RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

avlami97
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la avlami97 » 28 apr 2014, 09:04

Iskrene čestitke Veležu na čistoj i potpuno zasluženoj pobjedi. Ja sam navijač Želje. Željo je odigrao slabo i napravio previše grešaka da bi se mogao nadati boljem rezultatu.

Utakmica je odigrana u takvoj atmosferi - mislim na teorije zavjere - da bi Željo u svakom slučaju bio "gubitnik", pa čak da je i pobijedio. Da je Vernes Selimović pogodio za 3:3, a potom Željo pobijedio mislim da ni jedan navijač ne bi rekao, to je sport, sve je čisto, a bubuljičari iz vašeg Grada (cijelog), kao i naše komšije bi godinama pričali kako je Željo opet kupio. Rijetko se kada desi da Željo pobjedi, a da je ta pobjeda čista - odnosno regularna.

Željo nije izgubio titulu protiv Veleža. Željo je titulu izgubio protiv Radnika i Slavije gdje smo prosuli 8 bodova. Velež igra dobro i neka mu je sa srećom u nastavku prvenstva. Nadam se da će pravi navijači Veleža imati snage i reći kako je Željo u zadnjih 6 godina imao više uspjeha u međusobnim duelima, a ne kaljati ugled SVOG Kluba pričama kako je Velež puštao Želju. Ponavljam da je Željo pobijedio u subotu, takve priče bi se nastavile.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

VigorMostarac
Kontakt:

Post Postao/la VigorMostarac » 28 apr 2014, 09:47

BRAVO ROĐENI :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
slika
POBJEDITI RADNIKA A ONDA I ZRINJSKOG i tako završiti najuspješniju sezonu od postojanja premier lige BiH.
U zadnjem kolu smo domaćini i to je prava prilika da se aplauzom :clap: isprati jedna sezona i porući upravi i igračima da samo tako nastave da rade i na terenu kao i u klubu.
BRAVO ROĐENI :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
slika
NEK MOSTAR GRMI NEKA SVAKO ZNA DA DOLAZI CRVENA ARMIJA :bih:
VFC THE RELIGION

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 28 apr 2014, 10:07

Odakle je dosao ovaj Jankovic mnogo dobar igrac za nase lige,vidi se da coek ima talenta za ovu igru i da razmislja glavom.

RedOne
Kontakt:

Post Postao/la RedOne » 28 apr 2014, 11:36

Evo napokon su se nakon utakmice malo sredili dojmovi, stišale emocije, a još uvijek niko nije komentarisao pojedinačni učinak igrača i psihološku pripremu pa ću ja malo prošireno (kao i obično...) iznijeti svoje mišljenje...

Prije svega, moram reći da smo prekjuče gledali nevjerovatno dobru utakmicu "rođenih" koji su od samog starta pokazali da su u nju ušli spremni- fizički, taktički i psihički. Gledajući onako brzu igru, prenos lopte, kombinatoriku, a uzimajući u obzir da sam prilično upoznata sa timskim i individualnim kvalitetama Veleža mogu reći da su naši igrači u ovoj utakmici dali 101 % svoje snage, želje, znanja i truda. Vidjelo se to u posljednjih 15-ak minuta utakmice kada je očito izmorena ekipa davala zadnje atome snage da nam donese toliko željenu radost i razuvjeri sve nevjerne Tome u Mostaru i BiH. U nekim prošlim sezonama, važnost utakmice, kuloarske priče po gradu, pritisak koji nosi domaći teren i jak protivnik bi od naših igrača napravili statiste, koji se ne bi ni oslobodili početnog pritiska, a već bi primili 1-2 gola i tako završili sami sebe. Uz sve to bi došao i negativan naboj na tribinama koji bi uzrokovao srljanje iz greške u grešku. Svaka takva "predstava" nosi sa sobom sumnje u neregularnost, negativnost s tribine koja se prenosi u ekipu.... i tako se krug zatvara. Ova utakmica je bila nešto potpuno drugačije. Prije svega, igrači su na teren izašli pobjednički. Do 1. gola je i bilo nekih obeshrabrujućih komentara koje su morali čuti (pogotovo Maletić), ali su nastavili igrati svoju igru na terenu razuvjeravajući, a zatim i oduševljavajući sve skeptike i zagrižene "čiraše" i vječite nezadovoljnike. Da oni znaju igrati, vezati po terenu to je jasno svima koji su odgledali i gostujuće utakmice, ali da su stanju onako odigrati pod pritiskom koji se mogao osjetiti na svakom koraku i 5 dana prije utakmice, e mislim da to ni oni nisu znali. I za ovu psihološku pripremu ekipe Feji kapa do poda. Uz takav stav se moglo pobijediti i sa lošijom igrom od one prikazane u subotu...

