Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

pinturicchio30
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la pinturicchio30 » 10 avg 2012, 23:47

@M4kaveli
- evo ti i jedno opsirno pojasnjenje na nasem (takodjer ovo nek procitaju ovi sto vole da pametuju i seru bez razloga)... Nisam ja pisao, sa drugog foruma.

Carobbio je progovorio u decembru ili januaru (i uopste nije spominjao Contea na prvom saslusanju... Contea je uvukao u svu pricu tek na drugom saslusanju, koje je bilo oko 2 il 3 mjeseca) i prošlo je pola godine do trenutka kada Conte ima pravo da kaže bilo šta. Za tih pola godine konstantno su se javljali ljudi iz Siene koji su javno demantovali sve ono što je Carobbio rekao tada.

Carobbio je rekao da je Conte pred cijelom svlačionicom rekao da je meč namješten, tačnije 'da ih je informisao' o tome (Carobbio, 29/02/2012: «Ne parlammo anche durante la riunione tecnica e quindi eravamo tutti consapevoli del risultato concordato»). Za divno čudo su to svi demantovali te govorili kako je Conte urgirao da njegov tim pritisne protivnika i pobijedi. Čak su komentatori meča Novara-Siena rekli "čujte Contea kako viče i motiviše ekipu kako bi postigli gol".

Ako je Conte sve igrače informisao o tome da je meč namješten onda je cijela ekipa morala biti osumnjičena za neprijavljivanje namještaljke što nije slučaj.

Dalje, iskaz Carobbia je jedini dokaz. Nema nikakvih snimljenih razgovora niti transakcija novca. Samo riječi jednog čovjeka. I zaista je neshvatljivo kako je Palazzi mogao reći da vjeruje Carobbiu pored 23 igrača radi toga što je sve njih strah da priznaju da su znali. Ako ih je strah da priznaju zašto oni nisu pod istragom?

Taj isti Palazzi je u roku od 24h smanjio zahtjev za Bonuccia sa 3 i po godine na 3 mjeseca. Taj isti Palazzi je prvo tražio nagodbu od 3 mjeseca i 200.000 eura a kasnije, kada ona nije prihvaćena (a on ju je predložio), predložio je 5 puta goru kaznu (15 mjeseci + novac). Taj isti Palazzi bi trebao da ode iz tužilaštva radi brojnih propusta, Leu je mogao da upropasti karijeru. Na kraju su ga naši dobro sjebali ne prihvativši nagodbu i otišli su do kraja...

Što se Conteove nagodbe tiče klub je želio što prije jasnu sliku. Znate kakav je sistem u Italiji, slučaj se oduži možda i godinama ako se reaguje na određen način. Klub i Conte su željeli to izbjeći te su prihvatili 3 mjeseca. Conteovi advokati su rekli da je bilo veoma teško da nagovore Contea da prihvate nagodbu (nagodba bez priznanja krivice), ali ja lično mislim da je nije trebao prihvatiti i da je trebao da ide do kraja.

Ono što još treba da se izdvoji je to da je Conte najteže kažnjen od svih pojedinaca u pomenutom slučaju. Ispada da je on namjestio utakmice, da je učinio gori prekršaj od Carobbia. Ovaj je dobio 4 mjeseca i, bez obzira na to što je sarađivao sa tužilaštvom, nema logike da za gori prekršaj dobije skoro troduplo manju kaznu od Contea. Šta je sa Mezzaromom (predsjednikom Siene) i drugim ljudima u klubu? Šta je sa igračima koji su znali a nisu prijavili te kasnije nisu bili ni osumnjičeni? Sramotno je da trener najviše ispašta jer bi svi trebali biti jednako tretirani. Na kraju niti su bili jednako tretirani nego je Conte prošao najgore a kao svi su znali.

Ništa, danas je tako kako je. Conte je timu priključio kažu najjaču advokaticu u Italiji, Giuliu Bongiorno. Ona se navodno ne bi prihvatila slučaja a da nije uvjerena da će na kraju postići uspjeh. Dva čovjeka koje je branila su ispali nevini nakon počinjenog ubistva (tako sam pročitao) i Tottiu je smanjila kaznu za pljuvanje Poulsena i pored video snimke. Čekat ćemo 20. august i sigurno će Conte sa svojim advokatima ići do kraja. Do 10. septembra će se sve definitivno znati...
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 11 avg 2012, 00:00

A ukoliko se bude išlo na civilni sud, da li će prvenstvo biti prekinuto ili to neće imati veze, jer znam kad je Juventus bio u pitanju da bi prvenstvo bilo obustavljeno. Ili bi bilo nastavljeno, a Conte bi imao pravo na oštetu?
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 11 avg 2012, 00:05

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=105779" onclick="window.open(this.href);return false;

valjda sad jefitno sve po Grckoj :mrgreen:
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.

