calcio je napisao/la:Ako ne uspije kao atleticar uvijek se moze prebaciti na fudbal jer navodno ima talenta za loptu.
Zlatna kanta zagonetna

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
calcio je napisao/la:Ako ne uspije kao atleticar uvijek se moze prebaciti na fudbal jer navodno ima talenta za loptu.
Ali ovdje govorimo o momku koji je vec sa 16-17 bio prvotimac Sarajeva. I to ne preko stela i veza vec zbog talenta. Znaci osnova je vec tu.zizu1991 je napisao/la:Mogu popraviti, ali do koje granice?calcio je napisao/la:Spremnost i snaga su stvari koje se za mjesec dana treniranja mogu popraviti.
Sto se tice brzine, svaka ubleha od dvadesetak godina koja je u koliko-toliko dobroj fizickoj spremi moze istrcati 100m za 12, 13, 14 sekundi.
Oni koji mogu trcati brze od toga, svakako da im je to plus, ali daleko od toga da neko zahtjeva od svakog igraca da bude brzi Gonzales. Oni koji su sporiji od toga svakako nemaju sta traziti u profesionalnom fudbalu i vjerovatno nemaju ni pretenzije da budu profi. Znaci opet se vracamo na najbitnije stvari, kakav si sa loptom i razumjevanjem igre, dodavanja, itd.
Djeca se forsiraju od malih nogu i prave se temelji za buduće kapacitete.
Oni ako ne odu sa 16 vani, već im je kasno za razvoj na najvećem mogućem nivou.
Pričao sam sa čovjekom koji se bavio profesionalno košarkom, i lično iz moga mjesta, iz Mostara je masa momaka 18+ otišla u inostranstvo, i upravo ih je fizička (ne) spremnost vraćala kući.
Nisu mogli izdržati treninge sa generacijom 16+ a kamoli da pišemo o njihovoj generaciji. To je osnova, osnova.
Naša osnova i evropska osnova su dva različita pojma. Tu se ponovo vraćamo na kondicione treninge, i na teretanu koja služi za jačanje cijelog trupa. To je jedini put za napredak, i uopšte pomišljanje na pickove od strane jačih evropskih timova.calcio je napisao/la:Ali ovdje govorimo o momku koji je vec sa 16-17 bio prvotimac Sarajeva. I to ne preko stela i veza vec zbog talenta. Znaci osnova je vec tu.
Ovaj gabonac jos nije smjesten u odgovarajucu instituciju? Pa sta rade ove nase socijalne sluzbe? tcc
Kako se ono zove taj momak , citao sam skoro al nemoze mi na um past imeBolanos je napisao/la:Imamo jednog potencijalnog i u dalekom CIleu hahha, ima 18g i prosao je omladinske selekcije Real Madrida.
Benjamin Kruscevic, igra za Universidad Catolicu- jedan od najvecih klubova u Cileu.SafetSajo je napisao/la:Kako se ono zove taj momak , citao sam skoro al nemoze mi na um past imeBolanos je napisao/la:Imamo jednog potencijalnog i u dalekom CIleu hahha, ima 18g i prosao je omladinske selekcije Real Madrida.
Upravo ga gledam, vidjet ćemo Šta će pokazati.guillermo je napisao/la:Rade Krunic u prvih 11 protiv Rome.
Ovo mu je drugo utakmica koju pocinje. Ako se ustali u prvi 11 ove sezone, mogao bi biti ta desetka koja nam treba (mada moze i Milosevic).Tracy3McGrady je napisao/la:Upravo ga gledam, vidjet ćemo Šta će pokazati.guillermo je napisao/la:Rade Krunic u prvih 11 protiv Rome.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.