FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

PatrickBateman
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la PatrickBateman » 08 maj 2012, 00:43

Cuj Neymara dovest

slika

Pored onako defektne odbrane,davat 50 miliona za momka koji nije jos ni zaigrao u jacem timu.(izuzevsi reprezentaciju,za koju takodje nije ucinio nista vrijedno 50 miliona )

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 08 maj 2012, 00:54

tech je napisao/la:Odbrana ce na ljeto sigurno biti ojacana sa jednim stoperom i lijevim bocnim (najvjerovatnije Jordi Alba).
Barca ne kupuje igrace sa strane da bi ih tovila na klupi. Afellay je zadnja takva akvizicija, a i on je bio placen svega 3 miliona. Radije ce uzimate momke iz B tima.
I Keita i Adriano su se naigrali solidno u zadnje vrijeme. Abidala i Alvesa ne treba ni komentarisati - oni su bili standardni.
Jordi Alba - ovo ako dovedemo uradili smo sjajan posao, ali jos treba krpiti - ovo je samo jedan covjek. Tu je jos Masquerano ali Puyol iako sjajan sve sporiji (godine). Alves gravitira napadu, Pique skoro van forme zbog povreda. Treba nam bar jos jedan jak.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 08 maj 2012, 01:00

tech je napisao/la: A koga onda otjerati/prodati iz Barce da bi Neymara instalirao u napad?? biraj: Villa, Pedro,Alexis,Messi ;)
Nisu valjda ni u Barci tolike ovce da placaju po 40-50 miliona za ovog izvikanog igraca- da bi ga držali i tovili na klupi.
Dakle nekome od one cetvorice nabrojanih se mora zahvaliti , da bi se napravio prostor za mohikanca...e sad, jel normalno zahvaliti se Alexisu koji je bukvalno tek doveden ili je normalno zahvaliti se Villi (legendi i najboljem strijelcu Španije svih vremena) ili možda Pedru za kojeg ni marke nisu dali a danas vrijedi 30-tak miliona (plus što je jako skroman igrac i ne pravi probleme kad grije klupu) ili možda samog Messia prodati i forsirati tu strašnu zvijezdu Santosa.
Šta je riješenje??' reci ti nama.
Mislim OK, ti cijeniš Neymarove karkteristike i sposobnosti - i to se poštuje.
Ja vala Ne, a gledao više od 4 utakmice njegovog Santosa ;) ...opet kažem, svako ima svoje mišljenje.
mandraX je napisao/la:Pedro - prodaja, imali su dovoljno strpljenja što se njega tiče, lik je totalno pao...
Tello - posudba, a možda i prodaja, onako kako to Barca radi, sa onom opcijom da ga mogu kupiti poslije za neku mizernu cifru...nije ovaj malac još za Barce, možda nekad bude, al trenutno - bolji je Cuenca...
Vi ste ludi ako očekujete da će Villa bit' na onom nivou na kojem je bio prije ove povrede + godine ga hvataju...
Vidjeli ste u ovih zadnjih dosta utakmica kakvih je Barca problema imala sa tom lijevom stranom, bar što se ofanzive tiče, jbt pa koliko je samo Iniesta morao puta igrati tu poziciju, a dobro znamo gdje je on ubitačan, gdje on mora igrat'...
Ok, nije ni ovo neki prioritet, da ga Barca mora dovest, nedo Bog, al' samo kažem da bi momak bio strašno pojačanje...slažem se sa vama, odbrana je ipak prioritet, pogotovo ta lijeva strana...
Imal' išta u vezi ovog Albe ili Bale-a? Radel' išta ovi iz Barca 'sem što plaču za Pepom? :mrgreen:

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 08 maj 2012, 01:05

bparena je napisao/la:
tech je napisao/la:Odbrana ce na ljeto sigurno biti ojacana sa jednim stoperom i lijevim bocnim (najvjerovatnije Jordi Alba).
Barca ne kupuje igrace sa strane da bi ih tovila na klupi. Afellay je zadnja takva akvizicija, a i on je bio placen svega 3 miliona. Radije ce uzimate momke iz B tima.
I Keita i Adriano su se naigrali solidno u zadnje vrijeme. Abidala i Alvesa ne treba ni komentarisati - oni su bili standardni.
Jordi Alba - ovo ako dovedemo uradili smo sjajan posao, ali jos treba krpiti - ovo je samo jedan covjek. Tu je jos Masquerano ali Puyol iako sjajan sve sporiji (godine). Alves gravitira napadu, Pique skoro van forme zbog povreda. Treba nam bar jos jedan jak.
Pa eto pominje se transfer tog Nkoulou iz Marseja koji je reprezentativac Kameruna, De Boer nam bukvalno gura svog Vertonghena iz Ajaxa (reprezentativac Belgije), pominje se i mogucnost vracanja Botie iz Gijona, jaka je to mrcina samo sklon kartonima....na koncu, Muniesa ce od naredne godine biti prekomandovan u A tim (izgleda da je ovo sa Fontasom propala stvar, sjebala ga je povreda odmah u startu :( )
Uglavnom, stoper ce se sigurno dovesti.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 08 maj 2012, 01:10

