AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

muha milanez
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la muha milanez » 03 mar 2014, 11:01

Dobrodoslica i od mene za nove clanove rossonere, sve nas vise ima.. ;)
Generealno svi su dobro odigrali, dali svoj maksimum ali realizacija katastrofa. Od onolikih sansi bar jednu ne iskoristit, bas za ne povjerovat. Ako nista bar ne gledamo patnju otkako je Sedorf trener, evidentan je napredak. Naravno treba nam jos vremena, a doci ce aBd i rezultati, samo polako.. ;)
Ne treba bit razocaran, uvjeren sam da ove sezone mozemo do 5-tog mjesta. Cestitati Juventusu na pobjedi i idemo dalje.. :)
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 03 mar 2014, 11:05

I ja sam mišljenja da je glavni razlog što smo bili bolji od Juventusa (govorim o igri) jeste što je Polia stavio iza Pazze.
Ne govorim ovdje o ofanzivnom dijelu igre, gdje je usput rečeno Poli morao zabiti barem jednu od dvije šanse, već o defanzivi. Poli je pokrivao "pirlov dio terena" i on je najzaslužniji što se Pirlo bukvalno nije vidio u utakmici.
Nadam se samo da nije neka ozbiljnija povreda u pitanju.
Kaka me sinoć razočarao. Osim ona dva promašaja, koji mogu ići u rubriku "vjerovali ili ne", imao jednu izgubljenu loptu nakon koje je Pogba pogodio stativu, a i kod povrede Polia imao je samog Tarabta na drugoj stativi.
Al kakva asistencija Tarabta za Kaku :o Ja sam bio ubjedjen daće ondje raspaliti po lopti.
Il Club più titolato al mondo!

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 03 mar 2014, 11:08

muxa je napisao/la:I ja sam mišljenja da je glavni razlog što smo bili bolji od Juventusa (govorim o igri) jeste što je Polia stavio iza Pazze.
Ne govorim ovdje o ofanzivnom dijelu igre, gdje je usput rečeno Poli morao zabiti barem jednu od dvije šanse, već o defanzivi. Poli je pokrivao "pirlov dio terena" i on je najzaslužniji što se Pirlo bukvalno nije vidio u utakmici.
Nadam se samo da nije neka ozbiljnija povreda u pitanju.
Kaka me sinoć razočarao. Osim ona dva promašaja, koji mogu ići u rubriku "vjerovali ili ne", imao jednu izgubljenu loptu nakon koje je Pogba pogodio stativu, a i kod povrede Polia imao je samog Tarabta na drugoj stativi.
Al kakva asistencija Tarabta za Kaku :o Ja sam bio ubjedjen daće ondje raspaliti po lopti.
Mozda bi bilo i bolje da je Taarabt raspalio po lopti, ali svakako i inteligentan pas na drugu stranu za Kaku.Sta bi bilo kad bi bilo gotovo je sada.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 03 mar 2014, 11:11

slika

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 03 mar 2014, 11:48

gledao sam dobru utakmicu Milana do drugog gola a onda do kraja ništa i sreća da nismo primili još jedan gol

igra nije bila loša do tog drugog gola a morali smo brate zabiti jedan u prvom, da ga hebeš

juventini koji sada likuju nakon pobjede, sigurno se sinoć nisu čuli do onog drugog gola, znam da ovi što su sjedili pored mene nisu pisnuli, konto sam da ih nema u sobi

kad ono, veselje

napredak u igri je vidljiv, kako je došao Seedorf, period "dobre" igre smo produžili barem za 15-ak, do 20 minuta i bit će to aBd dobro

prije prvog gola jaran veli "saš vidit kad jednog njihovog pogodi lopta u potiljak i kad povedu" nije ni završio a ono 0:1, očekivalo se ono nakon slilnih propuštenih prilika

pojedinačno, šteta zbog Ramija i one greške, Kaka užasan i on od kada je došao odigrao je svega 2-3 kvalitetne utakmice, Binho još veći užas, Saponara također, Honda također, itd...
Undici stelle - ACM 1899

inzaghi3
Kontakt:

Post Postao/la inzaghi3 » 03 mar 2014, 12:02

žao mi je kake ali sa vakom igrom stvarno ne zaslužuje da ide u brazil na sp a i siguran sam da neče ni iči brazilci imaju puno boljih igrača i u boljoj su formi al sta ces tako je to kad neigras skoro 3 godine nista kod reala i sjedis na klupi jedva cekam ljeto pa da vidim ko ce ici i ko ce doci nadam se da ce biti nesto od ovog mercata abate,bonera out abiati more za drugog golmana amelie se rjesit na ljeto i kupit perina po meni vrlo dobar golman a jos je i mlad a vec ima neko iskustvo sa igranjem u seria A santona uzet iz newcastla i doriju iz botafoga ta 3 pojacanja bi bila odlicna po meni sta vi mislite drugovi rosoneri :D :D
you call it madness but i call it love AC MILAN

