RK Bosna

Trigger
Moderator
Kontakt:

Re: RK Bosna

Post Postao/la Trigger » 07 okt 2011, 01:37

salihaga je napisao/la:molio bih uvaženog forumasa "Triger" da ako zeli prokomentarise desavanja sa ekipom RK Bosna sa posebnim osvrtom na gomilanje igrača iz Hrvatske sa "debelim" ugovorima . Naravno ako zeli.
Hvala na "molbi".
1. Zaista ne znam kakvi su i kolki "debeli" ugovori sa bilo kojim igračem, a ne želim se time uopšte baviti.

2. BiH nema dovoljno slobodnih kvalitetnih igrača, čak ni nekih potencijala, tako da se za veće domete moraju dovoditi igrači iz drugih država, nebitno kojih - to rade sve ekipe u Europi. Tu najveću ulogu 'igra' novac a to je i najveći problem naših klubova.
Bosna ima svoje omladinske 'pogone' i vidjeli ste šta i koliko ti mladići mogu nakon što su 'kolektivno' ustupljeni Željezničaru. :(

3. Ovo sadašnje stanje ekipe, tj. prikazana igra i rezultati ne mogu zadovoljiti Bosnine navijače i simpatizere, to je činjenica.
Meni se ovo ne sviđa i nisam ni sretan ni zadovoljan trenutnim stanjem.
Istina, i povrede ključnih igrača su velikim dijelom doprinjele sadašnjoj situaciji, ali to mi i nije baš neki alibi - na to se uvijek mora računati i imati ekipu sposobnu da to minimizira.
Smajlagića i dalje cijenim kao stručnjaka ali.... Nešto u klubu i ekipi ne 'štima', bilo je turbulentnih perioda i nekakvih "čudnih" događanja u klubu i sve mi ovo sad djeluje nekako "nategnuto" :cry:

Naravno da i trener uvijek mora preuzeti svoj dio odgovornosti, a čini mi se da ovi igrači nisu u stanju Bosnu podići na nivo +.
I Smajlagić je izjavio da je veliki problem što se svake sezone (polusezone, čak) mora ispočetka stvarati ekipa i to je fakat.

E, ko je najodgovorniji što je to tako - vrijeme sve pokaže.
Ja se samo i dalje nadam da će moja Bosna prebroditi evidentnu krizu i vrlo brzo ponovo biti dominantna u BiH, a i regiji. Za LP - ništa nije gotovo, ali šanse nisu baš velike da se ponovi lanjski uspjeh. Volio bi da se varam.

O igračima neću ovaj put ništa, samo je činjenica da su danas golmani "pola ekipe", a Bosna je na tom planu 'zaribala'. O prinovama bi se moglo puno pisati, ali nema potrebe - koliko para toliko muzike.

Spominjanje raznih bivših, i nekih kao 'kvalitetnih' igrača - kako to neki ovdje pišu je pomalo besmisleno i degutantno i neki kao da "liječe" svoje lične frustracije, šta li... :roll:
Šijaković, Bećar... Bozoljac, Buljugija, Ovčina, Jaškić... sve je to već elaborirano i ko hoće taj i vidi šta je realnost a šta nečije imaginacije, želje....
Mnogi su bili u Bosni i nisu uspjeli, a činjenica da ih velika većina nije uspjela u drugim klubovima (mislim na jače, ali čak i slabije, klubove) ni poslije odlaska iz Bosne govori o njihovom stvarnom kvalitetu, a ne 'pitanju' Smajlagićeve stručnosti.
Mnoge zavara nečija igra u "malim" klubovima, tj. efikasnost (to je kod većine neko glavno mjerilo!) a ja se uvijek sjetim izvjesnog lijevog beka Bojana Tepića iz K.Varoša koji je bio najbolji strijelac PL BiH, a ekipa mu ispala iz lige.... nadam se da shvatate poentu.

Bosna je pravi klub, i biće to i dalje u inat svim onima koji imaju nesportski animozitet spram ovog najboljeg bh. kluba.
Kriza i padova uvijek ima i biće, to se dešava i najvećim evropskim klubovima - bitno je ostati čvrst i to što prije prebroditi i biti još bolji, jači. Bosna to može i biće.

