Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
21%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
10
15%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
49%

Ukupno glasova: 68

soccerfan
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemačke - Elf

Post Postao/la soccerfan » 07 sep 2015, 21:01

Hajmo Deutschland!!! :clap: :clap:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 sep 2015, 21:34

Kako je ovaj Can GLUP igrac majko mila...
Ni jedni ni drugi nisu odusevili i golovi su postignuti vise sretno nego spretno. Ne mogu da vjerujem da nacija od 80 miliona stanovnika ne moze da nadje sposobnog desnog beka. :damn: :damn:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 sep 2015, 21:36

Napad prokinuo ali je odbrana postala kriticna.

Golovi su tipicno Mullerovski, uvijek na pravom mjestu u pravom trenutku.

Prvi primljeni gol ide na dusu Cana a drugi Neuera koji je u onoj situaciji mogao mnogo bolje reagovati.

Igra je dobra, vezu fino ali nema nesto puno prilika no izrodice se jos nesto u drugom dijelu samo da ovako nastave.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 07 sep 2015, 21:46

Dobra tekma. Lijepa i taman za gledanje. Nijemci moraju tražiti bekove za EP. S ovim se ne ide tamo. Hektor može proći u odbrani ali je u napadu užas. Can ni tamo ni vamo. Čovjek koji napravi protiv Škota faul na 16m i tako dozvoli set piece i koji izbija loptu na sredinu 16-ke il nema pojma il namješta (druga opcija i nije toliko realna). Ruku na srce najveći je krivac onaj koji ga je tamo stavio. Ozil počeo igrati u 30min. Kroos ubi u pojam razvlačeći igru. Švajni uz Mullera dosad najbolji.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 07 sep 2015, 22:00

Kakva akcija . Muller i Gundogan ubice.
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 07 sep 2015, 22:18

Can lik kojeg treba dozivotno udaljit od A tima
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 sep 2015, 22:42

Na kraju apsolutno zasluzena pobjeda. :clap:

Kako kvale odmicu Nijemci pokazuju sve ljepsu i ljepsu igru.
Sredina je veceras bila najubitacnija potpomognuta Gotzeom i Mullerom.
Ovaj prvi se definitivno vraca u zivot, vidi se ta agilnost i puno veca sigurnost kada je lopta u njegovim nogama.

Ona akcija sa Gundoganom kad je prebacio gol je presexulana. :tokralju:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 sep 2015, 22:46

Nijemci odigrali onoliko koliko je bilo potrebno...Löw moze biti zadovoljan kako su odigrali u napadu, ali odbrana je bila katastorfa. Podhitno se mora traziti taj desni bek, jer je Can katastrofa i nadam se da mu je ovo posljedna utakmica na toj poziciji.
muamerc je napisao/la:Nijemci moraju tražiti bekove za EP. S ovim se ne ide tamo. Hektor može proći u odbrani ali je u napadu užas.

Hectora ce ionako zamjeniti Höwedes na EP-u i ostaje problem te pozicije desnog beka...Nadam se ipak da ce se Lahm na kraju predomisliti i da ce napraviti comeback u reprezentaciji.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 07 sep 2015, 22:52

Švajni jer prvo ime tekme. Doktorski. Druga su Muller, Gundogan i Kroos. Gotze se trudio ali je na kraju ispuh'o. Ozil je Pjanić Njemačke reprezentacije. To je fenomenalan igrač, lijepog stila, vođenja i pasa, vizije ali često nestane i nekad se probudi nekim pasom i potezom. Mislim da mu ova gore lijeva strana ne odgovara, volio bih ga vidjeti dole na desnoj strani i to iste pozicije.

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 07 sep 2015, 23:21

Pobjeda Elfa na teskom gostovanju mozemo reci u Skotskoj.

Slazem se sa komentarima, fkt Njemacka ima sve realno, ali ti bekovi su veliki minus, Can-Hector, obojica nisu za A tima, moze proc neko od njih u par utakmica ali za prvu postavu nikako !

Et u finalu svjetskog prvenstva su bekovi bili Howedes - Lahm.. kao i na dosta drugih utakmica..

Howedes je jos tu moze se forsirat, i Mustafi naravno :kafa: :kafa:
FC Bayern !!!!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 sep 2015, 23:21

Ne treba zaboraviti da je Hector do sada uglavnom bio dobar, a protiv Poljaka čak i odličan, pa tako mislim da on apsolutno ima budućnost na toj bekovskoj poziciji. A da momak mora učiti, mora (još dosta). Ali dobre temelje ima...Can ima budućnost u reprezentaciji,ali je pod upitnikom da li je to na beku. Večeras sam bitne detalje utakmice pohvatao, ali nisam sve pratio pa nisam uočio te sve njegove propuste.
A vidio sam da je odbrana na momente plivala, a ofanziva opet sjajna.
Schweini pravi lider i dalje (ništa se nije promjenilo...a evo i muamer ga počeo hvaliti :D ), Muller i dalje rastura i zabija za sebe svojstvene golove... :)

