Smijesan izgovor je to sad postao. Ako vidis da nema saradnje onda ides u borbu da bi spasio klub. Ne pustas ovako cekajuci da prodje Bog zna koliko. Ok na pocetku, ali nemas sta cekati vise. A iskreno u ovom momentu mislim da je i Amaru doqurcilo i da ne bi tu trebalo puno "borbe" samo da se pojavi neko. Haman je to rekao i u onom podcastu za ovaj portal. Tesko ce klub ostaviti Cericu pogotovo kad je i Badzak odustao.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Ne trebaju nama neprijatelji pored nas samih.
-
- Kontakt:
Eh da smo bili svi kao jedan imali bi 2 titule minimalno za zadnje 4 godine.zeljodogroba je napisao/la: ↑18 mar 2021, 12:59100%, bez dileme, i tako godinama u nazad. Napravljene ikone u ljudima umjesto u klubu, svako svoje dupe gleda i gdje se moze pokrit, imat koristi... e moj Zeljo
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”
-
- Kontakt:
ma davno je kod nas fudbal prestao zapravo biti fudbal. Mislim, ista situacija je i u ligama petice, ali oni imaju ipak neke sportske rezultate, puno je viši nivo pa se tot drugacije i gleda. Kod nes je sve po principu povuci potegni, a klub cim stane na noge onda se pojave pirane i opeljuše ga. I dalje smatram da bez stranog kapitala, povećeg kapitala ovdje je mrka kapa. Npr evo uzecu malo primjer koji nije ok za nase uslove, ali je dobar princip. Laporta izabran od strane glasaca za predsjednika, morao odmah predociti garant za preko 120 mil eura, a svi ljudi koji ce uci u njegov UO će morati uloziti 6-12 miliona. Naravno kod nas cifre ne mogu biti takve, ali princip je odlican i malo mi lici na neke stvari o kojima se pricalo nedavno vezano za novi statut itd...WOLF20 je napisao/la: ↑18 mar 2021, 13:04Eh da smo bili svi kao jedan imali bi 2 titule minimalno za zadnje 4 godine.zeljodogroba je napisao/la: ↑18 mar 2021, 12:59100%, bez dileme, i tako godinama u nazad. Napravljene ikone u ljudima umjesto u klubu, svako svoje dupe gleda i gdje se moze pokrit, imat koristi... e moj Zeljo
LjoZee je napisao/la: ↑18 mar 2021, 11:32Enver Hadžiabdić, legenda FK Željezničar, preuzeo je svoju karticu "100 godina FK Željezničar"
Šampion iz 1972. i 1998. godine pozdravio je sve navijače i pozvao na zajedništvo koje je kroz dugogodišnju historiju uvijek krasilo Željezničar.
Više informacija o karticama "100 godina FK Željezničar": http://****/3cZt0Uj
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
-
![]()

To je to. Sve dok ja koji nemam firme i tolike pare i Badzak koji ima pare, hotel, firme imamo iste sanse prema statutu da udjemo u klub on nije zasticen nit ima sistem. Ne znam kako se statut nije uredio na princip gdje neko ima financijske obaveze bilo UO ili Skupstina. Na taj nacin bi klub bio i zasticen jer vece napore bi morao neko uloziti da udje cime se i filtriraju oni dobri i losi tj. sposobni i nesposobni. Naravno neku korist da imaju ti ljudi, ali to kroz dogovor.zeljodogroba je napisao/la: ↑18 mar 2021, 13:11Laporta izabran od strane glasaca za predsjednika, morao odmah predociti garant za preko 120 mil eura, a svi ljudi koji ce uci u njegov UO će morati uloziti 6-12 miliona. Naravno kod nas cifre ne mogu biti takve, ali princip je odlican i malo mi lici na neke stvari o kojima se pricalo nedavno vezano za novi statut itd...
