Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Tribalian
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Tribalian » 26 jul 2015, 00:46

Saurman je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:
Saurman je napisao/la:
Nemaš vremena za pogledati dokumentarac a imaš vremena visiti na forumu hmm.
Pogledao sam previse dokumentaraca, a ti nisi precizirao sta bi trebalo da gledam, ako bih kojim slucajem krenuo sam da trazim i razvrstavam trebalo bi mi 15 dana.
Vidiš o čemu se piše ovdje, kanališi traženje prema pisanju forumaša našeg popularnog ss.ba foruma. :)
Ajd' probacu, ali opet mi nisi dao smernice, kao ni ovim ostalim ljudima koje ovo zanima. Ako si kojim slucajem mislio na one " Ancient alliance" sa History channel i onog strucnjaka za sve i svasta iz Egipta, reci mi odmah da obustavim potragu.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 26 jul 2015, 01:10

Tribalian je napisao/la:Ajd' probacu, ali opet mi nisi dao smernice, kao ni ovim ostalim ljudima koje ovo zanima. Ako si kojim slucajem mislio na one " Ancient alliance" sa History channel i onog strucnjaka za sve i svasta iz Egipta, reci mi odmah da obustavim potragu.
slika

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 26 jul 2015, 01:40

Da se vratimo misterijama.

Čitam nešto u vezi Jack the Ripper-a i čudim se kako do danas niko još nije uspio da otkrije njegov identitet. Nedavno se pojavio članak da je skupina naučnika na osnovu DNK (tačnije prateći jednu rijetku mutaciju) s marame jedne od žrtava pronašli osobu odnosno došli do potomaka osobe koja bi mogla da bude Jack the Ripper. Prema tome sudeći to je 23-godišni imigrant iz Poljske, po struci brijač, Aron Kosminski. Neduko zatim pojavila se informacija da su naučnici ozbiljno pogriješili u istraživanju i da ova DNK grupa odnosno mutacija nije toliko rijetka, i da su bile proceduralne greške u istraživanju pa se na osnovu toga identitet osobe pod nazivom Jack the Ripper ne može sa sigurnošću povezati sa Kosminskijem. Zagonetka je i dalje neriješena i otvorena...

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 26 jul 2015, 02:06

muamerc je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:Ajd' probacu, ali opet mi nisi dao smernice, kao ni ovim ostalim ljudima koje ovo zanima. Ako si kojim slucajem mislio na one " Ancient alliance" sa History channel i onog strucnjaka za sve i svasta iz Egipta, reci mi odmah da obustavim potragu.
slika
:mrgreen:
muamerc je napisao/la:Da se vratimo misterijama.

Čitam nešto u vezi Jack the Ripper-a i čudim se kako do danas niko još nije uspio da otkrije njegov identitet. Nedavno se pojavio članak da je skupina naučnika na osnovu DNK (tačnije prateći jednu rijetku mutaciju) s marame jedne od žrtava pronašli osobu odnosno došli do potomaka osobe koja bi mogla da bude Jack the Ripper. Prema tome sudeći to je 23-godišni imigrant iz Poljske, po struci brijač, Aron Kosminski. Neduko zatim pojavila se informacija da su naučnici ozbiljno pogriješili u istraživanju i da ova DNK grupa odnosno mutacija nije toliko rijetka, i da su bile proceduralne greške u istraživanju pa se na osnovu toga identitet osobe pod nazivom Jack the Ripper ne može sa sigurnošću povezati sa Kosminskijem. Zagonetka je i dalje neriješena i otvorena...
Koliko je bilo kandidata za Trboseka ? :mrgreen: Jedan je dok su ga vesali tvrdio da je on taj , Nil Krim .Najcuveniji je verovatno clan kraljevskog lekarskog tima koji je ,navodno, po nalogu princa Alberta ubijao prostitutke ... ko zna koliko ih je bilo.

A ovo u vezi sa Kosminskim je najnovija teorija.

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 26 jul 2015, 02:10

Vala su to gluposti. Ako je neko ko je bio na listi osumnjicenih i dokazano je poslije DNK analize da je to ta osoba, onda je sumnja u njegovu umjesanost nista drugo negoli pokusaj stvaranja jos vece misterije.
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 26 jul 2015, 02:14

malta071 je napisao/la:Vala su to gluposti. Ako je neko ko je bio na listi osumnjicenih i dokazano je poslije DNK analize da je to ta osoba, onda je sumnja u njegovu umjesanost nista drugo negoli pokusaj stvaranja jos vece misterije.
Kazu da je ova najnovija teorija ujedno i najpouzdanija.