Hattrick123
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick123 » 03 mar 2014, 12:38

inzaghi3 je napisao/la:žao mi je kake ali sa vakom igrom stvarno ne zaslužuje da ide u brazil na sp a i siguran sam da neče ni iči brazilci imaju puno boljih igrača i u boljoj su formi al sta ces tako je to kad neigras skoro 3 godine nista kod reala i sjedis na klupi jedva cekam ljeto pa da vidim ko ce ici i ko ce doci nadam se da ce biti nesto od ovog mercata abate,bonera out abiati more za drugog golmana amelie se rjesit na ljeto i kupit perina po meni vrlo dobar golman a jos je i mlad a vec ima neko iskustvo sa igranjem u seria A santona uzet iz newcastla i doriju iz botafoga ta 3 pojacanja bi bila odlicna po meni sta vi mislite drugovi rosoneri :D :D
upravu si za Kaku,kako je dosao odigroa je na pocetku 3 dobre utakmice ostalo ispod ocekivanja, nadam se da ce na kraju sezone napustit nas bonera,zakardo,robinho,nocerino(posto je on na posudbi),amelia,silvestre(tj nadam se da nece otkupiti njegov ugovor),constant,birsa,a abate i abiati ako nadju dobre zamjene...od svih ovih igraca mogla bi se skupiti fina svota novca i dodati jos 15-20 miliona i kupiti stoper(po mogucnosti i dva) bek,golman i jedan igrac u sredini..sa opravljenim EL Saravijem i sa kvalitetnim pojacanjima na ovim pozicijama mozemo konkurisati juventusu,napoliu,romi,fiorentini jer ce s eoni sigurno sljedece godine dodatno pojacati...Vidim nabrojao si pojedine igrace sto se tice Perina ja bi bio zadovoljan kad bi on dosao i zamjena da mu bude Gabriel dakle dva mlada golmana u timu i nek se bore za mjesto na golu,Santona nisam bas pratio tako da nista ne mogu reci,a Doria je suvise mlad i ako se on dovede onda obavezno jos nekog dokazanog stopera ( to je ono sto sam napisao gore kod kupovine stopera po mogucnosti dva) jer 18godisnji mladic ne moze ciniti stub odbrane(mozda da je tu Nesta,Maldini,Cafu pa da se on uklopi ali ovako ne).
FORZA MILAN

inzaghi3
Kontakt:

Post Postao/la inzaghi3 » 03 mar 2014, 13:16

za stopera si upravu more doci doria a i jedan iskusniji stoper na veliko se prica za alex da dodje iz psgja dobro nije on los ali ce uskoro imat 33 godine tako da neznam more on jos 2 godine max igrat na najvisem nivoju al sta onda treba opet nekog dovest nekoga bi trebali stopera doves oko 28 godina ili koju godinu mladji da ima iskustva u nekoj ligi od petica sam koji bi to dobar bijo neznam ali sigurno se more naci a i mislim da ce sedorf na ljeto sigurno kojeg dovest igraca iz ajaxa ili psv ima tu koji dobar igrac maher ili koji kolko sam vidijo kad smo igrali proti njim imaju dosta mladih i obetavajucih igraca al vidjecemo tek na leto bek golman i jedan najmanje ako ne 2 stopera moraju doci ako misle sta napravit za iducu sezonu u seria a toko od mene za sada :D :D :D :D
you call it madness but i call it love AC MILAN

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 03 mar 2014, 13:20

Pazzini radio ogroman posao protiv stopera koju si 2 puta veci od njega. Odlicno zamjenio Balu.
Taarabt ocekivano ponovo visoko ocjenjen,koja je ono igracina. Svaku tekmu do sada koju je igrao,bio je najbolji,ili jedan od najboljih na terenu. Samo neka ovako nastavi,moze imati strasnu karijeru.

Al stvarno raduje ona igra,ona trka po terenu. Kada onako zatvoris Juve,Juve koji ima jedan od najboljih presinga lige,onda je napredak evidentan. Bravo za Seedorfa,nema sumnje da ide u pravom smjeru.
One prilike sve promasiti,ne znam,ono je visa sila i gotovo.