Što je najgore ukazano je i na skupštini od strane predstavnika navijača na loše održavanja stadiona i opet se ništa nije uradilo.HongKong je napisao/la: ↑18 mar 2021, 12:30A procitas samo sta je obecao i dosta ti je. Jbt zlatna lopta pa to ne moze ni Barca obecati. Trening kamp neki a nisu sposbni oko stadiona ocistiti. Cim sam procitao onaj proljev znao sam da je teska ubleha. Valjda konta da smo levatine vece nego sto zaista jesmo. Lik apsolutno nista nije uradio za evo par mjeseci. Nije ni dosao ovdje, nije se niko oglasio osim forumskih ubipitara koji tvrde da se nesto analizira, pregovara, dogovara...pojma nema niko sta se desava.
A što se tiče Cerića, ja molim boga da me demantuje više nego išta ali citirat ću post jednog forumaša koji je uspio secirati jedan intervju u kojem je fakat sve ovo uspio spomenuti
U emisiji posvecenoj njemu i prilici da se predstavi svima nama lik je u 20 minuta uspio spomenuti:
Formulu E, New York, Hong Kong, Borac, Crvenu Zvezdu, FK Sarajevo, Brentford, Midtllyand, Barcelonu, Man United, NBA, Kinu, Huawei, Bolta, Kipchogea, Froomea, Alibabu, Dzeku, Viscu, Sehica, Premiership, Liverpool, EFL, UEFU, Dortmund, Bayern, Porto, Starovlaha, Sir Alexa Fergusona, Dalglisha, Kloppa, Southgatea, "Zeljo ce biti evropski velikan", Mumbai FC, Manchester City, FC Basel, Indiju, "Zeljo ce dovoditi najvece talente iz Juzne Amerike, Afrike i Azije", itd.
Uz to vise od pola emisije je potrosio detaljno nabrajajuci sta su njegovi poznanici postigli u svom zivotu, koga sponzoriraju i cime se bave, a mogli ste i cuti za koliko vremena je jedan atleticar iz Afrike istrcao maraton.
-
- Kontakt:
Upravo. I sve dok ne bude tako, ja se nicemu ne nadam. Nema nista od ovoga, dodje neko, upumpa malo para, izgledas kao ozbiljan klub, al zapravo si raspolagao parama koje nisu klupske, onda ode i povuce svoje pare i klub haman pred stecajem. Ovaj scenario je bio do sad nekoliko puta i meni se vise to ne gleda, i mislim da se ni jednom navijacu ne gleda...LjoZee je napisao/la: ↑18 mar 2021, 13:14To je to. Sve dok ja koji nemam firme i tolike pare i Badzak koji ima pare, hotel, firme imamo iste sanse prema statutu da udjemo u klub on nije zasticen nit ima sistem. Ne znam kako se statut nije uredio na princip gdje neko ima financijske obaveze bilo UO ili Skupstina. Na taj nacin bi klub bio i zasticen jer vece napore bi morao neko uloziti da udje cime se i filtriraju oni dobri i losi tj. sposobni i nesposobni. Naravno neku korist da imaju ti ljudi, ali to kroz dogovor.zeljodogroba je napisao/la: ↑18 mar 2021, 13:11Laporta izabran od strane glasaca za predsjednika, morao odmah predociti garant za preko 120 mil eura, a svi ljudi koji ce uci u njegov UO će morati uloziti 6-12 miliona. Naravno kod nas cifre ne mogu biti takve, ali princip je odlican i malo mi lici na neke stvari o kojima se pricalo nedavno vezano za novi statut itd...
