FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

messilla
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la messilla » 20 maj 2012, 00:17

Kao sto monologni rece , ovdje kao da neko trosi svoje pare jbt.

Ja sam za to da se dovede jedno vrhunsko pojacanje i jedno dobro pojacanje :mrgreen: , znaci Silva+Alba ili Vertonghen+Bale .

Evo posto je tott ispusio sto se tice LP-a sve je realnije da ce Bale otici.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 20 maj 2012, 00:41

messilla je napisao/la:Kao sto monologni rece , ovdje kao da neko trosi svoje pare jbt.

Ja sam za to da se dovede jedno vrhunsko pojacanje i jedno dobro pojacanje :mrgreen: , znaci Silva+Alba ili Vertonghen+Bale .

Evo posto je tott ispusio sto se tice LP-a sve je realnije da ce Bale otici.
pa nema to veze cuj ko da neko trosi svoje pare.pa sve se govori barca puno duga ima ,ustedili na ovom ustedili na onom a 45 miliona davat za jednog igraca je jel uredu.
il prica kad je real davo svake sezone 100 mil na pojacanja da puno daju na igrace .a sad hajd trosi nisu nase pare pa i 100 milona nek se potrosi

po meni samo djecurlija hoce tog balea,samo radi imena , da bude ono "imamo balea u ekipi " i nish drugo et,
bale je tip igraca koji u odbrani je 0 naspram normalih pravih bekova a u ofranzivi mu je lako u engleskoj i tot gdje ima puno prostora ,i on nema neke tehnike neg je ono pretrci igraca daj for u prostor ,a gdje je tu prostor kad protiv barce se brani 9 igraca ,
ko god hoce balea hoce ga radi ofanzivne igre ,nece 100 %radi odbrambenih sposobnosti (kojih nema :mrgreen: ) a on nema te ofranzivne sposobnosti tipa alves nego totalno drugacije koje barci ne gode zbog specificne igre njenih protivnika i parkiranja autobusa u svakoj gotov tekmi gdje nema prostora nikako ,

totalno nepotrebno davat tolike pare za takvog igraca

alba zakon :D
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 20 maj 2012, 01:06

evo citam na elmundodeportivo pise se da bi barce mogla nilmara uzet iz villareala ,veliku platu ima a villareal ce morat prodavat bolje igrace pa ga se hoce da rijese ,kosto bi oko 8 miliona ,nije puno a dobro bi doso ,dobar je to napadac koji moze igrat sve pozicije u napadu a jeftin je pravo ;) ,zar nije bolje uzet et albu vertongena i nilmara umjesto jednog hadalja balea ha ya :D
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 maj 2012, 01:17

Da, ako ti je bitniji kvantitet od kvaliteta. :mrgreen: Onda možeš komotno i prekomandovati 5 juniora i ne kupiti nikoga, a uštediti veliku svotu novca. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 20 maj 2012, 01:42

Pa naravno da je u redu davati velike pare za world class igraca, pogotovo ako se uzme u obzir da je budzet za kupovinu igraca 100 miliona eura (valjda ti ta cifra dovoljno govori).

Mislim da dolaze ili Rossi ili Nilmar iz Villareala :D
Da je se rijesiti onog Pedra jer bi bilo guzve u napadu u slucaju da dodje jedan od dvojice navedenih :D

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 20 maj 2012, 01:51

Da, samo sto se ne zna koji je veci invalid od te dvojice. Nilmar svaku drugu utakmicu ne igra i gori je od Robbena po tom pitanju, a Rossija nece biti jos godinu dana. Bila bi to dva odlicna pojacanja.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 20 maj 2012, 09:37

evo jedna zanimljiva vijest, gotovo pa senzacionalna, milan pristaje pustiti silvu

al jbg, traze alcantru i 10 miliona

hajd sad budi pametan, draze bi mi bilo da daju 50 miliona nego da ide alcantra

po nekoj logicvi nasi bi trebali pristati, ponajbolji stoper na svijetu za igraca koji nema mjesto u prvom timu, al ipak to je nas dijamant tiago, nit pristati nit ne pristati
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 20 maj 2012, 11:53

D10S je napisao/la:Da, samo sto se ne zna koji je veci invalid od te dvojice. Nilmar svaku drugu utakmicu ne igra i gori je od Robbena po tom pitanju, a Rossija nece biti jos godinu dana. Bila bi to dva odlicna pojacanja.
Sta ja znam nisam najbolje upucen o tim povredama, ali bili bi bolji od Pedra da ih jbs. :D

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 20 maj 2012, 11:59

Cemu toliko omalovazavanje Pedra. Jedna losa sezona uzrokovana povredama i Pepovom formacijom koja njemu ponajvise nije odgovarala. Jos kad kazu dobio je dovoljno prilike...
Don't hate what you don't understand.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 20 maj 2012, 12:05

xaviesta je napisao/la:Cemu toliko omalovazavanje Pedra. Jedna losa sezona uzrokovana povredama i Pepovom formacijom koja njemu ponajvise nije odgovarala. Jos kad kazu dobio je dovoljno prilike...
ma dobar je pedro pogotovo pred kraj ove sezone bio,dao je jbg 13-14 golova taman jer nije puno ni igro sad nesh ,a i u najboljoj formi on je davo 19-20 golova ,dovoljno od njega

