Eredivisie

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Edol
Kontakt:

Re: Eredivisie

Post Postao/la Edol » 29 okt 2012, 13:11

Znam zato me i muči... kontam:
Willem - Utrecht 2
Venlo - AZ 2
Ajax - Vitesse 1

Samo eto Ajax upitan... razmatram i Frankfurt - Furth 1 te Hoffenheim - Schalke 2, no za ta dva ću se raspitati na drugom podforumu. :D

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 29 okt 2012, 16:30

Edol je napisao/la:Šta mislite koliko je pametno igrati keca na Ajax - Vitesse sljedeće sedmice...?
Ajax ce ja mislim doci do pobjede ipak je jaci i ako vitesse ima neku igru i neki stil sa kojim uzimaju dosta bodova.
Volio bi da pobjede u areni ali bit ce im tesko ali mozda su cuda sa Bonyem moguca jer je covjek pravi igrac.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 01 nov 2012, 22:54

KNVB Beker
1/16 final
30 Oct 2012
De Graafschap - Go Ahead Eagles..........0:3
ADO 20 - Eindhoven..........................6:1
Cambuur - Telstar............................1:1, pen 4:3
Dordrecht - SVV Scheveningen..............2:1
Rijnsburgse Boys - FC Emmen..............0:0, pen 7:6
Groningen - ADO Den Haag.................1:0

31 Oct 2012
RKC Waalwijk - PEC Zwolle..................2:4
Heracles Almelo - Sparta Rotterdam.......2:0
PSV Eindhoven - EHC/Heuts................3:1
NAC Breda - HBS Craeyenhout..............1:1, pen 4:2
Vitesse Arnhem - Staphorst.................4:0
ONS BOSO Sneek - AFC Ajax...............0:2

01 Nov 2012
Twente - Den Bosch.........................1:2
Heerenveen - HVV Hollandia...............1:0
VV Sneek - AZ Alkmaar.....................1:4
XerxesDZB - Feyenoord.....................0:4
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 02 nov 2012, 08:48

KNVB Beker
1/8 final

Vitesse - ADO '20
FC Den Bosch - SC Cambuur
FC Dordrecht - AZ
FC Groningen - AFC Ajax
Go Ahead Eagles - PEC Zwolle
sc Heerenveen - Feyenoord
NAC Breda - Heracles Almelo
Rijnsburgse Boys - PSV

ut. se igraju 19.decembra
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
silver & black

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 02 nov 2012, 16:22

dr.van nostrand je napisao/la:KNVB Beker
1/8 final

Vitesse - ADO '20
FC Den Bosch - SC Cambuur
FC Dordrecht - AZ
FC Groningen - AFC Ajax
Go Ahead Eagles - PEC Zwolle
sc Heerenveen - Feyenoord
NAC Breda - Heracles Almelo
Rijnsburgse Boys - PSV

ut. se igraju 19.decembra
PSV je imao opet najvise srece prilikom zrijeba ali Feyenoordu ce bit tezak zadatak ovoga puta a ajax isto nije lako dok je AZ dobro prosao.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 03 nov 2012, 18:05

Ne znam primjećujete li ove godine dosta slabije posjete na stadionima, većina klubova ima manje ljudi prosječno nego lani, kada je Eredivisie po prvi put bila jača od Ligue 1 po tom pitanju... Valjda se neće nastaviti ovaj trend.
I očigledno je da Heraclesu treba veći stadion, mislim da je mali Polman doslovno svaku domaću utakmicu rasprodan. Znam da je bilo nekih planova i za njih i za Venlo, ali džaba kad ne znam holandski pa ne mogu pratiti njihove sportske medije. Ima li neko da priča taj jezik pa da nas obavijesti o tim projektima, hoće li se desiti šta u dogledno vrijeme?

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 04 nov 2012, 00:32

Ima nas koji ti mozemo prevest sta god te zanima, samo reci sta te interesuje ;)

Sto se tice posjete, ne vidim da je posjeta nesto opala?! Vecina klubova ima ispunjene stadione osim par njih. A ovo me pravo iznenadilo sto kazes za francusku ligu, bas zacudjuje losa posjeta.