- lijevapolutka
- Kontakt:
po meni trenutno velež najbolje radi po tom pitanju. kako mi reče jedan prijatelj, njihov predsjednik je posudio xy novca da se saniraju dugovi i taj novac neće tražiti dok velež nestane na zelenu granu. a svi članovi uprave su kod notara potpisali ugovor u kojem se obavezuju da će svaki mjesec namaći xy novca, da li od svog novca ili će naći nekog novog sponzora (nije u pitanju posudba već su ta sredstva veležova). a i Feđa je u onom podcastu nesto tako govorio
i u njihovoj upravi ne sjede studenti i nezaposleni
moSa ljoŽe
Volio bih ako procita ovo forumas @Baader koji navija za Velez da nam to malo detaljnije napise. Meni se taj model cini dobar. I ja sam ga shvatio tako u onom podcastu.lijevapolutka je napisao/la: ↑18 mar 2021, 13:41po meni trenutno velež najbolje radi po tom pitanju. kako mi reče jedan prijatelj, njihov predsjednik je posudio xy novca da se saniraju dugovi i taj novac neće tražiti dok velež nestane na zelenu granu. a svi članovi uprave su kod notara potpisali ugovor u kojem se obavezuju da će svaki mjesec namaći xy novca, da li od svog novca ili će naći nekog novog sponzora (nije u pitanju posudba već su ta sredstva veležova). a i Feđa je u onom podcastu nesto tako govorio

Cini mi se i Sloboda neki princip ulaganja samo kod njih Skupstina ima obavezu financijsku i imaju pravo da nesto odlucuju vise. Uglavnom ulaze vise ljudi svoj novac, taj neki dogovoreni iznos.
Njima je sto bi rekao seoska varalica Zujo, bila blagodet sto su ispali iz lige, jer da nisu, zavrsili bi kao Celik stalnim tavorenjem u Premijer ligi i konstantnim zaduzenjem. Ovako su se resetovali, preuzeo ih je covjek sa vizijom, doveo sposobne ljude, nadigli su cijelu Hercegovinu, dijasporu i ljubitelje Veleza iz cijelog svijeta da pomognu. Trebalo je vremena i strpljenja i sada im se sve vraca.lijevapolutka je napisao/la: ↑18 mar 2021, 13:41po meni trenutno velež najbolje radi po tom pitanju. kako mi reče jedan prijatelj, njihov predsjednik je posudio xy novca da se saniraju dugovi i taj novac neće tražiti dok velež nestane na zelenu granu. a svi članovi uprave su kod notara potpisali ugovor u kojem se obavezuju da će svaki mjesec namaći xy novca, da li od svog novca ili će naći nekog novog sponzora (nije u pitanju posudba već su ta sredstva veležova). a i Feđa je u onom podcastu nesto tako govorio
Ne kazem da bih volio da mi ispadnemo, daleko bilo, ali bih volio neku realnu Upravu docekati, koja ce nam reci jasno i glasno, narednih 1, 2...5 godina ne ocekujte rezultate. Molimo navijace za strpljenje, jer nam je prioritet sanacija dugova i unapredjivanje omladinskog pogona. Da raspuste ove preplacene ojebine i da krenemo s neke nule. Ja glavu dajem da mi uz nase mlade igrace i po nekog iskusnog jeftinijeg igraca, mozemo zadrzati status premijerligasa kao od sale, a mnogo manje bi novca trosili.
Po meni Misimovic da je ovo uradio, a ne stavio titule kao prioritet i dan danas bi bio predsjednik.
BravoBrkooo je napisao/la: ↑18 mar 2021, 13:12LjoZee je napisao/la: ↑18 mar 2021, 11:32Enver Hadžiabdić, legenda FK Željezničar, preuzeo je svoju karticu "100 godina FK Željezničar"
Šampion iz 1972. i 1998. godine pozdravio je sve navijače i pozvao na zajedništvo koje je kroz dugogodišnju historiju uvijek krasilo Željezničar.
