Migrantska kriza u BiH

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

merdanovic
Kontakt:

Re: Migrantska kriza u BiH

Post Postao/la merdanovic » 19 nov 2020, 00:57

merdanovic je napisao/la:
19 nov 2020, 00:54
Bundesliga je napisao/la:
19 nov 2020, 00:14
Tacno, IOM je veliko zlo, ali nemoj biti naivan i misliti da vlada ne radi s njima i da i oni imaju svoj udio u tome ;)
PRIVATNICI upravo preko vladajućih struktura "guraju" sebi u dzep."Traze se pogodne lokacije.Mos misliti :)
UGLAVNOM STANJE JE SLJEDECE
IOM dobija novac od EU ili Vatikana , Vlada kantona bira lokacija , Privatnici blizi vladajucoj strukturi "predlozi" svoju koja svima nama odgovolara i krug se zatvara.
VLADA MORA DRZAVNE LOKACIJE UZIMATI to je bit svega..Sve sto je PRIVATNO distancieati pa.makar i objekat bio...Bolje da IOM drzavi prebaci nego naaem privatniku a pare kojr idu za sekuriti organizacije ..moze se sa njima vojnicima.nasima podici plata

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 19 nov 2020, 01:05

chily-rz je napisao/la:
18 nov 2020, 23:06
Uvijek neka generalizacija, svaki čovjek je za sebe i dužan je odgovarati za svoje postupke. Poenta je da se najveći broj ubistava, ranjavanja, samoubistava, saobraćajnih nesreća dešava pod dejstvom narkotika ili alkohola što je slučaj i sa ovim zadnjim, liku se na faci vidi da su ga droga i alkohol pojeli.
Interesuje me tvoje misljenje prema njima???
Kakvi ba narkotici....jel ti ok imat likove za koje niko ne zna(sem njih)odakle su?koji ubadaju
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 19 nov 2020, 07:19

19 nov 2020, 00:57
Bundesliga je napisao/la:
19 nov 2020, 00:14
Tacno, IOM je veliko zlo, ali nemoj biti naivan i misliti da vlada ne radi s njima i da i oni imaju svoj udio u tome ;)
PRIVATNICI upravo preko vladajućih struktura "guraju" sebi u dzep."Traze se pogodne lokacije.Mos misliti :)
IOM dobija novac od EU ili Vatikana , Vlada kantona bira lokacija , Privatnici blizi vladajucoj strukturi "predlozi" svoju koja svima nama odgovolara i krug se zatvara.
VLADA MORA DRZAVNE LOKACIJE UZIMATI to je bit svega..Sve sto je PRIVATNO distancieati pa.makar i objekat bio...Bolje da IOM drzavi prebaci nego naaem privatniku a pare kojr idu za sekuriti organizacije ..moze se sa njima vojnicima.nasima podici plata
Koliko sam mogao procitati Miral u Kladusi i Bira u Bihacu pripadaju onom liku ciji je Robot. I jedan i drugi kamp su odma uz Robot na nekoliko metara. Selver Oruc iz Sarajeva koji je SDA. Biru zu zatvorili sadje pitanje koliko je tacno da je to bila samo izborna kampanija. Jer navodno kontenjere jos nisu prebacili gore na Lipu. A onaj **** oz IOMa kuka kao nemaju gore uslove. Sve je ovo SDA stvorila.
Samo me zanima do kada zele ovo vuci i sta je cilj osim pare uzeti. A i ovaj u manjem entitetu se vara ukoliko misli da ovu hordo kriminalaca kada se radire da ih moze sprijeciti da setaju kod njega. Sarajevo je odma uz liniju a nije ni Bihac toliko daleko. A u HR ocito ne mogu il skroz slabo. Znaci nece se to samo po Bihacu, Kladusi i Sarajevu setati.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 19 nov 2020, 08:29

Sage je napisao/la:
19 nov 2020, 01:05

Interesuje me tvoje misljenje prema njima???
Kakvi ba narkotici....jel ti ok imat likove za koje niko ne zna(sem njih)odakle su?koji ubadaju
Smatram da je prava adresa za ovakva pitanja država i njene institucije i da nije rijesenje napraviti hajku na sve te ljude i na nasilje odgovarati nasiljem. Dakle masovni protesti pred zgradama državnih institucija i zahtjevanje hitno i sistemski rješavanje ovog pitanja, nemam ja problema s tim da se ti ljudi deportuju nazad odakle su i došli ali nisi ništa dobio ako jedne vracas a drugi ti konstantno dolaze.