A odbrana opet pliva, pa će onda opet na EURO-u biti beton. Nešto vjerujem da će se ponoviti taj scenariji iz prošlog ciklusa, tada lošija odbrana u kvalifikacijama, a na SP puno stabilnija i znamo kako je sve završilo.... ;) Ovo sam već i neki dan rekao i sve opet na to miriše....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 07 sep 2015, 23:26

effe_sa je napisao/la:Ne treba zaboraviti da je Hector do sada uglavnom bio dobar, a protiv Poljaka čak i odličan, pa tako mislim da on apsolutno ima budućnost na toj bekovskoj poziciji. A da momak mora učiti, mora (još dosta). Ali dobre temelje ima...Can ima budućnost u reprezentaciji,ali je pod upitnikom da li je to na beku. Večeras sam bitne detalje utakmice pohvatao, ali nisam sve pratio pa nisam uočio te sve njegove propuste.
A vidio sam da je odbrana na momente plivala, a ofanziva opet sjajna.
Schweini pravi lider i dalje (ništa se nije promjenilo...a evo i muamer ga počeo hvaliti :D ), Muller i dalje rastura i zabija za sebe svojstvene golove... :)

A odbrana opet pliva, pa će onda opet na EURO-u biti beton. Nešto vjerujem da će se ponoviti taj scenariji iz prošlog ciklusa, tada lošija odbrana u kvalifikacijama, a na SP puno stabilnija i znamo kako je sve završilo.... ;) Ovo sam već i neki dan rekao i sve opet na to miriše....
Slazem se sa recenim. Ja imam osjecaj da ce i na kraju EPa Svabe biti na vrhu :kafa: :kafa: Od mene niko sretniji. Jedina repka za koju od srca navijam osim nase naravno.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 07 sep 2015, 23:27

effe_sa je napisao/la:a evo i muamer ga počeo hvaliti :D.
Moram, kontrom ne mogu ništa postići... :)

Moram jer je zaslužio svojom partijom. Da je ovako, i ublizu, igrao u Bayernu 50% utakmica u prošlih godinu, dvije kovao bih ga u zvijezde ali nije, i tada sam ga morao kritikovati (najprije iz razloga jer glavom nije bio u ekipi).

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 sep 2015, 23:38

muamerc je napisao/la: Moram, kontrom ne mogu ništa postići... :)

Moram jer je zaslužio svojom partijom. Da je ovako, i ublizu, igrao u Bayernu 50% utakmica u prošlih godinu, dvije kovao bih ga u zvijezde ali nije, i tada sam ga morao kritikovati (najprije iz razloga jer glavom nije bio u ekipi).
Ma glavna stavka je što Loew zna s ovim svim igračima i zna ih motivisati. Najbolji primjer je Goetze. Iako on i u Bayernu diže formu, ali je još za dvije-tri nijanse bio jači u ove dvije utakmice za Elf.
Tako da ostajem kod starih stavova po pitanju Schweinija, znao se on zahebavat, ali nije to bilo presudno.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 07 sep 2015, 23:43

Cana kao beka treba zaboravit .

Howedes , Hector i Schmelzer ako je sudeći po svemu viđenom bi mogli upotpunit te bekovske pozicije. Sad se još pojavljuje i Ginter koji u BvBu igra desnog beka u BL. Ima još igrača koji bi mogli konkurisat na tim bekovskim pozicijama al da ne duljimo.

Ima jedan scenario kojeg bi Low mogao opet koristit koji barem ja tako mislim nije baš funkcionalan . Ako se Badstuber oporavi i uhvati tu konstantnu dobrih igara do EURA, a Pep ga jako gotivi već se predpostavlja da će ga i Low korstit u Elfu što znači Boateng na beku, a jel to dobro za Pancere ?
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 08 sep 2015, 00:20

Ja sam ocekivo da ce se Mitchell Weiser odlaskom u Hertu afirmisati u top beka za Njemce.Za sada slabo klupa nazalost.....

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 sep 2015, 12:58

slika

:o :o

Adidas i Nike su i jedni i drugi ponudili milijardu € za 10 godina i ja jednostavno ne mogu Elf zamisliti u nekom drugom dresu osim Adidasovog tako da se nadam da ce i oni ostati i dalje tehnicki sponzor.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 08 sep 2015, 13:55

Zašto se Jantsckheu ne da šansa?
Agieren statt reagieren

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 08 sep 2015, 15:39

amerosm je napisao/la:slika

:o :o

Adidas i Nike su i jedni i drugi ponudili milijardu € za 10 godina i ja jednostavno ne mogu Elf zamisliti u nekom drugom dresu osim Adidasovog tako da se nadam da ce i oni ostati i dalje tehnicki sponzor.
ni ja, nema smisla da Njemačka nosa AMERIČKI brend, osim Adidasa mogu ih samo zamislit u Pumi, jer su jedini Nijemci konkurentni da NIJEMCIMA prave dresove, al Puma je talašika nemaju oni para za svjetske prvake

GROMARON
Kontakt:

Post Postao/la GROMARON » 16 sep 2015, 10:22

Gotovo pa sigurna garnitura dresova za EURO 2016 , kad ova stranica to objavi onda tako i bude . Mene je iznenadio povratak crnog šorca jer sam mislio da će nastavit ovaj stajl sa komplet bijelom garniturom .

Golmanski

slika

slika

slika

slika

I navodno kako bi broj trebao izgledat

slika
- 1946

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.