Više informacija o karticama "100 godina FK Željezničar": http://****/3cZt0Uj
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
-
![]()
![]()
![]()

Ma nema od toga nista a i treba muda da to najavis a da te ne lincujuvoltron30 je napisao/la: ↑18 mar 2021, 14:13Njima je sto bi rekao seoska varalica Zujo, bila blagodet sto su ispali iz lige, jer da nisu, zavrsili bi kao Celik stalnim tavorenjem u Premijer ligi i konstantnim zaduzenjem. Ovako su se resetovali, preuzeo ih je covjek sa vizijom, doveo sposobne ljude, nadigli su cijelu Hercegovinu, dijasporu i ljubitelje Veleza iz cijelog svijeta da pomognu. Trebalo je vremena i strpljenja i sada im se sve vraca.lijevapolutka je napisao/la: ↑18 mar 2021, 13:41po meni trenutno velež najbolje radi po tom pitanju. kako mi reče jedan prijatelj, njihov predsjednik je posudio xy novca da se saniraju dugovi i taj novac neće tražiti dok velež nestane na zelenu granu. a svi članovi uprave su kod notara potpisali ugovor u kojem se obavezuju da će svaki mjesec namaći xy novca, da li od svog novca ili će naći nekog novog sponzora (nije u pitanju posudba već su ta sredstva veležova). a i Feđa je u onom podcastu nesto tako govorio
Ne kazem da bih volio da mi ispadnemo, daleko bilo, ali bih volio neku realnu Upravu docekati, koja ce nam reci jasno i glasno, narednih 1, 2...5 godina ne ocekujte rezultate. Molimo navijace za strpljenje, jer nam je prioritet sanacija dugova i unapredjivanje omladinskog pogona. Da raspuste ove preplacene ojebine i da krenemo s neke nule. Ja glavu dajem da mi uz nase mlade igrace i po nekog iskusnog jeftinijeg igraca, mozemo zadrzati status premijerligasa kao od sale, a mnogo manje bi novca trosili.
Po meni Misimovic da je ovo uradio, a ne stavio titule kao prioritet i dan danas bi bio predsjednik.

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
-
- Kontakt:
Napisao sam kako bi navijaci mogli ulagati dogorocno kao suvlasnici, ali jedini sudo i paprica pokazali interes. Cera uzeo ideju i premuzo je u ovu 100 kartu. Sta ces do godine smisliti 101 karta. Jos mu fino napisao nemoj biti ljigavac.LjoZee je napisao/la: ↑18 mar 2021, 13:44Volio bih ako procita ovo forumas @Baader koji navija za Velez da nam to malo detaljnije napise. Meni se taj model cini dobar. I ja sam ga shvatio tako u onom podcastu.lijevapolutka je napisao/la: ↑18 mar 2021, 13:41po meni trenutno velež najbolje radi po tom pitanju. kako mi reče jedan prijatelj, njihov predsjednik je posudio xy novca da se saniraju dugovi i taj novac neće tražiti dok velež nestane na zelenu granu. a svi članovi uprave su kod notara potpisali ugovor u kojem se obavezuju da će svaki mjesec namaći xy novca, da li od svog novca ili će naći nekog novog sponzora (nije u pitanju posudba već su ta sredstva veležova). a i Feđa je u onom podcastu nesto tako govorio
Cini mi se i Sloboda neki princip ulaganja samo kod njih Skupstina ima obavezu financijsku i imaju pravo da nesto odlucuju vise. Uglavnom ulaze vise ljudi svoj novac, taj neki dogovoreni iznos.
A jbg, bas zbog tog bezmudastva smo tu gdje jesmo.delinjo je napisao/la: ↑18 mar 2021, 14:47Ma nema od toga nista a i treba muda da to najavis a da te ne lincujuvoltron30 je napisao/la: ↑18 mar 2021, 14:13Njima je sto bi rekao seoska varalica Zujo, bila blagodet sto su ispali iz lige, jer da nisu, zavrsili bi kao Celik stalnim tavorenjem u Premijer ligi i konstantnim zaduzenjem. Ovako su se resetovali, preuzeo ih je covjek sa vizijom, doveo sposobne ljude, nadigli su cijelu Hercegovinu, dijasporu i ljubitelje Veleza iz cijelog svijeta da pomognu. Trebalo je vremena i strpljenja i sada im se sve vraca.lijevapolutka je napisao/la: ↑18 mar 2021, 13:41po meni trenutno velež najbolje radi po tom pitanju. kako mi reče jedan prijatelj, njihov predsjednik je posudio xy novca da se saniraju dugovi i taj novac neće tražiti dok velež nestane na zelenu granu. a svi članovi uprave su kod notara potpisali ugovor u kojem se obavezuju da će svaki mjesec namaći xy novca, da li od svog novca ili će naći nekog novog sponzora (nije u pitanju posudba već su ta sredstva veležova). a i Feđa je u onom podcastu nesto tako govorio
Po meni Misimovic da je ovo uradio, a ne stavio titule kao prioritet i dan danas bi bio predsjednik.![]()
-
- Kontakt:
Braco moja, dosadio sam vise i Bogu i narodu pisajuci istinu o Cericu. Prvi sam ga prozvao Del Boy, prvi sam objavio screenshot kako je ugasio preko 20 kompanija koje su kasnije prenjele BiH medije. Živim u Londonu od 1996e. Frajer je ovdje poznat u našoj BiH zajednici kao prevarant, hostapler i lopov. Prvi dan sam rekao da je ubleha i prodavac magle i ljudi su me ovdje napali da sam pljuvac, da sam ljubomoran itd itd.
