Mig_Mig je napisao/la:Hehe, malo sam se zezao, kazem nisam imao vremena, Eh ako tako gledamo, bice oni od prevelike koristi froomeu, sto se tice Alberta, poznato ti je da ima duplo vise pobjeda od prosle godine

A bice ih jos hrpu, doduse zakazao je neki dan na hronometru, al vidjet cemo !Sto se tice Nibalija, sam je rekao da su ga digli iz kuce, i da tek pocinje polahko da dize formu ! Nadam se da nece biti povreda, i da cemo gledati sezonu iz snova! Usput, imas li neko objasnjenje na ponovo prelosu sezonu andya?
Imam mišljenje, teško da se to može nazvati objašnjenjem. Mislim da je u pitanju nedostatak motiva, izgleda bezvoljno, kao da se zasitio svega. Mislim da mu treninzi nisu ni blizu nivoa koji praktikuju najbolji i to je to, nema šanse da parira sa takvim stavom. Sky je u pogotovo u zadnje dvije godine postavio neke nove standarde što se tiče višednevnih trka, pogotovo Toura, i iznenadio mnoge pa čak i Alberta koji je prošle godine na Touru jednostavno loše procijenio mogućnosti Froomea i Sky tima. Međutim, ove godine je Contador spreman na pomenuto podizanje ljestvice, spreman je siguran sam i Quintana, a i Valverde i Purito su poznati kao veliki radnici tako da će Froomeu biti puno teže ove godine, siguran sam u to, sada znaju šta mogu da očekuju, teško da će ih onako iznenaditi kao što je to napravio na AX3 Domainesu i Mont Ventouxu (na ovogodišnjem Touru i nema tako žestokih uspona). U isto vrijeme Andy nije ni blizu nivoa na kojem je bio do 2011. (taj nivo mu sada ne bi bio dovoljan da parira ovoj četverici), pao je u strogi prosjek, po meni radi gore navedenog, što naravno ne mora biti nužno tačno. Bilo bi puno bolje da se dozove i vrati tamo gdje mu je i mjesto jer ima potencijal za to.
Što se tiče onog hronometrića na Tirreno-Adriaticu, ipak je Alberto ima dovoljno veliku prednost i nije puno forsirao.