Kratka anlaiza , gledao sam uporedo na sva 4 sportkluba , pa nemam bas kompetnu sliku , ali eto djelomicno:
1. CL - Mac = spanci su imali extra taktiku , jednostavna kosarka pick and roll , blokovi , solidna odbrana , i onda kljucni detalj , dusko pravi gresku , zna da macabi ciju su nosioci igre ameri igraju u serijama, on kada je je onaj slon dobio 5 licnu i blat uveo 4 mala igraca umjesto da ostane vjeran svojoj taktici vadi urugvajca koji mu je extra igrao pick and roll i on uvodi rivasa i ostaje sa mirzom kao najvisim igracem

, macabi tu stize u seriji , onda kada se batista ohladio odmah pravi i 5 licnu , i tu problemi , na kraju igrac od kojeg najmanje ocekujes da pogrjesi huertas prvo izgubi loptu i onda prekrsaj , na kraju mirza nije dodirnuo loptu u zadnja 3 napada , a bio je najsigurni nekako u CL

: zakljucak sami sebe pobjedili
2. Real - Valencija : najmanje gledao , ali siledjija Omar Cook pogodio 5/5 trica i cvrsta odbrana savanovica su presudili .
3. Olimp.- Siena : svaka cast neno , ali tako to biva kad se opustis i mislis da si za klasu bolji , presudio ipak kvalitet Siene , ali opet ni ovo ih nemoze oprati za onih mizernih 9 poena u 2/4 , ovdje sve isto kao u prvoj utakmici samo obratno

, samo nije onolika razlika
4. Barca - Pao : Ja samo neznam sta bi Ricky radio u NBA

, mislim dobar je on play zna ukrasti loptu i dati dobru ass , cak i prodor , djaba kad nema sut i nema tijelo , Laka ispao divljak , fakat nesta on puca 2 kljucna napada sa 7,5 m trice

, znas sto bi meni vise zaigrao , osim ako nemam 20 razlike ,zadnja lopta je trebala ici na navara : 1 razlog imao je kredit kod sudija zato sto se svadjao sa njima jos mu dali i tehnicku , znaci manji kontakt 99% bi mu svirali faul , dobar izvodjac slobodnih , a drugo 2 razlike domaci teren ides na produzetke

ali kad sve saberas i prvu utakmicu nebi bilo posteno da je drugacije 1-1 najrealnije u najboljoj seriji .
Stvarno crnjak u polufinalu : Pao-Barca sa pobjednikom Mac-CL
Kad nesta gledam Real i Val , stvarno mi je zao sto nema fenera , ali su sami sebe pobjedili kako su ispali iz 1/4 finala EL