Pojedinačno to je po meni izgledalo ovako:

Bobić- Igrač za kojeg sam iskreno mislila da će biti najslabija karika tima se pokazao jako solidnim i sigurnim. U ključnim momentima ostao hladnokrvan i staložen.
Maletić- Par puta odlično i iskusno sačuvao loptu, "hrvao" se sa Stanićem i Bučanom cijelo vrijeme. Pred kraj utakmice je ostao bez daha, ali je izuzetno korektno odradio svoj posao.
Pejić- Peja je na lijevom beku baš pravo osvježenje. U odbrani je rezantan, a u protivničkoj polovini je još bolji. Brz je, željan igre. Ljepota ga je gledati kad izvodi prekide...
Škaljić- Do onog nesretnog gola komandant odbrane. Poslije toga se totalno pogubio. Njegova je nesreća što je na takvom mjestu da se svaka greška primijeti...
Zolj-Ukratko- bravo Amire...
Merzić- Sad se definitivno ne mogu odlučiti da li je bolji na stoperu ili u vezi. Kad igra defanzivnog veznog, zaboravi se s loptom i ode s njom skroz do Jankovića :) Meni se to jako sviđa.
Blagojević- Blagoje standardno dobar. Sa loptom se savršeno slaže, odradi puno posla u sredini, ali za razliku od one uzrečice, "puno zuji, malo meda daje", on je baš produktivan. Sa Jankom je k'o brat blizanac na terenu.
Janković- I nakon utakmice u Zenici gdje mi je nekako nenadano iskočio u 1.plan sa 3 prelijepa gola, nastavio je u istom stilu. Meni na terenu djeluje zastrašujuće jer ga je nemoguće srušiti. Osim toga, dok se svi oko njega guraju i pokušavaju ga oboriti, on ide naprijed s loptom. Kad stane s njom, stane k'o "zašalovan". Naravno, lopta je i dalje tu. A tek kako je hladno riješio utakmicu... Doktorski...
Letić- Leta na krilu ili ofanzivnije na lijevoj strani. Dobro, solidno, ali posljednjih par utakmica je malo ispod svog prosjeka. Međutim, bez njega lijeva strana mi nije kompletna...
Hebibović- Ani je cijelu sezonu odradio k'o mašina. Ovu utakmicu, cijelo 1. poluvrijeme se igralo po njegovoj strani. Bio je uključen u 80 % naših akcija i nije se činio nimalo umornim... U drugom su ga malo popustili jer smo krenuli kroz sredinu. Ocjena- odličan.
Okić- Ševko se naradio, natrčao, otvarao, konstruisao akcije, ali ovaj put nije dao go. Šteta, sigurno ga je zaslužio...

