Tako je, reci Amaru naruzi ga..Admir74 je napisao/la:Amare dozovi se. A našim igračima poručujem da gledaju kako pitari imaju pristup utakmicama u kojima im treba rezultat.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
Kada valja valja, kad ne valja ne valja. Ovo zadnjih utakmica nije Željo kakvog smo navikli od Amara. Ima nešto što se dešava nešto što ne štima pa imamo ovakvo loše zalaganje i pristup utakmicama. Mora se vidjeti šta je... Inače.. Opet oproštaj od svega u oktobru...Bezideja je napisao/la:Tako je, reci Amaru naruzi ga..Admir74 je napisao/la:Amare dozovi se. A našim igračima poručujem da gledaju kako pitari imaju pristup utakmicama u kojima im treba rezultat.
Vjerujem da Amar zna i da može, ali isto tako nije ovo ligaod prije 5-6 godina.. Podrška uvijek, ali se moraju dozvati svi u Klubu.
+1 ama.kojim slucajem.da su oni nama dali pet comada mi bi se raspali.oni znaju sta zele imaju tim.ako pobjede odose na 4 boda prednosti.i eto panike i nervoze..juce kad nismo onakavog zrinju dobili.mi nismo zreli da budemo prvaci.al.igrace. krivim juce ni borbe ni zelju za pobjedom nisu pokazali..Admir74 je napisao/la:Amare dozovi se. A našim igračima poručujem da gledaju kako pitari imaju pristup utakmicama u kojima im treba rezultat.
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar
Samo vi pod tepih pa ce biti ko sljedece godine isto. Babo rodjeni da mi je ne treba da se suti i govori za sve ok, ok. Problem postoji i mora se traziti rjesenje. Kritikovala je vecina sto su neki “stitili” Misimovica, nisu dali “a” na njega, a isto radite za Osima. Yebo ga vise.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Sto nisi proslo kolo naruzio Musemica kad ih je Celik razvalio na Kosevu...Admir74 je napisao/la:Kada valja valja, kad ne valja ne valja. Ovo zadnjih utakmica nije Željo kakvog smo navikli od Amara. Ima nešto što se dešava nešto što ne štima pa imamo ovakvo loše zalaganje i pristup utakmicama. Mora se vidjeti šta je... Inače.. Opet oproštaj od svega u oktobru...Bezideja je napisao/la:Tako je, reci Amaru naruzi ga..Admir74 je napisao/la:Amare dozovi se. A našim igračima poručujem da gledaju kako pitari imaju pristup utakmicama u kojima im treba rezultat.
Vjerujem da Amar zna i da može, ali isto tako nije ovo ligaod prije 5-6 godina.. Podrška uvijek, ali se moraju dozvati svi u Klubu.
Oproštaj od čega?Admir74 je napisao/la: Kada valja valja, kad ne valja ne valja. Ovo zadnjih utakmica nije Željo kakvog smo navikli od Amara. Ima nešto što se dešava nešto što ne štima pa imamo ovakvo loše zalaganje i pristup utakmicama. Mora se vidjeti šta je... Inače.. Opet oproštaj od svega u oktobru...
A ako misliš da je do novca,odmah da ti kažem,grdno se varaš.
Nego vidi vidi,zjaniš u" Mostaru" i odmah da se svi dozivaju,da se lekcije dijele,opa bato
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....
Strah je neizlječiva bolest....
- lijevapolutka
- Kontakt:
@UBIPITAR nije ovdje problem poraz u Mostaru (mada je Zrinja bio posluzen na tacni). Problem su zadnje 3 utakmice Banjaluka, Mladost na Grbavici i Zrinka. Nešto nestima, sta je ne znam, al definitvno nestima. Što kaže Amar na izvjestaju: nedo Bog da nas neko pravo napadne
moSa ljoŽe
Slazem se sa tobom. Ne treba gledati nekoga ako kaze nesto protiv Amara kao Misketovca. Da se razumijemo niko ga ne tjera iz kluba. Ovo su samo konstatacije i misljenja.LjoZee je napisao/la:Samo vi pod tepih pa ce biti ko sljedece godine isto. Babo rodjeni da mi je ne treba da se suti i govori za sve ok, ok. Problem postoji i mora se traziti rjesenje. Kritikovala je vecina sto su neki “stitili” Misimovica, nisu dali “a” na njega, a isto radite za Osima. Yebo ga vise.
