2018-19 NBA Preseason

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: 2018 NBA Offseason

Post Postao/la NEZALAGANJE » 28 jul 2018, 23:35

Oikamid je napisao/la:Joj, sva logika ide u to da se lik manje troši protiv udarnih postava i to zaista jeste tako (zbog toga ima PER 18). I u principu, njemu uopšte ne ide u prilog ova lista kada je u pitanju ova rasprava. Mizeran value, mizeran.

I čisto jedno pitanje za tebe, da li bi radije u svojoj ekipi imao Turnera ili Powella?
Ama otkud ti to da se manje trosi protiv udarnih postava?Jel to imas negdje podatak koliko igra protiv prvih petorki protivnika,a koliko protiv drugih?

Evo,ja cu ti reci i ponoviti iz onoga sto sam gledao prosle sezone.Znaci,lik pocinje utakmicu i sveukupno igra 23min.To znaci da je u petorci na pocetku tekme i nakon poluvremena.Obicno bude zamijenjen kad ostane 5min do kraja cetvrtine(imas play by play bilo koje tekme na ESPNu,pa provjeri).Prostom matematikom to znaci da on igra 14min protiv udarnih postava,a 9 protiv klupe protivnika.Kako se to manje trosi u toj konstelaciji?

Nadalje,ja i ne govorim da je ovo neki aman value,promasujes poentu.Samo govorim da je i dalje relevantan i da covjek nije rekreativac,jer ako je on rekrativac,a 21.ja na listi od 60,sta su onda ovi ostali?

Jasan odgovor,Powell je imao bolju proslu sezonu od Turnera gledajuci naprednu statistiku.Decko je u manje minuta bio produktivniji na parketu,a i gledao sam utakmice svojim ocima.Medjutim,Turner je mladji i jos uvijek ima prsotor za napredak,za razliku od ovog koji je gotov produkt.Zato izbor pada na Turnera i to statistika ne moze pokazati,ali se svakako moze desiti da neko ima bolju x sezonu od nekog drugog.To ne znaci i da je bolji igrac,jer za takvu ocjenu treba gledati kontinuitet,putanju razvoju,godine itd itd.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 jul 2018, 23:36

alemsa je napisao/la:Za 6 mjeseci rasprava sa @nez Harden vs DeRozan
pa ti si poredio hardena sa lebronom u protekloj sezoni sta mu ti imas govorit

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 28 jul 2018, 23:37

Donnie Darko je napisao/la:
Lazes

Sa KD da, LeBron no

Lazes bezze, na javnom mjestu

A Harden.je LeBron za DD

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 28 jul 2018, 23:41

Nije go.vno nego se pas posr.ao. :lol: :lol:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 28 jul 2018, 23:43

NEZALAGANJE je napisao/la:Nije go.vno nego se pas posr.ao. :lol: :lol:
Ta 2 gov.neta 2 razlicite stvari, LBJ je nivo iznad KD

Smijes se ku.rcu za usi

Zna Alem sta prica

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 jul 2018, 23:56

alemsa je napisao/la:
Lazes

Sa KD da, LeBron no

A Harden.je LeBron za DD
zelis reci da nisi tvrdio da je harden bolji ofanzivac od lebrona?

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 28 jul 2018, 23:59

alemsa je napisao/la:
Lazes

Sa KD da, LeBron no

A Harden.je LeBron za DD
zelis reci da nisi tvrdio da je harden bolji ofanzivac od lebrona?
To su pojedinosti. Nikad u zivotu nisam rekao da je Harden bolji igrac od Lbj. Da je zazlusio vise mvp, da, da je imao cijelokupnu bolju sezonu ofanzivnob(ppg, asistencije), naravno. Cijelokpuni igrac nikad u zivotu. Znam vrlo dobro sta izgovaram, nea tu dileme nikakve

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 29 jul 2018, 00:43

Svašta si ti piso' Aleme
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 29 jul 2018, 01:07

Brokula je napisao/la:Svašta si ti piso' Aleme
Svjesno

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 29 jul 2018, 01:15

alemsa je napisao/la:
Svjesno
Nažalost
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 29 jul 2018, 01:18

