AFC Ajax

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

AFC Ajax
Kontakt:

Re: AFC Ajax

Post Postao/la AFC Ajax » 26 jul 2010, 21:55

Mounir je klasa igrac u to nema sumnje! Nadam se da ce se brzo uklopiti u Amsterdamu.
Mido i Ridder ce biti dovedeni da imamo sirine u napadu, jer ovi mladi igraci kao sto sam ranije i rekao nisu jos spremni za prvi tim Ajaxa.
De Ridder je pravi jevrej pa eto konacno ce i zohari doci na svoje :D

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 26 jul 2010, 22:13

nema sta, super pojacanja. el hamdoui se pokazao sa puno golova u zadnje dvije sezone. a vidjecemo kako ce se mido pokazat, jer nije imao previse uspjeha zadnjih godina. ali eto on je dosao kao rezerva. ako de ridder dodje bice slicno kao kod mida, nije bio los dok je igrao kod ajaxa, ali i on se nije uspjeo probit u inostranstvu. ali kako je vec receno mido i de ridder su dovedeni zbog sirine, ma da jos nisam nigdje cuo da ce de ridder doci.

ako se konacno pokaze sulejmani i aissati bolje proradi moze ajax biti vrlo dobra ekipa i u evropskim takmicenjima.
eventualno jos neko pojacanje u odbrani, jer tu ima dosta mladih

AFC Ajax
Kontakt:

Post Postao/la AFC Ajax » 26 jul 2010, 22:23

Sulejmani vjerovatno ide na posudbu u West Ham. West Ham ga je trazio ali je Jol odbio da ga pusti, nakon toga Sulejmani izjavio da Jol zeli da unisti njegovu karijeru... eh sad vidjet cemo, mislim da ce ga pustiti ako dodje De Ridder.

Sto se tice odbrane, tu se samo mozemo nadati da ce Van der Wiel ostati a pojacanja sigurno nece biti jer nemamo love za to. I ovo sto je doslo doslo je na silu, zahvaljujuci Fulhamu i bitci za Martina Jola. Inace Mounir je kostao 5 mil. € a bit ce isplaceno u ratama.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 26 jul 2010, 22:39

ako odu v.d.wiel i stekelenburg eto ti love ;)
mislim da ih ajax nece moci drzati, ali vidjet cemo

AFC Ajax
Kontakt:

Post Postao/la AFC Ajax » 26 jul 2010, 22:44

Ma ja bi radije da njih dvojica ostanu i pogotovo Suarez a nemora vise niko dolazit. S ova tri pojacanja smo prejaki za sve ostale u ligi a mislim da mozemo i u CL.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 26 jul 2010, 22:51

naravno da treba suarez ostati. sad ajax ima dva najbolja strijelca u zadnje dvije godine u svojim redovima. a jos si i rekao da se suarez dosad najbolje pokazao u sistemu sa tri napadaca.

ali recimo stekelenburg bi se mogao zamjenit vermeerom, i na njega je doslo virjeme da se dokaze u prvom timu ajaxa. ipak treba popravit i finansisku situaciju. a ako se v.d. wiel proda tu bi bilo par mladih igraca koji bi mogli zauzet njegovu pozcijiu, pa da se kupi nekog povoljnog rezervnog odbrambenog.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 27 jul 2010, 14:00

vidio sam samo da je kao pojacanje pristigao Mounir El Hamdaoui, a za ovu dvojicu nisam nasao nikakvu vise inform. u vezi s Ajaxom kao novim igracima od sljedece sezone ,drago mi je i slazem se da je Mounir pojacanje, ali za ovu dvojicu, ba s i ne mogu reci..
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 27 jul 2010, 15:00

hoce li moci igrati ova trojica protiv paoka??

ps: citam da nece igrati muslimovic za paok, jos vecu vam sansu dajem za prolaz..

AFC Ajax
Kontakt:

Post Postao/la AFC Ajax » 27 jul 2010, 21:16

Ma nece ni jedan bit protiv PAOK-a. Ja sam izgleda poranio sa vijestima, ne volim ove transfer periode nikako, jedan dan jedna vijest drugi dan sasvim druga...

Kod PAOK-a je situacija burna, promijenili su trenera a i ne igra im Muslimovic. A sve i da nije tako nebi trebalo biti problema sutra navece. Ocekujem dobru utakmicu i naravno pobjedu Ajaxa.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 28 jul 2010, 15:25

moguci sastav ajaxa za vecerasnji susret protiv paoka:
Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita; De Zeeuw, De Jong, Enoh; Sarpong, Suarez en Emanuelson.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 28 jul 2010, 15:40

[quote="dino-92"]moguci sastav ajaxa za vecerasnji susret protiv paoka:
Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita; De Zeeuw, De Jong, Enoh; Sarpong, Suarez en Emanuelson.[/quote
tako je, za ocekivati takav sastav, po meni je dilema samo da li ce Sarpong igrati, ja mislim i nekako mi je blizi u pocetnoj postavi C. Eriksen koji je kao i protiv Chelsea igrao po desnoj strani..ocekujem naravno pobjedu i pristojnu prednost pred revans u Grckoj
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