E sad imam potrebu reći nešto nevezano za teren. Poslije utakmice sam pročitala dosta iščuđavajućih komentara Manijaka vezano za skandiranja publike u toku i poslije utakmice. Prije svega, izvinjavam se svim objektivnim navijačima Željezničara, ali reći ću 2 stvari- 1) Pošto sam već prilično dugo na utakmicama, svako skandiranje u kojem se ne spominju nacionalne, vjerske, rasne, spolne, fašističke ili takve uvrede smatram sportskim. Granice dobrog ukusa i zafrkancije su druga stvar i o tome se može diskutovati. Po meni se zato glupo revanširati pjesmama (ili komentarima) iz gore navedenog, uvredljivog repertoara jer se ne radi o istoj stvari. 2) Animozitet između navijača Veleža i Željezničara kao kluba nije ni slučajan ni nezaslužen. Premda mi je Željo neposredno poslije rata bio drag kao klub, u vrijeme dinastije Osima jr. se moj stav prema Želji počeo mijenjati- od blago iritantnog kluba su postali baš nesnošljivi. Razlog je veoma jednostavan- tranformisali su se u najarogantniji klub u Ligi djelomično zahvaljujući izjavama gore navedenog, a djelomično zbog klupske politike koja je sve to adekvatno propratila. I dok su u Amarovim izjavama respekt imali isključivo klubovi "velike BH četvorke": Sarajeva, Širokog Brijega, Borca i Zrinjskog, Velež je po mom subjektivnom mišljenju u tim izjavama bio u rangu Rudara, Travnika, Slavije... A to je itekako prelazilo i na teren i na tribine. Igrači Želje su u bilo kojoj utakmici mislili da od Veleža trebaju dobiti bodove. Na bilo koji način. Na kraju sezone bi trebali samo "zapikati" bilo kojeg našeg igrača i on bi morao doći. Navijači su takođe smatrali da su oni nedodirljiva ekipa, vrh u svemu. Najbolji, najveći, BH Real... Činjenica je da je Željo svih ovih sezona imao strašnu ekipu, jednu od najboljih (i šampionsku) ali sve to nije razlog da se protivnik omalovažava bilo usmeno, bilo na terenu ili izvan njega. Uzmimo za primjer Široki. Iako je i njihova ekipa od osnutka zajedničke lige u vrhu, nikad mi se nije desilo da mi je izjava nekog njihovog trenera "zaparala" uši. U zadnje vrijeme smo i njihove "redovne" mušterije, pa šta? Ljudi su bolji, organizovaniji, financijski jači...i voljela bih da osvoje titulu.

Zbog svega ovoga, neobično mi je drago da se desila subota, 26.4. i nadam se da je ovo tek početak...

Eagles_OldSchool
Kontakt:

Post Postao/la Eagles_OldSchool » 28 apr 2014, 11:52

RedOne kapa do poda svaka cast ...
Anti Nakarada

meme pitar
Kontakt:

Post Postao/la meme pitar » 28 apr 2014, 12:14

Veležu svaka čast i cijenim ovu Vašu pobjedu više od bilo čega. Ipak Vam moram nešto napisati i nije provokatorski nego informativno.Zašto dvostruki aršini:
- Poraz Veleža protiv izuzetno lošijeg Goška prije dvije godine u Mostaru. Trabalo GOŠKU a Veležu ne i odigralo se beskrvno.
-Prije 7 godina u Mostaru Velež-Sarajevo -Velagić dobio crveni zapeo Velež i zamalo da izgubimo titulu (0:0) morali smo u Lukavici igrati na Nož protiv Slavije.
-I sada ovako odličan Velež protiv Želje?
Sve za 5 ! Ova Vaša pobjeda mi je kao da smo mi pobjedili. Volim Velež, drag mi je klub(mada pretjeruju sa petokrakama) Ali zašto dadoše GOŠKU bodove prije 2 godine :crazy:
Ja sam Hercegovac, Navijam za Sarajevo, ali imam šal Veleža u ormaru. Nek ste uzeli Želju volim .... ali Gošk mi nije jasan. Samo da napomenem, Sarajevo i još par klubova nije igralo u Evropi zbog solidarnosti sa Veležom jer smo bili uz Veleža kad je trebao igrati pod Bjelim brijegom. Tad se nije igrao play-off, ali halalosum zbog ove pobjede protiv Želje. Uzmite sad i Zrinjski (mada nikom netreba) čisto zbog obraza da se može reći -Mi smo pukli želju ali smo pukli i Zrinjski pa Vi se borite za titulu a ne Velež- Znači Željo je titulu izgubio na grbavici protiv Širokog a Široki u MOstaru- Velež je neutralan.

