Pa da, pokrij se koliko ti je jorgan dug, tako glasi stara poslovica.
Tako je i kod nas, koliko postoji kvaliteta naprijed, toliko postoji nekvaliteta u defanzivi. Našoj odbrani svaka čast na borbi i zalaganju, ali za jedan veći level nam treba i veći kvalitet.
Mislim Osmanković, Sipović, Bogi, Pavić, Stanić, Siniša, da nije Amara ova odbrana bi primala po tri gola svaku utakmicu, uz ogroman respekt njima zato što ginu na terenu, ali kako sam već rekao nekada ni to nije dovoljno.
Izdržati još narednih četiri-pet kola do kraja, nastojati da dobijemo sve tri tekme kući (Čelik, Široki i Velež), protiv Slobode i Sarajeva u gostima svaki će bod biti dobar i to je to, da zaostajemo četiri-pet bodova za prvim na tabeli na polusezoni ja ne bih bio nezadovoljan. Ako se fino pojačamo na zimu, imamo šansu da igramo do kraja za titulu.
A pita se ponešto i Sarajevo jbg, realno ljudi igraju k'o za qurac veći dio prvenstva, a sutra imaju šansu da odu na +4 od prvog pratitelja. Što znači da rutinski dobijaju utakmice kada ne igraju dobro, a znate da se tako osvajaju titule i da se jako teško boriti sa takvim ekipama. Mi smo još uvijek daleko od te faze, nama čak nije garancija da ćemo dobiti kad igramo dobro (Tuzla i Široki), a pogotovo da ćemo pobjeđivati kada igramo loše (Borac i Zrinjski), tako da moramo biti i realni malo u svemu ovome raja.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"