MES QUE UN CLUB !!!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 20 maj 2012, 13:11

ovo jutro donosi neku pozitivu kad su transferi u pitanju, dva kapitalca o kojima sanjamo sad su izgleda itekako moguci

tiago silva dakle ipak je na prodaju, odnosno na razmjenu za tiaga, ko ce ga znati, mozda ga mozemo dobiti nekako i bez tiaga

bale i definitivno nakon sinosnje pobjede celzija, i drugu sezonu za redom nece igrati ligu prvaka, sto je jos jedna prednost za nas, sad ako se bude neckao oko prelasku u barcu, moze se recu da je zaista i glup, dao je dosta totenhama, dobit ce dosta love za njega, ako sad ne predje nece nikad, ako i on malo ne pripomogne u transferu, onda je decko zaista poglup i neka onda ostane na tom totenhamskom nivou, mada ne vjerujem, svjestan je on da mu je mjesto medju samom elitom i sad ce i on vjerovatno poceti forsirati odlazak

ako ta dva kapitalca ugrabimo i to za nekih pedesetak miliona, onda upravi treba odati veliko priznanje, ista stvar bila je i prosle godine, u dvije godine dovesti fabregasa, alexisa, bale-a i tiaga silvu, pa ljudi moji to je vec genijalno
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 20 maj 2012, 13:31

slika
Visca el Barça ! Mes que un club !

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 20 maj 2012, 13:41

Nadam se da nece pristati za zamjenu Thiaga. Pokazao je dosta ove sezone s obzirom na godine,i na cinjenicu da mu je ovo prva sezona u kojoj je redovno igrao.

+ je pokazao da moze nositi tim na ledjima kada Xavi i Iniesta posustaju (protiv Reala na Nou Campu)

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 20 maj 2012, 13:53

Ma evo im Alves i milioni, Thiaga mi ne dirajte. Da je stariji, mozda bi i moglo proc, ovako nema teorije.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 20 maj 2012, 16:41

xaviesta je napisao/la:Cemu toliko omalovazavanje Pedra. Jedna losa sezona uzrokovana povredama i Pepovom formacijom koja njemu ponajvise nije odgovarala. Jos kad kazu dobio je dovoljno prilike...
Zato što sam puno više očekivao od njega nakon povrede Ville, ali eto i Pep je uvidio da ovo nije njegova sezona.

Ja ne bih dao Thiaga ni da nam još doplate. ;)

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 20 maj 2012, 16:44

jbg ljudi, da mozemo dobiti silvu, a da moramo dati tiaga, da je to 1000 posto jedina mogucnost, ja bi corao, ipak je silva potrebniji, al teska srca priznajem

alcantra bi se ionako kad tad vratio
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 20 maj 2012, 23:35

Postojel ikakve sanse da se Eto'o vrati u Barcu? Nesto se pricalo prije par dana, da bi volio zavrsit karijeru u Barceloni ili nesto sl.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 21 maj 2012, 00:02

Yaya i Eto'o bi se sada kao kao vracali, pa nije Barca Mallorca pa da se igraci na vrate kad je njima volja da tu zavrse karijeru. Obojica su imali primanja po desetak miliona eura godisnje kada su napustili Barcu, Eto'o je dvije godine odbijao produziti ugovor. Ne krivim ih ali Barca ima barem pet igraca koji su zasluzili da budu placeniji od njih.
Don't hate what you don't understand.

Ado1921
Kontakt:

Post Postao/la Ado1921 » 21 maj 2012, 00:18

Najbolji strijelci po sezonama (otkako se igra Liga prvaka):
1993/94 – Ronald Koeman (Barcelona) i Wynton Rufer (Werder) - 8 golova
1994/95 – George Weah (PSG) - 7 golova
1995/96 – Jari Litmanen (Ajax) - 9 golova
1996/97 – Milinko Pantić (Atlético Madrid) - 5 golova
1997/98 – Alessandro Del Piero (Juventus) - 10 golova
1998/99 – Andrij Ševčenko (Dinamo Kijev) i Dwight Yorke (Manchester United) - 8 golova
1999/00 – Mário Jardel (Porto), Rivaldo (Barcelona) i Raúl González (Real Madrid) - 10 golova
2000/01 – Raúl González (Real Madrid) - 7 golova
2001/02 – Ruud van Nistelrooy (Manchester United) - 10 golova
2002/03 – Ruud van Nistelrooy (Manchester United) - 12 golova
2003/04 – Fernando Morientes (Monaco) - 9 golova
2004/05 – Ruud van Nistelrooy (Manchester United) - 8 golova
2005/06 – Andrij Ševčenko (Milan) - 9 golova
2006/07 – Kaká (Milan) - 10 golova
2007/08 – Cristiano Ronaldo (Manchester United) - 8 golova
2008/09 – Lionel Messi (Barcelona) - 9 golova
2009/10 – Lionel Messi (Barcelona) - 8 golova
2010/11 – Lionel Messi (Barcelona) - 12 golova
2011/12 – Lionel Messi (Barcelona) - 14 golova
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja." Ivica Osim.

FCB

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 21 maj 2012, 09:13

Romariooo je napisao/la:jbg ljudi, da mozemo dobiti silvu, a da moramo dati tiaga, da je to 1000 posto jedina mogucnost, ja bi corao, ipak je silva potrebniji, al teska srca priznajem

alcantra bi se ionako kad tad vratio
Iskreno ne znam sto i teska srca, bez trunka razmisljanja ga odmah mjenjati. Thiago sa svojom arogancijom u kretnji i igri i nije ono sto sam bar ja ocekivao. Ne znam kako ostali, ali vise mnogo vise sam ocekivao od njega a njega nigdje ni na mapi kad treba. On i ono telle imaju neki problem sa cjelokupnim ukapanjem u igru Barcelone. Cuenca se kolko toliko i snaso a cjelokupna nova "garda" nase skole izgleda ipak nije ni do koljena ovim danas igracima. Nadam se, pravo se nadam da grijesim :? ali vidjecemo ...
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.