Ocigledno je da i ekipa padne u drugom dijelu utakmice,sto je i logicno. Uvjeren sam da ce i to Profesor rijesiti u narednom vremenu. Nek izbalansira presing,trku i sve ostalo,i mislim da rezultati nece doci u pitanje.

I ne treba se ni nadati tom 5. mjestu na tabeli. Ne treba nista ocekivati od ove sezone,tako je i Seedorfu receno,njegovo je da "obnovi" ekipu do kraja sezone,psihicki i fizicki,i to za sada vrlo dobro radi. Sve ostalo sto uradi,npr. plasiranje u tu Evropsku Ligu,je veliki uspjeh.

Forza Milan!!!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 03 mar 2014, 13:50

muxa je napisao/la:@rope11 daj svega ti promjeni avatar :lol:
Nou slika
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 03 mar 2014, 17:53

Pročepit će jednom, a onda će nafilovati nekog s 4,5 golova. Ekipa igra značajno bolje nego pod vodstvom Allegrija, ali to se ne vidi po rezultatima. Doduše, nije da se ne vidi, ali nije ni ono što se očekuje.

Mnogi su bili skeptični, ali ja sam uvijek vjerovao u Polija. On je Milanov Thomas Muller. Veoma zahvalan igrač, pokretljiv, jedino što mora dovesti realizaciju na prijašnji nivo i biće to odlično. Barem se trudi za razliku od Kake i Honde, koji nisu više ni za klupe. Očajnički je potreban WC trequartista, ili da Poli "poludi". Kad se El Shaarawy oporavi, on i Taarabt će činiti paklen tandem. Još kada se Niang vrati... 8-)

Propuh u odbrani se mora ukloniti. Ništa ne funkcioniše. Postoji samo jedan bek i pola štopera. Ekipa s Abbiatijem, Bonerom i Abateom u startnih 11 nema šta tražiti protiv jačih protivnika. Jasno kao dan.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 03 mar 2014, 18:16

Bolje Tarabta iza napadaca a kupit desno krilo, recimo Dos Santosa i onda iza Bale trio Saravi - Tarabt - Dos Santos

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 03 mar 2014, 18:17

Stvarno vala rope šta je to babe haha
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 03 mar 2014, 19:25

Da mi je samo znati kako dođete do svih ovih pojacanja, navali ste na ovog Doriu a ja garantujem da niko od vas nije ni pogledao barem jednu utakmicu Botafoga. Tako ste pisali i za Vergeru ja konto Maldinija dovodimo. Evo sad i Dos Santos, propao lik, i sad eto nama treba biti pojacanje.

Obzirom da galijani ne zeli trostiti, ja mislim da je u ovom momentu za nas najbolje stopersko rješenje Astori, nase diejte, nije pretjerano skup a vec ima dosta iskustva u seriji a, a uz astoria treba dovesti bar jos jednog i eto zadrzati ramia, mada je i on onako ni gore ni dole. Evo bas sam malo gledao ovog Doriu, stasa za stopera ima, e sad da li ima kvaliteta treba prvo pogledati 5-6 njegovih utakmica.

betton
Kontakt:

Post Postao/la betton » 03 mar 2014, 20:03

Poli je jedan izuzetno zahvalan igrac.Moze da igra na vise pozicija,al' nece nikad igrat' RB kod Seedorfa kao sto je to bio slucaj kod Allegria. :mrgreen:

Imamo skoro pa svi isto misljenje,igramo puno bolje pod trenerskom palicom holanđanina.Sa pocetnih 40,sad se izdrzi do nekih 60 minuta utakmice u visokom ritmu pa uslijedi pad.Mislim da ce to profesor dovesti u red do kraja sezone i pocetka nove na jesen.

Remont je neophodan,i to smo svi konstatovali.Rijesti se preostalih otpadaka i ciljano pojacati u odbrani + jedan fantazista na AMC(moja velika zelja je da dodje Pastore,ali vjerujem i u Saponaru).

Bice ovo bolje i Milan ce da zauzme svoje mjesto koje mu pripada u svijetu fudbala.
Rossi come il fuoco..Neri come la vostra paura..

Gullit: "At Milan 11 of us would practice against only the 4 defenders and we still couldn't score a goal."

