Povodom revanš utakmice FK Sarajevo - AC Sparta Praha u srijedu, 03.08. na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase održane su odvojene press konferencije FK Sarajevo i AC Sparta Praha.
Ispred FK Sarajevo prisutnim medijima obratili su se šef stručnog štaba Jirži Plišek i standardni prvotimac bordo tima Vučina Šćepanović.
- "Realno je Sparta kvalitetnija ekipa od FK Sarajevo. Naš je zadatak sada da pokažemo kojim putem želimo ići. Cijela ekipa i ja ćemo dati sve od sebe da popravimo dojam iz prve utakmice, ponajviše zbog naših navijača koji su nam i nakon teškog poraza u Pragu dali podršku", - izjavio je Plišek, te dodao: "Na našu sreću, u prvih 11 se vraća Dupovac, što će nam dati dodatnu sigurnost u zadnjoj liniji. Mnogo je stvari uticalo na loš rezultat, a svi posebno žalimo zbog 2 gola koje smo primili u zadnjim minutama utakmice u Pragu".
- "Proteklih dana dosta smo radili na fizičkom i psihičkom oporavku ekipe. Spremni smo i jako motivisani da pred domaćom publikom na Koševu popravimo utisak", rekao je Vučina Šćepanović, koji ima manju ozljedu ramena, ali će biti spreman za duel sa Spartom.
Za AC Sparta Praha na press konferenciji bili su prisutni igrač Andrej Kerić i Jozef Chovanec, šef stručnog štaba.
- "Mislim da smo u prvom meču bili bolji. Ipak, rezultat od 5:0 na kraju se čini malo previsok, Sarajevo je kvalitetna ekipa i ima dosta potencijala. Drago mi je što sam nakon četiri godine ponovo u Sarajevu. Ovdje se lijepo osjećam. Respektujemo Sarajevo, ali ćemo opet ići na pobjedu. Tako ćemo se i ponašati na terenu", rekao je Kerić.
Jozef Chovanec je bio pomalo iznenađen lošim izdanjem FK Sarajevo u Pragu.
- "Plišeka izuzetno cijenim i poštujem kao trenera, tako da sam bio iznenađen visokom pobjedom. Poštujemo bordo tim, ali ćemo dati sve od sebe da ponovo pobijedimo. Izvešću igrače koji su trenutno najspremniji. Gledao sam i utakmicu protiv Orebra na Koševu i primijetio sam da Sarajevo ima jako dobre navijače", zaključio je Chovanec.
- - -
Ovim putem FK Sarajevo apeluje na naše najvatrenije navijače da se suzdrže od unosa pirotehničkih sredstava na utakmice UEFA Europa League, jer svaka upaljenja baklja na tribini znači nove kazne iz krovne evropske fudbalske asocijacije.
Utakmica počinje u 21 sat, a kapije Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase bit će otvorene od 19:00. Ulaznice po cijenama od 6 KM (Sjever) i 12 KM (Istok, Jug) mogu se kupiti putem online portala KupiKartu.ba, u prostorijama FK Sarajevo u ul. Maršala Tita 38/b, te na standardnim prodajnim mjestima širom grada - u ul. Ferhadija, ispred Gradske tržnice, u Titovoj ispred McDonald´sa, na platou Skenderija, te u prodajnim boxovima ispred stadiona.
fcs.ba
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*