Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

-Paja
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la -Paja » 10 dec 2010, 12:43

Premiership=Fudbalski NBA to je cinjenica ostalo su naklapanja neobjektivnih ljubitelja ostalih liga koje su na nizem nivou od strasnog Premiershipa. Nisam ljubitelj svaba ali oni su dosada igrali posteno i svidja mi se poslovna politika njihovih klubova koja je slicna nasem divnom dominantnom Arsenalu zato se oni poboljsavaju i uvjeren sam da ce iduce sezone imati 3 kluba u osmini finala.

Premiership dominira!
Dio Arsenala

_Bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la _Bad_boy » 10 dec 2010, 13:16

-Paja je napisao/la:P
_Bad_boy je napisao/la:
-Paja je napisao/la: Nemam puno vremena da analiziram tvoje smijesne stavove samo cu da ti odgovorim na pitanje o interesu engleza u Ligi Prvaka, a taj interes se zove novac, normalno je da i oni zele trofej osvojiti ali nazalost kad god englezi demosnstriraju silu i onda se polufinale pretvori u fa cup onda naredne sezone uefa izbacuje engleske timove u ranijim fazama nekim sumnjivim odlukama kako bi ispalo da su i ostale lige prije svega slabasna spanska konkurentne. Poraz protiv Lecha se desi jer izvedu kombinovani sastav a City i nije bogzna kakva ekipa sto se tice sloge pa i ne cudi taj poraz, u Premiershipu su blizu vrha jer vodeci trojac je imao puno kikseva sto govori o snazi ove lige.
jaka ti ova argumentacija paja patak :D pa i EPL se igra iskljucivo zbog para,il mislis da nekog tamo boli ona stvar sto ti ovamo gines za arsenal :D kad je placeno prvo pojacanje u klub,tim cinom je zavrsen fudbal za cast,ponos i gledaoce :D
sto se tice ovih zavjera to je smijesno komentarisati..na kraju krajeva vecina tvoje argumentacije se zasniva na tome :D

p.s.domacinstvo za svjetsko koje engleska nije dobila je svakako sramota..i ja cu biti realan pa reci da su englezi izvisili neopravdano..al ostale zavjere :lol:
Normalno da i od epla se zaradjuje, i tako treba a od Lige Prvaka se jos dodatno zaradjuje pa su zato klubovi i zainteresovani sta je tu nejasno? Fudbalu treba novac zato se je i digao na ovaj nivo prije su fudbaleri igrali onako za od sebe i niko ih nije mogao natjerati da fizicki budu spremni, da ginu na terenu itd. a sad kad su vezani ugovorima to im je duznost inace lete. Ovi argumenti su neoborivi i normalno da se ti kao simpatizer spanskih poluklubova neces sa njima sloziti ali nazalost to je istina.
koji argumenti uzoru moj :cry: da uefa nakon dobre sezone engleze izbacuje namjerno :cry: de zivota ti jos malo ovo razjasni ev mene si skoro ubijedio o arsenalovoj dominaciji..e EPL superiornosti :mrgreen:
-PAJA Fan Club!!

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 10 dec 2010, 14:16

JuveSissoko je napisao/la:
Facasplaca je napisao/la:Pa sama cinjenica da jedan Sami Hypija koji je bio tehnicki otpad u Liverpoolu i u njemacku dosao kao jedno veliko smece od igraca pokretan i azuran kao tamić- dosavsi u BL postao najbolji odbranbeni kluba koji pretenduje za vrh tabele- samo govori o jacini svapskog nogometa. . .

