FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
-
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
pitanje slobode se pod hitno mora rjesiti kao dionicarsko drustvo,ili privatizacijom,
posto ovo drugo otpada,zbog famoznog zakona o sportu,ostaje dionicarsko drustvo
duzni smo toliko,toliko kosta dionica,ulozi,ako hoces vecinu,i vecu slobodu odlucivanja,i to je privatizacija ali na neofiran nacin..pare od dionica usmjeriti na saniranje duga..i opstina ako zeli odredjen postotak glasa u donesenju odluka,i da ima svoje ublehe u klubu,neka rebne,a morala bi,dobru svotu,i to je to..a ne ovako,ni na nebu ni na zemlji,svaki napredak se koci,stanje Q,niko nije odgovoran...u slucaju bilo koje situacije,znali bi ko je kriv,ovako gdje god zakucas,niko nije kriv,a svi kradu...nisu englezi budale,ovako kada je klub u ****,ajde braco,zakon pozove na odgovornost,dje su pare...
posto ovo drugo otpada,zbog famoznog zakona o sportu,ostaje dionicarsko drustvo
duzni smo toliko,toliko kosta dionica,ulozi,ako hoces vecinu,i vecu slobodu odlucivanja,i to je privatizacija ali na neofiran nacin..pare od dionica usmjeriti na saniranje duga..i opstina ako zeli odredjen postotak glasa u donesenju odluka,i da ima svoje ublehe u klubu,neka rebne,a morala bi,dobru svotu,i to je to..a ne ovako,ni na nebu ni na zemlji,svaki napredak se koci,stanje Q,niko nije odgovoran...u slucaju bilo koje situacije,znali bi ko je kriv,ovako gdje god zakucas,niko nije kriv,a svi kradu...nisu englezi budale,ovako kada je klub u ****,ajde braco,zakon pozove na odgovornost,dje su pare...
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87
-
- Interni moderator
- Kontakt:
sad kad se prasina slegla i snijeg pao da vidimo gdje smo i sta smo...
1.novi trener...ovo ne treba ni objasnjavat..sentimentalno sam se vezao za DRVO al zivot je takav,jbg
.mislim da ni njemu nece bit nikad jasno kako je dosao do toga da bude sef struke Slobode
2.najmanje 6 pojacanja,sa akcentom na NAJMANJE...ja u ovoj ekipi tacno neznam dal bi mogao probrat 3 igraca da vrijede nesto uz duzno postovanje prema svima koji su oblacili crveno crni dres..i to pojacanja u svim linijama a POSEBNO U SREDINI
3.opstina..njihova pomoc i udio su neminovni...kolko god da mrzio te zohare bez njih nece ici...FARAON je obecao...vidjet cemo..obecavao je on svasta nesto
4.ona slina husara....na nasu zalost bez ovog ljigavca necemo moci i to je jedna tuga ove Bosanske lige i liga
.....kad bi znali koliko on igraca drzi pod svojim jaslama poupadali bi na guzicu...DOBRIH IGRACA,mislim
...ovaj odron od covjeka ce sa 6 telefonskih brojeva zavrsit 6 top pojacanja,nazalost
...i to za 2 sata,ponovo nazalost
5.kupovina tekmi....u ovom blatu se mora kupovat pa taman da mesija kupis i to u paketu sa ronaldom..pare mislim nisu problem i treba to fino umotano i u rukavicama uradit..cisto, posteno
6.Fukare....mora se to omasovit na proljece...i rezultati na startu ce ucinit svoje..kuca nije problem...na gostovanja makar 150 dusa...mora im se napravit ambijent domace tekme sto u ovom odronu od lige i nece bit nesto tesko plus sto ce te sudija teze zavalit uz masu navijaca
to bi bilo to otprilike..sa ovim se treba pozabavit vec JUCER...masa je posla i ako se bude cekao januar il februar,donji smo..ono sto mene iskreno najvise brine je to da mi na proljece NEMAMO PRAVO NA KIKS dok jedinstvo moze makar u par meceva uci lezernije...a znamo svi kakvi smo kad igramo pod pritiskom....moramo dovesti takva pojacanja da devastiramo vecinu ekipa jer sam vise nego ubjedzen da ce nam na proljece trebat cijelih 13 pobjeda za PL....to sa polovnjacima i isluzenim igracima nece ici sigurno...imamo primjere sarbinija,nadarevica i tako tih imena...kako god..nek nam je dragi Bog na pomoci..trebat ce nam