I jos nesto - obavezno jednog jakog psihologa sa kandzijom ako zatreba. Da se smire hormoni i nepotrebna arogancija koja se pocela javljati u ovoj zadnjoj godini kod pojedinaca. Primjer Thiaga koji me tako nervira sa konstantno arogantno dignutim nosom tokom tekme, a za ono skrto tele nemam rijeci.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 08 maj 2012, 01:18

bparena je napisao/la:I jos nesto - obavezno jednog jakog psihologa sa kandzijom ako zatreba. Da se smire hormoni i nepotrebna arogancija koja se pocela javljati u ovoj zadnjoj godini kod pojedinaca. Primjer Thiaga koji me tako nervira sa konstantno arogantno dignutog nosa tokom tekme, a za ono skrto tele nemam rijeci.
Navodno je Tito mnogo nezgodniji/rigorozniji od Pepa po pitanju discipline igraca... djeluje onako blago kad ga covjek gleda, ali izgleda da ima "cvrstu ruku" kad je disciplina u pitanju.
Ne znam kako cemo igrati sa njim na klupi, sad je to nagađanje - možda doživimo pad, a možda podignemo igru na još veci nivo jer ce i Tito praviti neke svoje inovacije sigurno, pokušati utkati nešto svoje u Barcinu igru.
Ali što se tice discipline, tu nece biti labavo nikome ;) :mrgreen:
Primjera radi : Pep je bio "slab" na Pedra, iako je postao svjestan da ovaj više ne može igracki napredovati - opet ga je forsirao ko rođenog sina i kad ga nije išlo. Tito ga nece forsirati ako ne bude u punoj formi, sigurno. Mogao bi Pedro lako doživjeti sudbinu Bojana ubrzo, ako ne podigne formu u narednoj sezoni.

Ado1921
Kontakt:

Post Postao/la Ado1921 » 08 maj 2012, 01:33

U emisiji "Sve je moguće" dječaku sa fotografije se ispunio san. Upoznao je Messija, i svoju radost nije mogao sakriti, te je zaplakao...
slika
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja." Ivica Osim.

FCB

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 08 maj 2012, 01:38

Ado1921 je napisao/la:U emisiji "Sve je moguće" dječaku sa fotografije se ispunio san. Upoznao je Messija, i svoju radost nije mogao sakriti, te je zaplakao...
slika
Vjerovatno ko voli svoj klub on mu je i najbolji na svijetu, ali ovakve emocije i bliskost i identifikacija sa igracima, trenerom i klubom stvarno nisam nikada vidio. Znam da ne mogu biti objektivan jer sam lud za Barcelonom, ali ovoliko "familijarnog" i ljudskog fluida u zraku oko ovog kluba nisam nikad vidio. Neka govori ko sta hoce - blaugrana ima to nesto sto drugi nemaju....

stomaklija
Kontakt:

Post Postao/la stomaklija » 08 maj 2012, 06:41

Ado1921 je napisao/la:U emisiji "Sve je moguće" dječaku sa fotografije se ispunio san. Upoznao je Messija, i svoju radost nije mogao sakriti, te je zaplakao...
slika

Ganut sam :mrgreen:

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 08 maj 2012, 09:11

Znači lijevi bek, stoper i napadač. Prema pisanju medija, na spisku Barcelone se trenutno nalazi 11 igrača, među kojima bi Tito Vilanova i Andoni Zubizarreta trebali naći za navedene pozicije:

Lijevi bek:
David Alaba
Jordi Alba
Gareth Bale
Guilherme Siqueira

Stoper:

Thiago Silva
Javi Martinez
Jan Vertonghen
David Luiz

Napad:
Adrian
Llorente
Robin van Persie

Moćna lista :mrgreen: ..eh, šta će na kraju svega bit od ovoga...Boga pitaj :roll:

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 08 maj 2012, 10:46

mandraX je napisao/la:Znači lijevi bek, stoper i napadač. Prema pisanju medija, na spisku Barcelone se trenutno nalazi 11 igrača, među kojima bi Tito Vilanova i Andoni Zubizarreta trebali naći za navedene pozicije:

Lijevi bek:
David Alaba
Jordi Alba
Gareth Bale
Guilherme Siqueira

Stoper:

Thiago Silva
Javi Martinez
Jan Vertonghen
David Luiz

Napad:
Adrian
Llorente
Robin van Persie

Moćna lista :mrgreen: ..eh, šta će na kraju svega bit od ovoga...Boga pitaj :roll:
kad bi ja biro uzeo bi albu javi martineza i adriana :D
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 08 maj 2012, 11:32

kad bi moglo odmah... :D

David Alaba
Jordi Alba

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 08 maj 2012, 12:27

Ma nema šanse da Bayern pusti Alabu, šta vam je, ja bi lično volio Bale-a, al' tu će cifra bit' maximalno napuhana od strane Engleza, standardno od njih, tako da mislim da ovdje najviše šanse za dolazak ima Alba, možda bude to i najbolje, ipak je to ta Barcina škola :) Što se ovog četvrtog tiče, Guilherme-a, ruku na srce, nisam ga još ni gledao tako da nemam šta reći vezano za njeg...

