Ćiro Blažević

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

gringo1
Kontakt:

Re: Ćiro Blažević

Post Postao/la gringo1 » 25 avg 2009, 12:04

Ja slijep i ostalih 99 % navijaca a vi svi vidite odlicno[/color][/size], "svaka cast"
Hajde nabroj tih 5-6 momaka da vidim te tvoje "vrhunske igrace", a sto se tice Sadovic to je zavrsena prica, nije usao ni minute u igru a nece vise vjerovatno ni biti nikada pozvan.[/quote]

Molim te da malo pogedas teme:
"Nasi u ino ligama"
"BIH talenti u evropi"

I najveca molba procitaj nekad neke nezavisne novine!!!
Zivi svaki dan kao da je posljednji a jedan ce i biti!!!

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 25 avg 2009, 12:05

Tarik14 je napisao/la:Sramota je velika sto pored sjajnih igraca kao sto Stilic i Zec u reprezentaciju se forsira kloceve poput Radeljica, Nurkovica, Mravca, Sharbinija itd.
Ja smatram da ništa nije sramota, dok su rezultati pozitivni..
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 25 avg 2009, 12:08

gringo1 je napisao/la:Ja slijep i ostalih 99 % navijaca a vi svi vidite odlicno[/color][/size], "svaka cast"
Hajde nabroj tih 5-6 momaka da vidim te tvoje "vrhunske igrace", a sto se tice Sadovic to je zavrsena prica, nije usao ni minute u igru a nece vise vjerovatno ni biti nikada pozvan.

Molim te da malo pogedas teme:
"Nasi u ino ligama"
"BIH talenti u evropi"

I najveca molba procitaj nekad neke nezavisne novine!!![/quote]

gringo1@, ti mi napisi koji su to 5-6 "vrhunskih igraca", a nisam pitao gdje pise i sta pise, ti ih nabroj jer sam cuo od tebe da postoje
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

Žil Kretenie
Kontakt:

Post Postao/la Žil Kretenie » 25 avg 2009, 12:08

Dylan Dog je napisao/la:Zna Ciro sta radi,moze Bosna imati dobre igrace samo ako to nije na stetu Hrvatske .
Zato i treba da od*ebe iz naše reprezentacije, on prvo misli na hrvatsku, pa tek onda na nas.
Klaun sece se po Armeniji sa Dinamom, a lopov se nije udostojio da pogleda FK Sarajevo, bar jednu utakmicu. Smiješan je onaj ko ga podržava, i slijep pored ociju.
over&out
Kahva, Kava, Kafa!

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 25 avg 2009, 12:15

Žil Kretenie je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:Zna Ciro sta radi,moze Bosna imati dobre igrace samo ako to nije na stetu Hrvatske .
Zato i treba da od*ebe iz naše reprezentacije, on prvo misli na hrvatsku, pa tek onda na nas.
Klaun sece se po Armeniji sa Dinamom, a lopov se nije udostojio da pogleda FK Sarajevo, bar jednu utakmicu. Smiješan je onaj ko ga podržava, i slijep pored ociju.
over&out
Ti samo misliš kako bi nekome nešto kontriro... Dok je Ćiro Belgiju rasturio u dva navrata, ti si se radovao...
Stvarno si nezahvalan i zadrT
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 25 avg 2009, 12:23

gringo1@, cekam da mi napises tih 5-6 "vrhunskih igraca" koje ti imas a Ciro "nece" da ih pozove

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 25 avg 2009, 12:31

Možemo mi raspravljati o Ćiri do mile volje, ali se nikada svi nećemo složiti u istom mišljenju.

Mišljenje nekih je da Ćiro nije dostojan da bude selektor repke i da mi imamo puno boljih selektora od njega, da je Ćiro samo klovn i plaćenik Saveza, koji svakom pobjedom naših momaka sve više učvršćuje pozicije ljudi u Savezu, po njima Ćiro neće da zove talente koji hoće da igraju za BiH već ih ostavlja Hrvatima da ih oni uzmu, a u našu repku zove neke propale talente.

