Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Arnelinho
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Arnelinho » 29 sep 2012, 21:43

Ne znam ni ja ( :mrgreen: ), ja koliko ekipa odigra kvalitetno vrednujem prvo po tome koliko stvore čistih prilika, a onda i koliko pokupe onih lopti, koje odu u nekakav međuprostor, one ničije lopte, odbitak. Pa onda i po broju dopuštenih šuteva.

A danas nit' je Arsenal stvorio previše čistih prilika (ajde da računamo Gervinhu, Giroudu i onaj korner po jednu), a sem toga rijetko koji je napad završav'o pravom prilikom. A te lopte o kojima pričam, Chelsea ih je uglavnom kupio. Posebno u glavnom dijelu drugog poluvremena, kad sam mog'o zbog njih i TV razbiti.

One su (za mene) ključ, ako ne pritišćeš dovoljno nećeš ni dati gola, a Arsenal je srednji dio drugog poluvremena igrao većinom na sredini i čekao protivnika na svojoj polovici, da ne kažem trećini.

Jedva čekam sledeći vikend, utakmica protiv WH Uniteda u gostima, da vidim kakav će biti odgovor. Pobjeda se mora ostvariti, iako će to biti teško gostovanje.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 29 sep 2012, 21:52

Arnele Cazorla imo 2 šuta otvorena, jedan u šesnestercu drugi sa ivice šesnesterca . Jednostavno nije njegov dan što se tiče šuta.
Nakon 2 sjajne akcije 2 još bolje šanse za girouda, i nijedan gol -.-.
Onda šut Podolskog glavom koji je Čeh skino na jedite jade.
Za protivnika kakav je čelzi Arsenal je stvorio dovoljno kvalitenih šansi da zabije po meni još 2 gola.
Svako ima svoje viđenje utakmice očigledno.
Ja jedino nisam sretan zbog drugačijeg stila odbrane ovu utakmicu i to je to. Da smo igrali ko prethnodnih nijedan gol ne bi pao.
Vođa zna.

hackerinho
Kontakt:

Post Postao/la hackerinho » 29 sep 2012, 22:25

Arnelinho je napisao/la:Ne valja ovo. Ja se ne mogu složiti sa onima, koji kažu da je Arsenal bio bolji. Masa netačnih pasova, dobar dio utakmice na sredini se nisu mogla povezati dva dodavanja, završnih pasova bilo možda dva-tri, skroz preslabo. Onakav Arsenal nije zaslužio pobjedu, iako bi bilo pravedno i da se remi izvuk'o.

Chelsea je pobjedio i možda nije nadigrao igrom, iako nije bio ni potčinjen, i zato ću reći zasluženo. Udarali su tamo, gdje je Arsenal bio najtanji i uspjeli. Dva su gola data, kakva su takva su. I mislim da je cijela utakmica sa njihove strane bila fer i korektna.

Sudiji opet nemam šta prigovoriti, iako vidim da su neki imali. Prvi gol je sasvim regularan, bez trunke dvojbe. Koscielny pogriješio. Ne znam samo gdje je gledao. Držiš čovjeka i gledaš ga, niĐe logike. Drži ga i gledaj loptu, jbm ga ja. Ono nad Torresom u svakom slučaju nije penal, mislim da se i navijači Chelsea slažu sa mnom.

Drugi gol opet njegov, al' eto, ono je više stvar (ne)sreće. Počeli su me nervirati igrači Arsenala u drugom poluvremenu. Previše ležernosti, bez neke volje da se pritisne na organizatore napada, napadaju tek na svojoj trećini. Gervinho se dosta šet'o po terenu, Podolski eto ako je šta radio defanzivno, pa nisam vidio, ofanzivno je podbacio, slična priča sa Chamberlainom, koji se makar udostojio upisati asistenciju.

Ja bih pohvalio tek Jenkinsona (opet), Artetu i donekle Cazorlu. Santi je imao finih momenata, al' daleko od svojih izdanja. Carl me je već navikao na dobre partije, iako mu je pred kraj tekme "neko" pobjeg'o po strani. A Arteta je jedini čovjek, od koga sam vidio nekakav revolt, samo iz njegovih kretnji sam uspio vidjeti kako nije zadovoljan.

