FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

miky_hz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la miky_hz » 17 jan 2019, 20:08

Svi su Brazilci losa kopija :kafa:

slika

Dao mu Zijo svoj dres sa 4 x-a :mrgreen:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 17 jan 2019, 20:18

Laznjak je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la:
bordopoeta je napisao/la: "Samozdravlje", činiš mi se kao dobrodušan čovjek, pa ću ti odgovoriti, kao i legendi "Pitar 6785". Kao prvo nonsens je porediti Vahidina i Husrefa, to ti je kao da porediš Džeku i Aganspahića i opet veća razlika u korist Vahidina. Pa, bolan, čovjek je bio najbolji centarfor Evrope! Hej!. I meni je Husref drag. Zar može biti mrzak navijaču Sarajeva, koji je u šampionskoj sezoni bio prvi strijelac kluba? Ali, moje je mišljenje da on nije trener za OVO Sarajevo i da s njim nećemo nikada napraviti iskorak. On je trener za timove tipa Mladost, Tuzla city i sl. Dalje da ti, moj Pitaru, kažem nešto o Šljivi, jednom od najboljih fudbalera svih vremena našeg kluba i mirnom i tihom čovjeku. Kao što znate u našem je klubu još od pionira, a njegov stariji brat Mehmed , je bio u Želji, gdje nije ostavio neki trag, možda je odigrao svega par utakmica za njih, a veći trag je ostavio u sarajevskoj Iskri i koliko se sjećam u bugojanskoj Iskri. Upravo zbog te činjenice su ga prvotimci, kojima je svima bio simpatičan, tada kao dječačića zezali da on navija za Želju a ne za Sarajevo, a on bi se rasplakao i govorio kako on samo voli Sarajevo. U toj generaciji juniora najbolji i najveći talenti su bili: jedan moj rođak, Fahrudin Ulak, Anđelko Tešan i Edhem Šljivo. Tom mom rođaku otac nije dozvoljavao da trenira nego je on to činio kradom, htio je prvo da završi školu i fakultet, te on nije dobacio dalje od Iskre, GP Bosne Vrbanjuše i Vratnika i važio je tada kao jedan od najboljih fudbalera tih liga. Fahrudin Ulak, sjajno lijevo krilo, kome su proricali da će naslijediti Dragana Džajića je imao srčanu mahanu i morao je prekinuti bavljenje fudbalom, te je završio kao taksista. Anđelko Tešan, sjajni desni bek, uspješno naslijedio Mirsada Fazlagića i bio važna karika u našem klubu, a odigrao i par mečeva za reprezentaciju (čini mi se debitovao protiv Brazila). A Šljivo? E, naš Etko (kako smo ga zvali) sa nekih 18 godine debitovao za FKS, igrao je desnog halfa, kasnije desnu polutku (kako se to tada zvalo), izvanredan tehničar, sjajan zadnji pas i šut sa poludistance. Imao je izvanredne motoričke sposobnosti,sav podređen kolektivu, veći trkač prije njega je bio, možda, Manojlo-Mane Radinović, igrač sredine terena koji je nama došao iz Rudara-Prijedor, ali je Šljivo bio daleko bolji tehničar. Dogurao je Etko i do reprezentacije, ali relativno u poznijim igračkim godinama, a zaslužio je to mnogo ranije, međutim, skroman i nenametljiv kakav je bio, nije mnogo ni mario za to. Ostvario je i i zavidnuinternacionalnu karijeru
(Standard-Lijež, te Keln koji je tada bio stabilan bundesligaš i sa kojim je osvojio kup Njemačke), ostvario bi i daleko veću da tada nije bilo zabranjeno igračima ići vani prije navršene 27 godine života. Karijeru mu je prekinula stravična automobilska nesreća, gdje je jedva ostao živ, ali je završio u kolicima. Živi u Liježu, gdje drži kafić "Sarajevo". O njegovoj veličini govori to da FS Belgije svake godine organizuje malonogometni turnir naziva "Edhem Šljivo". I da ne zaboravim, najviše je Etko bio poznat po svom čuvenom lažnjaku, kao što neki dan izjavi Piksi da je Pape bio najbolji tehničar na ovim prostorima, ja tvrdim da je on najbolje izvodio lažnjak od svih fudbalera ne samo na ovim prostorima, nego je to radio najbolje na cijelom svijetu. Ne, ne pretjerujem, jer kada bi Etko zamahnuo, ne samo da bi padao u jednu stranu protivnički igrač ili više njih, nego je padala čitava tribina čovječe. Eto, malo o našem Šljivi, nisam valjda bio dosadan. LP. :salut:
Hvala ti za ovaj post. Pisi nam cesce :thumbup:
Ako ti sta znaci suze su mi krenule. Odavno nisam procitao neki slican post. Ako neces knjigu da pises, cesce pisi, pa ce neko nekad nesto sigurno iskotistiti. Postidio sam se sam sebe i naucio jos jednu lekciju. Hvala ti za to. Volim i cijenim ljude od kojih se mogu okoristiti. Ako je bilo iole nekih grubih rijeci sa moje strane, halali.
Druga stvar. FK Sarajevo je u mojoj porodici ravnopravan clan zajednice. Nasu familijarnu sliku u stanu ususkava sal naseg voljenog kluba. Otac ne prati vise Sarajevo iz zdravstvenih razloga. Ode u prorodu kad je velika tekma, malo osluskuje ako vodimo 3-4 razlike onda se malo opusti i pogleda. Dijete kad se rodi isto jutro se ide u klub da se uclani. Imamo 5 novih clanova. Troje djece i dvije zene. Od buraza zena bi ostala bez baseg prezimena da se nije uclanila u klub prije svadbe...
I sad postujem ja tudje misljenje, ali ne postujem kad neko psuje legendu kluba, ala Musemic. Mozda nije trener za nas, istrpili smo svakave i on nam je najbilji do sada... Pokazali smo koliko nam znaci. Govorim za nas generaciju koja je vratila sjever od agenata... Legenda je i svako psovanje njega je velika uvreda. A ko njega i slicne njemu moze opsovati? Sve znas...
Hvala ti jos jednom i pisi cesce, takvih nam treba ovdje.
E sad' si i ti meni natjerao suze na oči. Svakako da ti halalim. Čim si se izvinio, vidi se da si fino odgojeno dijete-čovjek. A Bože sačuvaj da si me ičim uvrijedio i da sam ti zamjerio. Svaka čast tvojoj porodici!!! :bow: Ja ne znam za neku sličnu. Svaka vam čast. Ima dosta istine u drugom dijelu tvog posta i od mene tebi i tvojoj PORODICI srdačni pozdravi i Selami.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 17 jan 2019, 20:21