Što se tiče stopera, sva četvorica su strašni igrači, al' opet što se tiče cijena i njihovih klubova, mislim da će teško dovest' Silvu ili Luiza, Vertoghena nisam baš nešto gledao, nemam šta za reć', dok ovog Martineza jesam, dobar igrač, mlad + Španac, šta'š bolje od tog :mrgreen:

Napadač, RvP definitivno, što se tiče tih nekih naših (mojih) želja, al' ne vjerujem da će on ići iz Arsenala, Wenger je zar počeo malo razmišljati glavom, a i u slučaju da ga pusti, opet je cijena problem, kad su ih onako za Cesca oderali, kako će tek za Robina :mrgreen: ...a i City je pokazao interes za RvP-a, tako da samim tim cijena mu ide par miliončića gore :mrgreen: Što se tiče ostale dvoj'ce, mislim da veće šanse ima Adrian, jer nekako mi Llorente ne djeluje igrač koji bi se uklopio u ovaj Barcin sistem, možda i griješim al'...

Uglavnom, bit' će ovo ljeto pravo zanimljivo što se tiče ovih transfera, baš me zanima šta će od svega ovoga biti, ko će doći...sad zasad samo Keita definitivno ide, ili ima još neko pred izlaznim vratima?

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 08 maj 2012, 12:38

Neophodno je dovesti 2 odbranbena igrača. Recimo Albu i Martineza. U napadu se vraća Villa, to je sasvim dovoljno. Vertoghena se povezuje sa Arsenalom, a izgleda da bi vrlo lahko i mogao završiti na Emiratesu. Ipak, on na ljeto mijenja klub sigurno, tako da nije nerealno da završi i na Nou Campu. Ovi ostali teško da promijene sredinu.
mandraX je napisao/la:kad su ih onako za Cesca oderali, kako će tek za Robina :mrgreen:
Pih, Arsenal je sve samo ne oderao Barcu za Cecsa. Pa dobili su ga džaba. :)

Btw.
Carles Puyol to miss Copa del Rey Final
Carles propušta finale kupa i EP. Šteta za njega. Mogao je proširiti svoju kolekciju trofeja sa Španijom. 8-)
FK Pjetlovi

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 08 maj 2012, 12:57

reds je napisao/la:
mandraX je napisao/la:kad su ih onako za Cesca oderali, kako će tek za Robina :mrgreen:
Huh, 34M € (čini mi se) i jel ono + 5-6M € u ratama? Bgm' nije to baš tako mala cifra :) Dobro, ne kažem da nisu trebali tol'ko dat' za njega, on vrijedi te love, al' reći da je 40M € mala cifra, hmm... :roll: :mrgreen:

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 08 maj 2012, 13:03

persi onda jedno 60 minimalno, bejl jos 60, silva 50, ma ne placa barca puno igrace, od zraka dovode sve i na dobru volju, nema sta :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 08 maj 2012, 13:05

mandraX je napisao/la:
reds je napisao/la:
Huh, 34M € (čini mi se) i jel ono + 5-6M € u ratama? Bgm' nije to baš tako mala cifra :) Dobro, ne kažem da nisu trebali tol'ko dat' za njega, on vrijedi te love, al' reći da je 40M € mala cifra, hmm... :roll: :mrgreen:
U odnosu na cifru koju su ovi ranije trazili za njega (60M ako se ne varam), ovo je prilicno mala svota :mrgreen:

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 08 maj 2012, 13:10

Bale, Vertonghen i RvP... ne daj ti boze :) Ja mislim da bi s njima trojicom,uz ovu sad ekipu, ova Barca u iducih par godina bila i bolja od najbolje ekipe svih vremena,ove Pepove Barce :D :D

Ali bih volio Hulka vidjeti u Barci. :)

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 08 maj 2012, 13:13

mandraX je napisao/la:
reds je napisao/la:
Ja sam pročitao da je to 29 miliona + još 5-6 u ratama, ali eto nek' je i tih 34 + bonusi. Kada pogledaš da je Barca dobila jednog od najboljih veznjaka svijeta u najboljim godinama i kada pogledaš ostale cijene na tržištu onda to i jeste mala svota zar ne? Po meni realno, Cecs je trebao biti plaćen minimum 50 miliona €, minimum. ;)
FK Pjetlovi

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 08 maj 2012, 13:16

Jao kakva ce nam odbrana biti u kupu,jos ako Pinto bude branio :lol:

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.