Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

edinjo-bih
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la edinjo-bih » 25 jul 2012, 21:18

oni jesu rodjeni u crnoj gori, bili su na okuplkanju nase repke kada je neno bio selektor, alikao da nisu "zadovoljili" ili sta ja znam, meni je zbog suada (mladji) pogotovo zao, mali je extra igrac i samo godinu stariji i djedovica..

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 25 jul 2012, 21:28

legenda reala je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
uh sto se nas bivsi kapiten i vedeta napalio i zavali nam 15 koseva
PS
nisam negativac vec naprotiv
E baš sam neki dan nešto razmišljo, reko moram pitati nena ili tebe, kako smo mi "izgubili" ovu braću Šehović tu nam bili na dohvat ruke i zaigraju za Crnogorce :roll:
malo neninim terslukom, malo vise mensinim "prijateljskim savjetovanjem" i dobrim djelom njihovim opurtunizmom i cistim gledanjem njihovih interesa (npr. sead se ispalio iz bosne u buducnost i ako je sa 17 godina ima nekoliko utakmica sa finom minutazom u aba ligi) i malim djelom cinjenicom da jesu crnogorci
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 25 jul 2012, 21:32

edinjo-bih je napisao/la:upravu si ;)
thx :D
sada su obojica postali limitirani
seada je unistio radonjicev sistem isti onaj koji je zaustavio izvrsni razvoj gordica
a suadu je dohakala povrjeda u olimpiji poslje izvrsne sezone u bosni + on nije igrac odluke kada se najvise lomi on se najcesce skriva, a sto se tice suta nemoze izgraditi sebi pozociju nego ceka da sam dobije loptu i onda tu ima izvrstan procenat
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 25 jul 2012, 21:41

Što volim ove pehiste i pljuvače ber razloga kad se jave da kritikuju nešto, a niti su gledali utakmicu, niti imaju pojma kako se uopšte utakmica odvijala. Ovo je prva zvanična utakmica ove nove reprezantacije pod vodstvom novog selektora. I to nakon teških fizičkih priprema i treninga, i valjda neki očekivali da nabijemo Crnu Goru 35 razlike, a ljudi već mjesec dana na pripremama i to igraju utakmice. Za ne povjerovati!!
Čestitke našim momcima i čestitke Aci, jer ipak iako je prijateljska utakmica, lijepo je započeti pobjedom vođenje reprezentacije.

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 25 jul 2012, 21:56

voltron30 je napisao/la:Što volim ove pehiste i pljuvače ber razloga kad se jave da kritikuju nešto, a niti su gledali utakmicu, niti imaju pojma kako se uopšte utakmica odvijala. Ovo je prva zvanična utakmica ove nove reprezantacije pod vodstvom novog selektora. I to nakon teških fizičkih priprema i treninga, i valjda neki očekivali da nabijemo Crnu Goru 35 razlike, a ljudi već mjesec dana na pripremama i to igraju utakmice. Za ne povjerovati!!
Čestitke našim momcima i čestitke Aci, jer ipak iako je prijateljska utakmica, lijepo je započeti pobjedom vođenje reprezentacije.
A koga ja to pljujem? Jesam i jednog igraca spomenuo, trenera, bilo koga? Nisam zadovoljan sto smo gubili 14 razlike sredinom 3/4 i na kraju su vjerovatno trice Teletovica preokrenule stvari (pretpostavljam da je tako posto je dao vise od 1/3 poena). Volio sam vise PORAZ, ali u utakmici gdje ce Sinanovic zabiti 7-8 poena, Brkic 4-5, Naletilic kao drugi paly ako nista bar da se upise, a Teletovic da se vrti oko 10-15.

