ACF Fiorentina

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Mont0
Kontakt:

Re: ACF Fiorentina

Post Postao/la Mont0 » 16 feb 2011, 00:40

Avanti! 8-)

Vidi sta nas ima, iz sjene :mrgreen:
Support Velez, It's logical! ★

dr.feelgood
Kontakt:

Post Postao/la dr.feelgood » 16 feb 2011, 12:16

Sretno veceras...makar nerjeseno da odigrate,
iako mislim da imate kvalitetu i za pobjedu.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 16 feb 2011, 12:57

Jasta, za neke je timove Liga Prvaka i veceras :P

Da se malo nadovezem za ovu pricu oko prosjecnih igraca, ispodprosjecnih, iznadprosjecnih, koju su u par postova spominjali Kop i Melanholicar..

U vrijeme kada je Batigol igrao za Fiorentinu, bio je jedina velika zvijezda tima, iako sa istim nikad ne osvoji nista, jedini koji je svojim odnosom prema dresu zasluzio statuu ispred stadiona. I tada je bilo tzv. "polovnjaka" u Fiorentini, i dan danas ih ima, ali ima i dobrih igraca, koji dosta obecavaju..

Sa druge strane, ako pogledas ekipu Milana tada, ekipu Juventusa, Rome, Lazia..Svi su imali mnogo mnogo zvucnih imena u svojim sastavima..Pogledajmo danas..Moze se reci da samo Inter u Seriji A ima tim sastavljen od zvijezda, dok ovi gore pobrojani nisu aman nesto bolji od Fiorentine..Da ne nabrajamo sada sve igrace..

Sta zelim reci, prije je dobar dio svjetske fudbalske elite bio skoncentrisan u Italiji, moderni fudbal sa sobom nosi nesto novo, sta ekipe iz Italije ne mogu da prate, stoga i manje "velikih" igraca u Seriji A. Ja bih iskreno volio da je Juventus onaj od prije Calciopolia, da osvajaju sve sta se moze osvojiti, i da njihovi igraci zastupaju 50 posto repke Italije, ali..Isti je slucaj sa skoro svima..

Kad smo vec kod Batistute, poceo je trenersku karijeru, nadam se da ce jednog dana biti trener Fiorentine. 8-)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 feb 2011, 13:16

Mont0 je napisao/la:Jasta, za neke je timove Liga Prvaka i veceras :P

Da se malo nadovezem za ovu pricu oko prosjecnih igraca, ispodprosjecnih, iznadprosjecnih, koju su u par postova spominjali Kop i Melanholicar..

U vrijeme kada je Batigol igrao za Fiorentinu, bio je jedina velika zvijezda tima, iako sa istim nikad ne osvoji nista, jedini koji je svojim odnosom prema dresu zasluzio statuu ispred stadiona. I tada je bilo tzv. "polovnjaka" u Fiorentini, i dan danas ih ima, ali ima i dobrih igraca, koji dosta obecavaju..

Sa druge strane, ako pogledas ekipu Milana tada, ekipu Juventusa, Rome, Lazia..Svi su imali mnogo mnogo zvucnih imena u svojim sastavima..Pogledajmo danas..Moze se reci da samo Inter u Seriji A ima tim sastavljen od zvijezda, dok ovi gore pobrojani nisu aman nesto bolji od Fiorentine..Da ne nabrajamo sada sve igrace..

Sta zelim reci, prije je dobar dio svjetske fudbalske elite bio skoncentrisan u Italiji, moderni fudbal sa sobom nosi nesto novo, sta ekipe iz Italije ne mogu da prate, stoga i manje "velikih" igraca u Seriji A. Ja bih iskreno volio da je Juventus onaj od prije Calciopolia, da osvajaju sve sta se moze osvojiti, i da njihovi igraci zastupaju 50 posto repke Italije, ali..Isti je slucaj sa skoro svima..

Kad smo vec kod Batistute, poceo je trenersku karijeru, nadam se da ce jednog dana biti trener Fiorentine. 8-)
Upravo tako.
Kad se samo setim one sezone kad je Viola igrala LS pod Trapattonijem, koliko je jaka bila, a koliko su jaci bili i Roma i Lazio i Inter i Milan i Juve, pa i Parma.
Fiorentina: Heinrich, Batistuta, Amor, Rui Costa, Toldo (Chiesa, Di Livio i Mijatovic cini mi se da su isto igrali)...
Roma: Montella, Totti, Delvecchio, PSergio, Cafu, Candela, Aldair, Zago, Tommasi...
Lazio: Nesta, Mancini, Nedved, Mihajlovic, Stankovic, Salas, FCouto, Lombardo, Veron, Conceicao...
Inter: Ronaldo, Baggio, Vieri, Recoba, Zanetti, Peruzzi, Seedorf...
Milan: Boban, Bierhoff, Leonardo, Maldini, Gattuso, Ambrosini, Schevchenko, Weah, Albertini...
Parma: Ortega, Buffon, Thuram, Cannavaro, Benarivo, Crespo, Fuser, Boghossian...

