FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

mandraX
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la mandraX » 27 apr 2012, 20:55

D10S je napisao/la:Bez ispaljenog metka nam predaste jos jednu Ligu, ajde fino.
Sad bi se kladio sa tobom u vezi toga, al' kakve fajde kad si ovdje poznat' ko' pi-pi koja nece da prizna poraz kad se okladi sa nekim...

A i godišnje promjeniš 15+ nickova tako da ...

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 27 apr 2012, 21:01

Narin je napisao/la:Nek mu je sa srecom..
Malo ce cudno biti gledati Barcu sa novim trenerom,ipak 4 godine nije malo :D .
A zamisli kako ce tak cudno gledati Man Utd kad ih napusti Ferguson :mrgreen:
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

edibarca
Kontakt:

Post Postao/la edibarca » 27 apr 2012, 21:22

ma bit ce Vilanova dobar u to ne smunjam,jer je bio u dobrim odnosima sa Guardiolom,pa zna njegovu taktiku. :D

SOM I SEREM
Ljiljani zlatni pjesma se ori navija cijeli stadion,
nad nama nebo ima da gori jer ti si Bosno sampion.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 apr 2012, 21:24

Dani Alves
"Da mi Guardiola kaže da se bacim sa drugog sprata (druge tribine) stadiona Camp Nou, ja bih se bacio. Sigurno je da bi iz toga proisteklo nešto dobro".
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 27 apr 2012, 21:25

Odavno ovo znaju i Guardiola i Tito 100%...pripremio je njega Pep za ovo, ne brinite :)

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 27 apr 2012, 21:26

amerosm je napisao/la:Dani Alves
"Da mi Guardiola kaže da se bacim sa drugog sprata (druge tribine) stadiona Camp Nou, ja bih se bacio. Sigurno je da bi iz toga proisteklo nešto dobro".
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 27 apr 2012, 21:27

TITO pomozi ako Boga znas :lol: :D :lol:
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

edibarca
Kontakt:

Post Postao/la edibarca » 27 apr 2012, 21:30

David Villa na Twitteru: ''Pep, hvala za ove dvije godine koje smo proveli zajedno i za sve što si dao Barceloni izuzev titula. Čestitke Vilanovi, niko bolji od tebe!' :D

edibarca
Kontakt:

Post Postao/la edibarca » 27 apr 2012, 21:34

Messi: "Želim se od sveg srca zahvaliti Pepu za sve što mi je dao u mom privatnom i profesionalnom životu. Zbog onoga što osjećam, odlučio sam da ne prisustvujem Pepovoj pres konferenciji zbog toga što znam da novinari traže tužna lica igrača i to je nešto što sam odlučio ne pokazati."

Mes Que un Club

Ado1921
Kontakt:

Post Postao/la Ado1921 » 27 apr 2012, 21:39

Hvala ti Pep za sve,Tito sretno 8-)
slika
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja." Ivica Osim.

FCB

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 27 apr 2012, 21:44

slika

Bez brige, Tito nastavlja tamo gdje je Pep stao

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 27 apr 2012, 22:45

Ma niko bolji od Vilanove. Tacno se vidjelo da odlicno ferceraju i zuje on i Guardiola. Vilanova mi se svidza i svojom prividnom mirnocom i to je dobro jer nema cirkusa i nepotrebnih izleta u pricu. Vilanova to mrtvo hladno "sebi u njedra" a sve je to dosta uticalo i na Pepovu strategiju i ostalo. Guardioli veliko hvala i ko sto Messi kaze - tuga, ali veliko hvala i zelja za svaki uspjeh Pepu bilo gdje da ode. I po ovome se vidi kako mi ferceramo isto kao porodica. Sretan sam sto bar nekim dijelom i fluidom odavde sa Balkana zivim ove sjajen dane u najvecoj ekipi u svijetu. Drago mi je da mi lazno ne volimo, i ne sutamo svoje ljude... Vilanova podrska i idemo zajedno u nove pobjede. Barsa je san koji se sanja i stil zivota koji se zivi......
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 27 apr 2012, 23:01