U pripremnim utakmicama je nebitno pobjeda/poraz ali ako svi igraju i doprinose, ovako smo imali da je pocetna petorka dala 80% poena, i to bi me sad trebalo radovati. E pa ne raduje me, ali ne pljujem nikoga jos imam na umu da su pripreme tek pocele i da je potrebno vremena debitantima da se naviknu na sve ovo.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 25 jul 2012, 22:02

Sutra ćemo vidjeti našu pravu snagu, i prošle godine je utakmica kontra Italije sve okrenula i odigrali smo zapaženo na Eurobasket iako nam nisu davali nikakve šanse ;)
Vjerovatno će biti i neki stream pa da vidimo kako će to izgledati :roll:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 25 jul 2012, 22:07

kad pobjedimo nebitan je rezultat a ka dizgubimo mi smo najgori :S

i to za teleotvica, to je isto kao da smo u fudbalu dobili prijateljsko 4:0 i sve golove dao dzeko, e sad to je "lose" jer ipak su trebali i pjnaic i ibisevic dati makar 1 gol a salihovic i miske makar imati sut na stativu/precku... . mislim ti jesi u pravu kad kazes da je bolje da je tele dao "samo" 20 a ovi bez koseva makar po 3-4. ali tek je prva tekma, a ja cu reci taman da svaku sledecu utakmicu dobijemo na isti "fazon" (tj tele 30tak, a trecina igraca nista) ja cu biti presretan, jer samo se pobjede broje a njima se nikad negleda u zube ;)

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 25 jul 2012, 22:09

Kuko je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:
Kuko je napisao/la:CRNA GORA - BOSNA I HERCEGOVINA 81:83 (27:20, 19:20, 20:15, 15:28)

TRENTO - Dvorana ''Trento''. Gledalaca: 500.

CRNA GORA: Ivanović 9, Mihailović 9, Suad Šehović 15, A. Popović 4, Sead Šehović 2, Sekulić 2, Jelenić, Dragičević 4, Bjelica 4, Dubljević 6, Dašić 26, Koljević.

BOSNA I HERCEGOVINA: Avdibegović, Mašić 3, Brkić, Naletilić, Rajt 8, Bavčić 3, Mitrović 5, Kikanović 13, Teletović 29, Perišić 10, Đedović 12, Sinanović.

a ss.ba samo prepisao od onih :lol: :lol: :lol: nije igrao ni Amerikanac za CG :lol: Trebali smo i vise dobiti. :x
Sta si trebao vise dobiti,dobro si ikako i dobio!?Ekipa prvi put igra zajedno plus je prva tekma nakon priprema,a crnogorci se pripremaju skoro mjesec....Ne znam u cemu imas svoje uporiste...
Amerikanac, Pekovic i Vucevic nisu igrali, a vjerovatno su malo igrali i Dragicevic i Bjelica. Bez njih 5 ovu ekipu bi Siroki dobio bar 10 razlike.

igrao je pekovic na e.p ,pa je bio isti kraj!!Mirza je nezaustavilja enigma za crnu goru!Mi mozemo samo slaviti ako on bude trpao po 20,25 sto ce i da ucini.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 25 jul 2012, 22:09

PS: i aco sam je rekao da su pripreme bile najteze za sinanovica, jer je on 222cm tj najvisi i tako trpi najvise napora i da ce mu par dana trebati da se odmori. a avdibegovic se je tek ukljucio u tim, dok naletilic ni u sirokom ne zabija puno koseva, sta znas mozda je imao nekoliko lijepih i vaznih asistencija i tako vise nego solidno zamjenio right-a ;)

selam ;)

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 25 jul 2012, 22:11

edinjo-bih je napisao/la:kad pobjedimo nebitan je rezultat a ka dizgubimo mi smo najgori :S

i to za teleotvica, to je isto kao da smo u fudbalu dobili prijateljsko 4:0 i sve golove dao dzeko, e sad to je "lose" jer ipak su trebali i pjnaic i ibisevic dati makar 1 gol a salihovic i miske makar imati sut na stativu/precku... . mislim ti jesi u pravu kad kazes da je bolje da je tele dao "samo" 20 a ovi bez koseva makar po 3-4. ali tek je prva tekma, a ja cu reci taman da svaku sledecu utakmicu dobijemo na isti "fazon" (tj tele 30tak, a trecina igraca nista) ja cu biti presretan, jer samo se pobjede broje a njima se nikad negleda u zube ;)

Prije si pobjedivao kada nenad markovic opali 30 komada ka kosu:))posto je teletovic mnogo bolji igrac od nenada,znamo pobjediti i na e.p!MIrza ako ne zabije oko 25 ,jadna nama majka!