Mišljenje drugih je da je Ćiro majstor i da dobro radi svoj posao, te da je najbolji selektor u historiji naše repke, da Ćiro zove samo igrače koji pomažu našoj repki, da Ćiro pronalazi neotkrivene talente i da ih dovodi u repku.

Neko je već napisao svaku utakmicu repke treba gledati dvostrano. Naša repka pobijedi i mi se svi radujemo, ali kasnije u sebi treba pomisliti na Ušanovića i ostalu bagru u Savezu kako zadovoljno trljaju ruke i vesele se, ne pobjedama repke, nego učvršćivanju svojih pozicija.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

gringo1
Kontakt:

Post Postao/la gringo1 » 25 avg 2009, 12:34

amir je napisao/la:gringo1@, cekam da mi napises tih 5-6 "vrhunskih igraca" koje ti imas a Ciro "nece" da ih pozove
gringo1@, ti mi napisi koji su to 5-6 "vrhunskih igraca", a nisam pitao gdje pise i sta pise, ti ih nabroj jer sam cuo od tebe da postoje[/quote]

Sadovic,Radeljic,Nurkovic,Mikelini,Sarbini,Samiir...
Hoces li jos :D :D :D

A evo ti recimo od mene Medunjanin,Sivonjic,Mujda,Jajalo,Merzica,Kucukovic...pa Kujovic

Ovo mi je sad naum palo a sigurno ima i boljih 5-6 + 5-6.....

Nemoj ba cekat dobices zausnjake a iz Vakufa nisi nigdje prispio.........
Zadnja izmjena: gringo1, dana/u 25 avg 2009, 12:40, ukupno mijenjano 1 put.
Zivi svaki dan kao da je posljednji a jedan ce i biti!!!

Jackie_Chan
Kontakt:

Post Postao/la Jackie_Chan » 25 avg 2009, 12:39

gringo1 je napisao/la:
amir je napisao/la:gringo1@, cekam da mi napises tih 5-6 "vrhunskih igraca" koje ti imas a Ciro "nece" da ih pozove
gringo1@, ti mi napisi koji su to 5-6 "vrhunskih igraca", a nisam pitao gdje pise i sta pise, ti ih nabroj jer sam cuo od tebe da postoje

A evo ti recimo od mene Medunjanin,Sivonjic,Mujda,Jajalo,Merzica,Kucukovic...

Ovo mi je sad naum palo a sigurno ima i boljih 5-6 + 5-6.....[/quote]

Od ovih najveća želja mi je Merzić - čovjek je imao tešku povredu, i sad se polako vraća u formu, igra standardno za Teplice.

Pa Medunjanin, ali on prvo treba izboriti prvih jedanaest Valladolida. Što se tiče Jajala, taj je Hrvat, nema šanse da ga Ćiroki uzme svojima.

Iz privatnog izvora, znam da će Mujdža uskoro dobiti poziv u reprezentaciju.

A Sivonjić i Kučuković nemaju šta tražiti u reprezentaciji, prije svega što ne igraju u svojim klubovima.
Zadnja izmjena: Jackie_Chan, dana/u 25 avg 2009, 12:40, ukupno mijenjano 1 put.

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 25 avg 2009, 12:39

Moze biti da ce te sad svi reci ''sta ovaj novi sere'' ali glavni prob kod ove nase nam repke je jbeni savez koji nam izmedju ostalog i doveo voza(ciru) ali **** voz kad njime upravljaju ljudi koji nemaju pojma ni biciklo da voze. Ali da BiH ima i igraca i struke ta znaju ljudi i Sejselu tako da nekada je tuzno slusati kad nam selektori pocnu staru pricu ''pozvao sam najbolje sto imamo u ovom trenutku'' ili jos bolja ili gora ''to je najbolje sto BiH ima a kad se sjetis da je ista prica bila i pri pravljenju spiskova u generacijama Ibrahimovica i jos mil. drugih onda ti je pun **** svega. Kad nam selektori budu radili 100% slobodni i bez mijesanja drugih sastavljali spiskove onda cemo biti prava velesila.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

AdinoOo
Kontakt:

Post Postao/la AdinoOo » 25 avg 2009, 12:44

Ovako...ovo je namijenjeno svakom pojedincu od ovih sto kontriraju u odnosu na vecinu,iskreno odgovorite,jeste li vi nakon pobjede (2x) protiv Belgije radovali i navijali,odgovor je sigurno:,,jesam'' ...eh onda taj Munib i klapica,zasto misliti o njima ako je sve uredu? i da opet (nedaj Boze) naprave belaj sa Cirom kao sa Mehom Kodrom,ni to vas ne treba zanimati,jer uvijek ce biti ono ''igra nasa reprezentacija'',i mi valjda navijamo za repku i igrace,a ne brinemo se o savezu...dakle... Ciro je uredu,i tacno se moze vidjeti da nakon svake utakmice uziva,jer je moze podjeliti sa najboljim narodom na svijetu !

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 25 avg 2009, 13:03

Nismo se skontali ali hajd polako. Ciro k'o trener nije los tu nema sta da se govori ali kad imas sa sobom jos masu nekakvih ljudi koji su tu slucajno ili ne (vjerovanije) ne mozes ni ti biti onaj pravi tako i on moze on govoriti ja sam glavni ne mijesa se niko meni u rad ali znamo da to i nije tako, pa 100% bi bili jos bolji a i ciri bi bilo lakse da su tu uz njega neki pravi majstori koje mi imamo,sad ih ne treba nabrajati ali moze ako neko ne zna za nase asove, nego su tu ljudi koji nemaju pojma o fudbalu to je isto kao da kao profesori rade nepismeni ljudi.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 25 avg 2009, 13:14

gringo1 je napisao/la:

A evo ti recimo od mene Medunjanin,Sivonjic,Mujda,Jajalo,Merzica,Kucukovic...pa Kujovic

Ovo mi je sad naum palo a sigurno ima i boljih 5-6 + 5-6.....

Nemoj ba cekat dobices zausnjake a iz Vakufa nisi nigdje prispio.........[/quote]

a je ti vrhunskih igraca, e stvarno me nasmija.
Sto se tice Sivonjica i Jajala njih prekrizi zauvijek, a sto se tice Medunjanina, Kucukovica, Mujdze to su vjecite rezerve Valjadolida odnosno Grenobla odnosno Frajburga, pogotovo Kucukovic, a Samir Merzic je imao tu tezu povredu, poceo je igrati, predzadnje dvije tri je igrao po nekih 5-7 minuta a zadnju protiv Slavije je odigrao citavu utakmicu svih 90 minuta i vjerovatno ce biti pozivan dok se malo ustali u tim, svi nabrojani jos nisu ni blizu igraca a pogotovo ne vrhunskih kao sto ti napisa.
Ljudi nemoze se u reprezentaciju pozvati 40 igraca

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 25 avg 2009, 13:25

Ljudi zapamtite, reprezentacija ili igrala odlicno ili lose ovi iz saveza nece otici, moze otici ali doce drugi isti kao sto je bilo Jelic-Ceko i rezultati nemogu uticati na to.
Imamo odlicne igrace i selektora i imamo pravo da se nadamo odlasku u baraz i aBd odlasku u JAR

noah
Kontakt:

Post Postao/la noah » 25 avg 2009, 14:12

Jackie_Chan je napisao/la: Od ovih najveća želja mi je Merzić - čovjek je imao tešku povredu, i sad se polako vraća u formu, igra standardno za Teplice.

Pa Medunjanin, ali on prvo treba izboriti prvih jedanaest Valladolida. Što se tiče Jajala, taj je Hrvat, nema šanse da ga Ćiroki uzme svojima.

A Sivonjić i Kučuković nemaju šta tražiti u reprezentaciji, prije svega što ne igraju u svojim klubovima.

Eee jackie-chan zvani analayan :mrgreen: iz tog privatnog izvora sto su ti rekli da ce Mujdza uskoro dobiti poziv jel u nasu ili hrvatsku repku? I dali ce se odazvati jer sam procitao negdje kao da ne zeli promjenit drzavljanstvo

Jackie_Chan
Kontakt:

Post Postao/la Jackie_Chan » 25 avg 2009, 14:21

noah je napisao/la:
Jackie_Chan je napisao/la: Od ovih najveća želja mi je Merzić - čovjek je imao tešku povredu, i sad se polako vraća u formu, igra standardno za Teplice.