AFC Ajax
Kontakt:

Post Postao/la AFC Ajax » 28 jul 2010, 17:51

Koji je zohar ovaj El Hamdaoui, nakon sto je sve dogovorio sa Ajaxom odjednom ima jos neka sitnica... trazi frajer kompenzaciju za svoju trgovinu u Rotterdamu jer eto kao kad potpise za Ajax slabije ce mu ic prodaja. Ma nemoras ni dolazit, igraj za AZ il jos bolje za taj feyenoord usljivi!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 jul 2010, 18:12

AFC Ajax je napisao/la:Koji je zohar ovaj El Hamdaoui, nakon sto je sve dogovorio sa Ajaxom odjednom ima jos neka sitnica... trazi frajer kompenzaciju za svoju trgovinu u Rotterdamu jer eto kao kad potpise za Ajax slabije ce mu ic prodaja. Ma nemoras ni dolazit, igraj za AZ il jos bolje za taj feyenoord usljivi!
:lol: :lol: :lol: Koji gigant jbt. :lol: :lol:

I vi idete iz krajnosti u krajnost,prvo nema napadaca pa odmah tri,pa onda opet nema niti jednog. :lol:
Veceras ocekujem pobedu ipak bi meni draze bilo zbog fudbala da Ajax prodje dalje,mada zbog Gate 4 bi voleo Paok.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

AFC Ajax
Kontakt:

Post Postao/la AFC Ajax » 28 jul 2010, 18:37

Ma za sad je jedino sa Midom dogovoreno a vrlo vjerovatno ce i De Ridder doci. A ovaj zohar nemora ni dolazit, neka nadju nekog drugog, Dembele npr.

Sto se tice vecerasnje utakmice, svaka cast Gate-u ali ne igraju oni nego fudbaleri...
Neka pobijedi bolji, tj. Ajax :D

AFC Ajax
Kontakt:

Post Postao/la AFC Ajax » 28 jul 2010, 20:50

Sulejmani u napadu, zanimljivo 8-)

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 29 jul 2010, 00:25

Neugodno sam iznenaden rezultatom Ajax Paok 1:1 :twisted: Morao je Ajax ovo dobiti,sada na vrucem gostovanju u Solunu mislim da Ajax ima minimalne sanse sa prolaz :evil:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

AFC Ajax
Kontakt:

Post Postao/la AFC Ajax » 29 jul 2010, 10:11

Sinoc nisam mogao nista da napisem, ocekivao sam puno laksi posao a ispalo je skroz drugacije. U prvom poluvremenu smo igrali dobro i imali par stopostotnih prilika za gol. Da smo zabili jos jedan u prvom skroz druga prica bi bila a ovako... Previse soliranja, gubljenja lopti.. ma ne znam vise sta da kazem, razocaran sam ali nadam se da ce do uzvrata poslozit kockice i da cemo tamo uspjet pobijedit uprkos uzavreloj atmosferi.

EDIT: Da dodam samo da je trebao biti penal za Ajax posto je igrac Paoka igrao rukom ali to sudija ko fol nije vidio...

jukan
Kontakt:

Post Postao/la jukan » 29 jul 2010, 11:01

Opet razočarenje.
Nevjerovatno.
Svake godine ista priča se ponavlja.
Sjećam se kada je Huntelar odlazio.
Bila je opcija , ako se prođe u CL, ostaje , ako ne ide..(mada ni u Realu nije igrao).
Sada opet isto..
Teško da će se u Grčkoj desiti nešto povoljnije.(njima preostaje još samo fudbal).
Mada više nisam siguran za neke igrače, dali bi bilo bolje bez njih ili bi bilo gore.
Igraju skroz drugačije u Ajaxu ,nego u svojoj reprezentaciji.
Soliranje, sebičnost,driblanje..izgubljene lopte....Ima li debeli upošte autoriteta kod njih, da im bilo šta zabrani?

Navali osrednja fudbalska Europo...rasprodaja ugleda i obraza Ajaxa se nastavlja i ove godine...
Dole uprava...**** vas PAOK.
Šuti..neprijatelj je gluh.

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 29 jul 2010, 11:04

Mene drug uvjerava da je Gregory van der Wiel pešao u Bayern i da je sve već završeno ? Ja mu govorim, nema šanse, ali ovaj zapeo.Sad ni ja niam siguran. Jel on još u Ajaxu ?

AFC Ajax
Kontakt:

Post Postao/la AFC Ajax » 29 jul 2010, 11:33

Pa sinoc je igrao, naravno da je u Ajaxu!

@Jukan, nazalost si upravu sve sto si napisao. Ne mogu jednom El Hamdaui-ja da dovedu, trener nema autoriteta, pojedinci su glavama vec u drugim klubovima... tesko da mozemo pobijedit u uzvratu al eto nada umire posljednja. Ipak smo dobro igrali prvo poluvrijeme pa se nadam necemu. Mislim da su nam sanse nekih 40% za prolaz.

Odgovori

Natrag na “Ostale lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.