1.novi trener...ovo ne treba ni objasnjavat..sentimentalno sam se vezao za DRVO al zivot je takav,jbg

2.najmanje 6 pojacanja,sa akcentom na NAJMANJE...ja u ovoj ekipi tacno neznam dal bi mogao probrat 3 igraca da vrijede nesto uz duzno postovanje prema svima koji su oblacili crveno crni dres..i to pojacanja u svim linijama a POSEBNO U SREDINI
3.opstina..njihova pomoc i udio su neminovni...kolko god da mrzio te zohare bez njih nece ici...FARAON je obecao...vidjet cemo..obecavao je on svasta nesto
4.ona slina husara....na nasu zalost bez ovog ljigavca necemo moci i to je jedna tuga ove Bosanske lige i liga

5.kupovina tekmi....u ovom blatu se mora kupovat pa taman da mesija kupis i to u paketu sa ronaldom..pare mislim nisu problem i treba to fino umotano i u rukavicama uradit..cisto, posteno

6.Fukare....mora se to omasovit na proljece...i rezultati na startu ce ucinit svoje..kuca nije problem...na gostovanja makar 150 dusa...mora im se napravit ambijent domace tekme sto u ovom odronu od lige i nece bit nesto tesko plus sto ce te sudija teze zavalit uz masu navijaca
to bi bilo to otprilike..sa ovim se treba pozabavit vec JUCER...masa je posla i ako se bude cekao januar il februar,donji smo..ono sto mene iskreno najvise brine je to da mi na proljece NEMAMO PRAVO NA KIKS dok jedinstvo moze makar u par meceva uci lezernije...a znamo svi kakvi smo kad igramo pod pritiskom....moramo dovesti takva pojacanja da devastiramo vecinu ekipa jer sam vise nego ubjedzen da ce nam na proljece trebat cijelih 13 pobjeda za PL....to sa polovnjacima i isluzenim igracima nece ici sigurno...imamo primjere sarbinija,nadarevica i tako tih imena...kako god..nek nam je dragi Bog na pomoci..trebat ce nam
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Danas se ekipa pravo okupila, al' u kafiću
dole kod Omege, onaj Emporio.
Keno, Oma, Mehidić, Selamović i mislim da su bili Mehanović, Janje, Salihović i ova trulja od golmana Hodžić, bili okrenuti leđima. Inače sam ih i prije viđao često da ulaze u Emporio, pogotovo Grado.

Keno, Oma, Mehidić, Selamović i mislim da su bili Mehanović, Janje, Salihović i ova trulja od golmana Hodžić, bili okrenuti leđima. Inače sam ih i prije viđao često da ulaze u Emporio, pogotovo Grado.
-
- Kontakt:
Kucevic Rezidencija 

- Probisvjet
- Kontakt:
Mirsad Muharemagić Fucko II (drugi) samo uzima pare. Da li je ikada ista uradio za Slobodu? Zna li to iko?
Cim je Azmir otisao u Ameriku zohari izasli na povrsinu.
I ovo nase udruzenje qurcu nekom nije. Umjesto da neprijateljima odmah zacepimo usta, mi osluskujemo sta ce faraon da kaze.
Udruzenje ima legitimitet i moralno pravo i mora da javno upita supka Muharemagica sta je on to dao za Slobodu i sta ce dati? Udruzenje se mora oglasiti o takvim stvarima inace kojem qurcu sluzi? Mozda da bi se neki promovisali u prijatelje FK Slobode.
Hinjimo ko najvece hinje.
I ovo nase udruzenje qurcu nekom nije. Umjesto da neprijateljima odmah zacepimo usta, mi osluskujemo sta ce faraon da kaze.
Udruzenje ima legitimitet i moralno pravo i mora da javno upita supka Muharemagica sta je on to dao za Slobodu i sta ce dati? Udruzenje se mora oglasiti o takvim stvarima inace kojem qurcu sluzi? Mozda da bi se neki promovisali u prijatelje FK Slobode.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
wienultras je napisao/la:kakva nama **** po klubu hodaju,boze dragi sve grobari kluba od kojeg platu primaju
navijaju za partizan?

