Ne mora, ali ne mora ni biti čisti crveni karton. Koliko puta si vidio da sudija sudi faul za visoko podignutu nogu prema glavi protivnika? Dosta puta je l' tako, a u 99% tih slučajeva opšte se ne desi kontakt između kopačke i glave, pa je l' to znači da za svaki taj star treba dati crveni karton? U većini slučajeva ne bude ni žuti, nego samo faul i upozorenje.gigglessmoke je napisao/la:Zar mora biti kontakta? Mora mu noge polomiti da bi dobio karton? Neoprezna igra i koliko god se nama to nesviđalo, karton je zaslužen.Raonffa je napisao/la:https://fak.tor.ba/vijest/video-koji-da ... 0FLBgyThp8
Tek sad vidim video iz ovog približenog ugla.
Do ovog momenta sam kontao da je Pjanić, nakon što je udario loptu, zakačio i protivnika po nozi, ali ovdje se stvarno fino vidi da on uopšte nije imao kontakt sa grčkim igračem.
Helem, sudija to nije mogao vidjeti, al' bi ovi iz UEFA-e trebali dati samo jednu utakmicu suspenzije za ovo.
Al' nebitno sada to, rekao sam ja već, materijala za crveni je bilo, al' je itekako bilo materijala da se ne dadne crveni. A sada je svakako najvažnije da suspenzija ne bude duža od jedne tekme.