FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

sekac
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la sekac » 29 jul 2011, 00:11

jug-onostalgicar je napisao/la:
Dirk je napisao/la:Pitanje za navijace FKS , posto slabo posjecujem njihovu temu. Jeli vi pisete njima po temi redovno pa oni ovdje dolaze ili je nesto drugo u pitanju ???

Fakat svaku noc ovdje ista klapa kolo vodi.
jest sparta jaca to niko ne porice al sad rec timcina..

a ako vam je ona lijep igra protiv orebra.... onda vam samo imam reci grohotom se smijem xD
jarane je li vaša igra protiv šerifa bila bolja iskreno mi reci a opet je Šerif timčina za Orebro da se razumijemo a ona igra Sarajeva pogotovo drugo poluvrijeme ,ne znam onda ja nikad nisam gledao utakmicu a SPARTA je fakat prejaka i kapa do poda mom timu na hrabroj i poštenoj igri mada nas je sudija **** za gol iz offsidea i još poneka odluka na našu štetu kao recimo šansa Kojaševića a on svira faul ali nema veze idemo dalje
Zadnja izmjena: sekac, dana/u 29 jul 2011, 00:18, ukupno mijenjano 1 put.
Sarajevo ljubavi moja!

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 29 jul 2011, 00:16

e nek si došao
Sarajevo ljubavi moja!

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 29 jul 2011, 00:22

aleksandar_veliki je napisao/la:
sekac je napisao/la:e nek si došao
Nisam gledao tekmu pa ako neko realan bez navijacke emocije da mi malo opise. Kako je bilo, malo me iznenadio visok poraz, ali sam nekako znao da Orebro nije mjerilo.
Pa ovako rezultat bas i nije realan, kad krene onda krene. Sparta odlicna ekipa dominirali su vecim dijelom utakmice FKS u prvom dijelu igralo dobro imali par prilika Obuca bio sam pred golmanom,u tom napadu lopta dodje do Hadzica koji puca sa 16 metara a jedan igrac izbija loptu iz gola.Ubio nas onaj crnac u napadu covjek kad krene prema golu ko tenk. U prvom dijelu smo koliko toliko igrali imali jos par poluprilika, ali nas je zeznuo drugi gol jer je pao iz ofsajda i onda drugo poluvrijeme u zadnjih 5 minuta potop primamo dva gola bezveze i tu se sve zavrsava.

Uglavnom Sparta nije sala.
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 29 jul 2011, 00:24

Nisam gledao tekmu pa ako neko realan bez navijacke emocije da mi malo opise. Kako je bilo, malo me iznenadio visok poraz, ali sam nekako znao da Orebro nije mjerilo.
Procitaj moj post, tj citat sa fksinfa od jednog uvazenog clana :mrgreen:

Evo moje vidjenje koje je slicno kao citat odozgo

Hamzic,Torlak i Kojasevic dobri ostalo taraba. Pored sto su kvalitetniji troduplo jos se nasi usrali i to ti je to :S
Primili smo 2 gola u sudijskoj nadoknadi, oba glupa ko sam qrac. Od ova tri prije toga jedan je iz opsajda.
Prepali smo se a i igraci su odigrali najgore sto su mogli, niko ali bas niko sem ove trojke gore nije bio raspolozen.
Jaci su od nas za klasu ali rezultat od 5:0 je nerealan, mozda 3:0 ili 4:1 jer smo imali i mi 3-4 sanse od kojih je jedna bila 100% a jos dvije pravo dobre.
Kako god zadovoljan borbenoscu ali nezadovoljan taktikom i mnogim bespotrebnim greskama igraca. Pliseka ne treba kritikovat sekunde.
Mogu reci i da imamo kondicije za razliku od prosle sezone ali opet neodovljno za Spartu jer su Cesi tu sami po sebi jaki.