Pobjeda je bolja od orgazma!
- Probisvjet
- Kontakt:
Gorki je napisao/la:wienultras je napisao/la:kakva nama **** po klubu hodaju,boze dragi sve grobari kluba od kojeg platu primaju
navijaju za partizan?![]()

Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Dragi Probisvjet,Probisvjet je napisao/la:Mirsad Muharemagić Fucko II (drugi) samo uzima pare. Da li je ikada ista uradio za Slobodu? Zna li to iko?
Udruženje ide jednim pozitivnim putem i pristupom. Stvaranje otvorenih konflikata bi u svakom segmentu života trebali da budu zadnja opcija. Pa tako i u ovom i sličnim slučajevima. Rade se aktivnosti gdje će alternative biti slijed jednog prirodnog procesa, a ne javno prozivanje tko je kolko i šta uradio. I naravno, klupska skupština je po meni jedino meditorno mjesto gdje bi ukoliko postoji potreba da javna pitanja trebala da budu iznesena.
A kada smo kod svega toga, mislim da je svaki tuzlak zadnjih 20 godina mogao uraditi više.

tuzlanska Sloboda
Gorki je napisao/la:wienultras je napisao/la:kakva nama **** po klubu hodaju,boze dragi sve grobari kluba od kojeg platu primaju
navijaju za partizan?![]()