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 19 nov 2020, 11:21

Maestro je napisao/la:
19 nov 2020, 07:19
19 nov 2020, 00:57

Koliko sam mogao procitati Miral u Kladusi i Bira u Bihacu pripadaju onom liku ciji je Robot. I jedan i drugi kamp su odma uz Robot na nekoliko metara. Selver Oruc iz Sarajeva koji je SDA. Biru zu zatvorili sadje pitanje koliko je tacno da je to bila samo izborna kampanija. Jer navodno kontenjere jos nisu prebacili gore na Lipu. A onaj **** oz IOMa kuka kao nemaju gore uslove. Sve je ovo SDA stvorila.
Samo me zanima do kada zele ovo vuci i sta je cilj osim pare uzeti. A i ovaj u manjem entitetu se vara ukoliko misli da ovu hordo kriminalaca kada se radire da ih moze sprijeciti da setaju kod njega. Sarajevo je odma uz liniju a nije ni Bihac toliko daleko. A u HR ocito ne mogu il skroz slabo. Znaci nece se to samo po Bihacu, Kladusi i Sarajevu setati.
Eto znaš neke pojedinosti . Uglavnom , volio bih okriviti SDA ali novac ne bira stranku.Neki privatnici trenutno i pljuju po SDA ali isto ubiru novac. No , izmjestiti migrante na lokacije u DRŽAVNOM vlasništvu , da DRŽAVNE sigurnosne agencije čuvaju kampove (može i vojska) i minimizirati uticaj IOM-a i domaćeg ološa.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 19 nov 2020, 13:58

Migrant iz Maroka Hišam Aglaras (Hicham Aglaras), koji je osumnjičen za ubistvo državljanina BiH u Otesu uhapšen je prije nekoliko trenutaka, potvrdio nam je izvor iz MUP-a KS.

On je uhapšen u jednoj od napuštenih prostorija na području Novog Grada.

Uhapsili su ga pripadnici Specijalne jedinice MUP-a KS.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 19 nov 2020, 14:16

Kazu jedan je povrijedjen tu bio. Da li je on negdje potvrdio da je to taj Migrant?

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 19 nov 2020, 14:40

Lezi keru
slika
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 19 nov 2020, 15:42

Svima je jasno da je ovo posao sa migrantima dobro parali posao i da su u talu mnogi zvaničnici ovog pokušaja države. Dovoljno je pogledati kako se nadležnost prebacuje, kao pingpong loptica, neka ovaj radi, neka onaj radi. Evo Čampara kao ministar FUP, kaže da je nadležnost Agencije za poslove sa strancima, okej, zašto ti kao ministar FUPa ne vršiš pritisak da ta Agencija pokrene deportaciju istih ovih kozoyeba?

Ako si već pokrenuo da vršiš pritisak, a nisi nigdje do sada, onda javno prozoveš da ne rade posao. Ovako možemo zaključiti da i policija ih ne dira, a dakle u direktnom su kontaktu, znaju ih i to sve. Jer svi ovi koji se muntaju po gradovima bez bilo kakvih kontrola, vrlo lako uz dva tri dana aktivnog rada policije, mogu se pofatat i u centar potrpat, da im se ustanove gdje imaju privatan smještaj. U Zenici ih uvijek ima oko Džananovića, navečer nema nijednog tu okolo, u parkovima nisu, dakle negdje privatno im neko izdaje..

Također, kako je nelegalno kad ih ja švercam po Bosni, zašto to isto nije nelegalno Centri koji ih prevozi u busevima? Jel to zbog karte?
Tako blizu, a tako daleko.

