FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Neutral
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Neutral » 25 jul 2009, 04:19

Nema raspadate se kao i Čelik. Ne gine nam crno-crveno dno na tabeli. :mrgreen:

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 25 jul 2009, 06:12

Rz88 je napisao/la:Nema raspadate se kao i Čelik. Ne gine nam crno-crveno dno na tabeli. :mrgreen:
toga se i ja bojim,svi su jaci nego prosle godine,samo Sloboda i Celik su slabiji
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 25 jul 2009, 08:37

Damir Memisevic je sve dogovorio sa Slobodom :arrow:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 25 jul 2009, 13:14

Damir Memisevic potpisao na jednu godinu i Emir Kasapovic produzio za jednu godinu...Memisevic nam treba,onakav format igraca koji pokriva vise pozicija nam je vise nego potreban,Kasap ne znam zasto je s njim obnovljen ugovor,prosle sezone je igrao jako malo,sad se vratio i Slomic,igrat ce sigurno jos manje,s njim je ugovor obnovljen izgleda samo zato sto je "nase dijete" a nije nasao drugi klub.sad nam treba jos jedan odlican defanzivac i zadnji vezni,da to bude ekipa ista ako ne i jaca nego prosle godine,ali 7 dana je do pocetka prvenstva,a nikakvi igraci na tim pozicijama se ne spominju.
sto se tice trenera jos nemam neki info zasto je tacno Sok podnio ostavku,al nebi me cudilo da ga naslijedi Enes Mesanovic :roll: :roll:
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

bilalinho2
Kontakt:

Post Postao/la bilalinho2 » 26 jul 2009, 16:45

MIKELINI na probi u zvezdi
A . C . A . B.
The Maniacs 1987
YNWA
Mes que un club

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 28 jul 2009, 01:37

Nekadašnji napadač Slobode i Sarajeva, a posljednje dvije sezone pomoćni trener na Tušnju, Adnan Osmanhzodžić Buco, novi je šef Stručnog štaba Slobode.
Ovo je odlučeno na današnjem sastanku Odbora za hitnost tuzlanskog premijerligaša, pod predsjedavanjem predsjednika Saliha Šabovića.

Nakon povratka s odmora u Turskoj, Šabović je danas razgovarao sa bivšim šefom, Sakibom Malkočevićem, ali je popularni Sok ostao pri stavu da nije spreman dalje voditi tim s Tušnja.
Objasnio je to umorom, zdravstvenim prilikama u porodici, te željom da završi ispite za profesionalnu trenersku licencu. Šabović je uvažio ove razloge, obećavši da će sve što je Malkočeviću obećano prilikom preuzimanja Slobode, biti u cijelosti ispoštovano.
Što se tiče Osmanhodžića, rekao je da je spreman preuzeti odgovornost za vođenje tima.
- Od Malkočevića sam dosta naučio, od njega i ubuduće očekujem dobar savjet, a vjerujem da sa Slobodom možemo napraviti dobar rezultat – istakao je Osmanhodžić.
Popularni Buco na kormilu Sloibode debitovat će u subotu, subotu, 1. avgusta, u 1. kolu Premijer lige protiv Sarajeva, na stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 28 jul 2009, 01:40

Buco majstor stari,prva pa na Sarajevo sto ti je sudbina :)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 28 jul 2009, 20:59

miky_hz je napisao/la:Buco majstor stari,prva pa na Sarajevo sto ti je sudbina :)

prvo na sarajevo pa odmah poraz :mrgreen:
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 29 jul 2009, 01:52

Predstavljen stručni štab i igrači koji su pojačali ekipu za sezonu 2009./2010.

Fudbalski klub Sloboda danas je održao press konferenciju, na kojoj je najavljena nova sezona, predstavljen novi šef stručnog štaba Adnan Osmanhodžić, te devet pojačanja za sezonu 2009/2010. Sloboda u prvenstvo ulazi sa ciljem kao i prošle sezone, a to je vrh tabele u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Kako je kazao predsjednik UO FK Sloboda Salih Šabović, stabilnost kluba nije poljuljana i ista je kao i predhodne sezone, bez obzira na ekonomsku krizu. U ekipi je došlo do nekoliko promjena, a glavna se odnosi na stručni štab. Podsjetimo, dosadašnji šef stručnog štaba Sakib Malkočević je podnio ostavku, zbog kako je naveo zasićenja i privatnih problema. Njega je zamjenio dosadašnji asistent Adnan Osmanhodžić, u čijem su stručnom štabu Enver Hukić kao pomoćnik, i Mirsad Dedić kao trener golmana.