A za Venlo, nadam se da se konacno ispast iz lige. Ne zasluzuju da igraju u Eredivisie.
010 ISN'T JUST A CODE

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 04 nov 2012, 17:08

mrtvi Az Alkmaar :twisted: :cry:
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 04 nov 2012, 17:40

Andrej je napisao/la:mrtvi Az Alkmaar :twisted: :cry:
Izgleda da je bio živ prijepodne, a tek umro nakon poraza od VVV.
slika
silver & black

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 04 nov 2012, 19:06

11. kolo:

Roda JC-ADO Den Haag.................0:0
AFC Ajax-Vitesse........................0:2
Willem II-Utrecht.........................1:5
PSV-Heracles Almelo.....................4:0
Groningen-NEC Nijmegen...............1:2
AZ Alkmaar-VVV Venlo...................1:2
Twente-Feyenoord.......................3:0
sc Heerenveen-FC Zwolle...............2:1
NAC Breda-RKC Waalwijk...............2:1

slika
silver & black

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 04 nov 2012, 22:15

Gledao sam sinoć PSV - Heracles, baš dobra predstava bila, rezultat malo i nerealan, imao je Heracles svojih prilika ali im je odbrana bila očajna...
A od AZ-a ovo fakat nisam očekivao nakon pobjede protiv Vitessea, mislio sam da će konačno stati na noge i krenuti kako treba. Sljedeće kolo derbi Vitesse - Twente, ovi se baš ne snalaze na domaćem terenu ali ko zna... Je l' gledao neko Ajax, i jesu li ovi stvarno zaslužili pobijediti 0:2? I žao mi Groningena.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 04 nov 2012, 22:44

Edol je napisao/la:Je l' gledao neko Ajax, i jesu li ovi stvarno zaslužili pobijediti 0:2?
Nisu nezasluzeno slavili, da bi dobio favorita jos u gostima moras imati i malo srece. Trebali su barem primiti gol ali i u tom segmentu su na kraju ostali odlicni.
Dobro su igrali pogotovo u odbrani, u napadu imaju zvijer koja skoro uvijek i svakome moze zabiti.
Solidna ekipa, ove godine iznenadjenje svakako, dok su na okupu i bez izostanaka tesko ce ih se pobjediti.
silver & black

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 05 nov 2012, 23:48

Vitesse ima sada pravi test ukoliko dobiju Twente definitvno ce se priblizit samom vrhu i biti jedan od kandidata za titulu.

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 09 nov 2012, 16:43

Gledao sam sinoc PSV i Twente u Europa ligi, i mogu reci da sam se razocarao. Ja sam mislio da Feyenoord zaostaje kvalitetom a pogotovo ritmom igre za ova dva kluba, ali gledajuci ova sinoc mogu reci da nisu nista bolji nego cak i gori od Feyenoorda.
Vitesse sam gledao jedino protiv Feyenoorda ove sezone. Pobijedili su 1-0 ali je Feyenoord bio daleko bolji u toj utakmici.
Ajax mi djeluje nekako najubjedljivije od svih, jedino im je odbrana jako losa i neuigrana. Ako uspiju popravit odbranu onda su najozbiljniji za naslov prvaka, bez obzira sto zaostaju 10 bodova.
Feyenoord se moze komotno boriti za sami vrh, kao i prosle godine slika
010 ISN'T JUST A CODE

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 11 nov 2012, 18:29

12. kolo: 10/11.11.2012.

NAC Breda-FC Groningen.................0:1
RKC Waalwijk-FC Utrecht................4:0
VVV Venlo-Willem II.......................4:1
NEC Nijmegen-Heracles Almelo..........3:2
Vitesse-FC Twente........................0:0
ADO Den Haag-AZ Alkamaar.............2:2
FC Zwolle-AFC Ajax.......................2:4
Feyenoord-Roda JC.......................5:2
PSV-sc Heerenveen.......................5:1