Sto prije sazvati skupstinu, otjerat ublehu da nema vise nikakve veze sa nasim klubom. Mene stid bilo gledati ga na tvu i prica bajka o njegovim tzv poznanicima, milioneri, milijarderi itd a frajer nema marke u džepu.
Za 100 godina kluba, dozvolili smo da nas Ceric bruka po tvu i medijama. Vjeruj te mi, cim prodje ovaj lockdown u Engleskoj, ima da ga nadjem u onom **** butiku i da mu objasnim neke stvari
Sto prije sazvati skupstinu, otjerat ublehu da nema vise nikakve veze sa nasim klubom. Mene stid bilo gledati ga na tvu i prica bajka o njegovim tzv poznanicima, milioneri, milijarderi itd a frajer nema marke u džepu.
Za 100 godina kluba, dozvolili smo da nas Ceric bruka po tvu i medijama. Vjeruj te mi, cim prodje ovaj lockdown u Engleskoj, ima da ga nadjem u onom **** butiku i da mu objasnim neke stvari
-
- Kontakt:
Neka se Amar dobrovoljno povuce jer drugacije opcije nisu realne. Posle toga ce se brzo naci neko ko je spreman pomoci. Dok je Amar tu nema sanse da se problemi koje imamo rijese.LjoZee je napisao/la: ↑18 mar 2021, 12:44Smijesan izgovor je to sad postao. Ako vidis da nema saradnje onda ides u borbu da bi spasio klub. Ne pustas ovako cekajuci da prodje Bog zna koliko. Ok na pocetku, ali nemas sta cekati vise. A iskreno u ovom momentu mislim da je i Amaru doqurcilo i da ne bi tu trebalo puno "borbe" samo da se pojavi neko. Haman je to rekao i u onom podcastu za ovaj portal. Tesko ce klub ostaviti Cericu pogotovo kad je i Badzak odustao.
Pročepit će negdje.
-
- Kontakt:
Navijaci su zelili titule. Mi smo ti koji su bili navikli na titule i koji smo uvijek po defoltu morali imati najvise ambicije. Zeljo i Velez u pogledu pritiska zbog ambicija ne mogu u istu recenicu..voltron30 je napisao/la: ↑18 mar 2021, 14:13Njima je sto bi rekao seoska varalica Zujo, bila blagodet sto su ispali iz lige, jer da nisu, zavrsili bi kao Celik stalnim tavorenjem u Premijer ligi i konstantnim zaduzenjem. Ovako su se resetovali, preuzeo ih je covjek sa vizijom, doveo sposobne ljude, nadigli su cijelu Hercegovinu, dijasporu i ljubitelje Veleza iz cijelog svijeta da pomognu. Trebalo je vremena i strpljenja i sada im se sve vraca.lijevapolutka je napisao/la: ↑18 mar 2021, 13:41po meni trenutno velež najbolje radi po tom pitanju. kako mi reče jedan prijatelj, njihov predsjednik je posudio xy novca da se saniraju dugovi i taj novac neće tražiti dok velež nestane na zelenu granu. a svi članovi uprave su kod notara potpisali ugovor u kojem se obavezuju da će svaki mjesec namaći xy novca, da li od svog novca ili će naći nekog novog sponzora (nije u pitanju posudba već su ta sredstva veležova). a i Feđa je u onom podcastu nesto tako govorio
Pročepit će negdje.
-
- Kontakt:
Ermin Zec odlazi na ljeto
Trenutno korisnika/ca: bablaz1, Kajkutenjoyer, Taree i 31 gost.