Svima ovima kojima su puna usta priče "klub na prvom mjestu, atmosfera među igračima je glavni faktor", a koji bi ostavili Adukora: Zašto ste sra.li za Duljevića i Sarića i da li bi bilo fer prema Rahmanoviću ostaviti Adukora u ekipi?

Prvi ja sam bio za to da najveću korist klub ima kad kvalitetan igrač igra do kraja, jer od eventualne prodaje ko zna gdje pare od i od njih nismo imali ništa! Godinama! Sad se očigledno to promijenilo, novi ugovori Tataru, Rahmanu, Krsti sigurno koštaju, vidi se da je uloženo u nešto. I poteze kao s Adukorom treba podržati, jer se zamjena može naći!
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 17 jan 2019, 20:27

Puno je licemjera, dulja kad nije htjeo da produzi i ako je uprava dala sve od sebe godinu dana unaprijed nudili ugovor,3 put mu nudili poboljsane ugovore za nase standarde vrhunske pare i nije produzio odma je bio Bulha ili isto za Sarica,a sad kad su uradili nesto sto je logicno sa Adukorom odma ne valjaju,napomenucu da smo jedina ekipa koja svake godine najmanje mjenja ekipu,za razliku od drugih gdje ode po 7 igraca i dodje 10 mogu samo reci svaka cast upravo radite vrhunski posao ako cemo realno gledat,plus transfer od 1.1 mil eura samo naprijed ne slusajte mahalce