„Malkočević nije smijenjen, on je podnio ostavku koja je prihvaćena, a koliko će to trajati i da li je definitivna vidjet ćemo. Ja sam razgovarao sa njim jučer i mislim da je najpametnije da se ostavka prihvati, jer on trenutno ne može funkcionisati na ovoj poziciji. Njemu će biti ponuđeno adekvatno mjesto zbog dosadašnjih zasluga, jer on je član ovog tima i ovog kolektiva”, kazao je Šabović koji je istakao da će klub ustrajati na tužbi protiv N/FSBiH-a, od kojeg traže odštetu od oko 600.000 KM. Pored ovoga, u klubu je ukinuta funkcija sportskog direktora, nakon što je nedavno ostavku na to mjesto podnio Mersed Kovačević.

Sloboda u novu sezonu ulazi sa ciljem kao i prošle sezone, a to je vrh tabele u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. „Imali smo dobre pripreme i dobre uslove, na što se ne bi mogli postidjeti ni veći klubovi. Odigrali smo dobro sedam jakih utakmica i ekipa je spremna za što je zaslužan profesor Hukić. Imamo dobru ekipu, ako ne i bolju u odnosu na predhodnu sezonu. Dobro smo se pojačali na svim pozicijama i na nama je sada da složimo tim”, kazao je šef struke ekipe sa Tušnja Adnan Osmanhodžić.

Kao što je već poznato ekipu su napustili Mikelini, Prodanović, Jahić, Omić, Zoletić, Mešić, Tosunović, Josić i Stanković. Nakon press konferencije novinarima su predstavljena nova imena u FK Sloboda za ovu sezonu a to su Damir Memišević (Željezničar), Admir Ćehajić (Omladinac M.), Senad Mujić (Laktaši), Nenad Novaković (Borac Čačak), Emir Čekić (Jezero Plav), Kemo Djedović (SAD), Semir Slomić (Croatija Sesvete), Mirza Čejvanović i Gradimir Crnogorac (Bratstvo Gračanica) za kojeg je trener Osmanhodžić kazao da je ponovno onaj „stari”, te da od njega očekuje mnogo. Također, ugovore koji su im istekli sa krajem prošle sezone potpisali su Emir Kasapović, Tarik Okanović i Denis Mujkić.

„Uvijek ima motiva, posebno što se vraćam u matični klub. Želim da opravdam povjerenje koje sam dobio od uprave i novog šefa stručnog štaba. Mislim da ću svojim igrama opravdati svoj dolazak u voljeni klub, i nadam se svojim dobrim partijama koje će Slobodu odvesti u sami vrh i izlazak na europsku scenu”, izjavio je Crnogorac. U okviru prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Sloboda gostuje kod Sarajeva, a ovaj susret igra se u nedjelju od 19:30 sati, uz direktan prijenos na BHT.

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 30 jul 2009, 09:44

samo da odu ove sandaklije iz kluba pa da mogu navijat za svoj klub kako treba, kad se to desi jednog dana vracam se na ovu temu koju sam ja i otvorio, do tada nek nas buse svi redom, isto kao sto zelim i reprezentaciji da ej buse svi dok ne ode onaj selektor kojem ne zelim ni ime napisati
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

djulba
Kontakt:

Post Postao/la djulba » 30 jul 2009, 12:44

marseille_unique je napisao/la:samo da odu ove sandaklije iz kluba pa da mogu navijat za svoj klub kako treba, kad se to desi jednog dana vracam se na ovu temu koju sam ja i otvorio, do tada nek nas buse svi redom, isto kao sto zelim i reprezentaciji da ej buse svi dok ne ode onaj selektor kojem ne zelim ni ime napisati
e hvala ti za temu koju si otvorio, a ne moraš ni dolazit na tušanj a pogotovo ne moraš gledat utakmice repke ko te hebe.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 30 jul 2009, 13:14