Da ne govorim kako jedan Theofanis Gekas 20 godina zaredom daje preko 20+ golova i kako vazi u u debelim tridesetim za ponajopasnijeg napadaca te kvazi lige :lol:
pa Raul, iako stvarno velika leganda, razvaljuje tamo, a slabo da bi se naigrao u drugim ligama :mrgreen:
Eto spominjete Gekasa, i legendu Real Madrida i LP Raula Gonzaleza u njemackoj ligi a neuzmete primijer Mullera, Kieslinga, Helmesa, Gomez mnogo mladji od starkonja talijanskih koji su svake godine u vrhu :mrgreen:
Da samo jedan mladic Aquafresca o kako god vec i on se izgubio u zadnjih 2 godine , dok u njemackoj ligi uvijek izadje novi napadac nova njemacka nada, vi samo tonete i tonete..zato zzzzzzzzz

Di Natale 33g :mrgreen:

Di Viao 34 , wow Di Viao bio je u valenciji u najboljim nog.godinama igrao 35 tekmi 8,9 golova u Primera D, a ovamo u talijanskoj ligi trpa 2 sezone preko 20 komada, kao i Di Natale necemo spominjati Gerladina, Tonia, Borriela sve starac do starca..

Imali li brate u toj talijanskoj ligi ijedan italijan u spicu osim klubova tipa Cesena, Bari, Callagari, Brescia izgleda i tamo igraju sve neki stari talijanski polovnjaci :lol:
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 10 dec 2010, 14:34

Di Vaio i Di Natale igraju u slabijim ekipama i zabijaju, za razliku od njemacke lige gdje "starci" igraju u jakim timovima koji su predodredjeni da idu na titulu, kao sto je Levercusen il Schalke, to je velika razlika, a pogledaj koje najbolji strijelac u Italji, mladji likovi, Quagliarela,Cavani,tu su Eto i Ibrahimovic, stariji al izmislili fudbal za likove poput Gekasa,tako da ,opusti se :mrgreen:

svako ko je igrao u Italiji reci ce ti koliko je teze dati gol u toji ligi, ne znam imal i jedan igrac koji to nije spomenuo, sam Mourniho je rekao da su "mali " klubovi tezi za pobijedit u Italiji od "malih" klubova u engleskoj ligi, toliko o Di Nataleu i Di Vaiu, ljudi godinama stvaraju "probleme" :mrgreen:
Zadnja izmjena: JuveSissoko, dana/u 10 dec 2010, 14:36, ukupno mijenjano 1 put.
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 10 dec 2010, 14:35

Ma Marek Mintal sila
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 10 dec 2010, 14:38

JuveSissoko je napisao/la:Di Vaio i Di Natale igraju u slabijim ekipama i zabijaju, za razliku od njemacke lige gdje "starci" igraju u jakim timovima koji su predodredjeni da idu na titulu, kao sto je Levercusen il Schalke, to je velika razlika, a pogledaj koje najbolji strijelac u Italji, mladji likovi, Quagliarela,Cavani,tu su Eto i Ibrahimovic, stariji al izmislili fudbal za likove poput Gekasa,tako da ,opusti se :mrgreen:
A odsacete i vi nesto puno od njih :lol:
niste ni gore ni dole
Bogdani, Crespo rasturaju :mrgreen: zato se ubiste za najboljog napadaca njemacke lige E.Dzeku :lol:

edit:
Daj tog jedon malog talijanskog kluba Barci i Realu da ih natrpamo..de bogati zato sto su vam trumi napadaci i vezni nemozete sa malim ekipama.
Pa kazem ti bio je Di Vaio u Valenciji, njemu je puno lakse bilo zabijati izgleda tamo nego u italiji, kako jeste :mrgreen:

FK Željezničar

Podrška Papetu

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 10 dec 2010, 14:46

pobijedu od 8:0 neces vidjet u Italiji cesto,mozda nikad nije ni bila, igrao ti sa Chievom ili slicnima, nije tako ni bilo prije, kad su u Italiji igrali najbolji napadaci i kad je liga bila najjaca na svijetu, rijetko je toliki propuh u odbrani pa i tih "malih" klubova, ;)
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 10 dec 2010, 14:51

JuveSissoko je napisao/la:pobijedu od 8:0 neces vidjet u Italiji cesto,mozda nikad nije ni bila, igrao ti sa Chievom ili slicnima, nije tako ni bilo prije, kad su u Italiji igrali najbolji napadaci i kad je liga bila najjaca na svijetu, rijetko je toliki propuh u odbrani pa i tih "malih" klubova, ;)
:mrgreen: :lol: kakve to veze ima..
Eto pa nema pobijeda od 8-0 ni u Ruskoj, Grckoj ligi.
Zadnja izmjena: Los_Blanos2, dana/u 10 dec 2010, 14:52, ukupno mijenjano 1 put.