Upravo citam da je bolovao od sizofrenije (ovaj Kosminski). I bio je zaposlen u Vajtcepelu gde su se desavala ubistva i to bas u vremenu kada su se desavala.

http://metro.co.uk/2014/09/07/identity- ... e-4859504/

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 26 jul 2015, 02:28

Ma bio je privodjen kao jedan od osumnjicenih samo pusten zbog nedovoljno dokaza.
A ovo sto se tice izvanzemaljaca, kontam da ako oni nas nadju dat ce nam nesto kao kad pracovjeku das ogledalo ili ako mi njih nadjemo onda cemo mi njima.
Samo kao sto neko vec rece, najebali su ako im mi damo.
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 26 jul 2015, 11:14

ubica je neki seksulano nedefinisani član aristokratije... sve druge bi uhvatili
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 26 jul 2015, 11:23

DANTES je napisao/la:ubica je neki seksulano nedefinisani član aristokratije... sve druge bi uhvatili
Ko zna, svakakvih budala ima. I meni se cini da bi upravo iz tog miljea mogla da bude ta osoba.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 26 jul 2015, 15:16

A da li je Lizzie Borden napravila pokolj ili je to bio neko drugi ?

04.08.1892.

Policija je u to doba bila još skeptična prema nedavno uvedenom forenzičkom uzimanju otisaka, pa nikakvi otisci prstiju nisu uzimani sa sjekire. U kući nije pronađena nikakva krvava odjeća, no Lizzie Borden nekoliko je dana kasnije spalila jednu svoju plavu haljinu u kuhinjskom štednjaku.

Na današnji dan počinjena su stravična umorstva u obitelji Borden u gradiću Fall River u Massachusettsu. Služavka Bridget Sullivan svjedočila je da je taj dan ležala u svojoj sobi, kad je začula zapomaganje Lizzie Borden da joj je netko ubio oca – Andrewa Bordena. Zatekli su ga u dnevnom boravku kako leži mrtav na kauču, 10 ili 11 puta puta zasječen sjekirom. Činilo se da je bio spavao kad je napadnut. Malo kasnije, kad su došli susjedi i liječnik, otkrili su i tijelo Lizzieine majke Abby Borden na katu u gostinjskoj sobi. Lubanja joj je bila razbijena pomoću 9 udaraca sjekirom.

U podrumu je pronađena sjekira, po svemu sudeći očišćena od krvi. Policija je u to doba bila još skeptična prema nedavno uvedenom forenzičkom uzimanju otisaka, pa nikakavi otisci prstiju nisu uzimani sa sjekire. U kući nije pronađena nikakva krvava odjeća, no Lizzie Borden (kći ubijenih) nekoliko je dana kasnije spalila jednu svoju plavu haljinu u kuhinjskom štednjaku. Tvrdila je da je to učinila zato što je haljinu umrljala naslonivši se na svježu boju.

Lizzie Borden uhićena je tjedan dana nakon ubojstava. Suđenje je privuklo ogromnu pažnju američkih medija, slično kao kasnija suđenja O.J.Simpsonu ili atomskim špijunima Rosenberg. Nakon 10 i pol mjeseci sudskog procesa, porota je oslobodila Lizzie. Naime, nije bilo dokaza da je ona počinila zločin.

Do danas su ta ubojstva ostala misterij. Nepoznato je je li ih počinila Lizzie ili netko izvana. Postoje razne teorije, od kojih neke smatraju da je ubojica zapravo bila navedena služavka. Druge teorije govore da je ubojstva počinio Lizziein polubrat, nezakoniti sin njenog oca, ili sama Lizzie, ali u pomućenom stanju uma. Misterij još i danas zanima mnoge Amerikance i potiče ih na istraživanje.
Kopirano sa Dnevno.hr
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 26 jul 2015, 15:26

ma nego šta je
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

filip13

Post Postao/la filip13 » 30 jul 2015, 07:21

[youtube][/youtube]

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 08 avg 2015, 00:54

Ovo je po meni jedna od najvećih stvari u ljudskoj historiji :bow:
slika
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 08 avg 2015, 01:10

Šta je ovo? :hmmmmm:

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 08 avg 2015, 01:16

Mars
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 08 avg 2015, 01:19

topnik1 je napisao/la:Mars
Dzaba, opet ne kontam... Trolas?

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 08 avg 2015, 01:21

muamerc je napisao/la:
sunce sa marsa

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 08 avg 2015, 01:21

Zalazak sunca na Marsu

Sent from my iPhone using Tapatalk
Thomas Müller - Fußballgott

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 09 avg 2015, 00:24

muamerc je napisao/la:
E jbg muamere, nisam vidio ovaj odg, al si me razočaro' :mrgreen:

VOLIM TE ČELIK!!!!!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 09 avg 2015, 01:35

topnik1 je napisao/la:
muamerc je napisao/la:
E jbg muamere, nisam vidio ovaj odg, al si me razočaro' :mrgreen:
I ja kažem jbg, mnogi mi to kažu al šta sad... sad znam da sam čo'jek a ne čo'jek-reptil. :)

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 42 gosta.