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 25 jul 2012, 22:58

Kuko je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:Što volim ove pehiste i pljuvače ber razloga kad se jave da kritikuju nešto, a niti su gledali utakmicu, niti imaju pojma kako se uopšte utakmica odvijala. Ovo je prva zvanična utakmica ove nove reprezantacije pod vodstvom novog selektora. I to nakon teških fizičkih priprema i treninga, i valjda neki očekivali da nabijemo Crnu Goru 35 razlike, a ljudi već mjesec dana na pripremama i to igraju utakmice. Za ne povjerovati!!
A koga ja to pljujem? Jesam i jednog igraca spomenuo, trenera, bilo koga? Nisam zadovoljan sto smo gubili 14 razlike sredinom 3/4 i na kraju su vjerovatno trice Teletovica preokrenule stvari (pretpostavljam da je tako posto je dao vise od 1/3 poena). Volio sam vise PORAZ, ali u utakmici gdje ce Sinanovic zabiti 7-8 poena, Brkic 4-5, Naletilic kao drugi paly ako nista bar da se upise, a Teletovic da se vrti oko 10-15.

U pripremnim utakmicama je nebitno pobjeda/poraz ali ako svi igraju i doprinose, ovako smo imali da je pocetna petorka dala 80% poena, i to bi me sad trebalo radovati. E pa ne raduje me, ali ne pljujem nikoga jos imam na umu da su pripreme tek pocele i da je potrebno vremena debitantima da se naviknu na sve ovo.
Ti bi volio svašta nešto, ja bih recimo za razliku od tebe volio da budemo prvaci Evrope, da na Olimpijadi igramo finale sa SAD, i da Teletović u zadnjoj sekundi pukne tricu s 9 metara i donese nam zlato protiv Amera...Joj ljudi al' ste nerealni. Pa bar pričekajte malo. Tek prva utakmica, nisu svi igrači u istoj formi, zašta služe pripreme nego da se tempira forma svim igračima, kao i ekipi. Otkud znaš kako će biti na drugim utakmicama?? Daj da vidimo kako će proći taj pripremni period, pa da onda možemo vidjeti na šta će to ličiti pred kvalifikacione utakmice.

ado21
Kontakt:

Post Postao/la ado21 » 25 jul 2012, 23:17

pa stvarno kakav smo mi to naraod mi samo znamo pljuvati po nasim igracim i kad pobjeduju i kad gube evo sad krivo im sto je mirza dao 28 poena pa mirza teletovic je kapiten on je nas trenutno najbolji igrac covjek je najbolja 4 u evropi medu 3 najbolja je sutera u evropi i onda krivo im sto je dao 28 poena naravno da ce dati pa jel bolje da naletilic potrosi 4 5 lopti tako sto ce sutati za tri a od toga ce pogoditi 0 ili da to teletovic iskoristi ne mogu vjerovati, pa teletovic je masina trebamo se ponositi njim ne znam stvarno sta da kazem vise, rugate se tu edinu bavcicu pa on je solidan igrac covjek je igrao u grckoj u italiji koje su solidne lige mnogi od vas prvi ja nikad nisu bile ni u italiji ni u grckoj a kamoli da igraju u nekom klubu. Kaze crnogorci nisu imali tri vazna igraca nismo ni imali pasalica koji ima fantastican sut za tri nismo imali gordica koji uvijek moze da pogodi 10-15 poena, ja istom ocekujem od sinanovica dosta vise ali niko ne zna koliko je sinanovic igrao na ovoj utakmici ali ne svi ste udarili paljbu po njemu sto nije dao ni jedan poen ja iskreno ocekujem vise od masica jer je on 4 igrac aba lige u tricama dao je 37 trica od 80 pokusaja sto je oko 45% sto je vrlo dobro i nadam se da ce on proraditi

juan
Kontakt:

Post Postao/la juan » 26 jul 2012, 00:02

Joj jeste svi navalili, a niko ama bash niko nije gledao tekmu!
de ba ohanite!
pobjedili smo, Teletu lezi CG i tacka, vidjet cemo sutra kako to izgleda vizualno :)

Nermine, Pekovic mi nekako i na EP-u totalno tromo i neinspirisano djelovao, inace mi je mnogo bolje djelovao dok je bio u Partizano i PAN. odkako je u NBA, nekako je nabio masu i ni prilicno nije onoj formi kakva je bila. Stime mislim da je ova pobeda itekako vazna.
to za Cook-a imas pravo.

ja imam tu sportitaliu, al nemam blage kako od toga stream napravit :)

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 26 jul 2012, 00:03

Mirza pokid'o, al' nece valjat kad njemu ne bude islo...

Prije ga je mog'o drzat Henry i Bajramovic :lol: :lol: :lol:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 26 jul 2012, 00:07

prava statstika
CRNA GORA: Ivanović 9, Mihailović 9, Suad Šehović 15, A. Popović 4, Sead Šehović 2, Sekulić 2, Jelenić, Dragičević 4, Bjelica 4, Dubljević 6, Dašić 26, Koljević.

BOSNA I HERCEGOVINA: Avdibegović, Mašić 3, Brkić, Naletilić, Rajt 8, Bavčić 3, Mitrović 5, Kikanović 13, Teletović 29, Perišić 10, Đedović 12, Sinanović.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 26 jul 2012, 00:13

aco sa njima tek trenira 15ak dana, traje to dok igraci prime njegova razmisljanja, pobjeda je uvjek dobra za samopouzdanje. samo polako, hrvati su zadnje godine razvaljivali na pripremama, pobjedjivali srbiju, i vidili smo koliko je to dobro bilo na ep-u. samo polako. aco ce ovu ekipu dobro pripremiti, snimiti protivnicke ekipe, i onda idemo na ep :) meni se svidja kad on govori da recimo ide gledati latviju na ovom turniru, gruziju na onom turniru. to je rijetka pojava u nasim reprezentacijama u svim sportovima

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 26 jul 2012, 00:14

Ključ uspjeha

S obzirom na to, teško je odmah očekivati blistavo izdanje, ali Petrović ne krije šta želi od utakmica koje su pred nama.

- Nije tajna, koliko sam zadovoljan načinom funkcioniranja prve petorke, toliko moramo dobiti i ostale igrače, prije svega na poziciji plejmejkera i centra. To je ključ uspjeha u kvalifikacijama - kaže Petrović.

E ovo me brine, ovo brine i Acu, rezervni centri i playmakeri 0 poena. I tu je cijela bit moje price. I zato nisam zadovoljan danasnjom utakmicom. Ima jos vremena do pocetka kvala? Naravno da ima i nadam se da ce se stvari popraviti.

Ado ako nisi mogao procitati sta sam napisao, mogao si bar pogledati u avatar.

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 26 jul 2012, 00:25

Mogao sam zatraziti na jednom stranici stream, ali sam bio zaboravio. Sad je kasno jer se mora stream traziti 24 sata prije utakmice i sad je kasno :( :( :( Valjda bude negdje stream.

Nije bitno kakva je pobjeda, bitno je da je pobjeda. Sutra cu imat problema sta gledat. U 20:30 BiH vs Italija, a u 21:00 Sarajevo vs Levski. Mogu samo jedno gledat. Jedino ako bude stream ve utakmice onda cu moci gledat obe :mrgreen:
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.