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 29 jul 2011, 00:24

Ma Aco bolji ljudi za jedno realno tri gola mada imam osječaj da smo mogli i bolje i gore proči bolje imali smo nekoliko dobrih šansi primili gol iz Offsidea četvrti i peti gol u 91 i 93 minuti primili pa zato kontam moglo je bolje a moglo je i gore imali su ljudi još šansi nego i oni ne igraju prvenstvo pa imam osječaj da su igrali jedno 60-70 posto inače bi nas pobucali ma sve u svemu bolji su, realno 3:1 za njih možda i 4:1 ili 4:2
Sarajevo ljubavi moja!

hercegovina
Kontakt:

Post Postao/la hercegovina » 29 jul 2011, 00:25

gledao sam utakmicu i razocaran sam se. problem su financije da se napravi bolji tim ali ovo su vecimo igraci iz omladinskog pogona i zabrinut sam za buducnost naseg fudbala. oni bukvalno ne znaju trcati a kamo li nesto uraditi sa loptom. imali su oko 20 izgubljenih tj predatih lopti na sredini terena od kojih bi ozbiljniji klub zabio 15 golova a o sporosti da ne govorim. ipak su oni tu gdje jesu i istina je da ih pozove inter iz zapresica da bi svi pjeske otisli..al ih ne zove, pogotovo nece poslije pokazanog veceras

nidi
Kontakt:

Post Postao/la nidi » 29 jul 2011, 00:26

mislim da je za visoki poraz sarajeva najveći krivac plišek,jer je malo neozbiljno početi utakmicu sa torlakom pod inekcijama,maksumićem koji nije odigrao utakmicu godinu dana,hađžićem koji je nespreman još od povrede,hanđžića koji je isto rovit igrao i da je igrao škoro koji nije prošao pripreme mislim da bih bilo isto.Možda bih to prošlo protiv travnika ali protiv sparte u pragu...Kad sve sve ovo sabereš mislim da ste čitavu tekmu imali igrača manje.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 29 jul 2011, 00:27

Sparta presjekla Sarajevo ranim golom,poslije kornera Kweuke skace pored Torlaka i postize gol,Sarajevo nakon toga dolazi do par polu-prilika,najbolju imao Obuca koji sam ispred golmana umjesto da puca dodaje Hadzicu ciji sut domacini izbijaju sa gol crte,kasnije Sparta poslije ociglednoga ofsajda,gdje su svi igraci Sarajeva stali na trenutak postize gol za 2:0,Sarajevo vise nije dolazilo do svoje igre,osim Kojasevica koji je imao par solidnih prodora i finih dodavanja niko u ofanzivi nije pokazao nista,primjetna je bila velika sebicnost,svi hoce da se proslave pa su tako i Obuca i nakon sto su usli sa klupe Suljic i H.Handzic imali par situacija gdje su mogli odlicno uposliti suigrace ali su se odlucili na suteve,koji su bili ocajni.Ulaskom Kadleca Sparta postaje jos opasnija,upravo taj igrac uposljava Kweukea za 3:0,inace doticni Kweuke je tokom svih 90 minuta zadavao strasne probleme odbrani Sarajeva,nakon toga igraci Sarajeva su se totalno izgubili,samo cekali kraj sto je rezultiralo sa jos 2 gola u mrezi Hamzica,koji je ipak uz Kojasevica bio najbolji pojedinac u redovima gostiju.Najgori ubjedljivo Maksumic,ispadao je tokom cijele utakmice,a ni napadacki dvojac Obuca-Haskic nije nista pokazao,mada ovome mladjemu se nema sta prigovoriti jer niko mu nije postene lopte dodao,dok je Obuca svaki put kada bi je dobio,pogrijesio.
Da je Torlak bio 100% spreman,da je Dupovac imao pravo nastupa i da je Skoro u timu ne bi Sarajevo ovoliko izgubilo vjerovatno,ali Sparta je pokazala da je bolja ekipa i zasluzeno prolaze dalje.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 29 jul 2011, 00:29

Sto se mene tice, rezultat je nerealan.Rezultat od 3:1 bi bio najrealniji. ;)
Kad je igra u pitanju,nismo imali sredinu,al' nikako.Vucina je odigrao najgoru utakmicu u dresu FKS.
Pre-pre-precesto smo gubili lopte na sredini i to je ono sto je donijelo prevagu.Takodjer prva dva gola jako,jako naivno primljena,a da o zadnja 2 gola ne govorim.
Opet kazem - sto se mene tice, glavu gore bordo lavovi, nama je glavno bilo proci Orebro,pa protiv Sparte sta Bog da.
Volio bih kad bi,a vjerovatno hoce - igraci i Plisek ovo shvatili kako veliku pouku za buducnost.Ovo nam moze samo sluziti kao vrlo pozitivan primjer kako treba graditi ekipu,igru i zivot kluba.

Ocekujem podrsku klubu kao sto je to bilo prije ove tekme,cak i vecu!!!
Za 7 dana pokazati ko smo mi - i igrom,ali i napuniti Kosevo,nesto slicno kao protiv Orebra.