Utakmicu je prelomila povreda Diabya! Ne krivim nikog i ništa, al' bez njega Arsenal je, bar danas, bio drugi Arsenal. Izgubili su na snazi i onda su Chelseaov igrači olako izlazili kao pobjednici.

U svakom slučaju ja sam Chelsea već proglasio prvim favoritom na temi "Premiership", tako da mi ovaj poraz sa te strane ne pada teško. Teško mi je pao samo u smislu da je prvi i da je Arsenal odigrao dosta loše.
Eh napokon neko objektivan...nedime brate moras priznati da arsenal nije imao onolko prostora kao protiv citya..

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 29 sep 2012, 22:28

Ja to priznajem. Čelzi je jedina ekipa koja je uradila nešto više na sredi protiv arsenala i koja je narušila tu istu.
Ja krivim način odbrane današnje koja je iz nekog razloga bila drugačija nego dosad, i Kosa i manonea. Naravno ovo tebe ne zanima, to su problemi sa naše strane.
Vođa zna.

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 29 sep 2012, 22:32

Pa sta sam ja rekao, nego ovo sto je i Arnel. Samo sto je to on opsirnije. Ono 'FUJ' se odnosilo i na nas i na njih.
Igrali su ljudi koliko im je trebalo, napadali gdje smo tanki + nije nas dan bio i eto ga, kanta :roll:

EDIT : nije na neki nacin, nego Kos i Verma ocigledno jos jednom dokazuju da nisu dobri kao par, dok to Verma i Mert, pa i Kos i Mert jesu svakako. I ne kontam fakat Wengerovu izjavu kao i da sam stavio Mertesackera i da smo izgubili pitali bi me isto pitanje, sto nisam stavio Koscielnog umjesto njeg :? Nigdje veze, da si ga stavio, ne bi izgubili 100 %
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 29 sep 2012, 22:38

nismo povezali 2 dodavanja? normalno figurativno, al i za figurativno je to pretjerano. Vi ste izgleda još pod uticajem poraza pa pričate tako nešto.
Vođa zna.

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 29 sep 2012, 22:41

Alo ba momci, mi kad dovedemo normalnog napadača to će biti dominacija. Giroud je flop, htjeli mi to priznati ili ne, napadač kao što je on treba da iskoristi svaku onakvu priliku.

Soldado, Llorente, bilo ko..

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 29 sep 2012, 22:43

Saće se šamak ba vratit polahko :mrgreen: .
Sad nam slijedi more "malih" utakmica. ne smijemo kiksat nijednu.
Zadnja izmjena: nedim1993, dana/u 29 sep 2012, 22:44, ukupno mijenjano 1 put.
Vođa zna.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 29 sep 2012, 22:44

frankqqqqq je napisao/la:Alo ba momci, mi kad dovedemo normalnog napadača to će biti dominacija. Giroud je flop, htjeli mi to priznati ili ne, napadač kao što je on treba da iskoristi svaku onakvu priliku.

Olivier će na kraju biti najbolji strijelac Arsenala.

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 29 sep 2012, 22:45

Arnelinho je napisao/la:
frankqqqqq je napisao/la:Alo ba momci, mi kad dovedemo normalnog napadača to će biti dominacija. Giroud je flop, htjeli mi to priznati ili ne, napadač kao što je on treba da iskoristi svaku onakvu priliku.

Olivier će na kraju biti najbolji strijelac Arsenala.
Potpis.
Arsene Wenger

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 29 sep 2012, 22:46

eto vidi se da niste objektivni nijedan. nema diskusije sa vama :P.
Vođa zna.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 29 sep 2012, 22:56

nedim1993 je napisao/la:eto vidi se da niste objektivni nijedan. nema diskusije sa vama :P.
Šta imam biti objektivan u vezi procjene ko će biti najbolji strijelac?

Ja sam ovakvim Olivierom i više nego zadovoljan. Wenger mu je natovario pritisak "čovjeka odluke", daju mu minutažu na kapaljku, a navijači očekuju da bude zamjena za Robina.

Normalno je da je čovjek pod pritiskom. Dobra stvar je da je taj pritisak priznao, a on se u svakoj utakmici zna naći u prilici, ne treba mu puno. Kad jednom pročepi, eto strašnog golgetera.