OTNYS_YNWA je napisao/la:Biće teško Barceloni da bude ispred Reala sve dok Mourinho vodi Kraljeve. Bar ja imam takav osjećaj. Ono što je 'gajio' Guardiola će da se nastavi, ali da li uspješno kao i do sada - hmm, vidjećemo. U svakom slučaju želim puno sreće Barceloni a Guardiolu vidim kao nasljednika Mancinija u Cityu. No ono što me raduje jeste to što će voditi drugu momčad, eventualno se pokazati a usput jedva čekam da vidim tu "novu" Barcu. :)
Nece biti Barci zbog Murinja jer Barca nema nista s njim i ono sto on radi. Real i Barca su dva paralena kolosjeka koji se ukrste 2x godisnje u prvenstvu. Nije Real prvak zbog pobjede u Barceloni od 2:1 nit je Barcelona druga zbog pobjede u Madridu 3:1. Barcelona je iza Reala ne zbog klasika koliko samo zbog sebe. Svojim glupostima i prosipanjima bodova u nekim utakmicama Barca je iza Reala. I Real je prosuo dosta bodova ali je Barca to ucinila veci broj puta. Ne bih da sad pominjem penale i sve ono na sto se samo Murinjo zalio a ne mi, ali i tu je bilo dosta bodova prosutih u sumljivim situacijama. Pa evo nesto slicno se moglo vidjeti u tekmi sa Bajernom. Niko ne govori o onome o cemju bi se jos i sada pricalo da se desilo na drugoj strani. "Dok je Murinjo" sa svojim receptom i desavace se ovo...
Real napucana lopta u sredinu u ruku covjeka koji je skoro na zemlji i PENAL. Jest bio i to je 100% penal. Eh sad onaj slobodnjak Bajerna i napucana lopta u ruku Pepea u trenutku kad lopta ide direktno u gol i PENAL. Jesto bio ali se nije sviro. Sad se velicanstveni strateg ne javlja. Jer zbog tog penala da je sviran vjerovatno ne bi bilo onih penala na kraju. Niko ne prica o ovome... Prica se i napada kako se Barca pomaze od svih. To je korektni pristup velikog stratega ??? On je samo velik u pljuvanju na uspjehe i klubove koji mu stanu na put kako bi provocirao i nista vise. 6 sati pred tekmu s Celzijem nicim izazvan izjavljuje - "Guardiola je veliko dijete ...."
Ako mu je ovo dio strategije - neka se stidi. Fujjjj
Zadnja izmjena: bparena, dana/u 27 apr 2012, 23:10, ukupno mijenjano 3 puta.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

harqe
Kontakt:

Post Postao/la harqe » 27 apr 2012, 23:06

abidala za pomocnika :idea:

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 27 apr 2012, 23:16

Možda i mislimo na isto @bparena, samo se ne kontamo. Jednostavno, moje mišljenje je da je Guardiola čovjek koji je i više nego dovoljno kompetentan da bude ispred Mourinha. U drugim' ne vidim zamjenu. Onda slijedi nastavak teksta gdje 'leži' objašnjenje, otprilike. :)

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 27 apr 2012, 23:36

Iako ne volim Barcu strasno mi je zao zbog Pepovog odlaska,veliki covjek i veliki trener.Zaista mu zelim sve najbolje u nastavku karijere.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

edibarca
Kontakt:

Post Postao/la edibarca » 27 apr 2012, 23:43

Ne mogu kriviti Guardiolu zbog odlaska. Nakon sto je 4 godine vodio ovaj nevjerovatni klub moze se vidjeti da mu je potrebno odmora. Mi nikada necemo razumjeti pritisak kroz koji je prolazio Pep. Pritisak da pobijedi svaku utakmicu a da za svaki remi ili poraz ima objasnjenje. Obicno ''izgubili smo'' “nikada nije dovoljno. Vikendom je to Liga, tokom sedmice treninzi a pored toga Liga prvaka i Kup kralja. Ne zaboravimo koliko je samo konferencija za stampu imao . Kada su igraci imali slobodan dan on bi razmisljao o taktici. Bilo je previse iscrpljujuce....