Eee jackie-chan zvani analayan :mrgreen: iz tog privatnog izvora sto su ti rekli da ce Mujdza uskoro dobiti poziv jel u nasu ili hrvatsku repku? I dali ce se odazvati jer sam procitao negdje kao da ne zeli promjenit drzavljanstvo
Jedan moj kolega koji je novinar mi je samo rekao da će Mujdža kad-tad dobiti poziv. Nije mi htjeo (smjeo?!) reći kako to zna, ali...

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 25 avg 2009, 15:26

Žil Kretenie je napisao/la:Kodro je gospodin za ovog miša što se Bosancem naziva. Danas izjavljuje kako bi 4boda bila dovoljna, bi al u *urcu...
Nikada nećemo imati stručnjaka i pravog trenera kao što je to bio Meho Kodro.
Ćiro nije ništa drugo do jedno klauna iz cirkusa, koji zabavlja populaciji za što je i placen, a sto se tice rezultata imao je sreću da su se poklopile forme pojedinih reprezentativaca. Turska nas je bez nekoliko standardnih prvotimaca uzela na domacem terenu, a vjerujem da ce prohuja`t sad kroz nicZe kao vihor. Bez korijenitih promjena naša selekcije ne može naprijed. Kodro je htjeo da udari nove temelje našoj reprezentacija, na zdravoj sportskoj osnovi, ali dušmani i banda mu nisu dozvolili jer su znali da ne bi više bilo Sadovića, Vasilića, Mikelinija...
e bravo...upravo treba napraviti temeljtite promjene, jer ovako mi cemo pobijediti 2-3-4 puta zaredom i onda opet ista stvar, nema velikih takmicenja, padamo na rang listi i sve te stvari...a drugo ciro ima 75 godina...daBogda zivio jos 100 godina saom dalje od Bosne, al on ce voditi ovu reprezntaciju jos koju godinu i nista...i opet sve isto...stara prica...Kodro je bio idealan, mlad, dobar strucnjak, imo je veliki, veliki autoritet medju igracima, veliko povjerenje svih navijaca...sve sto je potrebno..radio je svoj poso vise nego dobro...po prvi put je distanciro reprezntaciju od saveza, da je neki drugi savez to bi bila katastrofa, al ovako ovo je bio samo veliki plus...

a sto se tice amira i cija je ovo reprezntacija...fino sam napiso, samo on nece da cita...
okosnicu ove reprezntacije cine Zukanovicevi puleni...odnosno Dzeko, Vedo, Sejo, Pandza, Ibro i mozda jos igraca al mi ne mogu da padnu na pamet...Muzur ih je prebacio u A reprezntaciju, a Kodro u svoju...plus sto je Kodro vratio igrace sa onog spiska...a Ciro je kopiro isi sastav koji je Kodro sastavio bez Sase Papca...i htjeli vi to priznati ili ne Kodro je na indirektan nacin dosta, dosta pomogao ciri...pa mozda je cak vise uradio za cirinog mandata, nego sam ciro...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

aris
Kontakt:

Post Postao/la aris » 25 avg 2009, 15:34

nije problem naci igrace vec ih uigrati! i napraviti dobro atmosferu!!:D to je sve ciro napravijo! :D on je na selektor a sto se tice Dzeke,ibisevica,panze itd. o nisu igraci Zukanovica, nego BIH!! nemoj te ljudi biti ne zadovoljni! kad smo pobjedivali Belgiju! svi ste skakali a sad pljujte dzabe po Ciri!! :D

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 25 avg 2009, 15:48

ciro je supak samo zbog poraza od irana, nakon onog treba popiti otkaz debil
Cuva Bog Zelju svog!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 25 avg 2009, 17:30

Ova tema je bila dosadna i mirovala dok Zeljo nije dosao. Zato sam i stalno pitao da covjeka vrate. :D
Valja i ovdje napuniti 100 stranica do igre sa recimo turskom.