FK Željezničar

Podrška Papetu

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 10 dec 2010, 14:51

JuveSissoko je napisao/la:Di Vaio i Di Natale igraju u slabijim ekipama i zabijaju, za razliku od njemacke lige gdje "starci" igraju u jakim timovima koji su predodredjeni da idu na titulu, kao sto je Levercusen il Schalke, to je velika razlika, a pogledaj koje najbolji strijelac u Italji, mladji likovi, Quagliarela,Cavani,tu su Eto i Ibrahimovic, stariji al izmislili fudbal za likove poput Gekasa,tako da ,opusti se :mrgreen:

svako ko je igrao u Italiji reci ce ti koliko je teze dati gol u toji ligi, ne znam imal i jedan igrac koji to nije spomenuo, sam Mourniho je rekao da su "mali " klubovi tezi za pobijedit u Italiji od "malih" klubova u engleskoj ligi, toliko o Di Nataleu i Di Vaiu, ljudi godinama stvaraju "probleme" :mrgreen:
:lol: kako volim sa brutalnim neznalicama komentirati! :lol: BIT BUNDESLIGE je MLADOST 8-) odi pa pogledaj malo ko igra u BvB-u i koji im je prosjek godina ekipe a pogotovo koji je prosjek godina prvih 11. Jedini igrači Bayerna koji imaju 30 + a da igraju su Bommel, Buyten i Butt i Tymo, a još uz njih tu su Olić i Klose. Sve ostalo **** deca...leverkusen - MLADOST je pola zdravlja je njihov moto. Kod njih jedini igrač sa 30+ je hyypia koji više i nije standardan i Ballack koji ne igra jer je ozlijeđen o ho ho ho. Ne znam koji to igrač Wolfsburga ima preko 30 izuzev Grafitea koji je tek zagazio u 30-ete, eventualno Josue...koga sam zaboravio - Stuttgart u kojem su bit talenti, ne znam dal oni uopće u prvih 11 imaju igrača koji ima 30 godina...HSV, e on ima koga? Nistelrooya koji sada igra svake prestupne, uz njega tu je još ZE i čini mi se Jarolim i Mathijsen, brijem da niko više nema ovak na prvu, pardon i golman :lol: ...Schalke - jedini igrač koji ima 30 + godina je Raul...U hoffenheimu ak imaš 30 godian ideš na streljanje...dok za Werder jedini igrač koji ima 30 + let je njihov kapetan i da Pizarro.

matere ti , na prste jedne ruke sam iz najboljih klubova nabrojao igrače koji imaju 30 +. A sad idemo pogledati kadar Milana i rasprava tu završava :lol:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 10 dec 2010, 14:55

anton 1983 je napisao/la:

:lol: kako volim sa brutalnim neznalicama komentirati! :lol: BIT BUNDESLIGE je MLADOST 8-) odi pa pogledaj malo ko igra u BvB-u i koji im je prosjek godina ekipe a pogotovo koji je prosjek godina prvih 11. Jedini igrači Bayerna koji imaju 30 + a da igraju su Bommel, Buyten i Butt i Tymo, a još uz njih tu su Olić i Klose. Sve ostalo **** deca...leverkusen - MLADOST je pola zdravlja je njihov moto. Kod njih jedini igrač sa 30+ je hyypia koji više i nije standardan i Ballack koji ne igra jer je ozlijeđen o ho ho ho. Ne znam koji to igrač Wolfsburga ima preko 30 izuzev Grafitea koji je tek zagazio u 30-ete, eventualno Josue...koga sam zaboravio - Stuttgart u kojem su bit talenti, ne znam dal oni uopće u prvih 11 imaju igrača koji ima 30 godina...HSV, e on ima koga? Nistelrooya koji sada igra svake prestupne, uz njega tu je još ZE i čini mi se Jarolim i Mathijsen, brijem da niko više nema ovak na prvu, pardon i golman :lol: ...Schalke - jedini igrač koji ima 30 + godina je Raul...U hoffenheimu ak imaš 30 godian ideš na streljanje...dok za Werder jedini igrač koji ima 30 + let je njihov kapetan i da Pizarro.