Jbga, danas nema tog kvaliteta, ali je opet dosta jakih igraca koji igraju u Italiji.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 16 feb 2011, 15:57

MaGiCa je napisao/la:
Mont0 je napisao/la:Jasta, za neke je timove Liga Prvaka i veceras :P

Upravo tako.
Kad se samo setim one sezone kad je Viola igrala LS pod Trapattonijem, koliko je jaka bila, a koliko su jaci bili i Roma i Lazio i Inter i Milan i Juve, pa i Parma.
Fiorentina: Heinrich, Batistuta, Amor, Rui Costa, Toldo (Chiesa, Di Livio i Mijatovic cini mi se da su isto igrali)...
Roma: Montella, Totti, Delvecchio, PSergio, Cafu, Candela, Aldair, Zago, Tommasi...
Lazio: Nesta, Mancini, Nedved, Mihajlovic, Stankovic, Salas, FCouto, Lombardo, Veron, Conceicao...
Inter: Ronaldo, Baggio, Vieri, Recoba, Zanetti, Peruzzi, Seedorf...
Milan: Boban, Bierhoff, Leonardo, Maldini, Gattuso, Ambrosini, Schevchenko, Weah, Albertini...
Parma: Ortega, Buffon, Thuram, Cannavaro, Benarivo, Crespo, Fuser, Boghossian...

Jbga, danas nema tog kvaliteta, ali je opet dosta jakih igraca koji igraju u Italiji.
ova Parma mi je najdraza bila, jos kad vidjoh da trojica odose u Juve .ludnica :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 16 feb 2011, 16:06

igro je tad u Laziu i Stam, u Romi Abel Balbo
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 feb 2011, 16:36

muXmania je napisao/la:igro je tad u Laziu i Stam, u Romi Abel Balbo
Omasio si. Stam je dosao 2001. za Verona, A Balbo je tad igrao za Fiorentinu, pre i posle toga za Romu.

maestro<
Kontakt:

Post Postao/la maestro< » 16 feb 2011, 19:21

nemoze Inter dati gola pa Viola daje i za sebe i za njih :mrgreen: fino prvo poluvrijeme, solidna igra obje ekipe. Nisam pratio svih 45 minuta pa neam neki jaci komentar.
>Vamos Sevilla<

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 17 feb 2011, 00:28

Kopiracu svoj post sa sajta fiore-balkan:
Ja sam, ljudi, zadovoljan igrom. Poraz sam, iskreno, ocekivao, ali sam zadovoljan nasom predstavom. Na jedvite jade sam uspio sa pogledam tekmu, i ostao, ponavljam se, zadovoljan pravo.

Nema veze za Michelea, desava se autogol i najvecim stoperima danasnjice, ono je jednostavno moralo tako biti, i nema price..Lopta ga je slucajno pogodila..Igrali smo lijep fudbal, ali nam zavrsnica nije uopste bila na nivou..Imali smo priliku da ih sredimo pocetkom drugog poluvremena, Gila se spetljao i ciao tutti..

Behrami je danas bio bas izgubljen..Kada bi on imao neku konstantu u igri, mi bismo igrali mnogo brzi fudbal, jer je on mnogo brzi fudbaler od D'Agostina, i dobro pokriva odbranu..Kad smo kod odbrane, dobro se poboljsala, barem sto se mene tice, samo nam fali jos Seba da cupa nemoguce lopte :D

Steta za Super Maria, nadam se da nije nista ozbiljno..

Po meni je najveca nedoumica da li da igra Donadel, Behrami ili D'Agostino, jedan mora vani, dvojica mogu u ovakvom sistemu. Ukoliko smo vec odlucili da ne produzimo ugovor Donadelu, njega bih na klupu poslao,..Prica li se ista o ugovorima za igrace kojima istice na ljeto?

Jos samo jedna stvarcica, ocekivao sam da ce Mihajlovic danas da ispadne pravi mangup i u igru gurne De Silvestrija od prve minute..Nekako sam bio ubijedjen da bi on bio ta prevaga danas, mozda zvuci smijesno, ali sam stvarno vjerovao u to..ali dobro, najlakse je biti general poslije bitke, je li.. :)

Zao mi je za CAV, ni ja pojma nisam imao, fakat :S

Sampdoriu tucemo ovom igrom, bez da nam pridju golu. Samo da se pristup iz zadnje dvije tekme ponovi.

Za kraj, moram pohvaliti Mutua, danas je blistao u pojedinim momentima :D Ni Montolivo nije los kao sto je znao biti pocetkom sezone..

Idemo naprijed, uigravaj se maksimalno za slijedecu sezonu, jer je ova, po pitanju Evrope, skoro i teoretski propala.

