Dao mu Zijo svoj dres sa 4 x-a

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
E sad' si i ti meni natjerao suze na oči. Svakako da ti halalim. Čim si se izvinio, vidi se da si fino odgojeno dijete-čovjek. A Bože sačuvaj da si me ičim uvrijedio i da sam ti zamjerio. Svaka čast tvojoj porodici!!!Laznjak je napisao/la:Ako ti sta znaci suze su mi krenule. Odavno nisam procitao neki slican post. Ako neces knjigu da pises, cesce pisi, pa ce neko nekad nesto sigurno iskotistiti. Postidio sam se sam sebe i naucio jos jednu lekciju. Hvala ti za to. Volim i cijenim ljude od kojih se mogu okoristiti. Ako je bilo iole nekih grubih rijeci sa moje strane, halali.FrancescoTotti je napisao/la:Hvala ti za ovaj post. Pisi nam cescebordopoeta je napisao/la: "Samozdravlje", činiš mi se kao dobrodušan čovjek, pa ću ti odgovoriti, kao i legendi "Pitar 6785". Kao prvo nonsens je porediti Vahidina i Husrefa, to ti je kao da porediš Džeku i Aganspahića i opet veća razlika u korist Vahidina. Pa, bolan, čovjek je bio najbolji centarfor Evrope! Hej!. I meni je Husref drag. Zar može biti mrzak navijaču Sarajeva, koji je u šampionskoj sezoni bio prvi strijelac kluba? Ali, moje je mišljenje da on nije trener za OVO Sarajevo i da s njim nećemo nikada napraviti iskorak. On je trener za timove tipa Mladost, Tuzla city i sl. Dalje da ti, moj Pitaru, kažem nešto o Šljivi, jednom od najboljih fudbalera svih vremena našeg kluba i mirnom i tihom čovjeku. Kao što znate u našem je klubu još od pionira, a njegov stariji brat Mehmed , je bio u Želji, gdje nije ostavio neki trag, možda je odigrao svega par utakmica za njih, a veći trag je ostavio u sarajevskoj Iskri i koliko se sjećam u bugojanskoj Iskri. Upravo zbog te činjenice su ga prvotimci, kojima je svima bio simpatičan, tada kao dječačića zezali da on navija za Želju a ne za Sarajevo, a on bi se rasplakao i govorio kako on samo voli Sarajevo. U toj generaciji juniora najbolji i najveći talenti su bili: jedan moj rođak, Fahrudin Ulak, Anđelko Tešan i Edhem Šljivo. Tom mom rođaku otac nije dozvoljavao da trenira nego je on to činio kradom, htio je prvo da završi školu i fakultet, te on nije dobacio dalje od Iskre, GP Bosne Vrbanjuše i Vratnika i važio je tada kao jedan od najboljih fudbalera tih liga. Fahrudin Ulak, sjajno lijevo krilo, kome su proricali da će naslijediti Dragana Džajića je imao srčanu mahanu i morao je prekinuti bavljenje fudbalom, te je završio kao taksista. Anđelko Tešan, sjajni desni bek, uspješno naslijedio Mirsada Fazlagića i bio važna karika u našem klubu, a odigrao i par mečeva za reprezentaciju (čini mi se debitovao protiv Brazila). A Šljivo? E, naš Etko (kako smo ga zvali) sa nekih 18 godine debitovao za FKS, igrao je desnog halfa, kasnije desnu polutku (kako se to tada zvalo), izvanredan tehničar, sjajan zadnji pas i šut sa poludistance. Imao je izvanredne motoričke sposobnosti,sav podređen kolektivu, veći trkač prije njega je bio, možda, Manojlo-Mane Radinović, igrač sredine terena koji je nama došao iz Rudara-Prijedor, ali je Šljivo bio daleko bolji tehničar. Dogurao je Etko i do reprezentacije, ali relativno u poznijim igračkim godinama, a zaslužio je to mnogo ranije, međutim, skroman i nenametljiv kakav je bio, nije mnogo ni mario za to. Ostvario je i i zavidnuinternacionalnu karijeru
(Standard-Lijež, te Keln koji je tada bio stabilan bundesligaš i sa kojim je osvojio kup Njemačke), ostvario bi i daleko veću da tada nije bilo zabranjeno igračima ići vani prije navršene 27 godine života. Karijeru mu je prekinula stravična automobilska nesreća, gdje je jedva ostao živ, ali je završio u kolicima. Živi u Liježu, gdje drži kafić "Sarajevo". O njegovoj veličini govori to da FS Belgije svake godine organizuje malonogometni turnir naziva "Edhem Šljivo". I da ne zaboravim, najviše je Etko bio poznat po svom čuvenom lažnjaku, kao što neki dan izjavi Piksi da je Pape bio najbolji tehničar na ovim prostorima, ja tvrdim da je on najbolje izvodio lažnjak od svih fudbalera ne samo na ovim prostorima, nego je to radio najbolje na cijelom svijetu. Ne, ne pretjerujem, jer kada bi Etko zamahnuo, ne samo da bi padao u jednu stranu protivnički igrač ili više njih, nego je padala čitava tribina čovječe. Eto, malo o našem Šljivi, nisam valjda bio dosadan. LP.
