NEZALAGANJE je napisao/la:
Pogledao sam i vasu utakmicu sinoc,a gledao sam i nekoliko predsezonskih.SVG je pravi trener i tu nema dileme da vam je ekipa na velikom dobitku.Roster mi se isto cini dubokim,posebno kad se i Jennings vrati.Bekovske i krilne pozicije su dobro popunjene,mada mali problem moze biti zamjena Ilyasovi,koja se moze rijesiti stavljanjem Morrisa na tu poziciju u nekom small ball-u.KCP polako postaje jedan od boljih sutera lige,Jackson se vec dokazao u OKC-u,a Drummond se razvija u pravom smjeru(mada su bacanja i dalje ocajna),ali je razvio lijep poluhorog.Stanley Johnson ce sigurno biti jedan od "kradja" s drafta i na prvu mi se decko dopao.Nema straha,jak je i ima zelju za napretkom.Tu je jos i nekoliko vetrana tipa Blake,Meeks,Anthony koji mogu pomoci u svom kapacitetu.I mene je sinoc iznenadila vasa pobjeda,ali to samo govori koliko SVG ozbiljno radi,a potencijala ne nedostaje...
Slazem se u vezi SVG-a pravi trener za ovu ekipu..koliko sam uspio saznati doveden je Tomas Perin sportski psiholog,koji je inace se prije bavio kosarkom na sveucilistu Vermont..Dugo je tamo bio trener , kasnije je presao u Virginiju i bio pomocnik Hollandu.. to je to sto sam uspio naci u vezi njega..
Doveden je i suterski trener Hopla,koji bi trebao da pomogne momcima u ovoj sezoni..
Ocekujem bas dosta od ove sezone,kako sam vec rekao Jackson se dobro pokazao,ali najvise ocekujem od Jenningsa dok zalijeci povredu tetive.. uz njega tu su jos navedeni Jackson,Drumond,Ilyasova,KCP itd.
Najvise mi je zao zbog odlaska Grega Monroe,barem sto se tice u skok igri,jer je dosta znacio u igri Pistonsa i bio njihov najbolji skakac u ekipi..
Sto se ticesutera tu se najvise nadam Jacksonu i Jennigsu,dok bi sa sutera sa klupe mogli dobiti u Meeksu..
Ova sezona je bar za mene puna ocekivanja,da se ne ponovi onaj start od prosle sezone 5-23 ili 10 poraza za redom..
Play off barem i prolazak prve prepreke,ako se dobro plasiraju u konferenciji !