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 19 nov 2020, 16:22

Civa je napisao/la:
19 nov 2020, 15:42
Svima je jasno da je ovo posao sa migrantima dobro parali posao i da su u talu mnogi zvaničnici ovog pokušaja države. Dovoljno je pogledati kako se nadležnost prebacuje, kao pingpong loptica, neka ovaj radi, neka onaj radi. Evo Čampara kao ministar FUP, kaže da je nadležnost Agencije za poslove sa strancima, okej, zašto ti kao ministar FUPa ne vršiš pritisak da ta Agencija pokrene deportaciju istih ovih kozoyeba?

Ako si već pokrenuo da vršiš pritisak, a nisi nigdje do sada, onda javno prozoveš da ne rade posao. Ovako možemo zaključiti da i policija ih ne dira, a dakle u direktnom su kontaktu, znaju ih i to sve. Jer svi ovi koji se muntaju po gradovima bez bilo kakvih kontrola, vrlo lako uz dva tri dana aktivnog rada policije, mogu se pofatat i u centar potrpat, da im se ustanove gdje imaju privatan smještaj. U Zenici ih uvijek ima oko Džananovića, navečer nema nijednog tu okolo, u parkovima nisu, dakle negdje privatno im neko izdaje..

Također, kako je nelegalno kad ih ja švercam po Bosni, zašto to isto nije nelegalno Centri koji ih prevozi u busevima? Jel to zbog karte?
Ja sam se vraćao iz Jajca prema Cazinu i na autobusnoj stanici u Bosanskoj Krupi je prodato tad 19 karti migrantima.Agencija je bila tuzlanska i te migrante prebacivala do Velike Kladuše. To je bilo vrijeme pobune naroda u Kladuši.Također na stanici su se vidjeli ljudi kako dovoze migrante (taksisti) i MUP USK zna ko su (nema šanse da ne znaju). Na kraju , kako sam čuo i kad ih MUP USK i kazni , te kazne su novčane i maltene ljudima koji se bave sa tim se isplati i dalje raditi.Država/Kanton mora tu strožija sa kaznama biti što bi uključivalo zatvorske kazne i oduzimanje vozila .
I da zaboravio sam , u medjuvremenu je krizna grupa kantona donijela određene zaključke o kretanju migrantima.Medjutim ne znam je li bilo uvrsteno zabrana prodaja karti migrantima jer ako nije , namjerno su pogodovali prijevoznicima.

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 19 nov 2020, 16:42

Ma nije stvar o Centri samo. Znam da ih svi šnjiraju, ali kojom logikom je meni zabranjeno da ih vozikam tako gdje požele ljudi, a ovi sa autobusima mogu? Haha, valjda ta dozvola za obavljanje prevoza, a ja na crnjaka hahahaha. Samo govorim koji apsurd ono, ali kažem ti velika lova se obrće.
Tako blizu, a tako daleko.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 19 nov 2020, 18:22

Semper je napisao/la:
19 nov 2020, 17:01
Nahrani psa lutalicu, nemoj migranta!!!!
Neki dan ispred pekare bila moja stara, hoće lik pare, al' neće hranu :bow:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 19 nov 2020, 20:29

Otkako je počelo sranye s njima u Krajini, nisam im marke dao u Mostaru kod nas. Vidim kod nas im često ljudi daju ponešto ali također vidim da je ovo ubistvo od jučer bio za pojedince šamar realnosti.

Ovo je bruka i sramota šta se radi u ovoj marioneta državi. Kakav smo mi mentalitet da svakoga boli qrac samo neka nije u njegovoj kući. Žalosno. Da je sreće, od prvih problema u Krajini, svugdje u državi su trebali protesti biti organizovani protiv njih i stanja u koje smo dovedeni.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 19 nov 2020, 20:39

Od čijeg novca će se plaćati izdržavanje ovih migranata za sve ove godine koje će provesti u zatvoru.
Kantonalni sud Tuzla je po optužnici Kantonalnog tužiteljstva Tuzlanskog kantona donio osuđujuću prvostupanjsku i nepravomoćnu presudu za alžirske državljane Hichama Bellarbija (rođen 1994. godine) i Karima Cheminija (rođen 1997. godine) i izrekao im kazne zatvora u trajanju od po 15 godina zbog kaznenog djela ubojstvo, piše ‘Avaz’.