Brokula je napisao/la:
alemsa je napisao/la:
Svjesno
Nažalost
Aaaa dobar

Demantuj Boga ti

Locust
Kontakt:

Post Postao/la Locust » 29 jul 2018, 08:38

NEZALAGANJE je napisao/la:
Evo tipican primjer ti je lik iznad u postu koji se smije cinjenici da je Kanter u nekom segmentu iznad navedenog Goberta,a ne zna ni sta EWA znaci!?
Normalno je da Kanter istu statistiku moze imati vecu jer,laicki receno,moze dodati vise pobjeda(kad se podjeli na ukupan broj pobjeda datog tima) iz proste cinjenice da je "zamjenski igrac" NYK slabiji od "zamjenskog igraca" UTA.To ne znaci da je bolji,ali je u tom statistickom podatku ispred.Kombinacijom nekoliko takvih statistika,dodje se do stvarnog mjesta u ligi datog igraca.

To je statistika koju su kreirali vrhunski umovi,gdje nista ne izmisljam ja,vec se samo znam koristiti istom.
To sto pricas za replacement level igraca knicksa i igraca jazza je apsolutna neistina. Rlp je rlp za ligu citavu.

Razlog sto je kanter dobar u nabrojanom a rudy los je sto sve te kategorije gore skoro pa iskljucivo uzimaju napad u obzir a odbranu nikako. A to su dva ekstrema kanter i rudy. Kanter je odlican ofanzivno (posebno sa aspekta advanced statsa jer ima fantasticne procente suta i fantastican rebound rate) mozda top 5 centara lige, a u odbrani je uz jokica mozda i najgori medju startnim centrima. Kod rudya je obrnuto. I stvari koje rudy radi u napadu (velika kolicina odlicnih blokova) se ne vide u tim ststistikama.

Zato je rpm razlozen na orpm i drpm mozda najkompletnija statistika na raspolaganju danas, mada i ona ima svojih nedostataka.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 29 jul 2018, 10:50

Locust je napisao/la:
Evo tipican primjer ti je lik iznad u postu koji se smije cinjenici da je Kanter u nekom segmentu iznad navedenog Goberta,a ne zna ni sta EWA znaci!?
Normalno je da Kanter istu statistiku moze imati vecu jer,laicki receno,moze dodati vise pobjeda(kad se podjeli na ukupan broj pobjeda datog tima) iz proste cinjenice da je "zamjenski igrac" NYK slabiji od "zamjenskog igraca" UTA.To ne znaci da je bolji,ali je u tom statistickom podatku ispred.Kombinacijom nekoliko takvih statistika,dodje se do stvarnog mjesta u ligi datog igraca.

To je statistika koju su kreirali vrhunski umovi,gdje nista ne izmisljam ja,vec se samo znam koristiti istom.
To sto pricas za replacement level igraca knicksa i igraca jazza je apsolutna neistina. Rlp je rlp za ligu citavu.

Razlog sto je kanter dobar u nabrojanom a rudy los je sto sve te kategorije gore skoro pa iskljucivo uzimaju napad u obzir a odbranu nikako. A to su dva ekstrema kanter i rudy. Kanter je odlican ofanzivno (posebno sa aspekta advanced statsa jer ima fantasticne procente suta i fantastican rebound rate) mozda top 5 centara lige, a u odbrani je uz jokica mozda i najgori medju startnim centrima. Kod rudya je obrnuto. I stvari koje rudy radi u napadu (velika kolicina odlicnih blokova) se ne vide u tim ststistikama.

Zato je rpm razlozen na orpm i drpm mozda najkompletnija statistika na raspolaganju danas, mada i ona ima svojih nedostataka.
Druze,ja sam napisao,laicki receno. ;) Ako si se dobro uputio,a vidim da jesi,onda fino pise formula po kojoj se dobije EWA i VA.Nisi upravu da je svaki PRL isti jer ti fino pise da je za PFove on 11.5,za C 10.6, za PGove 11 i 10.5 za SGove i SFove.Otuda i razlike.Pogledaj malo bolje.