Ustvari se prica vec vrti ne znam koliko dugo oko istih argumenata. Pojedine od toga razumjem, druge nikako a trece spadaju u fantaziju. Ima stvari koje i meni smetaju (defanziva, Salihovic najzad naprijed, Stilic, uvjek novi igraci iz HNL kao Sharbini&Co), dok su vecina uprazne stvari kao da je neprijatelj zemlje i reprezentacije ili da je prodao ovaj ili onaj mec, da je izgubio zajedno sa reprezentativcima za novac, zavjere i puno blablaa.

Kao realist kazem da upravo Bosna nemoze imati boljeg selektora, koji ce pored ovakog saveza ipak dovesti reprezentaciju negdje i uveseliti i ugoditi svakome koliko je moguce. Kodro tamo, Kodro vamo, ali uprazno, jer covjek nece (sada) doci na tu poziciju. Pa i da moze, ne bih bilo dobro da vjezba trenerski posao na nasoj svetoj reprezentaciji. Kodrin karakter, volju i motivaciju ne stavljam u pitanje, njegovu sadasnju sposobnost i iskustvo kao trener da. Porediti ga sa nekim ko je vodio reprezentaciju do i na jedno SP nema smisla. A da ne pominjem famozno 3. mjesto. Tu leze dimenzije izmedju toga.

Sto se tice ovog interview prije nekoliko stranica gdje Blazevic kaze da se nece plasirati Bosna, Hrvatska i Srbija na SP. Da li je mozda neko dovoljno razmislio da je to greska autora, jer pokraj toga kaze Ciro da u Zenici ni jedna reprezentacija nemoze pobjediti pa ne i Brazil. Kaze da vjeruje na sansu da Bosna bude prva u grupi. Samo da vas podsjetim, prvi u grupi ide dalje na SP. Dakle u istom mahu kaze da hocemo u drugom da necemo? Senilan ili greska pri pisanju novinara?

Sada se pojedini zale jer Blazevic kaze da bih 4 poena protiv Turske bila dovoljna. Isti koji su se zalili kada je prije Belgije bas isto to rekao, i kada je postavljao Topica cas u napad, pa u centar, pa zamalo u goal. Kako su se svi hvatali za glave, vikali da je papak, da je ped*r. Tada se ljudima ovdje nije moglo objasniti da je to samo obmanjivanje Belgije. Ali ne samo ti forumasi nego i Belgija je zagrizla istu udicu pa dobila dobro po glavi. Ali dobro, nakon toga isti forumasi tvrde da je on senilan a ne lukav, da je Belgija igrala lose u obadvje utakmice ili da su inace slaba ekipa. Neki uprazan razlog se vec nadje, kada covjek hoce da dokaze nesto nazor. Kao ne igramo moderan fudbal. Pa da ga igramo od iz 1900 godine, a da time pobjedjujemo, ok.

Ali i da pobjedjujemo ovako pojedini kao Zeljo do Groba misle, citiram:

"kad ciro ode onda ce biti kasno pisati...a i da osvojimo SP da nam gol razlika bude 49:1, da u finalu dobijemo Spaniju 7:0 za mene opet ciro nece biti za ovu reprezntaciju.....jer ako to ciro uradi onda smo propustili veliku priliku...sta bi tek onda Meho Kodro uradio..."

Kada se ovake rjeci procitaju, onda bude covjeku jasno, da je ikakva zdrava argumentacija samo uzalud potrosena. Dakle iako tvrdi u drugim djelovima diskusije da Ciro treba ovo ili ono, to je apsolutno svejedno, jer ovdje priznaje to sto ja pokusavam objasniti: Naci ce se uvjek neki razlog zasto Ciro ne pase i ne valja. ;)

Dakle ja cekam do sljedecih utakmica, do 3 poena sa Armenijom i do tog "1" poena protiv Turske.
Za pojedine ovdje, znaju koga mislim, da imate razlog za diskusije: Cuo sam da ce protiv Turske biti Ibisevic na mjestu Spahica, a ovaj na njegovom, jer ovaj daje toliko golova u zadnje vrijeme, a Ibisevicu treba jos utakmica ili dvje da proradi. Dzeko ce u goal jer pojedini skeptici ovdje nisu uocili da covjek moze imati los dan pa odmah bubaju. Tako protiv Turske. Jadni oni.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.