Za bordo bijele,za bordo bijele... Samo za nasu ljubav najvecu !!!

SVI NA KOŠEVO!!!
I kad je najteze, mi smo uvijek najveci u svim pogledima!!!

VOLIM TE SARAJEVO!!!
Zadnja izmjena: Alen Škoro, dana/u 29 jul 2011, 00:32, ukupno mijenjano 4 puta.
NON MOLLARE MAI

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 29 jul 2011, 00:30

nidi je napisao/la:mislim da je za visoki poraz sarajeva najveći krivac plišek,jer je malo neozbiljno početi utakmicu sa torlakom pod inekcijama,maksumićem koji nije odigrao utakmicu godinu dana,hađžićem koji je nespreman još od povrede,hanđžića koji je isto rovit igrao i da je igrao škoro koji nije prošao pripreme mislim da bih bilo isto.Možda bih to prošlo protiv travnika ali protiv sparte u pragu...Kad sve sve ovo sabereš mislim da ste čitavu tekmu imali igrača manje.
nista Plisek nije kriv. Hadzija se oporavio prije mjesec i sigurno je spreman dovoljno za 45 minuta kolko je i igrao.
Handzic nije rovit uopste, ne kontam.
Maksumica smo morali jer nismo imali drugu opciju a Torlak je opet i pod inekcijama igrao dobro. 3 gola je igrac njegov dao ali je jedan Torlakova krivica a ostali Maksumicev jer se napadac moze kretati desno ili ljevo a stoper ne mjenjaju mjesta..kontas

vjeruj da kod pliseka igraju samo koji mogu ali malo smo kratki sa klupom pa su igrali oni koje imamo.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 29 jul 2011, 00:31

Očekivano, odmah na otvaranju su nas pritisli. Ali ništa dramatično.
Korner u 5 minuti, Kamerunac između naša dva igrača skače i postiže gol. Koji bi mogao biti spriječen da se neko sjetio stati na drugu stativu gola. Al eheto..
Nakon gola, Spart aidalje vrši pritisak ali im ipak pariramo donekle, ništa specijalno niosu napravili.
Sredinom poluvremena oslobađamo se pritiska i počinjemo malo igrati i naprijed, odlična polukontra, Obuć ana 16 u odličnoj poziciji za šut, međutim oklivea, stiže ga jedan igrač prodaje mu lažnjak golman je u tom već izletio i zatvorio ga, dodaje Hadžiću ovaj šutira Repka vadi s gol linije.
Naši petljaju na sredini, gube lopštu, ide polukontra, na desnu stranu Vacek dobija loptu u ofsajdu ali sudija ne svira, naravno naši delegati naviklu u našoj ligi dižu ruku i glume manekene dok lik probija po krilu, ubačaj, Sionko efektno završava akciju. Opet nešto ko igramo, mada brzo gubimo lopte...I onda im slažemo odlično akciju po lijevoj strani, belođević ulazi sa strane u šesnaest, ubacuje prizemnu loptu, ispred Haskića repka je dira na drugoj stativi ispred Damira (čini mi se) izbija je Spartin igrač u korner.
Drugo poluvrijeme počinje kao i prvo, pritisak, jedva nekako zaustavljamo njihove napade, ali brzo gubimo lopte..
Ulazi Kadlec, iz jedn epolukontre odlično asistira Kameruncu 3: 0.
Pokušavamo napraviti nešto iz polukontri u osjeva nam, Suljić biva u dobroj prilici, ulazi u šesnaest, u sredini ima Haskića, na desnoj strani samog Damira, međutim odlučuje se za šut i fula.
Opet imamo šansu, obuća presjeca loptu po dfaulom gura je Kojaševiću, ovaj vara jednogi igrača i nalazi prostor za šut, sudija svira faul na obući. belošević šuta nekih po metra od gola.
Onda opet dominacija Sparte, nismo se sloptom sastavili par narednih minuta, Kamerunac na glavu baca Maksumića prelazi komplet odbranu puca, Hamzić odbija u stativu, lopta dolazi do igrača Sparte koji j etek ušao i prikucav aloptu. Poslije toga više nisam gledao...5 gol ne znam kako j epao.

