RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

AlemC85
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la AlemC85 » 02 maj 2014, 18:06

mikki21 je napisao/la:
esprit24 je napisao/la:Rodjeni ima li kakva reportaza o stadionu u Vrapcicima,ono u fazonu kakav je bio prije kakav je danas i to???
P.S uvijek sam se cudio zasto su vam mladje kategorije na dnu tabele omladinskih liga,al sad kad sam vidio u kakvim uslovima rade shvatio sam zasto je to tako

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Odavno je to tako, tacnije od poslje rata! Prije su trenirali u sjevernom logoru gdje je isto ovako a sad na takozvanom pomocnom terenu u vrapcicima! katastrofa je gdje nam djeca rade i onda poslje citave sedmice treniranja na onoj oraonici puste ih da igraju tekmu na normalnom terenu gdje mozes dodat pas po zemlji a malci navikli da je to nemoguce sto lopta prvo nece odskocit 15 puta od neke busjenove... znali iko od raje kad bi se trebala postavljat umjetna trava na pomocnom? To ce bit spas za ovu djecu, nemoze me niko ubjedit da u podmladku nema talentovani igraca da se svake godine barem po 1-2 malca izbaci u prvi tim! A gledajuci gdje treniraju i nije cudo da se u zadnje vrijeme nijedan neprobije do prve ekipe, pa ni messi nebi mogao pokazat sta zna na onoj oraonici....
druže ove godine se rješava problem glavnog i pomoćnog terena. naime, dobit ćemo 89.000 eura za rekonstrukciju stadiona, kao i svaki drugi klub u PL, e sad je do nas u šta ćemo uložiti tribina, reflektori, teren ili nešto drugo, ali pošto nam je teren prioritet, ti novci će se uložiti u sanaciju glavnog terena.

što se pomoćnog terena tiče, to se rješava i ove godine, tako da ćemo na jesen imati spreman i glavni ali i pomoćni teren, a to je tek početak. ;) Ovi radovi su ti biti zbog dobivanja licence u budućnosti. ;)

Živio! :cool:

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 02 maj 2014, 18:14

I jos nesto kolko je stadion udaljen od centra grada,kolko sam shvatio igraci idu sa busem do stadiona,a sta je sa ovom djecom kako oni dolaze na treninge??

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 02 maj 2014, 18:18

udaljen je 4 km sjeverno od Mostar idući magistralom M-17 prema Sarajevu i ima povoljan kako geografski tako i saobraćajni položaj.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 02 maj 2014, 18:21

Hvala druze,msm ja sam i dolazio u Mostar i prolazio kraj njega,nego nikad nisam pratio kilometrazu od vrapcica do Mostara :-)

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 02 maj 2014, 18:49

ammarc je napisao/la:RAja, sad u engleskoj skoro ista situacija kao kod nas pred utakmicu sa Zeljom. City mora dobiti Evertona, a Liverpool ocekuje pobjedu Evertona. Sad ce City moliti i kumiti da im Everton pusti, jer ako ih ne pusti, njihov gradski rival ce biti prvak :mrgreen:
Everton,Aston Vila,Birmingham to su stari engleski klubovi i isto kao Rodjeni ponos na prvom mjestu. Kakvo pustanje ovi ginu i kad igraju protiv Dag&Red-a ili Rusden&Diamondsa. Drug Goodison vam moze to bolje objasniti :salut:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 02 maj 2014, 19:14

Hebote zivot dobro nam djeca znaju trcati gdje se pate,pa grijeh je reci da treniraju na sportskom terenu.Valjda mi aco nece obrisati i ovaj post.

MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 02 maj 2014, 19:22

emil02in je napisao/la:Hebote zivot dobro nam djeca znaju trcati gdje se pate,pa grijeh je reci da treniraju na sportskom terenu.Valjda mi aco nece obrisati i ovaj post.

Lakse im je u tenama trenirat nego u kopackama :facepalm:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 02 maj 2014, 20:12

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
emil02in je napisao/la:Hebote zivot dobro nam djeca znaju trcati gdje se pate,pa grijeh je reci da treniraju na sportskom terenu.Valjda mi aco nece obrisati i ovaj post.

Kako se moze pomoci ? Moze li se igdje uplatiti a da lova ode na pravo mijesto tj za pomoc omladinskim selekcijama???

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 02 maj 2014, 20:22

Kadet91 je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:

Kako se moze pomoci ? Moze li se igdje uplatiti a da lova ode na pravo mijesto tj za pomoc omladinskim selekcijama???
Druze dobra bi fora bila uradit ono kao sto je Sloboda. Postavit broj za pomoc omladinskoj skoli Veleza. 2 markice poziv s opcijom da se moze zvati i iz inostranstva. Oca mi znas koji bi odaziv bio s dobrom reklamom i za dijasporu(njima u eurima i dolarima :thumbup: ) Treba se angazovat jer je ono sramota. Mostar je vazda bio pun talenata i treba im omoguciti uslove i stvarati vece interesovanje kod djece. Ode sve u zuto i bjelo :pray:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 02 maj 2014, 20:30

Tako je druze pastrmka, slazem se brato samo da neko nesto tako pokrene, odazov bi bio ogroman.

Vratiti Mahale treba isto pod hitno, pa tako su naj Velezovi igraci otkriveni.

Samo se treba organizivati. Jel Zaim glavni za omladinsku skolu? Ima li iko njegov email? Moze na pp.