Mostarac1971
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1971 » 28 apr 2014, 12:28

RedOne je napisao/la:Evo napokon su se nakon utakmice malo sredili dojmovi, stišale emocije, a još uvijek niko nije komentarisao pojedinačni učinak igrača i psihološku pripremu pa ću ja malo prošireno (kao i obično...) iznijeti svoje mišljenje...

Prije svega, moram reći da smo prekjuče gledali nevjerovatno dobru utakmicu "rođenih" koji su od samog starta pokazali da su u nju ušli spremni- fizički, taktički i psihički. Gledajući onako brzu igru, prenos lopte, kombinatoriku, a uzimajući u obzir da sam prilično upoznata sa timskim i individualnim kvalitetama Veleža mogu reći da su naši igrači u ovoj utakmici dali 101 % svoje snage, želje, znanja i truda. Vidjelo se to u posljednjih 15-ak minuta utakmice kada je očito izmorena ekipa davala zadnje atome snage da nam donese toliko željenu radost i razuvjeri sve nevjerne Tome u Mostaru i BiH. U nekim prošlim sezonama, važnost utakmice, kuloarske priče po gradu, pritisak koji nosi domaći teren i jak protivnik bi od naših igrača napravili statiste, koji se ne bi ni oslobodili početnog pritiska, a već bi primili 1-2 gola i tako završili sami sebe. Uz sve to bi došao i negativan naboj na tribinama koji bi uzrokovao srljanje iz greške u grešku. Svaka takva "predstava" nosi sa sobom sumnje u neregularnost, negativnost s tribine koja se prenosi u ekipu.... i tako se krug zatvara. Ova utakmica je bila nešto potpuno drugačije. Prije svega, igrači su na teren izašli pobjednički. Do 1. gola je i bilo nekih obeshrabrujućih komentara koje su morali čuti (pogotovo Maletić), ali su nastavili igrati svoju igru na terenu razuvjeravajući, a zatim i oduševljavajući sve skeptike i zagrižene "čiraše" i vječite nezadovoljnike. Da oni znaju igrati, vezati po terenu to je jasno svima koji su odgledali i gostujuće utakmice, ali da su stanju onako odigrati pod pritiskom koji se mogao osjetiti na svakom koraku i 5 dana prije utakmice, e mislim da to ni oni nisu znali. I za ovu psihološku pripremu ekipe Feji kapa do poda. Uz takav stav se moglo pobijediti i sa lošijom igrom od one prikazane u subotu...

Pojedinačno to je po meni izgledalo ovako:

Bobić- Igrač za kojeg sam iskreno mislila da će biti najslabija karika tima se pokazao jako solidnim i sigurnim. U ključnim momentima ostao hladnokrvan i staložen.
Maletić- Par puta odlično i iskusno sačuvao loptu, "hrvao" se sa Stanićem i Bučanom cijelo vrijeme. Pred kraj utakmice je ostao bez daha, ali je izuzetno korektno odradio svoj posao.
Pejić- Peja je na lijevom beku baš pravo osvježenje. U odbrani je rezantan, a u protivničkoj polovini je još bolji. Brz je, željan igre. Ljepota ga je gledati kad izvodi prekide...
Škaljić- Do onog nesretnog gola komandant odbrane. Poslije toga se totalno pogubio. Njegova je nesreća što je na takvom mjestu da se svaka greška primijeti...
Zolj-Ukratko- bravo Amire...
Merzić- Sad se definitivno ne mogu odlučiti da li je bolji na stoperu ili u vezi. Kad igra defanzivnog veznog, zaboravi se s loptom i ode s njom skroz do Jankovića :) Meni se to jako sviđa.
Blagojević- Blagoje standardno dobar. Sa loptom se savršeno slaže, odradi puno posla u sredini, ali za razliku od one uzrečice, "puno zuji, malo meda daje", on je baš produktivan. Sa Jankom je k'o brat blizanac na terenu.
Janković- I nakon utakmice u Zenici gdje mi je nekako nenadano iskočio u 1.plan sa 3 prelijepa gola, nastavio je u istom stilu. Meni na terenu djeluje zastrašujuće jer ga je nemoguće srušiti. Osim toga, dok se svi oko njega guraju i pokušavaju ga oboriti, on ide naprijed s loptom. Kad stane s njom, stane k'o "zašalovan". Naravno, lopta je i dalje tu. A tek kako je hladno riješio utakmicu... Doktorski...
Letić- Leta na krilu ili ofanzivnije na lijevoj strani. Dobro, solidno, ali posljednjih par utakmica je malo ispod svog prosjeka. Međutim, bez njega lijeva strana mi nije kompletna...
Hebibović- Ani je cijelu sezonu odradio k'o mašina. Ovu utakmicu, cijelo 1. poluvrijeme se igralo po njegovoj strani. Bio je uključen u 80 % naših akcija i nije se činio nimalo umornim... U drugom su ga malo popustili jer smo krenuli kroz sredinu. Ocjena- odličan.
Okić- Ševko se naradio, natrčao, otvarao, konstruisao akcije, ali ovaj put nije dao go. Šteta, sigurno ga je zaslužio...