Uglavnom, zaslužena pobjeda sparte. Rezultat je previsok, dv agola u sudijskoj nadoknadi su čisto rezultat našeg mentaliteta: isti **** jel 3:0 ili 5:0.
Zadnja izmjena: VanBasten, dana/u 29 jul 2011, 00:32, ukupno mijenjano 1 put.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Dejan, BL
Kontakt:

Post Postao/la Dejan, BL » 29 jul 2011, 00:36

Alen Škoro je napisao/la:Sto se mene tice, rezultat je nerealan.Rezultat od 3:1 bi bio najrealniji. ;)
Kad je igra u pitanju,nismo imali sredinu,al' nikako.Vucina je odigrao najgoru utakmicu u dresu FKS.
Pre-pre-precesto smo gubili lopte na sredini i to je ono sto je donijelo prevagu.Takodjer prva dva gola jako,jako naivno primljena,a da o zadnja 2 gola ne govorim.
Opet kazem - sto se mene tice, glavu gore bordo lavovi, nama je glavno bilo proci Orebro,pa protiv Sparte sta Bog da.
Volio bih kad bi,a vjerovatno hoce - igraci i Plisek ovo shvatili kako veliku pouku za buducnost.Ovo nam moze samo sluziti kao vrlo pozitivan primjer kako treba graditi ekipu,igru i zivot kluba.

Za 7 dana pokazati ko smo mi - i igrom,ali i napuniti Kosevo,nesto slicno kao protiv Orebra.

SVI NA KOŠEVO!!!

VOLIM TE SARAJEVO!!!
Ti si ko Šuko, ne brojiš njihove šanse svaki drugi napad, samo svoje brojiš

Franco $
Kontakt:

Post Postao/la Franco $ » 29 jul 2011, 00:38

Realno 12 - 2 :mrgreen:
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 29 jul 2011, 00:39

Spaho je i kod 3:0 i 4:0 govorio iznanadjenja su moguca,treba ih napasti u revansu,ko zna,poslije 5:0 cak je i on prestao valjati gluposti :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 29 jul 2011, 00:40

aleksandar_veliki je napisao/la:Ne znam, meni to sve ne mirise dobro sa Sarajevom. Realno, igracko nema neke pretjerane kvalitete, a opozicija nikad ne spava. Ne znam sta je sa Skorom i ovim Mujakicem, iako je igrao u Travniku mislim da bi vam bio od koristi.
Kako mislis ne mirise ?
Igracki smo dovoljno jaki za nase lige to je sigurno.
Sa manje vise istom ekipom smo uzeli drugo mjesto sa Mirzom a Plisek je Ferguson za Mirzu. Igraci su vec nakon 20 dana priprema jaci duplo nego sa Mirzom koji ih je vodio godinu i po.
SAMO SE NADAM DA CE UPRAVA URADIT SVOJ POSAO (plate igracima a i ono vaznije, ne dopustanje ovoj preostaloj familiji u klubu da napravi pobunu neku ili nesto slicno poslje prvog slabog rezultata ili da okrenu igrace protiv uprave)
Ekipa nam je PREMLADA. ako ostane na okupu ovu sezonu tj da niko ne ode na zimu u sljedecu sezonu bi usli puno jaci.Znacilo bi 2 godine zajednickog igranja i bili bi jaki fakat.

Skoro trenira sa ekipom, mozda zaigra u cetvrtak. Fakat je do Meksikanaca, nije do nas.

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 29 jul 2011, 00:45

Dejan, BL je napisao/la:
Alen Škoro je napisao/la:Sto se mene tice, rezultat je nerealan.Rezultat od 3:1 bi bio najrealniji. ;)

SVI NA KOŠEVO!!!

VOLIM TE SARAJEVO!!!

Nisam ja nikakve sanse brojao,ne znam sta ti citas.Rezultat od 5:0 je NEREALAN.Kad smo zadnja 2 gola primili? 90. minut. Sto neko kaze nas mentalitet, 3:0 ili 5:0 isto... 3:1 najrealniji, jer smo i mi imali sigurno fine 3-4 sanse za gol. Volim te Sarajevo!
NON MOLLARE MAI

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 29 jul 2011, 00:47

Evo ono g franka odoh spavati, ne mogu čitati, svašta ovde ima. Ne gleda kako su njegovi izgubili nego se ovde liječi a ja nisam baš raspoložen da budem psihijatar
Sarajevo ljubavi moja!

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 29 jul 2011, 01:05

Drugi gol Sparte nije bio iz ofsajda! Imam snimljenu utakmicu i pregledao sam nekoliko put situaciju. Belosevic nije izasao na vrijeme na drugoj strani! Utakmica je bila prilicno luda. Rezultat nerealan!