marseille_unique je napisao/la:samo da odu ove sandaklije iz kluba pa da mogu navijat za svoj klub kako treba, kad se to desi jednog dana vracam se na ovu temu koju sam ja i otvorio, do tada nek nas buse svi redom, isto kao sto zelim i reprezentaciji da ej buse svi dok ne ode onaj selektor kojem ne zelim ni ime napisati
nebi se uopste slozio s tobom,meni nije bitno hoce li klub voditi Tuzlak,Sandzaklija ili ce nas kupiti Rusi,Arapi,Mongolci...sasvim nebitno,bitno mi je sta i kako radi sa klubom.Slazem se ja da je stanje sad jako tesko,da su Sabovici tu radi licne koristi,ali neka,uzeli su nas kad niko nije htio prici Slobodi,kad nas je SDP garnitura "tuzlaka" vec pospremila u drugu ligu,u dvije sezone igramo 2 finala kupa,u prosjeku na kraju uzimamo 4.mjesto,ne strahujemo za opstanak,imidz kluba se popravio itd itd.dok sta sam imao za vrijeme SDP garniture,svake sezone strahove za ostanak,stimanje da ne ispadnemo...
i jos nesto,ne znam zasto ne volis Ciru kad je to Munibov "igrac",Munibovo rjesenje,a ti si izgleda fan te garniture u Slobodi koju je Munib ostavljao u ligi svojim talovima,ili si to mozda zaboravio.
jos jednom kazem,ne tvrdim ja da je ovo dobro,bas naprotiv ovo je sramota,ali za ono sto smo tad prezivljavali nije bilo rijeci,to je bilo vise od sramote,tako da svi su mi bolji od njih.I ove godine smo jako losi,ali znam da necemo ispasti,znam da necemo ni doci u situaciju da strahujemo za ostanak,cak moozda i iznenade mada poslije one generalke od jucer,koju bolje da nisam ni gledao,dzaba spavat nisam mogao :) sumnjam u neki dobar rezultat.

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 30 jul 2009, 13:22

ultrasstyle_tz je napisao/la:Predstavljen stručni štab i igrači koji su pojačali ekipu za sezonu 2009./2010.

Fudbalski klub Sloboda danas je održao press konferenciju, na kojoj je najavljena nova sezona, predstavljen novi šef stručnog štaba Adnan Osmanhodžić, te devet pojačanja za sezonu 2009/2010. Sloboda u prvenstvo ulazi sa ciljem kao i prošle sezone, a to je vrh tabele u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Kako je kazao predsjednik UO FK Sloboda Salih Šabović, stabilnost kluba nije poljuljana i ista je kao i predhodne sezone, bez obzira na ekonomsku krizu. U ekipi je došlo do nekoliko promjena, a glavna se odnosi na stručni štab. Podsjetimo, dosadašnji šef stručnog štaba Sakib Malkočević je podnio ostavku, zbog kako je naveo zasićenja i privatnih problema. Njega je zamjenio dosadašnji asistent Adnan Osmanhodžić, u čijem su stručnom štabu Enver Hukić kao pomoćnik, i Mirsad Dedić kao trener golmana.

„Malkočević nije smijenjen, on je podnio ostavku koja je prihvaćena, a koliko će to trajati i da li je definitivna vidjet ćemo. Ja sam razgovarao sa njim jučer i mislim da je najpametnije da se ostavka prihvati, jer on trenutno ne može funkcionisati na ovoj poziciji. Njemu će biti ponuđeno adekvatno mjesto zbog dosadašnjih zasluga, jer on je član ovog tima i ovog kolektiva”, kazao je Šabović koji je istakao da će klub ustrajati na tužbi protiv N/FSBiH-a, od kojeg traže odštetu od oko 600.000 KM. Pored ovoga, u klubu je ukinuta funkcija sportskog direktora, nakon što je nedavno ostavku na to mjesto podnio Mersed Kovačević.

Sloboda u novu sezonu ulazi sa ciljem kao i prošle sezone, a to je vrh tabele u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. „Imali smo dobre pripreme i dobre uslove, na što se ne bi mogli postidjeti ni veći klubovi. Odigrali smo dobro sedam jakih utakmica i ekipa je spremna za što je zaslužan profesor Hukić. Imamo dobru ekipu, ako ne i bolju u odnosu na predhodnu sezonu. Dobro smo se pojačali na svim pozicijama i na nama je sada da složimo tim”, kazao je šef struke ekipe sa Tušnja Adnan Osmanhodžić.