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 03 mar 2014, 20:07

Deadline to sign Taarabt from QPR is 19th of may for €7m, as for Rami the deadline is 31th of may, also for €7m ‪#‎Sky‬

Treba ovo rijesiti sto prije :D

Poli‬ is feeling well after his headcrash with Caceres yesterday. Galliani revelead that he broke a finger.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 03 mar 2014, 20:17

Poli je polivalentan igrac koji korektno odradjuje svoj dio zadatka, ali da se ne lazemo, nema on sta raditi u prvih 11 kada se svi oporave. Prosjecan igrac koji trkom i borbenoscu kompenzuje svoje nedostatke, ali je zato kao back up savrsen.
Inace, sinoc je slomio prst, nisam ni znao da je tako ozbiljno. Brz oporavak. :(

Kakva dva dobra igraca potpisujemo za samo 14 miliona, jedini problem je sto ce to uveliko smanjiti budzet za neke druge igrace. :mrgreen:
Ovoj ekipi fali podhitno jedan dobar stoper i bek, pa cemo onda pricati o nekim napredcima. Pod Seedorfom ovo izgleda super, samo fali jaca i cvrsca odbrana koja nas nece svaku utakmicu kostati bodova kao jucer.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 03 mar 2014, 21:11

LegendKiller je napisao/la:Da mi je samo znati kako dođete do svih ovih pojacanja, navali ste na ovog Doriu a ja garantujem da niko od vas nije ni pogledao barem jednu utakmicu Botafoga. Tako ste pisali i za Vergeru ja konto Maldinija dovodimo. Evo sad i Dos Santos, propao lik, i sad eto nama treba biti pojacanje.

Obzirom da galijani ne zeli trostiti, ja mislim da je u ovom momentu za nas najbolje stopersko rješenje Astori, nase diejte, nije pretjerano skup a vec ima dosta iskustva u seriji a, a uz astoria treba dovesti bar jos jednog i eto zadrzati ramia, mada je i on onako ni gore ni dole. Evo bas sam malo gledao ovog Doriu, stasa za stopera ima, e sad da li ima kvaliteta treba prvo pogledati 5-6 njegovih utakmica.
Slozio bih se za Astorija, a taj drugi nek bude Doria. Mexes, Bonera, Zaccardo i Silvestre out. 2 in 4 out sto znaci da ce mozda trebati jos koji stoper :grin:
Killer@ Jesil gledao utakmice Viljareala ove sezone?
Ja bi na toj poziciji desnog krila najvise volio Balea, ali...
Kad pricamo o nama dostupnim igracima, koga bi ti volio na toj poziciji?

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 03 mar 2014, 21:33

muxa je napisao/la:
LegendKiller je napisao/la:Da mi je samo znati kako dođete do svih ovih pojacanja, navali ste na ovog Doriu a ja garantujem da niko od vas nije ni pogledao barem jednu utakmicu Botafoga. Tako ste pisali i za Vergeru ja konto Maldinija dovodimo. Evo sad i Dos Santos, propao lik, i sad eto nama treba biti pojacanje.

Slozio bih se za Astorija, a taj drugi nek bude Doria. Mexes, Bonera, Zaccardo i Silvestre out. 2 in 4 out sto znaci da ce mozda trebati jos koji stoper :grin:
Killer@ Jesil gledao utakmice Viljareala ove sezone?
Ja bi na toj poziciji desnog krila najvise volio Balea, ali...
Kad pricamo o nama dostupnim igracima, koga bi ti volio na toj poziciji?
ja ne bih uopšte igrao sa krilnim napadacima, ne ide to, treba igrati sa 2 spica, i 2 klasična krila koji ce igrati po cijeloj strani zajedno sa bekovima, a ne ovako od krilnog napadaca nikakve koristi u napadu a u def. ne postoji. 4 vezna u diamant formaciji je najbolja opcija za nas, ja bi volio De Jong, Monto, Cristante i Saponara a ElS i Balo u napadu, mislim da bi gazili, uz bolje stopere naravno.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 03 mar 2014, 21:42

E jes ovaj zapeo za 4-4-2, u zadnjih dvadesetak postova obavezno nadjes pokoju recenicu o tome. Eto tacno bih volio da jednu odigramo u toj formaciji, samo njemu za cejf. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kao krila imamo Saravija, Taarabta, Nianga plus sto se u nedostatku nekih mogu ubaciti Kaka, Honda, Poli...nastavi niz. Nama vise fali jedan amf jer je evidentno da ni od Honde ni od Kake ne mozemo ocekivati kontinuitet dobrih igara ni prevagu na terenu.
Ja bih tu najvise volio vidjeti Pastorea, ali dok on nama dodje na red, kasno marko na kosovo stize.

Od stopera protjerati sve osim Ramija i Zapate (Bonera ionako ostaje tako da ga ne racunam) i dodati im Doriu i Astorija/Alexa/koga vec.
Bek Santon, golman Perin. Cao vozdra. 8-)

FORZA MILAN !

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.