Pardon sto oduljih!
Ovo boldirano, danas je na Curvi Fiesole bio transparent na kojem je pisalo "33 GODINE SE NE ZABORAVLJAJU... PONOSNI SMO ŠTO SMO BILI S VAMA" u cast jedne od navijackih podgrupa Fiorentine, Collettivo Autonomo Viola (CAV) koja se raspala prije par dana, iz do sada nepoznatih razloga. Jos jedan udarac za Italijansku tifo scenu, koju ce moderni fudbal prakticno unakaziti.

maestro<
Kontakt:

Post Postao/la maestro< » 20 feb 2011, 17:14

CAV se razilazi :o :|
Moderni fudbal cini svoje, raznorazne frakcije medju navijacima su sve vece ne samo u Firenci, ne samo u Italiji, sramota...

Inace, Fiorentina danasnjim rezultatmo apsolutno nemoze biti zadovoljna, veliko iznenadnjenje mrsavih 0-0 protiv Sampe, s tim da je Monto zaradio zuti jedino u ekipi ljubicastih. Nisam gledao cijelu utakmicu, sve u svemu prosjecna predstava dvije osrednje italijanske ekipe.
>Vamos Sevilla<

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 20 feb 2011, 22:29

Da, bilo je mnogo nekih previranja unutar i grupe (medju podgrupama) i unutar same CAV, konacni epilog svega je raspadanje podgrupe, nazalost.

Vrijeme je da Mihajlovic ode napokon. Jest da ga u ovom momentu nema ko zamijeniti, ali eto. :D

Slaba igra, bez sanse danas. Sampa bila i konkretnija, Biabiany imao strasnu sansu pred kraj tekme.

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 21 feb 2011, 20:45

Cekam dan da udjem na ss.ba i procitam naslov - Sinisa Mihajlovic vise nije trener Fiorentine.
Po mom misljenju,ovo do kraja treba odraditi na uigranosti ekipe,da iduce sezone Fiore blista.
NON MOLLARE MAI

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 25 feb 2011, 19:52

Montoooo ima l' te :D
NON MOLLARE MAI

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 25 feb 2011, 20:08

Vargas se vraca u ekipu nakon 2 mjeseca protiv Barija..bice to pojacanje svakako.Jovetic bi trebao biti spreman za Cesenu...

Jbg,ove povrede su dosta unazadile Viole..
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 27 feb 2011, 21:37

Mihajlovicu, van iz Firenze! Ne znam sta vise treba da se desi da bi njega otjerali..
NON MOLLARE MAI

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 27 feb 2011, 21:40

Ja nemam komentar! :(

Bojim se da cemo odlaskom Mihajlovica dobiti samo nekoga goreg od njega, i opet drama..Spominjao se neki mladi trener Porta, da bi kao on mogao na kraju sezone preuzeti ekipu, sad ko je trener Porta, zaboravio sam, citao sam to prije par dana na oficijelnoj.

Kop
Kontakt:

Post Postao/la Kop » 27 feb 2011, 21:41

Mont0 je napisao/la:Ja nemam komentar! :(

Bojim se da cemo odlaskom Mihajlovica dobiti samo nekoga goreg od njega, i opet drama..Spominjao se neki mladi trener Porta, da bi kao on mogao na kraju sezone preuzeti ekipu, sad ko je trener Porta, zaboravio sam, citao sam to prije par dana na oficijelnoj.
Uh, taj trener Porta je odlican, skoro pa k'o Mourinho kad je bio tamo ima statistiku, naravno sto se tice Portugalske lige.
I know it seems hard sometimes but remember one thing.
Through every dark night, theres a bright day after that.
So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it.

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 27 feb 2011, 21:49

Mont0 je napisao/la:Ja nemam komentar! :(

Villas Boas - to ti je "ucenik" Jose Mourinha, radio je sa Joseom u Portu, Chelseau i Interu kao njegov asistent...samo sto cisto sumnjam da ce on kod vas, jer radi fenomenalne rezultate sa Portom, pa bi on mogao i na bolje mnogo bolje mjesto...jer dosta toga je naucio od Josea i za koju godinu ce ako ovako nastavi biti jedan od najboljih

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 27 feb 2011, 21:51

Ma doduse, bio je naslov tipa "Fiorentina zainteresovana.." :D

Ja se cesto lomim ovako, kontajuci ko bi mogao i ko bi bio dobar, i sjetim se neku vecer Javiera Irurete, sam sebi sam se smijao sat vremena :D

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 28 feb 2011, 11:16

Mont0 je napisao/la:Ma doduse, bio je naslov tipa "Fiorentina zainteresovana.." :D

Ja se cesto lomim ovako, kontajuci ko bi mogao i ko bi bio dobar, i sjetim se neku vecer Javiera Irurete, sam sebi sam se smijao sat vremena :D

Ma vjeruj mi,ko god da dodje bice bolji od ovog,naravno samo da ne dodju neki ciji je max. level neki Livorno ili Cesena.Manager je u najmanju ruku 70% ekipe.
NON MOLLARE MAI

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.