Kao što je već poznato ekipu su napustili Mikelini, Prodanović, Jahić, Omić, Zoletić, Mešić, Tosunović, Josić i Stanković. Nakon press konferencije novinarima su predstavljena nova imena u FK Sloboda za ovu sezonu a to su Damir Memišević (Željezničar), Admir Ćehajić (Omladinac M.), Senad Mujić (Laktaši), Nenad Novaković (Borac Čačak), Emir Čekić (Jezero Plav), Kemo Djedović (SAD), Semir Slomić (Croatija Sesvete), Mirza Čejvanović i Gradimir Crnogorac (Bratstvo Gračanica) za kojeg je trener Osmanhodžić kazao da je ponovno onaj „stari”, te da od njega očekuje mnogo. Također, ugovore koji su im istekli sa krajem prošle sezone potpisali su Emir Kasapović, Tarik Okanović i Denis Mujkić.

„Uvijek ima motiva, posebno što se vraćam u matični klub. Želim da opravdam povjerenje koje sam dobio od uprave i novog šefa stručnog štaba. Mislim da ću svojim igrama opravdati svoj dolazak u voljeni klub, i nadam se svojim dobrim partijama koje će Slobodu odvesti u sami vrh i izlazak na europsku scenu”, izjavio je Crnogorac. U okviru prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Sloboda gostuje kod Sarajeva, a ovaj susret igra se u nedjelju od 19:30 sati, uz direktan prijenos na BHT.
moze li iko ista reci o ovom crnogorcu i ovom iz amerike i je li produzio tosunovic ugovor ako nije gdje je trenutno na probi heheehe
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

el toro
Kontakt:

Post Postao/la el toro » 30 jul 2009, 15:59

s koje ti grane spade?

sta su ti to Sandzaklije? i to je bilo Bosna do prije 80-ak i vise godina, de ne blamiraj se.

a sto se tice kluba ti (kluba nam), kad su to oni bili bolji u ligi nego ove sezone, prosvijetli me

sto mi ovi balavci dizu zivce, to je za ne povjerovati

i savjetovao bih ti da nastavis navijati za Marsej, mada i kod njih je lopovija zesca, ti si neki peh s klubovima nikad sebi da lijepo izaberes

aakiica_sa
Kontakt:

Post Postao/la aakiica_sa » 31 jul 2009, 00:18

ima li sloboda kakvu svoju web stranicu,ili mozda fukare?ako imaju moze li neko postaviti jer nikako da nadjem na google.com!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 jul 2009, 00:24

@el toro

Gdje si ti do sad' na ovom forumu. Imam osjećaj da ćemo se dobro slagati :P :P :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 31 jul 2009, 00:38

Virtu4l je napisao/la:@el toro

Gdje si ti do sad' na ovom forumu. Imam osjećaj da ćemo se dobro slagati :P :P :mrgreen:
Imam osjecaj (ja, kao inspektor Columbo :lol: ) da je on tvoj stari poznanik.
Del Boy, demantuj me 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 jul 2009, 00:42

geronimo je napisao/la: Imam osjecaj (ja, kao inspektor Columbo :lol: ) da je on tvoj stari poznanik.
Del Boy, demantuj me 8-)
Inspektore,
Vidi se da ima stila, i Del Boy ga je imao, ali je nekad ciljao malo u lijevo :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 31 jul 2009, 16:27

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Moja dva draga videa o Slobodi, posebno drugi i to početak :mrgreen:

Ima i nakva pjesma nešto "Ovu pjesmu naše cure ne vole.....", kako je ta jaka hahaha.

Butmiran
Kontakt:

Post Postao/la Butmiran » 31 jul 2009, 17:07

Rz88 je napisao/la:Moja dva draga videa o Slobodi, posebno drugi i to početak :mrgreen:

Ima i nakva pjesma nešto "Ovu pjesmu naše cure ne vole.....", kako je ta jaka hahaha.

Evo :

[youtube][/youtube]
Svijet kada ruši se grade nisi sam, uvijek uz tebe sam ja spreman život da ti dam!

R.I.P. VEDRAN PULJIĆ

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.