Pep ♥

edibarca
Kontakt:

Post Postao/la edibarca » 28 apr 2012, 00:49

Dani Alves na Twitteru: ''Ovo je jako tužan dan za mene. Pep nas je uvijek tretirao kao svoju djecu i mogu reći da smo svi vrlo tužni zbog njegove odluke. Ostalo nam je samo da mu se zahvalimo za sve što je napravio za nas...'':(

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 28 apr 2012, 01:10

Ja sam onako i dalje u nekoj nevjerici. Teško mi je pomisliti da Pep napušta Barcelonu, ali izgleda da je to bilo samo pitanje vremena. Odavno je već govorio kako sumnja da će se dugo zadržati na klupi Barce, te da vjerujem da jedan trener ne može dugo biti na klupi jednog tima jer dođe do zasićenja. Šteta, zaista šteta.

U svakom slučaju čovjek je sa Barcom postavio neke nove standarde. S pravom ova generacija se ubraja među najbolje ikada. To je ogroman uspijeh za Guardiolu i ove igrače. A koliko im teško pada njegov odlazak, najbolje svjedoče tome ovi izrazi lica sa konferencije, kao i izjava Messia.

Ipak, Pep se ponio krajnje korektno prema navijačima, igračima i stručnom štabu. Iako je već prema pisanjima medija još u septembru najavio mogući odlazak, čekao je pravi trenutak da to objelodani. Sada kada je liga izgubljena, kada su ispali iz LP i kada im je ostalo da samo odigraju finale kupa. I više nego dovoljno vremena je ostavio klubu da nađu adekvatnu zamjenu, a očigledno da im nije bilo potrebno puno vremena. Još jedna činjenica zbog koje poštujem Barcu. Ističu svoje ljude i imaju puno povjerenje u njih.

Ostat' će upamćen kao veliki čovjek i gospodin. Pravi stručnjak (bar za mene) i neko ko se uvijek zalgao za svoje igrače. Stajao je iza svojih odluka i nije odustajao od svog načina, odnosno pristupa igri.

Očigledno da je ovo izuzetno stresan posao za njega i da je to vjerovatno i najveći razlog odlaska. Naravno, tu je i očigledno zasićenje u igri Barce. Nema više onog njihovog prepoznatljivog presinga, a ni napadi im nisu više tako ubitačni kao prije. Tika-taka je nekako postala više paćenje, nego li uživanje. Ne, nije dosadila već nije više tako atraktivna pa i djelotvorna. Ove sezone sam se malo nagledao trokutova, igranja petama i slično (doduše možda je zbog toga što nisam pratio Barcu kao prethodnih sezona).

Pep je odlučio da ode sada, kada je skoro na vrhuncu. Možda i pametno od strane njega. Vjerovatno da bi slijedeća sezona bila još gora.

Kako i šta će Vilanova uraditi to nam ostaje da vidimo. Barci su neophodna pojačanja. Pep je vjerovao mladićima iz njihove škole i nije želio (ili možda nije bio u mogućnosti) da dovodi nove igrače. Međutim, lijevi bek i stoper su neophodni. Ne bi bilo loše da dovedu i jednog napadača. Ma koliko Messi fizički bio spreman i njemu je potreban odmor. Džaba rekordi, džaba sve ako se preforsia. Nema više ni toliko trke kod njega. Dakle, jedan golgeter kao backup koji bi sa vremena na vrijeme zamijenio Messia. Ako ništa, bar u svakoj 2-3 utakmici zadnjih 10-tak minuta. Cuenca i Tello imaju potencijal da postanu dobri igrači, ali vidi se da još moraju raditi. Pogotovo Tello je pročitan. A uz to i nisu igrači koji će zabijati golove.

Npr. Bale, Silva/Martinez iii... još jedan napadač. :mrgreen:

U suštini Barci nije potrebno previše. Par pojačanja i vrhunski motivator. Neko ko će ekipu probuditi i vratiti onaj stari stil igre Barci. Kada grizu po terenu i rade presing već na 20 metara od protivničkog gola.
FK Pjetlovi

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 apr 2012, 01:11

Kakvu je bolest imao Vilanova ? Ovo pitam iz razloga, jer ne znam koliko je pametno postaviti osobu za trenera koja ima zdrastvenih problema. Kada je Vilanova u pitanju jedina nejasnoca je ta hoce li se znati nositi sa pritiskom.
Ne znam ja sam opcenito skeptican po pitanju Vilanove i domah mi napamet padnu Henke i Queroiz koji bez Hitzfelda odnosno Fergusona nemaju pojma.
Isto tako imamo primjer Pereire (Porto) i Vogela (Basel), ali u poredju sa Barcelonom ovo su dva mala kluba.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.