tuzlanska Sloboda
- Probisvjet
- Kontakt:
Ovo pisem kao obicni gradjanin Tuzle koji voli FK Slobodi i koji je uz nju i unutar nekih 40 godina.zlajci je napisao/la:Dragi Probisvjet,Probisvjet je napisao/la:Mirsad Muharemagić Fucko II (drugi) samo uzima pare. Da li je ikada ista uradio za Slobodu? Zna li to iko?
Udruženje ide jednim pozitivnim putem i pristupom. Stvaranje otvorenih konflikata bi u svakom segmentu života trebali da budu zadnja opcija. Pa tako i u ovom i sličnim slučajevima. Rade se aktivnosti gdje će alternative biti slijed jednog prirodnog procesa, a ne javno prozivanje tko je kolko i šta uradio. I naravno, klupska skupština je po meni jedino meditorno mjesto gdje bi ukoliko postoji potreba da javna pitanja trebala da budu iznesena.
A kada smo kod svega toga, mislim da je svaki tuzlak zadnjih 20 godina mogao uraditi više.
I tada je bila skupstina i predsjednik skupstine al' se brate znalo ko sta radi. Predsjednik Ante Raos je bio velicina i kada on nesto odluci tu nije bilo demagogije od kliconosa.
Par novinskih clanaka je uzdrmalo tastinu nehljebovica u Slobodi, tj. zato sto je Azmir navodno (opet samo saznanje iz novinarskih izvora i portala koji bas i nije naklonjen prosperitetu FK Slobode) "ovlastio nekoga" da uradi posao koji on misli da ce to donijeti neke promjene u trenerskom i igrackom kadru.
I ako je tacno da je Azmir ovlastio nekoga za nesto, zar treba predsjednik skupstine i skupstina da to potvrdi. Skupstina je dala povjerenje Azmiru. Zasto usporavati sto covjek zeli uraditi? Skupstina je tu da ga smjeni ili postavi novog predsjednika UO, a ne da raspravlja o igrackom i trenerskom kadru. Pa zar predsjednik skupstine kojem je mrsko da sazove skupstinu hoce da odlucuje o treneru i igracima? Uostalom kakav je on sposoban menadjer, sta je uradio u zivotu osim da se "grebe" sa budjetskih jasli?
Klupska skupstina jeste meritorno mjesto za donosenje odluka, ali za igracki kadar, trenere nije, niti smije biti.
Problem je sto kod nas svaki pacenik hoce da gura prste u svaku rupu i svaciji djep.
Oni bi najradije da Azmir bude sponzor kluba, a da oni odlucuju i krcme njegove pare. To tako nece ici.
Ovdje nece biti dobroga dok FK Sloboda ne postane dionicarsko drustvo. Ko hoce da odlucuje neka kupi dionice. Sta bi onda bilo sa tih predsjednicica skupstina i drugih? Kada budu u upravnom odboru sjedili i odlucivali ljudi koji su ulozili svoja sredstva i koji imaju interes da napreduju i igraju vaznu ulogu u BiH fudbalu, a sve radi jaceg i bogatijeg kluba, onda ce se desiti nesto dobro.
Udruga ne treba da bude u konfliktu sa nekim, ali mora da se oglasava povodom kocenja prosperiteta FK Slobode. Jedan dan izgubljen je mnogo, a kamo li mjesec, godina i vise. Sjecam se jednog prevenstva u YU i kriticne situacije u kojoj je mogla Sloboda da ispadne u drugu ligu zapad. Sve se rijesilo za manje od dva sata. Kakva skupstina i qurci. To je rjesavao covjek koji je bio na vrhu, a svi dobro znamo ko je on.
Udruga se mora jednom staviti u smislu intelekta, a ne biti samo humanitarna organizacija preko koje ce se donirati sredstva FK Slobodi.
Najgora stvar je u tome da vecina u skupstini i Jasminovi uvlakaci ne vjeruju Azmiru. Oni bi njega otjerali da imaju bolje rjesenje. Zar nije tako? To se jednostavno moze nazvati "fuckinizam"!
Od neke vece pomoci opstine nece doci. Oni ce sracunati samo koliko SDP na racun toga moze dobiti glasova i toliko ce dati. Znaci sve samo radi svoje politicke buducnosti (ekonomske), a ne zato sto vole FK Slobodu.
Nisam zelio da iznosim u potpunosti prljav ves i nije mjesto za to.
Na kraju jedina poruka za Azmira je da izdrzi do zakona o privatizaciji i onda neka kupi Slobodu, a uhljupe najuri.
Tada nece biti potrebna ni opstina, ni nacelnik, ni skupstina, ni transa.
Hajduk - Sloboda 0-1, Rade Tosic sa 30 metara.Probisvjet je napisao/la:Sjecam se jednog prevenstva u YU i kriticne situacije u kojoj je mogla Sloboda da ispadne u drugu ligu zapad. Sve se rijesilo za manje od dva sata.

Slazem se sa tobom 99,99 %

- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
sto se tice PL ja sam davno rekao ako ce klub ici lagano naprijed, ne mora se odmah po svaku cijenu ni uci u PL...
a ovo je sustina rada Slobode u zadnjih 15 godina..jos na to dodaj i transu opstine i clanarine djece u omladinskoj skoli...oni bi da svi daju pare, a da bezhljebari sjede i krcme to kod Tome smijuci se igracima kad ih istjeruju sa rucka (desavalo se)Oni bi najradije da Azmir bude sponzor kluba, a da oni odlucuju i krcme njegove pare
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Moro sam na ovo reagovat jer niko nikog dat nije istjerao (pred utakmicu sa Zvijezdom u Gradaccu)ultrasstyle_tz je napisao/la: a ovo je sustina rada Slobode u zadnjih 15 godina..jos na to dodaj i transu opstine i clanarine djece u omladinskoj skoli...oni bi da svi daju pare, a da bezhljebari sjede i krcme to kod Tome smijuci se igracima kad ih istjeruju sa rucka (desavalo se)
Nego je jedan konobar rekao nesto u fazonu da ste dobri nebi vi kupovali utakmice, i onda je Mujka, kapiten, ustao i reko svim igracima da ustanu i idu.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
nez jbg, moguce..al dje se tu uklapa clan uprave koji ih je podje.avao..a u svakoj verziji je on tu
..to ono kad nam je nestalo benzina? 

crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Ma nije več nam je nestalo benzinaultrasstyle_tz je napisao/la:nez jbg, moguce..al dje se tu uklapa clan uprave koji ih je podje.avao..a u svakoj verziji je on tu..to ono kad nam je nestalo benzina?

tuzlanska Sloboda
Nije tad to bilo, to za benzin je bilo jedno gostovanje prije toga, a ovo je bilo jedna od zadnjih utakmica u sezoni kad smo ispali, i tamo smo izgubili 1-0, a pred tu utakmicu jedno 5 dana se pricalo da ce na Zvijezda dat bodove jer njima i nije trebalo, al eto izgleda da se nisu uspjeli dogovorit.ultrasstyle_tz je napisao/la:nez jbg, moguce..al dje se tu uklapa clan uprave koji ih je podje.avao..a u svakoj verziji je on tu..to ono kad nam je nestalo benzina?
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ
mi smo trebali dobiti 3 boda od Zvijezde ali je problem sto niko od nasih iz kluba nije otputovao u Gradacac da zavrsi posao
to zna citava carsija

Sloboda Tuzla
Znam da nije to ta tekma. Ima vic koji kaže: Vozila se dva gluvača na motoru i nestane im benzina.klasik je napisao/la:Nije tad to bilo, to za benzin je bilo jedno gostovanje prije toga, a ovo je bilo jedna od zadnjih utakmica u sezoni kad smo ispali, i tamo smo izgubili 1-0, a pred tu utakmicu jedno 5 dana se pricalo da ce na Zvijezda dat bodove jer njima i nije trebalo, al eto izgleda da se nisu uspjeli dogovorit.ultrasstyle_tz je napisao/la:nez jbg, moguce..al dje se tu uklapa clan uprave koji ih je podje.avao..a u svakoj verziji je on tu..to ono kad nam je nestalo benzina?
- Ovaj otpozadi pita: "Jel to nestalo benzina?"
- Ovaj naprijed odgovora: "Nije več je nestalo benzina!"
- Ovaj otpozada opet odgovara: "Aha, ja mislio nestalo benzina!"

Kako god, bio sam na toj tekmi u Gradačcu. Imali smo jednu šansu preko Mešanovića dok je bilo 0:0, ali smo jednostavno bili slabi tada. Mislim da tada nismo ni pripreme prošli. Mesketov Veca je vodio ekipu jer mislim da je u toj sedmici Vojvoda napustio ekipu. Meni nikako nije žao što smo ispali. Jest mi bilo žao tada, sa ljudske emotivne strane. Ali onakvo stanje jedostavno nije nigdje vodilo. Ili ćemo postati klub da valja ili nas i ne treba biti.
Vic sa početka posta odlično objašnjava tadašnju sliku, j.be lud zbunjenog!