PS:
Čitam pisanije o Risti, Tojčiću, Gorencu i drugima u stilu kako su u prethodnim klubovima bila "sjajni" - totalni nonsens!
Upravo ti igrači su već bili izgubljeni kao igrači, iako nekad veliki potencijali, i dolaskom u Bosnu su koliko-toliko 'živnuli', a to i jeste ključni problem! Ne dovodi njih Smajlagić iz "ljubavi" - okolnosti su takve, a on ih poznaje kao klince pa se, vjerovatno, ponada da ih može "vratiti" a klub ušićario na transferima! Naravno, ima tu i 'promašaja u procjeni' i zato sam i napisao da i Smajlagić snosi svoj dio odgovornosti, ali čini mi se da se previše potencira njegov afinitet prema igračima iz Hrvatske. Normalno da Smajlagić više prefira hrvatske igrače i stil igre - pa tamo je već decenijama i kao igrač i trener, a hrvatski rukomet je i najbolji u regiji!
Ali sam, isto tako uvjeren, da bi Smajlagić puno bolje znao izabrati igrače kad bi Bosna imala logistiku i budžet nivoa jednog Metalurga, Vardara... a o Zagrebu i slovenačkim klubovima - sanak pusti.

Bosnu treba voljeti, a teška iskušenja su u narednim mečevima i treba biti malo i strpljiv - "proradit će" Bosna, nadam se i vjerujem vrlo brzo, ali se mnoge 'stvari' moraju pod hitno, 'u hodu' riješiti jer ovo trenutno nije dobro.
Bosno moja poharana....

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 07 okt 2011, 11:44

iako sam broj golova nije adekvatno mjerilo koliko je ko dobro igrao, ne mogu da ne primjetim da je risto dosao kao prvi strijelac jakog PIPA IPC, tojcic je takodjer davao dosta golova u mariboru, bozoljac je bio najbolji lijevi bek u ligi kad je gradacac bio treci... nije mi jasno kako ti igraci kada dodju u sarajevo, ne mogu ni u jednoj bosanskoj ligi da daju vise od tri gola nikome??? a bilo je jos takvih primjera...
na zadnjoj utakmici LP medjic je proveo vecinu utakmice na lijevom krilu a cakic na srednjem??? mozda ja nisam strucan kao pipe...
zasto je ovaj novi "balic" sto je juce dosao, igrao vise od medjica??? nisam primjetio da kvalitetom to zasluzuje... sta je sa vujadinovicem i mujanovicem , kad tare mora na lijevo krilo...

to prosipanje price o vracanju u zivot, moze proci kod laika i ljudi koji nemaju veze sa rukometom...
jedno lagano prodavanje magle... a najgore je sto to polako svi vide, ali nece sami sebi da priznaju...
;)
nema se para za bolje igrace..OK, prihvatam... ali ne moraju se dovoditi ni ovi polovnjaci... metaloplastika dovede dvojicu iz brckog, dragasa i karanovica (srbijanci su ali nema veze, bili su u BIH) i ta dvojica razbiju bosnu... znaci da i kod nas ima potencijala...
imperator, prodavac magle

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 07 okt 2011, 12:07

imeime je napisao/la:iako sam broj golova nije adekvatno mjerilo koliko je ko dobro igrao, ne mogu da ne primjetim da je risto dosao kao prvi strijelac jakog PIPA IPC, tojcic je takodjer davao dosta golova u mariboru, bozoljac je bio najbolji lijevi bek u ligi kad je gradacac bio treci... nije mi jasno kako ti igraci kada dodju u sarajevo, ne mogu ni u jednoj bosanskoj ligi da daju vise od tri gola nikome??? a bilo je jos takvih primjera...
na zadnjoj utakmici LP medjic je proveo vecinu utakmice na lijevom krilu a cakic na srednjem??? mozda ja nisam strucan kao pipe...
zasto je ovaj novi "balic" sto je juce dosao, igrao vise od medjica??? nisam primjetio da kvalitetom to zasluzuje... sta je sa vujadinovicem i mujanovicem , kad tare mora na lijevo krilo...

to prosipanje price o vracanju u zivot, moze proci kod laika i ljudi koji nemaju veze sa rukometom...
jedno lagano prodavanje magle... a najgore je sto to polako svi vide, ali nece sami sebi da priznaju...
;)
nema se para za bolje igrace..OK, prihvatam... ali ne moraju se dovoditi ni ovi polovnjaci... metaloplastika dovede dvojicu iz brckog, dragasa i karanovica (srbijanci su ali nema veze, bili su u BIH) i ta dvojica razbiju bosnu... znaci da i kod nas ima potencijala...