matere ti , na prste jedne ruke sam iz najboljih klubova nabrojao igrače koji imaju 30 +. A sad idemo pogledati kadar Milana i rasprava tu završava :lol:
najzalosnije je sto u italiji nemaju para i ne znaju dovesti mlade igrace, poput Cavania, Pastore,Pata,Jovetica,Laljica,Ilicica,Alexisa Sancheza i slicnih, u Italiji je sve staro, ;)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 10 dec 2010, 14:58

Odakle to da su u klubova koji se bore za vrh stari napadači
Leverkusen:Derdiyok,Kisling,Helmes
Bayern:Gomez,Miler
Shcalke ima Huntelara,Farfana ,Jendrišeka
Werder:Arnautović,Almeida
Wolfsburg:Džeko,Mandžukić
Hofenhaim:Ibišević,Demba Ba ,Sigurdson,Obasi
Dortmund:Barios,Levandovski,Zidan
Hamburg:Elia,Pitroipa ,Mouting,Petrić
Stutgart:Marica,Harnik,Pogrebnjak
Mainz:Schurle,Szalai
Fraiburg:Cisse
Koln:Podolski

Ako su tebi ovi stari ,onda ja ne znam ,normalno da ima poneki star kao u svakoj ekipi ,ali su većina mlađi
od starijih tu ima Van Nisterloj,Gekas,Klose,Novaković,Pizaro ,Grafite ,Raul ,ali i oni mogu još koju godinu solidno odigrati
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 10 dec 2010, 14:58

najzalosnije je sto u italiji nemaju para i ne znaju dovesti mlade igrace, poput Cavania, Pastore,Pata,Jovetica,Laljica,Ilicica,Alexisa Sancheza i slicnih, u Italiji je sve staro, ;)
Ne znam kaj si ti sa tim sad htio reč?
legenda reala je napisao/la:
Ako su tebi ovi stari ,onda ja ne znam ,normalno da ima poneki star kao u svakoj ekipi ,ali su većina mlađi
od starijih tu ima Van Nisterloj,Gekas,Klose,Novaković,Pizaro ,Grafite ,Raul ,ali i oni mogu još koju godinu solidno odigrati
jEDE ****, JER NE ZNA ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Facasplaca
Kontakt:

Post Postao/la Facasplaca » 10 dec 2010, 15:00

Theofanis Gekas !

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 10 dec 2010, 15:01

joj idete sad daleko, rijec je bila u tome da Raul i slicni stariji igraci lagano zabijaju u BL,pa je onda bila rijec,da je tako i u Italiji,primjer DI Natale, pa onda, navedeno je da je Di Natale u manjem klubu koji se ne bori za titulu, a Schalke je bio favorit za titulu u BL i to je cijela prica , sad se ode daleko u pobrojavanju krvnih zrnaca i mladosti ekipa, :mrgreen:

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 10 dec 2010, 15:01

zelio je reci da Pastore i Pato nemaju pojma, jer da imaju pojma, ne bi vrijedili po 40-50 miliona
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 10 dec 2010, 15:03

anton 1983 je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:
jEDE ****, JER NE ZNA ;)
jel ti ovo meni da jedem nesto??