Optužnicom ovog Tužiteljstva se Belarbi i Chemini terete da su pola sata iza ponoći 30. srpnja 2019. godine u blizini Robne kuće Tuzlanka sreli svog sunarodnjaka Brahimi Abderrezaka, od njega tražili novac, nakon čega su fizički nasrnuli na njega te mu nanijeli deset ozljeda nožem u predjelu vrata, grudnog koša i trbuha. Brahimi je zbog ozljeda preminuo ubrzo nakon toga u UKC-u Tuzla.

Kantonalni sud Tuzla je optuženima produžio mjeru pritvora u skladu sa odredbama Zakona o kaznenom postupku FBiH koji definiraju trajanje pritvora nakon izricanja prvostupanjske presude.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 19 nov 2020, 21:38

RiNo je napisao/la:
18 nov 2020, 22:08
Gle čuda - opet Marokonac. Baš me zanima statistički gledano iz koje zemlje su migranti počinili najviše krivičnih dijela. Mislim da su ovi Badr Hariji #1 pogotovo kad se radi u ubistvima, pokušajima ubistva i silovanjima.
Ja sam radio izmedju ostalih i sa marokancima kao obezbjedjenje klubova i ljudi, i momci su prava agresiva trijezni. Imaju pravo prgav temperament, a i kad pricamo onako neobavezno kao da se svadjas sa njima.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 19 nov 2020, 22:42

Pročitah na jednom mjestu kako su naši ljudi, vjerovatno se misli na sve nacionalnosti, kada su otišli u Njemačku 1992. godine i poslije, bili uglavnom pošteni i vrijedni, pa me interesuje ko je radio one šane i vale po zapadnoevropskim zemljama, ko je prodavao drogu ili organizovao prostituciju u istim? Jesi li u nekoj zemlji ljudi napisali u nekom šoping-centru na našem jeziku "molim vas nemojte krasti"?
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 19 nov 2020, 22:46

Mancini je napisao/la:
19 nov 2020, 22:42
Pročitah na jednom mjestu kako su naši ljudi, vjerovatno se misli na sve nacionalnosti, kada su otišli u Njemačku 1992. godine i poslije, bili uglavnom pošteni i vrijedni, pa me interesuje ko je radio one šane i vale po zapadnoevropskim zemljama, ko je prodavao drogu ili organizovao prostituciju u istim? Jesi li u nekoj zemlji ljudi napisali u nekom šoping-centru na našem jeziku "molim vas nemojte krasti"?
90 posto nase raje je radilo postene poslove na Zapadu. A 90 posto ove gamadi u BiH prosi, krade, trguje drogom. To je druze razlika ...

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 19 nov 2020, 22:51

Semper je napisao/la:
19 nov 2020, 22:46
Mancini je napisao/la:
19 nov 2020, 22:42
90 posto nase raje je radilo postene poslove na Zapadu. A 90 posto ove gamadi u BiH prosi, krade, trguje drogom. To je druze razlika ...
Ne laži. Ovdje pozivate na linčovanje ljudi a znate da je to strogo zabranjeno ovdje na forumu.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 19 nov 2020, 22:53

Iznenađuje me koliko je vjernika protiv migranata. Na ovim protestima na Ilidži razgovara novinar sa nekim likom koji ima bradu bez brkova, ubacuje Inshallah u govor, on najradikalniji od svih, zalaže se da sve migrante deportuju :rol:

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 19 nov 2020, 22:54

Semper je napisao/la:
19 nov 2020, 22:44
Mancini ustupi im svoju kucu ili stan ako ti ih je zao. Prozivas me za rasizam i nacizam jer sam protiv bijelosvjetskih kriminalaca. Svaki pas lutalica je vrijedniji od bilo kojeg migranta na sarajevskim raskrsnicama.
"Šupljirat" možeš kod koga ti prolazi. Kod mene ne!
I svaki post u kojem se poziva na linčovanje, ubijanje, fašizam i rasizam ću prijaviti administraciji.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.