Vidal
Kontakt:

Post Postao/la Vidal » 11 avg 2012, 00:06

A ja jesu ih natovarili. Računajući ovu dvojicu to će biti 117.mladih igrača koji su došli u klub.

Vincere non è importante, è l'unica cosa che conta

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 11 avg 2012, 00:25

juventus 0244 je napisao/la:A ukoliko se bude išlo na civilni sud, da li će prvenstvo biti prekinuto ili to neće imati veze, jer znam kad je Juventus bio u pitanju da bi prvenstvo bilo obustavljeno. Ili bi bilo nastavljeno, a Conte bi imao pravo na oštetu?
U ovom slučaju žalit će se fizičko, a ne pravno lice, tako da neće biti nikakvog prekidanja prvenstva, barem ja tako mislim. :mrgreen:

slika

Pametnom dosta o kakvoj novini se radi. 2006. su znali unaprijed ishod suđenja, a evo i 2012. isto tako. Crkli da Bog da!
Željezničar ale!

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 11 avg 2012, 00:36

I ja pretpostavljam, ali ne bi me iznenadilo da i to uvedu kako bi prepali Juventus, ali ovaj put nadam se da će ići do kraja, jer u svakom drugom slučaju ću biti razočaran :D.

Bio sam prije pesimista, ali nekako mi ovaj Carrera ulijeva samopouzdanje u izjavama, a primjetio sam na treningu da je igrao stopera kad je falilo igrača :D i da je u dobrim odnosima sa igračima (šala i to). Također izjave od ljudi koji ga više poznaju da je sličnog karaktera kao Conte, pored toga već igrao u Juventusu i bio član one generacije kad smo osvojili LP. Došao je u Juventus iste godine kao i Conte i proveli su 5 sezona zajedno u Juventusu. Nije džaba Conte baš njega izabrao kao zamjenika ;)
Zadnja izmjena: Padovan, dana/u 11 avg 2012, 00:38, ukupno mijenjano 1 put.

FC Ljuta Krajina

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 11 avg 2012, 00:38

GaziHusrevbeg je napisao/la:
juventus 0244 je napisao/la:A ukoliko se bude išlo na civilni sud, da li će prvenstvo biti prekinuto ili to neće imati veze, jer znam kad je Juventus bio u pitanju da bi prvenstvo bilo obustavljeno. Ili bi bilo nastavljeno, a Conte bi imao pravo na oštetu?
U ovom slučaju žalit će se fizičko, a ne pravno lice, tako da neće biti nikakvog prekidanja prvenstva, barem ja tako mislim. :mrgreen:

slika

Pametnom dosta o kakvoj novini se radi. 2006. su znali unaprijed ishod suđenja, a evo i 2012. isto tako. Crkli da Bog da!

Mislim druze da bi tu moglo biti svega posto je Conte zaposlenik firme Juve to se odnosi i na klub e sad da li ce podnijeti proces na civilni sud kao Juve ili Conte al misli da ide ovo prvo al vidjet cemo jer je ipak on u klubu i klubski advokati ga brane ali opet ne mora da znaci mislim da ce klub donijeti odluku tj Agnelli o tome

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 11 avg 2012, 00:40

GaziHusrevbeg je napisao/la:

slika

nadam se da ce Berlusconi umrijeti mucnom smrcu zbog svih stvari i tuge koju su njegovi mediji priredili drugima i svih onih bolesnih radnji sto je radio sa djevocicama.

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 11 avg 2012, 00:42

Berlusconi svu lovu od prodaje Ibre i Silve potrošio na svog top playera Palazzija, ali izgleda uzalud, ništa nije postigao. :lol: :lol:

A sve se ovo pedofilu vraća, kad se samo sjetim gola Muntarija... :lol: :lol:

Ovo je definitivno najdraži Scudetto svim juventinima, meni je čak draži i od onog "5 Maggio." :mrgreen:
Željezničar ale!