Ma naravno, jasno kao dan, ne ide to tako lako, stvaranje pobjedničke ekipe i pobjedničkog mentaliteta je proces koji traje duže vrijeme, a pogotovo kada ti već ovako vidiš da ovoj ekipi fali još 2-3 kvalitetna pojačanja na nekim pozicijama, ne možeš ti pitu od govana praviti, do jednog određenog nivoa možeš ali preko to ne ide, i otprilike je to taj nivo na kojem smo sada, za nešto više treba sačekati zimu i pojačanja.Virtu4l je napisao/la:Upravo to. Ovo nije ekipa koja će u istom ritmu odigrati jedno poluvrijeme, a kamoli cijelu utakmicu ili više njih zaredom. Bitno je samo da Amar uoči probleme i da ih riješi na pauzi, ali bez minimalno dva kvalitetna pojačanja mi ne možemo ni pomisliti da pratimo Sarajevo. Ne sumnjam da će Amar to riješiti i da će pojačati odbranu i pronaći dobrog zadnjeg veznog koji nam itekako nedostaje, uz minimalno jednog dobrog beka, jer ovi su veoma loši.Raonffa je napisao/la: A pita se ponešto i Sarajevo jbg, realno ljudi igraju k'o za qurac veći dio prvenstva, a sutra imaju šansu da odu na +4 od prvog pratitelja. Što znači da rutinski dobijaju utakmice kada ne igraju dobro, a znate da se tako osvajaju titule i da se jako teško boriti sa takvim ekipama. Mi smo još uvijek daleko od te faze, nama čak nije garancija da ćemo dobiti kad igramo dobro (Tuzla i Široki), a pogotovo da ćemo pobjeđivati kada igramo loše (Borac i Zrinjski), tako da moramo biti i realni malo u svemu ovome raja.
Jučer je utakmica veoma lako mogla okrenuti i na našu stranu kad smo ih pritisnuli u drugom, kad je Štilić pogodio stativu, ali nemamo snage da iznesemo pritisak do kraja i brzo ispušemo. Protivnik se u par dodavanja stvori pred našim golom i to je problem koji imamo već duže vrijeme, ne znam kako je moguće da su protiv nas svi majstori tranzicije k'o nekad Valencija...
Zato ja i govorim da se treba 'povući ručna' sa nekim očekivanjima, treba biti realan.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
- Kontakt:
Moze anketa neka?Cija je odbrana gora?Zeljo ili Sarajevo?Zeljinu odbranu pretrci Kajkut a od sarajeva odbranu Bekrić e tugo moja
Neka ljudi, vidite da nam admir otvara oci nama i nasim igracima kako treba igrati. Oni igraju protiv propale Slobode, a mi igrali s viceprvakom. Jbg jos naruzi Amara..
Ako ce mo iskreno mi protiv te iste Slobode bod na Grbavici na kraju izvlacili
Ma losi smo mi, trebamo se na pitare ugledat..
Nama su svi mrtvi, raspali samo mi imamo igracine koje “prepisavaju” ovu ligu. Klinac imamo isti ili slican k ko vecina tih “raspalih”.
Dobro je sto pitari isto kiksase .nisu nam puno pobjegli
Ovo je super jos City da bod uzme ili izgubi i hajd moze se kiks pregurati bez velike stete
Ma kone opet ništa specijalno al' eto srećom nisu dobili, a inače u ovakvim utakmicama osvajaju bodove.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Kako sada stvari stoje Borac bolji. Nadam se da ce i nasi igraci vidjeti u ovome priliku i iskoristiti jeLjoZee je napisao/la:Ovo je super jos City da bod uzme ili izgubi i hajd moze se kiks pregurati bez velike stete
- plavousrcu
- Kontakt:
Igrali smo 11 kola u solidnoj formi. Malo smo u krizi. Ocekivanoj, ako imalo pratimo fudbal a pratimo svi onda smo svjesni da je ocekivano. Nema potrebe za pljuvanjem. Nismo mi Ajax a ovi ostali Zwole. Idemo dobiti Celika i uvrstiti se gore. Ko zna mozda i prvi budemo nakon iduceg kola.