E sad imam potrebu reći nešto nevezano za teren. Poslije utakmice sam pročitala dosta iščuđavajućih komentara Manijaka vezano za skandiranja publike u toku i poslije utakmice. Prije svega, izvinjavam se svim objektivnim navijačima Željezničara, ali reći ću 2 stvari- 1) Pošto sam već prilično dugo na utakmicama, svako skandiranje u kojem se ne spominju nacionalne, vjerske, rasne, spolne, fašističke ili takve uvrede smatram sportskim. Granice dobrog ukusa i zafrkancije su druga stvar i o tome se može diskutovati. Po meni se zato glupo revanširati pjesmama (ili komentarima) iz gore navedenog, uvredljivog repertoara jer se ne radi o istoj stvari. 2) Animozitet između navijača Veleža i Željezničara kao kluba nije ni slučajan ni nezaslužen. Premda mi je Željo neposredno poslije rata bio drag kao klub, u vrijeme dinastije Osima jr. se moj stav prema Želji počeo mijenjati- od blago iritantnog kluba su postali baš nesnošljivi. Razlog je veoma jednostavan- tranformisali su se u najarogantniji klub u Ligi djelomično zahvaljujući izjavama gore navedenog, a djelomično zbog klupske politike koja je sve to adekvatno propratila. I dok su u Amarovim izjavama respekt imali isključivo klubovi "velike BH četvorke": Sarajeva, Širokog Brijega, Borca i Zrinjskog, Velež je po mom subjektivnom mišljenju u tim izjavama bio u rangu Rudara, Travnika, Slavije... A to je itekako prelazilo i na teren i na tribine. Igrači Želje su u bilo kojoj utakmici mislili da od Veleža trebaju dobiti bodove. Na bilo koji način. Na kraju sezone bi trebali samo "zapikati" bilo kojeg našeg igrača i on bi morao doći. Navijači su takođe smatrali da su oni nedodirljiva ekipa, vrh u svemu. Najbolji, najveći, BH Real... Činjenica je da je Željo svih ovih sezona imao strašnu ekipu, jednu od najboljih (i šampionsku) ali sve to nije razlog da se protivnik omalovažava bilo usmeno, bilo na terenu ili izvan njega. Uzmimo za primjer Široki. Iako je i njihova ekipa od osnutka zajedničke lige u vrhu, nikad mi se nije desilo da mi je izjava nekog njihovog trenera "zaparala" uši. U zadnje vrijeme smo i njihove "redovne" mušterije, pa šta? Ljudi su bolji, organizovaniji, financijski jači...i voljela bih da osvoje titulu.

Zbog svega ovoga, neobično mi je drago da se desila subota, 26.4. i nadam se da je ovo tek početak...