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 11 avg 2012, 00:45

GaziHusrevbeg je napisao/la:Berlusconi svu lovu od prodaje Ibre i Silve potrošio na svog top playera Palazzija, ali izgleda uzalud, ništa nije postigao. :lol: :lol:

A sve se ovo pedofilu vraća, kad se samo sjetim gola Muntarija... :lol: :lol:

Ovo je definitivno najdraži Scudetto svim juventinima, meni je čak draži i od onog "5 Maggio." :mrgreen:
ma jbes drzavu u kojoj premijer iste mora zbog sudske presude platit oko pola milijarde eura.Lik je pokrao sto je mogao.A izbore vjecito dobijao jer je kontrolisao medije pa prave stvari nisu mogle lako doci do izrazaja.Tu medijsku moc je koristio i u fudbalu.
Takodje drzava gdje jedan te isti list zna sudske presude unaprijed je smijesna i ne moze se uzeti za ozbiljno.Sama o sebi stvara uzasnu sliku iako je veoma lijepa drzava al narod ovca, nesto kao Bosna.
A da ne govorim koliko su talentovani u raznim sferama, samo kako rekoh ovce kao i mi.

DonVito
Kontakt:

Post Postao/la DonVito » 11 avg 2012, 02:10

Smrdi mi ovo da bi Juve opet mogao u Seriu B.
Bolje biti Zebra nego simpatizer Juventusa.

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 11 avg 2012, 02:13

DonVito je napisao/la:Smrdi mi ovo da bi Juve opet mogao u Seriu B.
odkud tebi pade na um takva ideja!?

Ovaj proces nema nikakve veze sa Juventusom, ovo su stvari vezane za Kontea dok je bio trener u drugom klubu. Nemoj te mjesati gradivo, procitaje te sta pisu kolege u predhodnim postovima :) ;)
The Old Lady is back on TOP...

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 11 avg 2012, 02:14

A meni miriše na odbranu Scudetta.

Samo da mi je znati na osnovu čega si to skontao, kad je fino naglašeno da Juventus kao klub nema nikakve veze sa ovim. Bog nek' ti se smiluje.
Željezničar ale!

DonVito
Kontakt:

Post Postao/la DonVito » 11 avg 2012, 02:18

Smrdi ovdje dosta toga uostalom izace sve, nisu dzaba klubski advokati Juvea odma staviti na raspolaganje..
Bolje biti Zebra nego simpatizer Juventusa.

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 11 avg 2012, 02:38

Ma bjazi @ Don Vito, ti to nas zezas :lol:

aldinFJ
Kontakt:

Post Postao/la aldinFJ » 11 avg 2012, 02:43

DonVito je napisao/la:Smrdi mi ovo da bi Juve opet mogao u Seriu B.
" onclick="window.open(this.href);return false;

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 11 avg 2012, 02:44

Ma pustite ga, vidi se da je troll, jer veze nema i nije ni upučen u slučaj. :lol:

Ovakvi padobranci su mi najdraži, dođu, isprovaljuju se i zatim odu. :mrgreen:
Željezničar ale!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 11 avg 2012, 03:01

Ma još jedan mrzitelj Serije A, provocira i na topicu Milana za Zapatu :D , ali najgore što se balmira, samo će biti predmet ismijavanja :roll:

Nego jel vrijeme za odjavu! :mrgreen:

FC Ljuta Krajina

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 11 avg 2012, 03:02

@Beze, hajmo mi na sehur?

Nekim treba kompas, neki uopste ne citaju...

Jedva cekam utakmicu, bas sam nabrijan za ovaj Super Kup, pogotovo zbog arogantnog vlasnika Napolia.

pinturicchio30
Kontakt:

Post Postao/la pinturicchio30 » 11 avg 2012, 03:04

"Postao sam Juventino prvog dana kada sam kročio u Torino, i zbog toga što sam shvatio koliko ovaj klub mrze navijači drugih klubova u Italiji. Tu njihovu mržnju sam pretvorio u ljubav prema Juventusu. Protiv svega i svakoga. Ovaj dres je jedan štit, oklop..." - Paolo Montero.

"Ovdje se mi uvijek moramo boriti, i onda kada izgleda da je sve izgubljeno mi i dalje vjerujemo. Jer, Juve nikad ne odustaje!" - Omar Sivori.

"Piše se Juventus, čita se Scudetto. 'Pobijediti uvijek, sa klasom' je kategorički imperativ Stare Dame." - Giovanni Arpino.

"Želja za borbom koju kao tim imamo, uvijek je bila nešto posebno. To ti dođe odmah po oblačenju dresa, kao da baš on prožima tu hrabrost, odlučnost i samo jednu želju - pobijediti protivnika." - Didier Deschamps.

"Da li će pobijediti Juventus, ili bolji tim? Imam sreće, često se ove dvije stvari poklope..." - Gianni Agnelli.
Zadnja izmjena: pinturicchio30, dana/u 11 avg 2012, 03:46, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.