Odbrana jeste problem budući da smo ekipa koja je primila najviše golova od prvih 6 ekipa na tabeli. 16 primljenih u 14 utakmica je puno, vadi nas jedino što dajemo fin broj golova. Dali smo 37 golova u 16 utakmica (14 liga + 2 kup). Naprimjer imali smo isti ovaj roster u odbrani i prošle sezone kod Amara, samo eto drugi golman je bio, a djelovala je nekako čvršće i stabilnije. Sjećate se svi da smo pisali kako se popravila odbrana. Ili ako ćete crno na bijelo, prošle sezone smo pod Amarom u 14 kola primili 9 golova, a sad u 14 kola 16. Eto to mi je interesantan podatak.
Bekovi jučer jednostavni preloši u oba smjera. Dok su oni nas često napadali po bokovima, pogotovo su aktivni bili njihovi bekovi Barišić i Rugašević, naši bekovi jednostavnu nisu bili korisni prema naprijed čime automatski gubiš jedno oružje u fazi napada. A i previše smo im dozvolili Zrinjskom centaršuteva. Nevjerovatno kako su lako dolazili na bokove. Po formi naš najbolji bek je trenutno Pavić i iskreno se radujem njegovom povratku protiv Čelika.
Zrinjski i mi smo po stilu i koncepciji igre izveli dosta različite ekipe, što se najviše odnosi na vezni red. Mi smo izveli tehnički jak vezni red ali bez izraženih motoričkih sposobnosti, dok je Zrinjski izveo dosta "destruktivnu" i trkački dobru sredinu u vidu Zlomislića, Rustemovića i Čirjaka. Igrali su bez izraženog playmakera u vidu Šovšića ili Čurjurića što ih je uskratilo u smislu da nisu ni oni nešto aman zaman igrali ali su zato pojeli našu vezu. Samim tim je i Krpić bio odsječen, a budući da je tehnički limitiran igrač jednostavno nije u mogućnosti da sebi stvori šansu. A nije mogao zaprijetiti ni sa distance jer prema statističkim podacima iz prošle sezone Krpić nikad ne šuta van 16.
Dakle naš vezni red nije postajao jučer, a logično je da ako te ne ide kroz sredinu da onda pribjegavaš igri preko bokova. Tu dolazimo do problema kojeg sam spominjao već, a to je da naši bekovi jednostavno nisu bili u stanju da budu ikakva prijetnja Zrinjskom tako da smo mi faktički bili napadački impotentna ekipa jučer.
Kako podići ekipu? To ne zna niko od nas, ustvari to je jedan od najvećih izazova za svakog trenera čija ekipa dođe u situaciju da malo "ispuše". Volio bih da možda malo više minuta dobijaju Mehić ili Subašić. Protiv Čelika nema Dade i Siniše. Vidjet ćemo kakva je situacija sa povredama Ermina i Meše. Ekipa koju bih volio vidjeti protiv Čelika:
Erić - Pavić, Kemo, Sipa, Stanić - Bojo, Mujezinović - Zajmović, Štilić, Veselinović - Krpić
Prije svega Mustafa može odgovoriti zadatku na ovoj poziciji, prošle sezone je npr. protiv Mladosti bio igrač utakmice kao centralni vezni. Ne bi mu bio prvi put, a pored fine tehnike ima onako je "zujalica" i rastrčan dosta i mislim da može ispratiti u oba pravca. Mi svakako čitavu ove sezonu igramo bez klasičnog destruktivca, a možda je on ta malo "svježa krv" koja će razdrmat ekipu. Jeste da je mogao bolje odluke donijeti jučer ali mislim da bi trebao dobiti šansu. Što se tiče krila realno Veseli i Zajim su dobri dribleri, agilni. E sad druga stvar je što npr. sa Dženom nikad ne znaš ali generalno mislim da nakon ovih par utakmica sa malo statičnom igrom trebali bi sada malo izvesti agilniju i agresivniju ekipu, a to dobijamo npr. sa ovim krilima koja sam nabrojao i Mustafom.
