admin je napisao/la:
Zato što je to tako svuda gdje vlada uređeni sistem i zato što ja imam više od 13 godina, pa mi to "on je prvi počeo" ne znači apsolutno ništa.
Svako kršenje pravila tretira se isto, bez obzira na to "ko je prvi počeo".
Jedino tako možemo zadržati objektivnost, jer i onaj za kojeg ti misliš da je prvi počeo, na nešto odgovara. on misli da je u pravu isto kao što ti misliš da si u pravu. Eh, da ja ne bih bio sudija, pa onda pristrasno odlučivao ko počinje, a ko samo odgovara, svako kršenje pravila tretira se isto. isto i za one koji počinju, isto i za one koji odgovaraju.
Također, nisu baš sve rasprave štivo u kojem se uživa, pa da lijepo sjednem i 2.494.867 postova na forumu isčitam jedan za drugim, sa razumjevanjem... i da nađem korjen svake svađe, te kaznim onoga ko je počeo.
Hiljadu puta sam ponovio, ne interesuje me ko je počeo.
Ja pišem o direktnom provociranju nekoga, te trovanju teme tekstom koji nema apsolutno nikakve veze sa istom (većinom politika).
Naravno da prvo prijavim taj upis/post i čekam reakciju moderaratora. Upravo ono što bode u oči je što takvi postovi znaju potrajati nesankcionisani i po dva dana u najgorim slučajevima, odnosno do trenutka dok i ti ne odgovoriš na isti bez obzira da li to bilo u istom tonu ili obična reakcija bez uvrede. Naravno da ne očekujem da ljudi ovdje vise i skaču na svaku moju ili nečiju drugu prijavu, svi mi imamo i drugih obaveza, ali da li je moguće da je moderatoru od 3-4 upisa dva forumaša lakše obojicu upozoriti ili banirati (što je u zadnje vrijeme većinom slučaj), nego uzeti dodatnih 30 sec. vremena i kazniti po stvarnoj zasluzi ? Slažem se ja kad kažeš da nisu baš sve rasprave za čitanja i da se može baš na osnovu svake adekvatno kažnjavati, ali u većini može. Siguran sam da nisam jedini ovdje koji pričeka prvu reakciju moderatora pa onda odgovori ili ne po potrebi. Dao sam ti zadnji primjer teme "sportski komentatori" u kojem dotični napisa roman o ratu, politici, mržnji prema nekim ideologijama i sl., da bi na kraju završio sa upozorenjem ČITAJ - (pred trajni ban), baš kao i druga dvojica (uključujući i mene) koja nije baš išla njegovim stilom prezira i mržnje svega što nije u skladu sa njegovim uvjerenjima. To znači, (dajem primjer)... ja sad napišem upis u kojem u svakoj svojoj rečenici kršim pravila foruma, neko me za to prijavi i odgovori mi kako to nije u redu i sl. Dođe moderator i obojica dobiju istu kaznu ?

Naravno da će u tom slučaju logična strana mozga pomisliti kako se radi o povlaštenim forumašima.
Opet ponavljam, u pravu si za kilometarske rasprave da ne bi tu trebao moderator ili admin (ti) tražiti korjen svađe ali za ove direktno upućene provokacije i kršenja pravila sigurno da treba i može.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!