Nadalje RPM je napredna statistika sa dosta nedostataka.Primjera radi,ne uzima u obzir date petorke u kojima igrac producira svoj plus ili minus.Logicno je da ce sa boljim igracima oko sebe cesce biti u plusu nego li u minusu i obratno.Ono gdje ova statistika moze biti korisna je na vecem uzorku utakmica,ali gledati je iz noci u noc,nije previse korisna.

Locust
Kontakt:

Post Postao/la Locust » 29 jul 2018, 13:38

Locust je napisao/la:

Druze,ja sam napisao,laicki receno. ;) Ako si se dobro uputio,a vidim da jesi,onda fino pise formula po kojoj se dobije EWA i VA.Nisi upravu da je svaki PRL isti jer ti fino pise da je za PFove on 11.5,za C 10.6, za PGove 11 i 10.5 za SGove i SFove.Otuda i razlike.Pogledaj malo bolje.

Nadalje RPM je napredna statistika sa dosta nedostataka.Primjera radi,ne uzima u obzir date petorke u kojima igrac producira svoj plus ili minus.Logicno je da ce sa boljim igracima oko sebe cesce biti u plusu nego li u minusu i obratno.Ono gdje ova statistika moze biti korisna je na vecem uzorku utakmica,ali gledati je iz noci u noc,nije previse korisna.
Za svakog centra je ista bez obzira na klub u kojem igra. Mi smo upoređivali centre, Kantera i Goberta. I znam da nije ista po pozicijama. Ide za centra još malo gore replacement level od naredne sezone jer je lakše nego ikada naći solidnog centra.

Rpm ima nedostataka, ali to što si nabrojao nije jedan od njih, nego upravo suprotno, to mu je i svrha. Filtrira sa kim igraš i protiv koga igraš (i praviš +/-) i iz toga izvlači tvoj individualni učinak. Najveći nedostatak mu je što precjenjuje defanzivni prinos (contribution, **** mater ne znam riječ na našem znam na engleskom, gdje nam svijet ide) visokih igrača a podcjenjuje niskih, a u napadu je obrnuto.

I nisam se uputio, nego sam konstantno upućen jer volim košarku, volim statistiku, volim matematiku pa pokušavam te stvari da razumijem sa aspekta kako nastaju, a ne samo ko ima veći per, veći ewa, veći rpm, veću kitu.

Priča je počela od Gasola i Capele, i na žalost (jer ja ću uvijek više cijeniti igrača poput Gasola nego klocinu poput Capele) nisi u pravu. Košarka je otišla u smjeru gdje na poziciji 5 danas puno više pridonosi klocina, nego low post igrač. Dobrim dijelom su za to zaslužne i ove napredne statistike, i ne vidim da će se to promijeniti u dogledno vrijeme.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 29 jul 2018, 15:22

@Locust Razumjeli smo se za statistiku,ali nisi skontao diskusiju na relaciji Gasol-Capela.Niko nije pominjao efikasnost,niti ko je bolji igrac trenutno.To je ocigledno Capela.
Jedina stvar koju govorim je da je Gasol i dalje ofanzivno korisniji od njega i to ne zbog low post igre(tu mu je produkcija opala sto je i logicno s obzirom na godine),vec zbog cinjenice da lik moze zabiti i iz reketa i sa midrangea i sa linije za 3p.Na to sve dodas da jos uvijek moze razigrati sa bilo koje pozicije na parketu,cime napad ekipe cini manje previdljivim.Capela to ne moze.On moze zakucati i to je to.

Na to sve sam povukao i statistiku da dokazem drugu stvar koja se pomenula,a to je da je covjek "rekreativac",sto nije istina,vec je vrlo solidan role igrac kad mu match up odgovara(citaj kad se ne igra small ball).

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 29 jul 2018, 15:32

slika
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 29 jul 2018, 19:22

cuj harden... minimum lebron/durant vs derozan, ako ne i MJ vs derozan
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 29 jul 2018, 20:25

:urnebes: :urnebes: :urnebes:

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 30 jul 2018, 00:09

Dubsi 16-0 Playoff.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 30 jul 2018, 06:28

TonySosa je napisao/la:Dubsi 16-0 Playoff.
Jesi gledo ove godine plejof, slucajno

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.