan te Skupstine, a ni u bilo kakvim upravljackim strukturama KK. Citavo vrijeme trazite krivca na krivoj adresi

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 03 nov 2013, 13:00

Konstantno se potenciraju price koje nemaju veze sa vezom, u toj svoj prici nije uopste ni bitno ko je odlucio da se zamrzne Dita, nego ko je doveo do toga da je to jedino rjesenje za spas kosarke, a to nisu sigurno ljudi koji su sada u klubu.
Utakmice pokazuju da li ovi momci i Mula imaju podrsku, ne trci dole Berba pa da mu skandiram niti ce mu ko skandirati, njegovo je da se obezbjede uslovi, igracki kadar, promocija kluba a iz utakmice u utakmicu ide sve bolje i bolje, doslo rukovodstvo saveza sa selektorom i ibrete se kako novi klub koji je DJL ima podrsku od naroda.

Ovaj klub, Mula, igraci trebaju Fukare, a isto tako Fukare trebaju konacno tim koji se bori za nesto da se izadje iz ovog sivila.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 03 nov 2013, 13:27

Steta samo sto se nije igralo u velikoj dvorani da se napuni kao u dobra stara vremena :D
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

DrzavaTuzla
Kontakt:

Post Postao/la DrzavaTuzla » 03 nov 2013, 16:05

red socks je napisao/la:
DrzavaTuzla je napisao/la:Aid Berbic je jedan od ljudi koji su izglasali gasnje KK Sloboda Dita, ali necemo o tome da dovodimo dzaba do rasprave.
Nije tacno, Skupstina KK Sloboda je izglasala odluku, ne o gasenju, vec "zamrzavanju" rada KK Sloboda, a koliko znam A.B. nije bio clan te Skupstine, a ni u bilo kakvim upravljackim strukturama KK. Citavo vrijeme trazite krivca na krivoj adresi
Jedan clanak 2012 procitaj imena http://tuzlalive.ba/skandalozno-na-godi ... ima-67107/" onclick="window.open(this.href);return false;

nasao bi ti jos al mi mrsko
www.fksloboda.ba
www.crveno-crni.ba

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 03 nov 2013, 17:05

konacno neko ko ne s.v.r.s.a.v.a na berbinu igracku..
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.