Druga stvar. FK Sarajevo je u mojoj porodici ravnopravan clan zajednice. Nasu familijarnu sliku u stanu ususkava sal naseg voljenog kluba. Otac ne prati vise Sarajevo iz zdravstvenih razloga. Ode u prorodu kad je velika tekma, malo osluskuje ako vodimo 3-4 razlike onda se malo opusti i pogleda. Dijete kad se rodi isto jutro se ide u klub da se uclani. Imamo 5 novih clanova. Troje djece i dvije zene. Od buraza zena bi ostala bez baseg prezimena da se nije uclanila u klub prije svadbe...
I sad postujem ja tudje misljenje, ali ne postujem kad neko psuje legendu kluba, ala Musemic. Mozda nije trener za nas, istrpili smo svakave i on nam je najbilji do sada... Pokazali smo koliko nam znaci. Govorim za nas generaciju koja je vratila sjever od agenata... Legenda je i svako psovanje njega je velika uvreda. A ko njega i slicne njemu moze opsovati? Sve znas...
Hvala ti jos jednom i pisi cesce, takvih nam treba ovdje.
Igrali prošle sezone drugu ligu Catarinensea, ove sezone igraju prvu, a prije dvije godine su mislim igrali Seriju D (mada se ovo čudo teško može i nazvati ligom, više je kao kup najbolje plasiranih iz svake savezne države).Sabinho je napisao/la:Njegov klub igra u 4. ligi mislim, a inace igraju i drzavno prvenstvo Catarinense koje je jedno od najslabijih. To nista ne mora znaciti jer su puno veci klubovi kopali vrhunske igrace iz slicnih klubova.MortemHz je napisao/la:
Ne moze biti nikako druze. Njegovo je pravo da produzi saradnju ili da je ne produzi, dok niko nema pravo da onako gestikulira prema navijacima i stvara tenzije.Pitaristok je napisao/la:za mene je potez adukora i recimo pavlovica isto
Pavlovic je produzio ugovor kad je trebalo Adukor nije,nemogu se ni poreditPitaristok je napisao/la:za mene je potez adukora i recimo pavlovica isto
reko sam "za mene",miky_hz je napisao/la:Pavlovic je produzio ugovor kad je trebalo Adukor nije,nemogu se ni poreditPitaristok je napisao/la:za mene je potez adukora i recimo pavlovica isto
Objasnio! Bas tako samo kod nas ima idi na tribine neces ugovor. To je dno dna, nebitno koji klub. Daleko smo od Evrope, mnogo dalekoAlfredNobel je napisao/la:Kakve gluposti se izvaljuju tito lijepi.. Sad se evo poredi Adukor s Pavlovićem koji se na najgori mogući način ponio prema navijačima svog kluba. I sad se poredi jedan Adukor koji neće da produži ugovor, na šta ima pravo i potpuno ga shvatam zašto neće.
Čovjek koji je jedan od najboljih igrača naše lige, jedan od najboljih igrača Kluba od samog njegovog dolaska, te uz Ahmeta najstandardniji i najkonstantniji igrač čitavo ovo vrijeme otkad je tu. Pravi profesionalac koji je uvijek bio fer na terenu i van njega, koji se ponaša sportski, koji ima odlične fudbalske kvalitete. I onda dođe lik i napiše neku notornu budalaštinu da "on nije na zubu samo jer je crnac"..
Zapitam se nekad šta je s ljudima, šta je s tim racionalnim razmišljanjem i šta se uopšte dešava s tim mozgovima..
Hvala mu na svemu, dosta toga dobrog je donio Klubu, a i Klub njemu. Kroz par utakmica se moglo vidjeti da je on zalutao u ovu ligu, baš kao i jedan Crepulja. Dao svoj maksimum, igrao fantastično i sretno mu dalje. Sad ga nešto trebam mrziti jer neće da produži ugovor? Kakve notorne gluposti majko draga, kao da je to nešto najgore u fudbalu, a ne nešto normalno i svakodnevno u svijetu fudbala. Trebaju tako i navijači Arsenala zamrziti Ramseya zato što i on nije htio produžiti i potpisa za Juve. Trebali su se i navijači Liverpoola ispišati po Emre Canu, jer i on ljetos potpisa za Juve. Da ne povjeruješ..
Pantelija je napisao/la:Nadam se da je istina, prije sat dva Hadzic u drustvu jednog igraca bio u prostorijama kluba... ako je to onaj za kojeg mi rekose ...![]()
Hebi se ti lagano znasPantelija je napisao/la:Nadam se da je istina, prije sat dva Hadzic u drustvu jednog igraca bio u prostorijama kluba... ako je to onaj za kojeg mi rekose ...![]()
Trenutno korisnika/ca: ajdohordas, Alen1987, Amcho1, ErosViverosViv, fera, fks74, Hajdeee, johntravolta123, Kaunas, laznokrilo, MaroonBjelave, NazorUso, riki46, siroliver69, Vanja8 i 103 gosta.