slika
silver & black

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 11 nov 2012, 18:56

RK Gradacac je napisao/la:Gledao sam sinoc PSV i Twente u Europa ligi, i mogu reci da sam se razocarao. Ja sam mislio da Feyenoord zaostaje kvalitetom a pogotovo ritmom igre za ova dva kluba, ali gledajuci ova sinoc mogu reci da nisu nista bolji nego cak i gori od Feyenoorda.
Vitesse sam gledao jedino protiv Feyenoorda ove sezone. Pobijedili su 1-0 ali je Feyenoord bio daleko bolji u toj utakmici.
Ajax mi djeluje nekako najubjedljivije od svih, jedino im je odbrana jako losa i neuigrana. Ako uspiju popravit odbranu onda su najozbiljniji za naslov prvaka, bez obzira sto zaostaju 10 bodova.
Feyenoord se moze komotno boriti za sami vrh, kao i prosle godine slika
Feyenoord škripi i u napadu i u odbrani... Uostalom to se može zaključiti i iz gol razlike, da zabijaju relativno malo a primaju previše za ekipu koja bi trebala konkurisati za mjesta u LP. Valjda kako je Guidetti otišao, pa otišla i dobra realizacija s njim. Da se razumijemo, nema ni recimo Twente neki strašan napad (Castaignos baš i nije najbolje rješenje), ali su zato primili šest golova u dosadašnjem toku prvenstva, za deset manje od Feyenoorda. ;) Što se Ajaxa tiče, na njih utiče Liga Prvaka i vidjet ćemo kako će ići kad to sve završi.

Nego, što je AZ ovako loš ove sezone, je l' moguće da su Elm i Moisander bile jedine tajne uspjeha?
Ove sedmice ništa nisam gledao, SK nije ništa prenosio a mrsko mi se bilo patiti sa streamingom... sljedeće sedmice bez pravog derbija, ali probrat će se valjda nešto.

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 12 nov 2012, 00:31

Evo ovo kolo mozda najvise razocarao ovaj 0:0 ishod u Arnhemu u derbiju kola protiv Twentea, PSV stigao na vrh i kako stvari stoje isto kao da su se propudili vrlo lako postizu golove i sigurno su jedni od ozbiljniji kandidata za titulu.

Ajax ocekivana pobjeda isto kao i Feyenoordova kada je AZ u pitanju svi se cude ali ipak izgubili su nekoliko vazni igraca sto se primjecuje a da novi nisu priblizni. Heerenveen isto u zadnje vrijeme uzima bodove.

Kada je rjec o EL mislim da su i PSV i Twente razocarali totalno u cetvrtak stvarno vrlo lose izdanje pogotovu PSV-a.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 18 nov 2012, 19:39

13. kolo:

ADO Den Haag-PSV........................1:6
AFC Ajax-VVV Venlo.......................2:0
sc Heerenveen-RKC Waalwijk............0:2
Zwolle-NAC Breda.........................2:0
Groningen-AZ Alkmaar...................1:1
Utrecht-Twente...........................1:1
Vitesse-NEC Nijmegen...................4:1
Heracles-Roda JC.........................5:1
Feyenoord-Willem II......................3:0

slika

sljedece kolo donosi dva duela koja se posebno isticu;
PSV-Vitesse i Feyenoord-AZ
silver & black

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 19 nov 2012, 18:33

Veliki kiks Twentea PSV siguran kao i Ajax sada ostajemo da vidimo PSV sad ce sa Vitesseom pa onda i Ajaxom i Twenteom da vidimo dali su bas ekipa sampiona ukoliko uzmu iz ovih duela 9 bodova onda su sigurni kandidat br 1 za titulu.

Feyenoord lagano do pobjede protiv laganog protivnika sada AZ dolazi valja i njih dobit i ako nisu kao nekada dobri ove sezone.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 24 nov 2012, 23:38

Prošle sedmice na Sport Klubu nije bio nijedan prijenos, zato sutra imamo dva... Roda - Ajax u 12:30 na koji neću stići, doduše nije toliko ni zanimljiv meč, a onda u 14:30 super zanimljiv derbi kola PSV - Vitesse.
Kladionice jako favoriziraju domaći PSV sa kvotom 1,30, nižu pobjede i na prvom su mjestu sa ubjedljivo najboljom gol razlikom, ali Vitesse dosad ima stopostotni učinak na strani i mislim da itekako imaju šanse. Za nadati se da se gosti neće zatvoriti i da ćemo vidjeti dosta prilika, ;)

Odgovori

Natrag na “Ostale lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.