tuzlanska Sloboda
Malo sam ja onda propustio novinske članke.Probisvjet je napisao/la:Ovo pisem kao obicni gradjanin Tuzle koji voli FK Slobodi i koji je uz nju i unutar nekih 40 godina.zlajci je napisao/la:Dragi Probisvjet,Probisvjet je napisao/la:Mirsad Muharemagić Fucko II (drugi) samo uzima pare. Da li je ikada ista uradio za Slobodu? Zna li to iko?
I tada je bila skupstina i predsjednik skupstine al' se brate znalo ko sta radi. Predsjednik Ante Raos je bio velicina i kada on nesto odluci tu nije bilo demagogije od kliconosa.
Par novinskih clanaka je uzdrmalo tastinu nehljebovica u Slobodi, tj. zato sto je Azmir navodno (opet samo saznanje iz novinarskih izvora i portala koji bas i nije naklonjen prosperitetu FK Slobode) "ovlastio nekoga" da uradi posao koji on misli da ce to donijeti neke promjene u trenerskom i igrackom kadru.
I ako je tacno da je Azmir ovlastio nekoga za nesto, zar treba predsjednik skupstine i skupstina da to potvrdi. Skupstina je dala povjerenje Azmiru. Zasto usporavati sto covjek zeli uraditi? Skupstina je tu da ga smjeni ili postavi novog predsjednika UO, a ne da raspravlja o igrackom i trenerskom kadru. Pa zar predsjednik skupstine kojem je mrsko da sazove skupstinu hoce da odlucuje o treneru i igracima? Uostalom kakav je on sposoban menadjer, sta je uradio u zivotu osim da se "grebe" sa budjetskih jasli?
Klupska skupstina jeste meritorno mjesto za donosenje odluka, ali za igracki kadar, trenere nije, niti smije biti.
Problem je sto kod nas svaki pacenik hoce da gura prste u svaku rupu i svaciji djep.
Oni bi najradije da Azmir bude sponzor kluba, a da oni odlucuju i krcme njegove pare. To tako nece ici.
Ovdje nece biti dobroga dok FK Sloboda ne postane dionicarsko drustvo. Ko hoce da odlucuje neka kupi dionice. Sta bi onda bilo sa tih predsjednicica skupstina i drugih? Kada budu u upravnom odboru sjedili i odlucivali ljudi koji su ulozili svoja sredstva i koji imaju interes da napreduju i igraju vaznu ulogu u BiH fudbalu, a sve radi jaceg i bogatijeg kluba, onda ce se desiti nesto dobro.
Udruga ne treba da bude u konfliktu sa nekim, ali mora da se oglasava povodom kocenja prosperiteta FK Slobode. Jedan dan izgubljen je mnogo, a kamo li mjesec, godina i vise. Sjecam se jednog prevenstva u YU i kriticne situacije u kojoj je mogla Sloboda da ispadne u drugu ligu zapad. Sve se rijesilo za manje od dva sata. Kakva skupstina i qurci. To je rjesavao covjek koji je bio na vrhu, a svi dobro znamo ko je on.
Udruga se mora jednom staviti u smislu intelekta, a ne biti samo humanitarna organizacija preko koje ce se donirati sredstva FK Slobodi.
Najgora stvar je u tome da vecina u skupstini i Jasminovi uvlakaci ne vjeruju Azmiru. Oni bi njega otjerali da imaju bolje rjesenje. Zar nije tako? To se jednostavno moze nazvati "fuckinizam"!
Od neke vece pomoci opstine nece doci. Oni ce sracunati samo koliko SDP na racun toga moze dobiti glasova i toliko ce dati. Znaci sve samo radi svoje politicke buducnosti (ekonomske), a ne zato sto vole FK Slobodu.
Nisam zelio da iznosim u potpunosti prljav ves i nije mjesto za to.
Na kraju jedina poruka za Azmira je da izdrzi do zakona o privatizaciji i onda neka kupi Slobodu, a uhljupe najuri.
Tada nece biti potrebna ni opstina, ni nacelnik, ni skupstina, ni transa.
U organiziranom sistemu upravni odbor je taj koji bira trenerski i igrački kadar, jer mu je to skupština dopustila samim aminovanjem biranja. U izuzetnim okolnostima dio te uloge ili kompletnu rolu može preuzeti sportski menađer, ali opet zavisno od opisa poslova koji mu se sistematiziraju. U našem slučaju to nas ne brine jer nemamo sportskog menađera!
E sada, davanjem slobode upravnom odboru ne daje se pravo svakom članu upravnog odbora da donosi odluke već se odluke donose u skladu sa Statutom. I u ovom slučaju ne trebamo da se brinemo jer zadnjih 7-8 godina uglavnom je operativno samo jedna osoba bila upravni odbor

Protiv Gradine sam sjedio sa izabranom ekipom i najviđeniji i sam kaže, obzirom da nemamo efektivnu upravu, nemamo efektivnu skupštinu kao ni adekvatnog trenera rezultati su sjajni. Stvari se trebaju postaviti iz temelja. Jednog dana kada budemo se mogli okrenuti i pogledati rezultate nove selekcije skupštine, upravnog dobora, trenerske ekipe i konstatovati da su ispunjeni ciljevi sva ta tri segmeta, ekipa na terenu će biti u vrhu PL-e! Ali za to treba vremena i strpljenja. Ja sam siguran da nove i mađe generacije tuzlaka to mogu!

tuzlanska Sloboda
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.