Forza Velez!
Zadnja izmjena: Kadet91, dana/u 02 maj 2014, 20:34, ukupno mijenjano 1 put.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 02 maj 2014, 20:32

Pa da li je sigurna vijest oko gradnje pomocnog terena?
Ako jeste onda nema potrebe za bilo kakvom akcijom pomoci.
Jedino onda da skupljati novac za popratne objekte.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 02 maj 2014, 20:33

Kadet91 je napisao/la:Tako je druze pastrmka, slazem se brato samo da neko nesto tako pokrene, odazov bi bio ogroman.

Vratiti Mahale treba isto pid hitno, pa tako su naj Velezovi igraci otkriveni.

Samo se treba organizivati. Jel Zaim glavni za omladinsku skolu? Ima li iko njegov email? Moze na pp.

Forza Velez!
Mahale isto podhitno. Bile su poslje rata par godina i onda stale :roll:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 02 maj 2014, 20:35

Odlicna ideja Pastrmko. Omoguciti taj broj i napraviti neki promotivni video sa djecom koja treniraju, prikazujuci uslove i infrastrukturu u kojoj rade, i tako poslati snaznu poruku da je poboljsanje neophodno i siriti taj video na TV-u i netu. Siguran sam da bi se za kratko vrijeme skupila fina sredstva. Ma koliko god da se skupi, dobro bi doslo. Nije samo pomocni teren problem, problem je sve, od svlacionica pa do rekvizita za rad na treninzima. Sve to ima i sada, ali to pokriva samo one najosnovnije potrebe za ozbiljan trening.
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 02 maj 2014, 20:46

Treba se akcija napravit da I'm se teretana napravi samo za pmladinske pogone. Ishrana jos pojacana ...miloon ideja ... trebamo opet akciju odavno nismo al samo za nasu djecu
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 02 maj 2014, 20:53

kimbo je napisao/la:Treba se akcija napravit da I'm se teretana napravi samo za pmladinske pogone. Ishrana jos pojacana ...miloon ideja ... trebamo opet akciju odavno nismo al samo za nasu djecu
Tako je, ono je sramota, nemoze se graditi veliki Velez bez omladinske skole. Klub koji je imao jednu od najboljih ako ne i naj fudbalsku skolu bivse Yuge, spusten na ovako nesto. Stvarno treba pomoci ko moze.

Forza Velez!

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 02 maj 2014, 22:01

Učlanite se u ovu grupu na facebooku: https://www.facebook.com/groups/267750873291294/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ovde odavno traje akcija za prikupljanja sredstava za izgradnju pomocnog terena i već je iskupljeno $10,000 US dolara.
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 02 maj 2014, 23:19

Koliko sam upratio mi smo dobili od UEFA-e neke pare za postavljanje umjetne trave na pomoćnom terenu, što bi riješilo problem za mlađe kategorije. Međutim ako se sve te pare potroše na umjetnu travu, onda bi bilo dobro organizovati akciju da se odrade neke druge stvari kao što su razni rekviziti za trening ili neki popratni objekti. Naravno da u našoj školi imamo talenata, ali je gotovo nemoguće da u ovakvim uslovima dođu do izražaja. Nedavno se spominjao mali Bašić, čak mislim da je igrao i za mlađe uzraste reprezentacije, ali u zadnje vrijeme nisam ništa čuo o njemu?

FORZA VELEŽ
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 02 maj 2014, 23:47

Evo raja da se i ja malo ukljucim u diskusiju, jer imam neke informacije. Pored privođenja kraju prvenstva (sa dvije pobjede), najaktuelnija tema je uređenje pomocnog terena. Akcija zvanicno pocinje 15.05 i trebala bi biti zavrsena do jeseni ove godine. NS BiH je obezbjedio 170 000 KM iz UEFA sredstava, grad Mostar ce dati 60 000 KM, a oko 240 000 KM je potrebno da obezbjedi FK Velez. U te svrhe idu sredstva sa organizacije crvenih noci iz USA i Holandije. Za navijace u BiH bi trebala biti organizovana akcija pomoci preko kupona (nisam siguran, ali mislim da je 10 KM vrijednost jednog kupona). Time bi dugorocno rijesili problem i za podmladak i za prvi tim. Vjestacka trava bi trebala biti posljednje generacije, tj. vrhunska :D

SVE NAS ISTA LJUBAV SPAJA :wave:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

podhum
Kontakt:

Post Postao/la podhum » 02 maj 2014, 23:50

Puno buke
Ako neko misli da je pomocno Velezovo prije rata bilo puno bolje onda se vara
Trenirali smo tamo i mnoge generacije se nisu bas zalile na teren
Cast je bila trenirati u Veleza,,a ne ko onaj mali kaze nada se da ce ostat u Njemackoj
Malo vise treninga,a malo manje igrica i kompjutera,
Druga su vremena sad crvena braco.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 02 maj 2014, 23:56

podhum je napisao/la:Puno buke
Ako neko misli da je pomocno Velezovo prije rata bilo puno bolje onda se vara
Trenirali smo tamo i mnoge generacije se nisu bas zalile na teren
Cast je bila trenirati u Veleza,,a ne ko onaj mali kaze nada se da ce ostat u Njemackoj
Malo vise treninga,a malo manje igrica i kompjutera,
Druga su vremena sad crvena braco.
Mislim da si sa zadnjom rečenicom sve rekao. Problem je što naši klinci i nakon 20 godina treniraju na istom terenu. Da bi se išlo naprijed jednostavno se mora ulagati u sve moguće aspekte kluba, pa tako i u pomoćni teren.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.