I mislim da su ljudi počeli njegove šuteve i igru gledati pod povećalom. Ono danas što je promašio bila je fina prilika, al' nimalo lahka. Da je bilo koji igrač šutao iz prve ne bi pogodio. Morao je driblati i po meni je donio dobru odluku.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 29 sep 2012, 22:59

Živi bili pa vidjeli :).
Normalno da bi i ja to volio al teško, teško.
EDIT: doveden je da bude zamjena robina. On je jedini napadač u timu realno.
Vođa zna.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 29 sep 2012, 23:21

Kako Manchester izgubi onaj Neutralni88 nestade s nase teme.

Misterija :mrgreen:

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 29 sep 2012, 23:28

Sheyi je napisao/la:Kako Manchester izgubi onaj Neutralni88 nestade s nase teme.

Misterija :mrgreen:
Pretpostavljam da ce biti vidjen u Banovicima iduci put :mrgreen:
Arsene Wenger

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 30 sep 2012, 01:40

Nisam ja Man.utd navijac sorry :)

Nista to ba, malo city radi Dzeke i Stoke radi Begovica a ostalo me i ne zanima tj nema emocija nekih :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 30 sep 2012, 01:46

Ma slobodno kaži, nećemo mi galamit :D

Sent form my Samsung Galaxy SIII using Taptalk
Vođa zna.

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 30 sep 2012, 01:52

Nisam ozbiljno mozda ako Dzeko predje u Man.utd :D

Nego dobro se drzi Arsenal, ja sam ocekivao vece probleme jer nema Arsenal TOP igrace sve je prosjek..

Bit ce gutavo utrpat se medju prva 4, treba dobit everton i slicne ekipe a protiv Man.utd; Man.city; i Chelsea nema se sta trazit cak i X je super!
Realno gledajuci kadar je prosjek!
Fali vam samo jedan covjek a to je

Bogati Arap i eto vas na vrhu ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 30 sep 2012, 01:53

Tacno je da smo na sredini bili slabiji nego inace ali opet Chelsea uz nas ima najjacu sredinu u ligi... Ali osnovni problem igre jeste to sto su potpuno pali nakon drugog gola. Nakon sto su uzvratili onaj prvi bili smo ih stiskli samo tako ali oni bas u tom trenutku naseg pritiska ponovo vode sto je se jasno vidjelo da je ovim nasim pao moral za pola... Posle i one sasne samo da covjeku bude teze! Ali ljudi moji nije jos nista gotovo... Kao sto neko rece ovo ne smije da se ponava protiv onih ekipa koje su generalno slabije na papiru (a desavalo se mnogo zadnjih par godina). 7 bodova nije neka prednsot i moze se lako stici!
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Harun93
Kontakt:

Post Postao/la Harun93 » 30 sep 2012, 01:53

Realno daleko smo mi jos od titule. Treba nam novi Henry. Pod prvo Wenger mora malo bolje proanalizirati svoje igrace i odrediti ko je za prve postave, Mertesacker ove sezone igra odlicno, a jos se zna da tandem Koss i Verma slabo odigra utakmicu. Onaj kokler (nezz kako se pise) zagarantovano bi bolje odigrao neg Ramsey koji vise nije igrac za Arsenala jer on nema potrebne kvalitete, Podolski koji ima i ulogu da se vraca u odbranu, nezz sto al frajer malo ima prilika za suta, on pretezno stoji na rubu sesnaesterca i dijeli lopte saigracima, Giroud iako je kritican, katastrofalan kad suta, jedini je klasicni spic kojeg koristimo, Gervinjo koji dobro odigra prvo poluvrijeme, u drugom se izgubio, korisnije bi bilo da je Podolski osto i djelio lopte a da je Gervinjo otisao na klupu. Al sta je tu je, imali smo najtezi raspored do sada, sad dolaze lakse utakmice u koje treba uci ozbiljno i bez zaje.bancije treba vise vjezbati na egzekucij, treba cak i kod odredjenih igraca poraditi i nas pas igri. Po meni Manone i nije bas veliki krivac, pa jbt onakav go primi cak i veliki Casillas, ne treba momka odmah napadati, mada bih ja Sceznija stavio medju stative jer on je klasa za Vitu. Opcenito nasu igru treba jos unaprijediti, vidjeti kakvi ce Willshare i Sagna biti kad se vrate jer sa njima u odgovarajucoj formi, odmah smo jaci u startu. Ima jos vremena i moze se bar jedan trofej ocekivati od Arsenala. :)
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: mercurial i 10 gostiju.