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 17 jan 2019, 21:14

Sabinho je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:slika
Njegov klub igra u 4. ligi mislim, a inace igraju i drzavno prvenstvo Catarinense koje je jedno od najslabijih. To nista ne mora znaciti jer su puno veci klubovi kopali vrhunske igrace iz slicnih klubova.
Igrali prošle sezone drugu ligu Catarinensea, ove sezone igraju prvu, a prije dvije godine su mislim igrali Seriju D (mada se ovo čudo teško može i nazvati ligom, više je kao kup najbolje plasiranih iz svake savezne države).
Brazil je prije svega geografski velika zemlja i ti mlađi igrači iz nekih manjih gradova počinju u tako nekim klubovima.
Sad iskreno, nisam upoznat koliko je on igrao prošle sezone u tom klubu.

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 17 jan 2019, 21:17

za mene je potez adukora i recimo pavlovica isto

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 17 jan 2019, 21:31

Navijači Sarajeva, zapadna tribina na Koševu 70-tih

slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 17 jan 2019, 21:44

Ja sam za to da uvijek na pauzama dovedemo po 5-10 ovih anonimusa iz afrike, juzne amerike, azije, na probu pa sta bude. Afrikanci su prirodno izdrzljivi, jaki, mogu trcat, mana im disciplina i tehnika, juznoamerikanci su prirodno tehnicari, majstori, brzi, al mana im kondicija i disciplina, azijati prirodno imaju disciplinu i profesionalnost, cesto su brzi, tehnika i snaga upitna, ali ako su mladi sa svim njima se moze lako raditi, s obzirom da imaju odredjene predispozicije.

Sto se ovog Brazilca tice, te njihove lige, to je cirkus, ima ih milion i totalno je konfuzan sistem, uglavno mladi igraci vecinom igraju te nize lige, ali ono sto je interesantno jeste da timovi iz prve lige vecinom dovode sebi mlade igrace iz tih nizih, cak se znalo desiti da nakon 1 sezone u prvoj ligi, ti igraci se prodaju u evropu za pravo fine cifre.

Ne razumijem zasto neki imaju problem da se dovode igraci na probu, pa to rade svi, posebno klubovi koji nemaju pare da placaju fudbalere :wave:
1946~

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 17 jan 2019, 21:48

Pitaristok je napisao/la:za mene je potez adukora i recimo pavlovica isto
Ne moze biti nikako druze. Njegovo je pravo da produzi saradnju ili da je ne produzi, dok niko nema pravo da onako gestikulira prema navijacima i stvara tenzije.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 17 jan 2019, 21:53

Adukor nije na zubu samo jer je crnac. To su fakti.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 17 jan 2019, 22:12

Pavlovic je produzio ugovor kad je trebalo Adukor nije,nemogu se ni poredit :kafa:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 17 jan 2019, 22:17

miky_hz je napisao/la:
Pavlovic je produzio ugovor kad je trebalo Adukor nije,nemogu se ni poredit :kafa:
reko sam "za mene",
isto ga dođe, okreno on leđa klubu vako il nako

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 17 jan 2019, 22:20

Igrao je, iako 80% ulazio sa klupe.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 17 jan 2019, 22:26

Nadam se da je istina, prije sat dva Hadzic u drustvu jednog igraca bio u prostorijama kluba... ako je to onaj za kojeg mi rekose ... :tokralju: :pray:
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 17 jan 2019, 22:28

Kakve gluposti se izvaljuju tito lijepi.. Sad se evo poredi Adukor s Pavlovićem koji se na najgori mogući način ponio prema navijačima svog kluba. I sad se poredi jedan Adukor koji neće da produži ugovor, na šta ima pravo i potpuno ga shvatam zašto neće.

Čovjek koji je jedan od najboljih igrača naše lige, jedan od najboljih igrača Kluba od samog njegovog dolaska, te uz Ahmeta najstandardniji i najkonstantniji igrač čitavo ovo vrijeme otkad je tu. Pravi profesionalac koji je uvijek bio fer na terenu i van njega, koji se ponaša sportski, koji ima odlične fudbalske kvalitete. I onda dođe lik i napiše neku notornu budalaštinu da "on nije na zubu samo jer je crnac".. :wtf:
Zapitam se nekad šta je s ljudima, šta je s tim racionalnim razmišljanjem i šta se uopšte dešava s tim mozgovima..