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 10 dec 2010, 15:05

nevjernik je napisao/la:
zelio je reci da Pastore i Pato nemaju pojma, jer da imaju pojma, ne bi vrijedili po 40-50 miliona
ma Pato možda i vrijedi jedno 35 ,ali ovi ostali pobrojani koliko god da vrijede neće niko za njih dati između 40-50 miliona ,vrijedi i Džeko 40 miliona pa što ga niko ne kupi ,treba imati dosta koristi od tog igrača pa da neko da 50 miliona za njega
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 10 dec 2010, 15:09

JuveSissoko je napisao/la:joj idete sad daleko, rijec je bila u tome da Raul i slicni stariji igraci lagano zabijaju u BL,pa je onda bila rijec,da je tako i u Italiji,primjer DI Natale, pa onda, navedeno je da je Di Natale u manjem klubu koji se ne bori za titulu, a Schalke je bio favorit za titulu u BL i to je cijela prica , sad se ode daleko u pobrojavanju krvnih zrnaca i mladosti ekipa, :mrgreen:
Nije to samo zbog jacine lige nego i do fudbala kakav se igra,recimo Kjaer sta je reko.kad ides u goste ili ti dolazi neko s vrha tabele u Italiji tada se branis sa 11 igraca i lakse je biti dobar stoper nego li u njemackoj gdje nebitno ko dolazi gdje se ide,koja je ekipa igra se za gol vise tako da i stoperi imaju vise posla jer manje potpore imaju od recimo igraca sredine terena ili napada,tako da i napadaci imaju vece prilike za postizanje gola...a jedan Raul,Nisterloy bi zabijali u svakoj ligi jer su to stari majstori i njemaci puno ulazu u mlade igrace tj iz svojih skola i gaji se napadacki fudball u toj ligi...
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 10 dec 2010, 15:13

van gall je napisao/la:
JuveSissoko je napisao/la:joj idete sad daleko, rijec je bila u tome da Raul i slicni stariji igraci lagano zabijaju u BL,pa je onda bila rijec,da je tako i u Italiji,primjer DI Natale, pa onda, navedeno je da je Di Natale u manjem klubu koji se ne bori za titulu, a Schalke je bio favorit za titulu u BL i to je cijela prica , sad se ode daleko u pobrojavanju krvnih zrnaca i mladosti ekipa, :mrgreen:
Nije to samo zbog jacine lige nego i do fudbala kakav se igra,recimo Kjaer sta je reko.kad ides u goste ili ti dolazi neko s vrha tabele u Italiji tada se branis sa 11 igraca i lakse je biti dobar stoper nego li u njemackoj gdje nebitno ko dolazi gdje se ide,koja je ekipa igra se za gol vise tako da i stoperi imaju vise posla jer manje potpore imaju od recimo igraca sredine terena ili napada,tako da i napadaci imaju vece prilike za postizanje gola...a jedan Raul,Nisterloy bi zabijali u svakoj ligi jer su to stari majstori i njemaci puno ulazu u mlade igrace tj iz svojih skola i gaji se napadacki fudball u toj ligi...
ima tu dosta onog, opravdavam svoje greske, isto kao Diego, sad mu je BL najjaca na svijetu, ono tu sam bio dobar i ako je najjaca na svijetu i ja sam dobar, bez obzira sto u italiji sam lose igrao, pravda se malo, Kjaer, je bio sklon greskama i prije BL, tako da nije on toliko dobar koliko misli, talenat jeste, pa sad kad ga vozaju po BL ono u stilu ,BL je teza, jest jest, :mrgreen: svako sebe hvali ;)

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 10 dec 2010, 15:19

Ne ne pogresno si shvatio moj post,Diego nije mogao uspjeti u Italiji jer dok primi loptu dobije 5 udaraca po nogama od 2-3 razlicita igraca,a Kjaer je bio bolji u Italiji jer je imao vise igraca koji su mu pomagali u odbrani jer se i igraci sa sredine terena vrate da pomazu vise nego li u BL,Kjaer je za mene promasaj i nije on los jer je liga jaca nego jer je precjenjen..samo hocu reci da se u Bl igra otvoreniji fudbal nebitno ko skim igra i da tad se vise vide kvaliteti stopera i pri tome i napadaci dolaze lakse do golova...nebitno kakvi su kvalitetom
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.