Dezinformacija, klasična!

1. Risto je bio najbolji u Pipu ali 2-3 godine prije dolaska u Bosnu - zadnje 2 sezone nije čestito odigrao utakmice, lako provjeriti, i došao u Bosnu da se sanira i 'vrati' u igru.
2. Tojčić zadnje 2 godine, prije dolaska u Bosnu, se bavio svačim osim rukometom i zadržavao se u klubovima od 6 mjeseci do godinu. U Mariboru 'tanak', davali ga na posudbu...
3. Bozoljac! Pa gdje je sad taj 'strašni' strijelac? Jednostavno nije to kvalitet za jače ekipe i takmičenja.
4. Karanović, Dragaš... Karanović bio prosjek u našoj ligi u Brčkom a i sad je - pivot koji igra sve pomalo :roll: - Dragaš, određen potencijal, ali može se nerezonski i samoživo ispucavati u Šapcu jer nemaju visoke domete kao klub....čim je 'gusto' nestane ili upropasti svaki napad....
5. "crveno boldirano" = :lol: U tom "grmu čuči zeko..." - čuj, MOŽDA nisam stručan kao Pipe...velahavle :shock:
Bosno moja poharana....

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 07 okt 2011, 12:29

Trigger je napisao/la:
imeime je napisao/la:iako sam broj golova nije adekvatno mjerilo koliko je ko dobro igrao, ne mogu da ne primjetim da je risto dosao kao prvi strijelac jakog PIPA IPC, tojcic je takodjer davao dosta golova u mariboru, bozoljac je bio najbolji lijevi bek u ligi kad je gradacac bio treci... nije mi jasno kako ti igraci kada dodju u sarajevo, ne mogu ni u jednoj bosanskoj ligi da daju vise od tri gola nikome??? a bilo je jos takvih primjera...

;)

Dezinformacija, klasična!

1. Risto je bio najbolji u Pipu ali 2-3 godine prije dolaska u Bosnu - zadnje 2 sezone nije čestito odigrao utakmice, lako provjeriti, i došao u Bosnu da se sanira i 'vrati' u igru.
2. Tojčić zadnje 2 godine, prije dolaska u Bosnu, se bavio svačim osim rukometom i zadržavao se u klubovima od 6 mjeseci do godinu. U Mariboru 'tanak', davali ga na posudbu...
3. Bozoljac! Pa gdje je sad taj 'strašni' strijelac? Jednostavno nije to kvalitet za jače ekipe i takmičenja.
4. Karanović, Dragaš... Karanović bio prosjek u našoj ligi u Brčkom a i sad je - pivot koji igra sve pomalo :roll: - Dragaš, određen potencijal, ali može se nerezonski i samoživo ispucavati u Šapcu jer nemaju visoke domete kao klub....čim je 'gusto' nestane ili upropasti svaki napad....
5. "crveno boldirano" = :lol: U tom "grmu čuči zeko..." - čuj, MOŽDA nisam stručan kao Pipe...velahavle :shock:
znaci,bozoljac, risto i tojcic krive procjene?
bozoljac je nestao kao i mnogi drugi, a po mom misljenju to je iskljucivi krivac pipe...koliko je pipe forsirao nekica i gdje je on sada... sto nije proigrao za dve godine...
karanovic i dragas su prosjek, a razbise bosnu koja je iznad prosjeka... :lol: ovi hrvati sto su dosli su iznad prosjeka???
mozda ja nisam strucnjak kao pipe...( to je bilo ironicno)
ali sigurno ne bih srednjeg pustio na krilo, a krilo na srednjeg 55 minuta... vjerovatno tako treba...
sta je sa vujadinovicem? nije iz hrvatske pa se ne uklapa ;)

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 07 okt 2011, 14:11

@ImeIme

Opet, po običaju, "tumačiš" i okrećeš tuđe rečenice..... 'vadiš' iz konteksta...al' to sam navikao - treba znati čitati i tuđe, drugačije, štivo....