Svaka Čast .... :tokralju:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA! RA1981

dime
Kontakt:

Post Postao/la dime » 28 apr 2014, 12:31

Eagles_OldSchool je napisao/la:RedOne kapa do poda svaka cast ...

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 28 apr 2014, 12:38

MostaracVelezovac je napisao/la:A sada - onako bez zezanja - stvarno su tekme sa Sarajvom i Zeljom (barem meni) daleko najveci i najvazniji derbiji.
Zao mi je sto ce se i ove godine (ko i ranijih) ispodprosjecni kvazi-navijaci Rodjenih nalozit na tekmu Velez- Zrinjski a u stvari najjace tekme su uvijek Velez-Zeljo i Velez-Sarajevo.

Veci je gust pravim protivnicima uzeti bod nego Zrinjskom uzet titulu. To je valjda i definicija pravog derbija.

vidim vec se vadis na izgubljenu tekmu od zrinje....
u normalnom svijetu veca bi tekma bila velež željo nego velež zrinjski, ali ovo nije normalan svijet niti je mostar sto je nekad bio

cestitke na zasluzenoj pobjedi protiv želje odigrali ste odlicno , muski :)
Postoji samo jedna sitnica, volio bi stvarno da nogometni savez uvede pravilo o kvaliteti terena , ono je bilo katastrofalno... svi pricaju o smanjenju lige kao formuli za poboljsanje kvalitete fudbala a niko nije pomenuo stanje terena odredjenih klubova( jasno mi je da ste protjerani sa svog stadiona itd itd)
valjda necete rasprodat pola ekipe pa da i sljedeca sezona bude interesantna

Red one- ne vrijedi se okretati u proslost od nje nema nista- to ti je Amarov stil razmisljanja, svi znamo ko je Velež bio ali poslije rata najveci klubovi jesu Željo Sarajevo Široki i Zrinjski, svidjelo se to tebi ili ne a Velež tek sad izlazi iz te neke sredine tabele i pocinje biti respektabilan
Željo jeste real- najtrofejniji klub odkad postoji liga itd itd najveci uspjesi u Evropi itd itd- za razliku od komsija gubili smo al uvijek od jacih ekipa nikad od slabijih
tako da ne vidim problem u Amarovom razmisljanju, doduse sad se stvari mijenjaju...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 28 apr 2014, 12:39

vidim svi vas kao prozivaju kao izdajnici pomogli zrinjskom i te gluposti .vi ste velez i ponos mostara ,znaci nikog ne treba da gledate i nikom da puštate.u dobrim smo odnosima i klub i navijaci al ne vidim ni jedan razlog zasto bi naprimjer velez pustio sarajevu .

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 28 apr 2014, 12:45

bordobijeli je napisao/la:vidim svi vas kao prozivaju kao izdajnici pomogli zrinjskom i te gluposti .vi ste velez i ponos mostara ,znaci nikog ne treba da gledate i nikom da puštate.u dobrim smo odnosima i klub i navijaci al ne vidim ni jedan razlog zasto bi naprimjer velez pustio sarajevu .

niko ne proziva Velež sto nije pustio, nismo mi Sarajevo da se nama pusta a da konstantno kakimo Osim ovo Osim ono
eno vam tekma olimpica pa gnjavite dinu malog sto se ne bori protiv korupcije ;)

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 28 apr 2014, 12:48

jug-onostalgicar je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:vidim svi vas kao prozivaju kao izdajnici pomogli zrinjskom i te gluposti .vi ste velez i ponos mostara ,znaci nikog ne treba da gledate i nikom da puštate.u dobrim smo odnosima i klub i navijaci al ne vidim ni jedan razlog zasto bi naprimjer velez pustio sarajevu .

niko ne proziva Velež sto nije pustio, nismo mi Sarajevo da se nama pusta a da konstantno kakimo Osim ovo Osim ono
eno vam tekma olimpica pa gnjavite dinu malog sto se ne bori protiv korupcije ;)
ovo je tema Velez Mostar

Fafaron
Kontakt:

Post Postao/la Fafaron » 28 apr 2014, 12:50

meme pitar je napisao/la:Veležu svaka čast i cijenim ovu Vašu pobjedu više od bilo čega. Ipak Vam moram nešto napisati i nije provokatorski nego informativno.Zašto dvostruki aršini:
- Poraz Veleža protiv izuzetno lošijeg Goška prije dvije godine u Mostaru. Trabalo GOŠKU a Veležu ne i odigralo se beskrvno.
-Prije 7 godina u Mostaru Velež-Sarajevo -Velagić dobio crveni zapeo Velež i zamalo da izgubimo titulu (0:0) morali smo u Lukavici igrati na Nož protiv Slavije.
Sve za 5 ! Ova Vaša pobjeda mi je kao da smo mi pobjedili. Volim Velež, drag mi je klub(mada pretjeruju sa petokrakama) Ali zašto dadoše GOŠKU bodove prije 2 godine :crazy:
Ja sam Hercegovac, Navijam za Sarajevo, ali imam šal Veleža u ormaru. Nek ste uzeli Želju volim .... ali Gošk mi nije jasan. Samo da napomenem, Sarajevo i još par klubova nije igralo u Evropi zbog solidarnosti sa Veležom jer smo bili uz Veleža kad je trebao igrati pod Bjelim brijegom. Tad se nije igrao play-off, ali halalosum zbog ove pobjede protiv Želje. Uzmite sad i Zrinjski (mada nikom netreba) čisto zbog obraza da se može reći -Mi smo pukli želju ali smo pukli i Zrinjski pa Vi se borite za titulu a ne Velež- Znači Željo je titulu izgubio na grbavici protiv Širokog a Široki u MOstaru- Velež je neutralan.
buraz evo samo prosuti bodovi kuci te sezone
izgubio od gosta kuci 2:1 spomenuta utakmica
0 0 sa kozarom,1 1 sa leotarom, 3:1 od olimpika izgubili,1 0 od rudar prijedora,0 0 sarajevo,2 0 siroki, 11 zvijezda i 2 1 od zelje
to znaci buraz 20 bodova prosuto na domacim utakmicama te sezone sa utakmicom s goskom 23boda i svi zapeli da smo pustili goska,po ovom realno gledajuci mi smo bili goli k....,mogo nas je dobit ko je htio malte ne.
Zavrsili smo sezonu sa 33 boda,1 vise nego ekipa sto je ispala,Kozara koja je ispala te sezone sa samo 19 bodova nam je uzela bod kuci,zavrsili smo sa gol razlikom -7.I vi hocete da kazete da je Velez nekom pustio pobjedu?Ti nacuo negdje prica se tako i sad prosipas tu pricu,pogledaj citavu sezonu kako su igrali i sve ce ti biti jasno.
ajd zivio
Hercegovka loza,hasis trava,neka zivi Mostar nasa drzava!

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 28 apr 2014, 12:56

Velež tada imao 3 puta lošiju ekipu i kući igrao katastrofalno. Samo 2 pobjede u proljetnom dijelu te sezone na svom terenu. GOŠK očajnički trebao bodove za opstanak, Velež igrao opušteno jer je bio osiguran opstanak i izgubio. To bi u svakoj drugoj državi bilo normalno osim u nas, u nas je to namještaljka, prodano, teorija zavjere da se Sloboda izbaci iz lige itd.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 28 apr 2014, 13:02

Koji kompleksi. :lol:
Pa koliko se pušta Sarajevu najbolje se vidi po tome,sto smo zadnji pehar osvojili 2007 god.Skim ja komuniciram. :facepalm:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 28 apr 2014, 13:27