Sparta u potpunosti opravdala epitet favorita. Mozda nisu igrali nesto posebno ali igraci sparte su individualno barem 5x bolji od nasih igraca i to je presudilo (sto dylan dog to ne moze da skonta). Prvi gol, ni iz cega. torlak vuce garu i nogama i rukama a ovaj zabija u suprotan ugao. ovo je zabio sad i vjerovatno nikad vise... drugi gol, kiks belosevica, nakon sto im je comor bez ikakve potrebe iz auta dao loptu. Cetvrti gol je sreca samo takva, comor blokira garin sut i lopta ode u stativu pa na nogu igraca sparte...
Sto se nas tice, standardno, dosta gresaka na sredini. Sanse koje smo imali MORALI SMO realizirati barem dvije. Hadzija je morao povuci loptu jos koji metar pa onda pucati! Suljic je morao dodati u kontri 3 na 2 a ne pucati. Kojasevic i Handzic isto tako. Pa oanaj zicer haskica kad je golman skinuo....

A sto se tice strumfova, imate pozdrave sa sjevera i moram vas obradovati da imamo novu pjesmu na tribini pa ako mozete sacekati jos koji dan za kopiranje ;)

Ja volim volim volim samo tebe!

P.S. Ah da, da ne zaboravim sudije. prvi gol je pao iz kontre, a loptu smo izgubili nakon prekrsaja na Kojasevicem na ivici 16 m! Pa onda ono otimanje lopte i sviranja prekrsaja za nas a kojasevic se taman nastimao da puca :lol: :lol:
Zadnja izmjena: UPS, dana/u 29 jul 2011, 01:11, ukupno mijenjano 1 put.

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 29 jul 2011, 01:10

Brate sta sam ja onda gledao na TV ako ono nije ofsajd ???

Usput gdje su oni sto tvrde da Suljicu trebaju kile, jeli vam dovoljno pokazao u onom momentu kada ga trojica ne mogu oboriti ??? Ne kazem da je jak, ali ne trebaju mu kile, brzina je vaznija od kila.
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 29 jul 2011, 01:12

UPS je napisao/la:Drugi gol Sparte nije bio iz ofsajda! Imam snimljenu utakmicu i pregledao sam nekoliko put situaciju. Belosevic nije izasao na vrijeme na drugoj strani! Utakmica je bila prilicno luda. Rezultat nerealan!

Sparta u potpunosti opravdala epitet favorita. Mozda nisu igrali nesto posebno ali igraci sparte su individualno barem 5x bolji od nasih igraca i to je presudilo (sto dylan dog to ne moze da skonta). Prvi gol, ni iz cega. torlak vuce garu i nogama i rukama a ovaj zabija u suprotan ugao. ovo je zabio sad i vjerovatno nikad vise... drugi gol, kiks belosevica, nakon sto im je comor bez ikakve potrebe iz auta dao loptu. Cetvrti gol je sreca samo takva, comor blokira garin sut i lopta ode u stativu pa na nogu igraca sparte...
Sto se nas tice, standardno, dosta gresaka na sredini. Sanse koje smo imali MORALI SMO realizirati barem dvije. Hadzija je morao povuci loptu jos koji metar pa onda pucati! Suljic je morao dodati u kontri 3 na 2 a ne pucati. Kojasevic i Handzic isto tako. Pa oanaj zicer haskica kad je golman skinuo....

A sto se tice strumfova, imate pozdrave sa sjevera i moram vas obradovati da imamo novu pjesmu na tribini pa ako mozete sacekati jos koji dan za kopiranje ;)

Ja volim volim volim samo tebe!
I to je zalosno,jer nasi klubovi bivaju nakantani od izraelskih,svicarskih,ceskih ekipa,a vec sam negdje napisao da se pitam sta onda mozemo ocekivati da se susretnu sa ruskim,holandskim,portugalskim ekipama a one iz najacih liga da i ne spominjem.Tuzno je to sto jedna Sparta deklasira Sarajeva,ima puno puno kvalitetnijih ekipa u evropi od Sparte..

Sad ces ti meni opet poceti pisati o velicini i istoriji Sparte,sve to stoji,ali Sparta danas nije nikakav bauk u evropskome fudbalu,a pobjedila je 5:0 Sarajevo a to je za zapitati se koliko onda ova ekipa Sarajeva vrijedi u evropi ;)

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Fouzi1, nedimmmm1337 i 26 gostiju.