Nadam se da će neko prenijeti Pipetu tvoje savjete i preporuke kako bi ti i koga postavio u igri i na koju poziciju...
Možda tad Bosni i "krene".... 8-)

A veliš ono kao ironično o "stručnjaku"..... :mrgreen:
Bosno moja poharana....

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 08 okt 2011, 01:25

Triger skoncentrisi se, sta ti je?? pa nisam od tebe naviko da tako sam sebe pobijas! Prvo govoris kako u Bosni i nema nekog pravog pojacanja za Bosnu (u sto cisto sumnjam) i da zbog toga treba dovodit igrace iiz drugih drzava jer i ostale ekipe tako rade (al ostale za razliku od Bosne dovedu pojacanje)a onda pises o tojcicu koji se najmanje bavio rukometom i arnaudovskim koji zadnje dvije godine prije dolaska u Bosnu nije odigrao utakmicu :S:S Zasto je njih Bosna dovela ako su takvi igraci, mislim da takvih igraca u BiH sigurno ima.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 08 okt 2011, 11:12

adn_sah je napisao/la:Triger skoncentrisi se, sta ti je?? pa nisam od tebe naviko da tako sam sebe pobijas! Prvo govoris kako u Bosni i nema nekog pravog pojacanja za Bosnu (u sto cisto sumnjam) i da zbog toga treba dovodit igrace iiz drugih drzava jer i ostale ekipe tako rade (al ostale za razliku od Bosne dovedu pojacanje)a onda pises o tojcicu koji se najmanje bavio rukometom i arnaudovskim koji zadnje dvije godine prije dolaska u Bosnu nije odigrao utakmicu :S:S Zasto je njih Bosna dovela ako su takvi igraci, mislim da takvih igraca u BiH sigurno ima.
A ti drugar kad čitaš onda nemoj to raditi površno.....nisam to od tebe navikao :shock:
Nema.
Bosno moja poharana....

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 08 okt 2011, 16:23

Trigger je napisao/la:
adn_sah je napisao/la:Triger skoncentrisi se, sta ti je?? pa nisam od tebe naviko da tako sam sebe pobijas! Prvo govoris kako u Bosni i nema nekog pravog pojacanja za Bosnu (u sto cisto sumnjam) i da zbog toga treba dovodit igrace iiz drugih drzava jer i ostale ekipe tako rade (al ostale za razliku od Bosne dovedu pojacanje)a onda pises o tojcicu koji se najmanje bavio rukometom i arnaudovskim koji zadnje dvije godine prije dolaska u Bosnu nije odigrao utakmicu :S:S Zasto je njih Bosna dovela ako su takvi igraci, mislim da takvih igraca u BiH sigurno ima.
A ti drugar kad čitaš onda nemoj to raditi površno.....nisam to od tebe navikao :shock:
Nema.
Kako nema, evo igrac koji se na pocetku sezone dovodio u vezu sa Bosnom (sarajevskom) Hurem. On je odlican bek al on je bek kojem je rukomet na drugom- trecem mjestu... a siguran sam da ima jos takvihh igraca

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 08 okt 2011, 17:05

Gorenac, Karačić, Martinović, Bašić, Mesarić, Pažin, Raković, Arapović, Tojčić i Uvodić... one sto su bili proslih sezona a iz hrvatske su, sam izostavio...
;) sta je puno, puno je...

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 08 okt 2011, 20:09

Posto utakmica pocinje za nekih 5-6 min ako ko moze nek izbaci neke linkove...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 08 okt 2011, 20:32

samo se registrujte

http://www.balkansport.info/channel-8/1 ... t-8-a.html" onclick="window.open(this.href);return false;
15.10 - 15.06 ...