meme pitar je napisao/la:Veležu svaka čast i cijenim ovu Vašu pobjedu više od bilo čega. Ipak Vam moram nešto napisati i nije provokatorski nego informativno.Zašto dvostruki aršini:
Ne znaš ti šta znači voljeti, ti si obični teoretičar zavjera.
Još nešto, ne znam otkud ti pravo da pominješ petokraku koja je simbol Veleža na taj način. Odyebaus.
Čuj pretjerujemo sa petokrakama, zemljo otvori se.
Titova-Juga je napisao/la:I da, još nešto.
I dalje razmišljam da li da idem na "gradsku" utakmicu protiv ovih... Tu će bojim se ponovo biti svega osim navijanja za svoj klub i bodrenja Rođenih. Kako bi bilo sjajno da se baš tu utakmicu vrati starija raja iza gola i gromoglasnim navijanjem za svoju prvu i jedinu pravu ljubav ponovo potvrdi o kakvom ponosu se radi !
Moram priznat' da mi se izbor pjesama trenutne "garniture" momaka ne dopada i zbog istog sam uvijek u nedoumici na koju tribinu otići, a tako mi se navija, tako mi se VOLI... Ne može pojedinac protiv većine.
Vjeruj mi Tito da se ni meni ne sviđa novi izbor pjesama. Ima tu pokoja fina pjesma, ali ipak one starije su davale duh navijanju, većina ih zna, i puno više mi se sviđaju.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

VigorMostarac
Kontakt:

Post Postao/la VigorMostarac » 28 apr 2014, 13:56

LJUDI MISLIM DA BI SE TREBALI MALO VEDRIM TEMAMA OKRENUTI.

APLAUZOM ISPRATITI SEZONU I BODRITI VELEŽ SVIH 90MIN U ZADNJEM KOLU,SAMO APLAUZOM AKO SE NEMOŽMO DOGOVORITI OKO PJESAMA :)
I MOJ TATA JE JE NAVIJO I NAVIJA ZA VELEŽ
slika
LJUBAV PREMA VELEŽU NIKAD UMRIJET NEĆE
:clap: :clap: 90MIN :clap: :clap:
:clap: 10.05.14. :clap: 90MIN :clap:
VFC THE RELIGION

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 28 apr 2014, 14:58

meme pitar je napisao/la:Volim Velež, drag mi je klub(mada pretjeruju sa petokrakama)

Je li zaista nakon ovakve blamaže očekuješ ozbiljnu repliku nekog našeg forumaša ovdje ?

P.S
@Zizu, imamo mi i sada strašne pjesme ali su nedovoljno iskorištene, imaš dojam da su im najdraže ove negativnije, (j. majke ove ili one, navijanje protiv drugih a ne za svoje što je meni odvratno i frustrirajuće).
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 28 apr 2014, 15:14

amypitar je napisao/la:

Koji kompleksi. :lol:
Pa koliko se pušta Sarajevu najbolje se vidi po tome,sto smo zadnji pehar osvojili 2007 god.Skim ja komuniciram. :facepalm:

pehar niste osvojili jer vam je ekipa bila kriticna sem pojedinaca i jer ste mijenjali trenere sedmicno ;) a ugovori su bili na 6 mjeseci al ako hoce moze i ranije otici, evropu ste vidjeli jer je ivica osim vama davao rokove produzene a istog covjeka ste pljuvali
tinejdzeru mali suti ti pojma sa zivotom nemas

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 28 apr 2014, 15:36

vm22 je napisao/la:Velež tada imao 3 puta lošiju ekipu i kući igrao katastrofalno. Samo 2 pobjede u proljetnom dijelu te sezone na svom terenu. GOŠK očajnički trebao bodove za opstanak, Velež igrao opušteno jer je bio osiguran opstanak i izgubio. To bi u svakoj drugoj državi bilo normalno osim u nas, u nas je to namještaljka, prodano, teorija zavjere da se Sloboda izbaci iz lige itd.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Da se ne lažemo ono protiv gabele je bilo preofirno isto kao i Željo protiv Trebinja, kao i sad Olimpik.

Pa kad se sjetim šta je raja po gradu pričala, u zemlju smo propadali od sramote i ebavali upravi od do i kleli se da više neće ić na utakmice, što je dosta raje i potvrdilo ove godine :mrgreen:
Ovako ko što se protiv Želje igralo treba da svi igraju, pa dobili ili izgubili manje je bitno, ali bitno je da se trudiš i da ne budeš ofiran.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.