Hvala mu na svemu, dosta toga dobrog je donio Klubu, a i Klub njemu. Kroz par utakmica se moglo vidjeti da je on zalutao u ovu ligu, baš kao i jedan Crepulja. Dao svoj maksimum, igrao fantastično i sretno mu dalje. Sad ga nešto trebam mrziti jer neće da produži ugovor? Kakve notorne gluposti majko draga, kao da je to nešto najgore u fudbalu, a ne nešto normalno i svakodnevno u svijetu fudbala. Trebaju tako i navijači Arsenala zamrziti Ramseya zato što i on nije htio produžiti i potpisa za Juve. Trebali su se i navijači Liverpoola ispišati po Emre Canu, jer i on ljetos potpisa za Juve. Da ne povjeruješ..
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Topnikus
Kontakt:

Post Postao/la Topnikus » 17 jan 2019, 22:32

AlfredNobel je napisao/la:Kakve gluposti se izvaljuju tito lijepi.. Sad se evo poredi Adukor s Pavlovićem koji se na najgori mogući način ponio prema navijačima svog kluba. I sad se poredi jedan Adukor koji neće da produži ugovor, na šta ima pravo i potpuno ga shvatam zašto neće.

Čovjek koji je jedan od najboljih igrača naše lige, jedan od najboljih igrača Kluba od samog njegovog dolaska, te uz Ahmeta najstandardniji i najkonstantniji igrač čitavo ovo vrijeme otkad je tu. Pravi profesionalac koji je uvijek bio fer na terenu i van njega, koji se ponaša sportski, koji ima odlične fudbalske kvalitete. I onda dođe lik i napiše neku notornu budalaštinu da "on nije na zubu samo jer je crnac".. :wtf:
Zapitam se nekad šta je s ljudima, šta je s tim racionalnim razmišljanjem i šta se uopšte dešava s tim mozgovima..

Hvala mu na svemu, dosta toga dobrog je donio Klubu, a i Klub njemu. Kroz par utakmica se moglo vidjeti da je on zalutao u ovu ligu, baš kao i jedan Crepulja. Dao svoj maksimum, igrao fantastično i sretno mu dalje. Sad ga nešto trebam mrziti jer neće da produži ugovor? Kakve notorne gluposti majko draga, kao da je to nešto najgore u fudbalu, a ne nešto normalno i svakodnevno u svijetu fudbala. Trebaju tako i navijači Arsenala zamrziti Ramseya zato što i on nije htio produžiti i potpisa za Juve. Trebali su se i navijači Liverpoola ispišati po Emre Canu, jer i on ljetos potpisa za Juve. Da ne povjeruješ..
Objasnio! Bas tako samo kod nas ima idi na tribine neces ugovor. To je dno dna, nebitno koji klub. Daleko smo od Evrope, mnogo daleko

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 17 jan 2019, 22:37

Pantelija je napisao/la:Nadam se da je istina, prije sat dva Hadzic u drustvu jednog igraca bio u prostorijama kluba... ako je to onaj za kojeg mi rekose ... :tokralju: :pray:

Kruze razne price, Hadzija, Hisa pod Gradom... :wtf:

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 17 jan 2019, 22:41

Cuj daleko smo od evrope sto necemo da uigravamo lika kojem istice ugovor,i kojo ce zauzimat mjesto nekom koga treba uigrat,bolje da taj sto ga na ljeto treba uigrat sjedi na tribinama. Sto Ozilu ne daju da igra a jedan od najboljih? Donaruma prije?

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 17 jan 2019, 22:42

Pantelija je napisao/la:Nadam se da je istina, prije sat dva Hadzic u drustvu jednog igraca bio u prostorijama kluba... ako je to onaj za kojeg mi rekose ... :tokralju: :pray:
Hebi se ti lagano znas :rol: :urnebes:
Neki bi da spavaju
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 17 jan 2019, 22:43

Da nije mozda Misimovi =P :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”