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 08 okt 2011, 20:58

Evo nasao sam dr. link... Svejedno hvala...
Losa Bosna gubi 16-9... Mada je moglo i gore a i bolje jer Bosna nije dala gol sa igracem vise... Sto je najgore taman spustila Bosna na 2 razlika i onda pocela velika serija Zagreba mescini 4ili 5:0...
Moze Bosna sigurno bolje od ovoga samo da se oporave Sandro i Ivan...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 okt 2011, 21:05

adn_sah je napisao/la:
Kako nema, evo igrac koji se na pocetku sezone dovodio u vezu sa Bosnom (sarajevskom) Hurem. On je odlican bek al on je bek kojem je rukomet na drugom- trecem mjestu... a siguran sam da ima jos takvihh igraca
Jeli Mirza Hurem :?:
On trenutno ne može biti pojačanje za Bosnu ,kad je došao kod njih prije da ,sad on je slab ,kao što kažeš rukomet mu je na drugom-trećem mjestu ,a bogami kako sam vidio i stomak je zapustio ,ako je riječ o Mirzi Huremu ;)
On je kod nas u prvoj sezoni razvaljivo (kad je bio na posudbi iz Bosne ) svaki meč 10-15 golova postizo i najzaslužniji za naš ostanak u ligi u toj prvoj sezoni ,kasnije je otišao i počeo padati u kvalitetu i više to nije onaj stari Hurem .
Što Triger kaže nije on igrač za veće timove ,gdje jača konkurencija ,on je za tima gdje će imati veliku minutažu i svu slobodu u igri ,za nešto više ne ;) Da je bio veliki potencijal jeste ,što ga nije iskoristio ne znam .
Kaže Triger nema potencijala u našoj ligi ,mene kod nas npr .najviše impresionira mladi pivot Građan (93god.) koda gledam Maglajliju ,e sad hoće li se pravilno razviti vidjećemo ja sam uvjeren da hoće ,momak je 100% predan rukometu ;)
A to za igrače koji su slabi u većim klubovima evo npr. kod nas je Delić prošle sezone bio među najboljima strijelcima i igračima ,otišao u Izviđač gledam sastav ne vidim ga nigdje šta je sa njim jel upravo ovo igrač za slabije ekipe ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

hhh
Kontakt:

Post Postao/la hhh » 08 okt 2011, 21:23

Samo informacija! Delić je odlično odradio pripreme u Izvidjacu, ali se teško ozljedio protiv Sutjeske, i nema ga još mjesec dana. Inače, puno fali Izvidjacu, jer na desnom krilu nam sad igra 16-godišnjak. Nismo još gola dali sa desnog krila.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 okt 2011, 21:32

hhh je napisao/la:Samo informacija! Delić je odlično odradio pripreme u Izvidjacu, ali se teško ozljedio protiv Sutjeske, i nema ga još mjesec dana. Inače, puno fali Izvidjacu, jer na desnom krilu nam sad igra 16-godišnjak. Nismo još gola dali sa desnog krila.
Znači računa se na njega ,ja sam se pitao šta je sa njim jel povrijeđen ili ga ne koriste ,a ne pojmljivo mi da ga nema nikako u rosteru ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 okt 2011, 21:47

slika
slabo :roll:

Piotr
Kontakt:

Post Postao/la Piotr » 08 okt 2011, 22:06

Bosna BH Gas=kanta za nabijanje!

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 08 okt 2011, 22:34

Sto je najgore, Zagreb nije u punoj snazi i ovo im je prva dobra utakmica ove sezone.

Balic vuce ozljedu i polako tempira formu.
Spiler se također oporavlja od ozljede, dosta se stedi
Strlek jos nije ni poceo sezonu.
Valcic se ozljedio u protiv Savehofa.
Gal vuce ozljedu jos iz prosle sezone.

Dosta mladih igraca je dobilo sansu: Sprem (brat od Gorana Sprema), Kaleb (Ante, ne Niksa :D), Matulic i Maric. Moram reci da ti klinci izgledaju iznenađujuce dobro i zrelo i da bi mogli imati velike karijere. Malulic djeli lopte u stilu Balica, ima neki vic u igri. Maric je vec dokazani pivot, igrao je i za hrvatsku reprezentaciju. Sprem i Kaleb su imali nekoliko lijepih poteza.

hhh
Kontakt:

Post Postao/la hhh » 08 okt 2011, 22:36

KUP EHF:
Poraz koji daje nadu za prolaz
RK Vardar - HRK Izviđač Mi Grupa 27:25 (12:13)

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 09 okt 2011, 01:36

legenda reala je napisao/la:slika
slabo :roll:

nisam znao da je Bosna i ove sezone u grupi sa Zagrebom ,a golemo .
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.