Bekovi jučer jednostavni preloši u oba smjera. Dok su oni nas često napadali po bokovima, pogotovo su aktivni bili njihovi bekovi Barišić i Rugašević, naši bekovi jednostavnu nisu bili korisni prema naprijed čime automatski gubiš jedno oružje u fazi napada. A i previše smo im dozvolili Zrinjskom centaršuteva. Nevjerovatno kako su lako dolazili na bokove. Po formi naš najbolji bek je trenutno Pavić i iskreno se radujem njegovom povratku protiv Čelika.
Zrinjski i mi smo po stilu i koncepciji igre izveli dosta različite ekipe, što se najviše odnosi na vezni red. Mi smo izveli tehnički jak vezni red ali bez izraženih motoričkih sposobnosti, dok je Zrinjski izveo dosta "destruktivnu" i trkački dobru sredinu u vidu Zlomislića, Rustemovića i Čirjaka. Igrali su bez izraženog playmakera u vidu Šovšića ili Čurjurića što ih je uskratilo u smislu da nisu ni oni nešto aman zaman igrali ali su zato pojeli našu vezu. Samim tim je i Krpić bio odsječen, a budući da je tehnički limitiran igrač jednostavno nije u mogućnosti da sebi stvori šansu. A nije mogao zaprijetiti ni sa distance jer prema statističkim podacima iz prošle sezone Krpić nikad ne šuta van 16.
Dakle naš vezni red nije postajao jučer, a logično je da ako te ne ide kroz sredinu da onda pribjegavaš igri preko bokova. Tu dolazimo do problema kojeg sam spominjao već, a to je da naši bekovi jednostavno nisu bili u stanju da budu ikakva prijetnja Zrinjskom tako da smo mi faktički bili napadački impotentna ekipa jučer.
Kako podići ekipu? To ne zna niko od nas, ustvari to je jedan od najvećih izazova za svakog trenera čija ekipa dođe u situaciju da malo "ispuše". Volio bih da možda malo više minuta dobijaju Mehić ili Subašić. Protiv Čelika nema Dade i Siniše. Vidjet ćemo kakva je situacija sa povredama Ermina i Meše. Ekipa koju bih volio vidjeti protiv Čelika:
Erić - Pavić, Kemo, Sipa, Stanić - Bojo, Mujezinović - Zajmović, Štilić, Veselinović - Krpić
Prije svega Mustafa može odgovoriti zadatku na ovoj poziciji, prošle sezone je npr. protiv Mladosti bio igrač utakmice kao centralni vezni. Ne bi mu bio prvi put, a pored fine tehnike ima onako je "zujalica" i rastrčan dosta i mislim da može ispratiti u oba pravca. Mi svakako čitavu ove sezonu igramo bez klasičnog destruktivca, a možda je on ta malo "svježa krv" koja će razdrmat ekipu. Jeste da je mogao bolje odluke donijeti jučer ali mislim da bi trebao dobiti šansu. Što se tiče krila realno Veseli i Zajim su dobri dribleri, agilni. E sad druga stvar je što npr. sa Dženom nikad ne znaš ali generalno mislim da nakon ovih par utakmica sa malo statičnom igrom trebali bi sada malo izvesti agilniju i agresivniju ekipu, a to dobijamo npr. sa ovim krilima koja sam nabrojao i Mustafom.
Zadnja izmjena: braco, dana/u 27 okt 2019, 16:45, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Alipasino, CentarsutNaClanak921, drzgemboadislic, Mana i 46 gostiju.