Postao/la TripleThreat » 03 nov 2025, 19:05
U rezimeu, svakako itekako pozitivna ličnost i u sportskom, a posebno u humanitarnom smislu. To sam napretek puta pisao na ovoj temi i prije ovog rata sa savezom.
Međutim, treba malo i odvaditi, što se tiče ove sportsko-ljudske strane, da budem konkretan.
Ja sam mu debelo zamjerio što je prošli mjesec podijelio onu tuđu objavu u kojoj se, između ostalog, nipodaštava i Adis i navodi da "rezultat nije napravio ni savez, ni selektor, već igrači".
Barem Jusuf koji je bio dio i drugih talentovanih garnitura bi trebao znati da se za nešto i selektor pita. Ako ne zna, trebalo bi ga podsjetiti na također talentovanu postavu njega, Teletovića, Gordića i mladog Muse koja je doživjela najsramotnije momente na terenu od nezavisnoti protiv Rusije pod palicom Mulaomerovića 2016. godine. Ta generacija ništa nije postigla, a nije da nije imala igračkog talenta.
Nije to nimalo pošteno prema Adisu od Jusufa, jer je taj Adisnpravio rezultate sa reprezentacijom i kada Jusuf nije mogao biti od pomoći tokom NBA sezone.
Nadalje, proziva savez za neuspjeh U selekcija, a on tj. njegov tadašnji menadžer, je bio direktni ultimatum i uslov da nastavi igrati za reprezentaciju ukoliko tadašnji sekretar saveza, Harun Mahmutović odstupi sa te pozicije, a znamo svi kakvo je bilo stanje U selekcija pod Mahmutovićem.
"Your favorite player's favorite player" - MB