Kakav si ti lik ,jbtfks74 je napisao/la:Dajte nam Roka , pa da rokamo.![]()
![]()

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Kakav si ti lik ,jbtfks74 je napisao/la:Dajte nam Roka , pa da rokamo.![]()
![]()
Ne pisem ja ovo zbog sebe.Rahmanovic je napisao/la:Kakav si ti lik ,jbtfks74 je napisao/la:Dajte nam Roka , pa da rokamo.![]()
![]()
![]()
ovo napisao u podne:
nego , kad si tu, a meni se ne crnjači pa da te pitam dereš ti onu Hodžićevu seku a???Rahmanovic je napisao/la:Adukor tribina lagano,neka se ugleda na mene i kapitena.Nije da nije bilo ponuda.
Jel ti ja licim na Vranjesa pa mislis da cu iznositi takve pikanterije ovdjeDenchi je napisao/la:nego , kad si tu, a meni se ne crnjači pa da te pitam dereš ti onu Hodžićevu seku a???Rahmanovic je napisao/la:Adukor tribina lagano,neka se ugleda na mene i kapitena.Nije da nije bilo ponuda.![]()
pa jbg nisam reko odgovori sa MP4Rahmanovic je napisao/la:Jel ti ja licim na Vranjesa pa mislis da cu iznositi takve pikanterije ovdjeDenchi je napisao/la:nego , kad si tu, a meni se ne crnjači pa da te pitam dereš ti onu Hodžićevu seku a???Rahmanovic je napisao/la:Adukor tribina lagano,neka se ugleda na mene i kapitena.Nije da nije bilo ponuda.![]()
FK Sarajevo na WFA seminaru u Turskoj: Šarić, Ćosić i Mustafović predstavnici tima sa Koševa
Delegacija Fudbalskog kluba Sarajevo koju čine šef Omladinskog pogona Dževad Šarić, član stručnog štaba prvog tima Dženis Ćosić i i kondicioni trener Emir Mustafović trenutno boravi u Istanbulu u okviru petodnevnog seminara u organizaciji World Football Academy.
Neke od tema na kojima će se govoriti su metodologija i planiranje taktičkog i kondicijskog aspekta igre, metodama fitness treninga, periodizaciji…
„Smatram seminar odličnim iskustvom, bavimo se kvalitetnim informacijama baziranim na objektivnim nogometnim referensama. Glavna tema je nogometna taktična periodizacija te nogometni trening snage“, riječi su Dževada Šarića, šefa Omladinskog pogona FK Sarajevo.
Jedan od govornika na seminaru je Raymond Verheijen, direktor Svjetske fudbalske akademije. Verheijen je nizozemski trener specijaliziran za kondicione treninge, a autor je dvije knjige o kondiciji i periodizaciji u fudbalu.
AKADEMIJADenchi je napisao/la:Dizdarević i Kovačević![]()
to je zbog terena , nemaš istinskih brzih igrača ili ako ih imaš nemaju gdje potegnut tj. po čemu...bez sumnje u teren,bez straha...te trkove prave brzi krilni i counter špicevi...što je kod nas haman ugrožena vrsta....Kamuflazn je napisao/la:@samozdravlje sto se tice distanci i pokrivenog terena nasi igraci ne zaostaji ni malo za evropljanima. Gdje zaostajemo to je sprint sa loptom i bez.
Nisam strucan , ali bas to sto kazes. No ima i ona da "ekipa ne moze da dise poslije 60 min"( ne odnosi se na nas). Ono sto mislim je da imamo bolje uslove od vecine i da trebamo biti "Evropljani" u PL BiH. Kondiciono dominantni i od 75-90+ min da bas trkacki dominiramo.Kamuflazn je napisao/la:@samozdravlje sto se tice distanci i pokrivenog terena nasi igraci ne zaostaji ni malo za evropljanima. Gdje zaostajemo to je sprint sa loptom i bez.
sistem/organizacija igreAlfredNobel je napisao/la:Ostaje li mali Đokanović s prvim timom u nastavku?
Pričao je o tome Jelešković. Ne trče naši manje u odnosu na najjače lige, samo što im te kretnje nisu pravilno usmjerene, tj. dosta je nedefinisano. U Evropi se tačno zna gdje, ko, kada i zašto radi, zna se u svakoj sekundi čija je čija uloga na terenu. To se najbolje vidjelo protiv Atalante, ljudi strašno organizovani, kao da je Barca razvezala tiki-taku.
Kako do toga ? Bar priblizno , "da bude 6 nivoa".Denchi je napisao/la:sistem/organizacija igreAlfredNobel je napisao/la:Ostaje li mali Đokanović s prvim timom u nastavku?
Pričao je o tome Jelešković. Ne trče naši manje u odnosu na najjače lige, samo što im te kretnje nisu pravilno usmjerene, tj. dosta je nedefinisano. U Evropi se tačno zna gdje, ko, kada i zašto radi, zna se u svakoj sekundi čija je čija uloga na terenu. To se najbolje vidjelo protiv Atalante, ljudi strašno organizovani, kao da je Barca razvezala tiki-taku.
e tu je 10 nivoa razlike, naročito talijani sa njihovim opsesijama u taktici su majstori u tome...svi konstantno u pokretu, uvijek svaki igrač radi nešto...